餐厅: 壹.01
资讯:

2021-08-23 665 浏览
壹.01观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖系人都知中海日升中心有好多野食拣。今日经过依间见到环境几舒服,而且价钱又唔贵,所以试吓,总结—平靓正!蜜汁紫菜排骨饭一嚟到都见到份量大大份,佢嘅紫菜分量非常多,好足料,最好味系个蜜汁排骨!排骨饭即叫即整,有酸酸甜甜嘅梅粉味,而且整得好淋同非常大份101芒果鲁肉饭喺menu睇到完全想像唔到既味道,但系见佢摆喺第一格,决定试一试先。果然一如佢Menu所讲「睇落小奇怪,食落好和谐!」因为芒果多汁溶口,同鲁肉既质感其实相似,所以食落系会意外地夹!鲁肉一咸,而芒果酸甜,非常开胃,系一道新奇而绝对想再试嘅菜式鲁肉汁肉燥蔬菜炒杂菜加啲鲁肉汁调味,绝对健康得嚟又易入口。要知道一碗卤肉饭或者排骨饭绝对Heavy,食碟菜感觉就健康得多。零冰全手作芋头鲜奶讲明「全手作」,芋头就绝对足料,仲有半价添!只系小杯真系太小,过唔到口瘾,建议大家叫返大杯,都系多几蚊总结嘢食平靓正,环境舒服,同朋友倾咗两个钟都冇暗示我地走,绝对系观塘忙碌上班族一个舒服倾偈嘅好去处~
壹.01
观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖