餐厅: 壹.01
资讯:

依间位于观塘既小店主打台湾菜,系由几位年轻人开,有好多台湾小食选择,价钱吾贵份量仲要好多💛好值得去支持!芋泥肉松蛋饼($35)其实我系为左佢既芋泥蛋饼黎🙈芋泥口感绵密,甜度岩岩好,配肉松食无得输🥰而且佢既蛋饼煎得好脆,咬落去好烟韧好有口感拉丝芝士火腿蛋饼($35)蛋饼淋上千岛酱,配拉丝既芝士同带咸香既火腿食好邪恶,蛋味浓郁,不过对比起我都系觉得芋泥蛋饼出色d蜜汁紫菜排骨饭($54)排骨真系大块到😍🤤食落去劲酥脆!而且可以拣多紫菜,再配佢既酱汁捞饭食真系好正,依个价钱性价比好高!!芒果鲁肉饭($52)第一次食依个配搭,芒果好清甜吾会好酸,配鲁肉食感觉无咁油腻,吾会有违和感原来生果配鲁肉都夹到好有创意😝台北夜市小食拼盘($32)有台湾肠,花枝丸同盐酥鸡,盐酥鸡炸得好酥脆,台湾肠外层香脆厚实,甜甜地好有台湾夜市既味道🤤青瓜手撕鸡($22)手撕鸡肉质好嫩滑,加左沙姜同麻油好惹味古早奶茶($16)全手作芋头鲜奶($21)本身好惊个芋头鲜奶会好甜,但饮落去芋头味好香浓而且一d都吾会太甜,如果好似我咁咁钟意食芋泥既一定要试蛋饼同鲜奶打孖上🤣✨餐厅下午1430后入座有9折既优惠,堂食免加一,特饮仲有半

芋泥肉松蛋饼($35)

拉丝芝士火腿蛋饼($35)

蜜汁紫菜排骨饭($54)

芒果鲁肉饭($52)

台北夜市小食拼盘($32)

青瓜手撕鸡($22)
手撕鸡肉质好嫩滑,加左沙姜同麻油好惹味

古早奶茶($16)
全手作芋头鲜奶($21)

✨餐厅下午1430后入座有9折既优惠,堂食免加一,特饮仲有半价,真心好抵食💛
2022-05-20