2024-06-25 836 浏览
每逢星期六日唔知去边,我哋就会去Airside冒险乐园夹公仔,五匠六釜系我喺Airside食过嘅第四间餐厅。我地六点到达餐厅既时候,餐厅外面已经好多人等紧位。入面装潢行简约路线,最特别系落地打玻璃,不过对面系工地,所以冇咩景色可言🤣- 蚂蚁上树其实系猪肉碎炒粉丝,味道香辣惹味,份量非常大,完全食唔晒🤣- 酸辣土豆丝呢个份量系我平时叫既一倍至两倍,真系好夸张😱。即使咁多土豆丝一齐炒,土豆丝口感爽脆,而且非常开胃,令人食唔停口。- 北京填鸭薄饼皮保持湿润,唔会咁易痴埋一旧。鸭皮酥脆,油份适中,肥瘦均匀。配料酱汁选择唔算多,有甜面酱、葱丝同青瓜。- 鸭屎香柠檬茶估唔到中餐厅入面都有鸭屎香柠檬茶🤣,柠檬茶好大杯,入口清香,醇厚回甘。五匠六釜应该系Airside入面性价高既一间餐厅,无论食物饮品都好大份,「抵食」绝对系呢间餐厅嘅代名词

蚂蚁上树

- 蚂蚁上树
其实系猪肉碎炒粉丝,味道香辣惹味,份量非常大,完全食唔晒🤣

酸辣土豆丝

- 酸辣土豆丝

北京填鸭(半只)

- 北京填鸭

鸭屎香柠檬茶
- 鸭屎香柠檬茶

2024-05-25
蚂蚁上树
酸辣土豆丝
北京填鸭(半只)
鸭屎香柠檬茶