2022-06-11 263 瀏覽
🤗至尊鵝肝手打牛肉漢堡 $128份量超巨型,女生吃半個已經會飽😂加了鵝肝所以比較貴,鵝肝都煎得剛好,滿滿油脂香,牛肉漢堡很厚實,麵包居然是紫色,非常夢幻💕😛迷彩炸雞漢堡 $68很有童真的漢堡😂加了七彩星星小朋友應該很愛,這個配了竹炭包感覺比較健康,意外發現這個可以免費加菠蘿,加了味道香甜清新😋氣炸薯條(Set)有薯條和蕃薯條,但個人還是比較喜歡單吃薯條,蕃薯條會比較甜,全部都用氣炸的,所以比較健康,吃起來也比較乾身😀薯蓉(Set)薯蓉是已經調好味道,第一口覺得好吃,吃久了覺得味道比較重,個人建議點薯條🙂餐湯(Set)忌廉湯比較濃稠,如果稀點會更好 ,個人建議點汽水/果汁類做會員即送電子優惠卷,有3張$20卷,一張9折卷,所以最便宜一個餐有巨型漢堡,薯條和飲品才$48,女生可以點q版漢堡以免吃不完😋店內一直播放姜濤的歌,還有姜b漢堡賣😂姜濤粉絲可以去支持一下題外話:唔小心漏左個電腦係鋪,老闆好好心幫我keep住🥰係愛丫,支持小店💕💰人均$88🌟推薦菜: 至尊鵝肝手打牛肉漢堡迷彩炸雞漢堡氣炸薯條😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
🤗至尊鵝肝手打牛肉漢堡 $128

😛迷彩炸雞漢堡 $68
迷彩炸雞漢堡

😋氣炸薯條(Set)
薯條

😀薯蓉(Set)
薯蓉

🙂餐湯(Set)
忌廉湯比較濃稠,如果稀點會更好 ,個人建議點汽水/果汁類
餐湯

💰人均$88
🌟推薦菜: 至尊鵝肝手打牛肉漢堡
氣炸薯條

😍𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘睇更多😍@Nevergetfat
薯條
2022-06-10 14 瀏覽
一八六一廚房呢度啲麵包係純素,即係冇豬油同糖,係健康啲嘅選擇1. 招牌手打牛肉漢堡麵包鬆軟同唔痴牙,牛肉漢堡有肉汁,自家製茄汁加咗羅勒葉非常特別,配埋蕃茄生菜就更加fresh,推介!2. 他他脆魚柳漢堡魚肉好厚勁大塊,睇個樣都覺得好食,魚肉好嫩魚味又濃,配爽脆的生菜,仲酸酸甜甜嘅他他醬,呢個都好好食。3. 芝士蘑菇釀雞翼有4隻,呢款雞翼幾特別,入面包住芝士同蘑菇餡,食落去啖啖肉,入面勁juicy, 推介!——————————————一八六一廚房 (將軍澳)📍將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
一八六一廚房

呢度啲麵包係純素,即係冇豬油同糖,係健康啲嘅選擇

1. 招牌手打牛肉漢堡

2. 他他脆魚柳漢堡

3. 芝士蘑菇釀雞翼
——————————————
一八六一廚房 (將軍澳)
📍將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
想食漢堡 但又想食得健康啲??!!可以選擇「一八六一廚房」嘅漢堡包🍔老細嘗試過多款質素嘅漢堡包最終揾到健康同heavy嘅平衡點漢堡包係選取韓國麵粉🇰🇷天然酵母而佢地更選用左低卡路里同健康食材*站立於寶琳嘅新型街市中佢地嘅漢堡包全部都係即叫即整‼️等候需時 建議大家去之前預先用QR code落定單*✨套餐包括一個漢堡 + 薯條/薯蓉 + 飲品*❣️(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡 $68打卡必選 打卡必備黑色包當中用左唔同顏色嘅星星去點綴🌟塊炸雞炸得好脆卜卜🐓食落”刷刷聲”唔好以為炸到咁會好油膩 係一啲都無醬汁有種令人繼續食唔停嘅味道似番茄味加黑胡椒嘅香味🍅但又帶有酸甜嘅味道*❣️煙三文魚漢堡 $88見到係紫色唔洗怕 唔係色素係用左純天然嘅食物成份而形成放心食用 放心食用啲煙三文魚都好鮮甜下 同埋個量都唔少下成個包都有重量下😍*為左客人嘅健康 佢地嘅薯條係唔會油炸會選用氣炸技術處理 安心食用🍟見到薯條出現兩折色以為發生咩事原來一半係我地食開嘅薯條另外橙橙地嘅係甜薯條🍠一次過可以享有兩種幸福
想食漢堡 但又想食得健康啲??!!
可以選擇「一八六一廚房」嘅漢堡包🍔
✨套餐包括一個漢堡 + 薯條/薯蓉 + 飲品
❣️(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡 $68
打卡必選 打卡必備
黑色包當中用左唔同顏色嘅星星去點綴🌟
炸雞炸得好脆卜卜🐓食落”刷刷聲”
唔好以為炸到咁會好油膩 係一啲都無

煙三文魚漢堡
(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡
煙三文魚漢堡
2022-05-31 14 瀏覽
啊仔聽朋友講 哩間1861好多家長都買漢堡俾佢哋仔女當下午茶!啊仔話想食 我梗係睇健康唔健康!我想講:漢堡係好健康 用全素、無防腐劑、無人造色素豐富蔬菜仲有好多配菜都符合每日攝取!我哋已過半百嗰d家長 個個都希望身體能過食得健康些!個包好多芝麻 夠脆內涵絕對豐富 有沙律有醬有蔬菜 我平時俾啊仔食肉會配埋蔬菜一齊消化!咬落非常有口感,外脆內軟!啊仔食完有飽肚感!唔咒肚仔餓久專心做功課!另外我自己嗌咗d小食set同all day breakfast!!滑蛋蛋,可以夾埋餐肉俾個細burger一齊食!
啊仔聽朋友講
哩間1861好多家長都買漢堡俾佢哋仔女當下午茶!
啊仔話想食 我梗係睇健康唔健康!

我想講:
漢堡係好健康 用全素、無防腐劑、無人造色素
豐富蔬菜仲有好多配菜都符合每日攝取!
我哋已過半百嗰d家長 個個都希望身體能過食得健康些!

個包好多芝麻 夠脆
咬落非常有口感,外脆內軟!
啊仔食完有飽肚感!唔咒肚仔餓久專心做功課!

另外

滑蛋蛋,可以夾埋餐肉俾個細burger一齊食!
2022-05-26 264 瀏覽
寶琳市場 裏面原來有好多食肆好想食burger試下呢一間 夠飽又方便除咗經典款式之外仲有好多唔同嘅呢度特色burger 仲有好多款種類嘅Pizza同埋小食欣賞呢度嘅係 食得健康 冇味精甚至乎有心思到連個包都有唔同顏色用美國嘅食用色素 食得安心放心我叫咗兩個set 可以配小食一款 (氣炸薯條/薯蓉/田園沙律)送♥︎飲品 (多款罐裝飲品任你揀) 好細心可以俾你揀凍 或者唔凍♥︎甜蜜漢堡 ~ 蜜糖蘋果手打牛肉漢堡$88甜甜又Juice蜜糖蘋果 令成個包都帶一點甜味 個漢堡好厚 基本上睇落去以為可能未必夠飽 但係食落口好大個 食到飽一飽!♥︎佛系漢堡 ~ 黑松露野菌漢堡 $68🌱滿滿嘅野菌鋪滿左整個漢堡 啲料多到滿瀉好Juice 亦係素食嘅好選擇 有輕輕嘅黑松露香味♥︎氣炸薯條 🌱係兩個顏色嘅薯條包括薯仔🥔同埋紫番薯 🍠氣炸薯條 不含油♥︎田園沙律🌱新鮮有芝麻醬嘅沙律菜♥︎桃汁🍑♥︎蘆薈汁可以掃QR code就可以落單 都可以線上付款 轉個頭去攞就得 寶林停車場有30mins免費泊車
寶琳市場 裏面原來有好多食肆
好想食burger試下呢一間 夠飽又方便

除咗經典款式之外仲有好多唔同嘅呢度特色burger

仲有好多款種類嘅Pizza同埋小食

欣賞呢度嘅係 食得健康 冇味精

甚至乎有心思到連個包都有唔同顏色
用美國嘅食用色素 食得安心放心

我叫咗兩個set
可以配小食一款 (氣炸薯條/薯蓉/田園沙律)
送♥︎飲品 (多款罐裝飲品任你揀)
好細心可以俾你揀凍 或者唔凍

♥︎蘆薈汁

可以掃QR code就可以落單
都可以線上付款 轉個頭去攞就得
寶林停車場有30mins免費泊車
一八六一廚房 @1861kitchen 📍:將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖🚗:寶琳地鐵C出口 步行7分鐘📞:+852 5402-8402💲:~HKD70-130/head for lunch Food quality✔️:招牌手打牛肉漢堡、星夢漢堡、芝士蘑菇釀雞翼👌🏼:一口芝士、紫米露、蘆薈汁總結:😋😋呢間啲份量真心癲咗 係我呢世直到今日為止食過最厚嘅漢堡👏🏼 而且味道又正 比起我喺餐廳食百幾蚊一份嘅仲要大份 想要啖啖肉嘅朋友必食😋漢堡嘅厚度一隻手幾乎拎唔哂 招牌手打牛肉漢堡$78only只係中間層牛肉都已經厚過m記啲包 我係完全唔可以一啖食哂所有嘢 我嘗試牛肉配番茄🍅配最下層包食 但個口都係唔夠大 最尾只可以分開哂所有嘢食🫠但每一個材料都好好食😋見佢寫住打卡首選 就叫咗個星夢漢堡 其實係迷彩炸雞漢堡 嗰炸雞整到魚柳咁 上面仲鋪咗四彩繽紛嘅星星脆 呢個都好厚但相比之下都勉強可以一啖咬到 但佢嗰雞仲大過我塊面(利申大臉)😋漢堡跟餐會配小食同飲品 選擇好多 有啲就需要+$ 另外仲有all day breakfast🍳 同pizza 今次叫咗兩個餐分別+$18 轉芝士蘑菇釀雞
一八六一廚房 @1861kitchen
📍:將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
🚗:寶琳地鐵C出口 步行7分鐘
📞:+852 5402-8402
💲:~HKD70-130/head for lunch

Food quality
✔️:招牌手打牛肉漢堡、星夢漢堡、芝士蘑菇釀雞翼
👌🏼:一口芝士、紫米露、蘆薈汁

總結:

😋漢堡跟餐會配小食同飲品 選擇好多 有啲就需要+$ 另外仲有all day breakfast🍳 同pizza 今次叫咗兩個餐分別+$18 轉芝士蘑菇釀雞翼 同 +$15一口芝士 兩個都好食 尤其係前者 佢啲炸物都唔油膩 啱哂我 唯一係份量太少

😋最震驚係去當日老闆話有紫米露 所以其中一個餐飲品轉咗紫米露 落咗椰漿 老闆喺我食食下途中問我駛唔駛再加🤣 我都係第一次食漢堡有得配紫米露 好新奇又有趣嘅體驗

🤔️間舖好細 得4個位坐 主要做外賣 所以好易同老闆吹水🤣 人都好nice 係咁同我講佢哋啲薯條係氣炸整嘅 所以比較健康 而且見佢啲包唔同色 佢話佢會自行「omakase」每款用唔同嘅食用色素 唔同色都係一樣味👍🏼

🤔️見店內張貼咗幾張小偷嘅相 呢排已經揾食艱難仲要落井下石 希望大家多多幫襯啦
🤔️用手機落單 叫外賣可以上佢ig 按定條link 10分鐘左右去就差唔多 因為即叫即整嘅關係 所以要啲時間

😨老闆人好好堂食會配埋手套🧤絕對奉勸各位一定要帶 因為你係會食到成手都係 好「呢hea」注重儀容嘅各位都係叫外賣好啲
😨佢嗰招牌厚到根本女仔無可能一啖食到咁多層 我最尾係分開哂所有材料食🙃 但少至麵包🥯都烘得好脆 醬汁又係瘋狂落 嗰厚到呀媽都唔認得嘅牛又充滿肉汁 我諗女仔或者細口人士要叫q版mini burger試試

😨位置處於寶林市場內 新式街市嚟 入面好多小店 位置都比較難揾 唔係住附近都要花啲心機揾揾 都我覺得呢啲小店值得漢堡控嚟試試
  • 招牌手打牛肉漢堡
  • 芝士蘑菇釀雞翼
  • 星夢漢堡
2022-05-22 14 瀏覽
홍콩 시장 맛집💕中文向下面👇🏻오래만에 친구집으로 놀어갔는데 동네에 인기 맛집 같이 먹재 🤤버거집인데 시장에 있다고😱😱😱주말이라서 사람들이 많은 가봐 미리 애플에서 시겼다ㅋ ㅋ 애플에서 시키면 할인도 있고❤️추천메뉴소고기 버거 (치즈과 계란볶음추가) - 진심 추천!!! 시장에서 맛있는 버거는 찾을 수 있는지 몰랐네😱소고기는 육즙이 많고 치즈랑 같이 먹어서 대만족❤️❤️*빵을 점장님 당일 기분이 마다 색깔을 변하다 ㅋ ㅋ 야채 사용해서 색깔을 변할수있어서 안심하게 식용가능^^*여기 직원들이 진짜 친절하고 우리한테 서비스로 디저트까지 주셨다❤️❤️寶琳隱世漢堡❤️今日去朋友屋企玩,唔講唔知原來寶琳有間超抵食漢堡🤣陀地推介🤣🤣🤣漢堡店喺寶琳市場入邊,一入去就有路牌指示。去到餐廳職員超級親切,全程用APP落單,好方便👍🏻餐廳有多款漢堡選擇,另有Pizza同all day breakfast 提供🤤今次叫咗兩個漢堡餐,兩個都好好食🤤🤤🤤招牌手打牛肉漢堡套餐 - 拎到出嚟真係嘩一聲,個漢堡高到外賣盒都冚唔埋🤣我哋另外加咗炒滑蛋同芝士,食出新高度😂牛
홍콩 시장 맛집💕中文向下面👇🏻

추천메뉴
소고기 버거 (치즈과 계란볶음추가)

寶琳隱世漢堡❤️

今次叫咗兩個漢堡餐,兩個都好好食🤤🤤🤤

招牌手打牛肉漢堡套餐
- 拎到出嚟真係嘩一聲,個漢堡高到外賣盒都冚唔埋🤣我哋另外加咗炒滑蛋同芝士,食出新高度😂牛肉漢堡切開超多汁,胡椒味濃,手作蕃茄醬超出色,回頭率高🤤❤️
他他脆魚柳漢堡套餐
- 魚柳仲大過個包🤤非常香脆,出邊一般啲魚柳包都會淋晒,呢度完全冇❤️

最特別係呢度啲麵包又唔同色🤣好啱打卡🤣職員話呢個包係冇落豬油,天然,係素包🤤聽完又可以放心食🙈

叫餐飲嘅時候,職員話有隱藏餐單🤣竟然係紫米露!呢個真係不得了,食完漢堡仲有糖水❤️❤️❤️❤️正啊!

2022-05-22 21 瀏覽
今次用左openrice 的優惠卷平咗$20 所以都幾抵食至尊鵝肝手打牛肉漢堡⭐️雖然鵝肝的味道不太濃但手打牛肉好厚好厚亦juicy 不過鹹左少少同有好多番茄醬就我個人認為,我對蕃茄醬麻麻哋所以影響咗我對呢一個漢堡包嘅評價如果係蕃茄控可能會有第二個睇法架🤣但係佢係即叫即整所以我覺得好新鮮同埋熱辣辣個麵包呢佢有好多芝麻,同埋會煎到脆脆外脆內軟咬開佢個包入邊係有啲藍色㗎遺忘咗佢仲有個薯條薯條入邊有幾條係甜番薯 用氣炸鍋炸㗎比較健康又好味
今次用左openrice 的優惠卷
平咗$20 所以都幾抵食

至尊鵝肝手打牛肉漢堡⭐️
雖然鵝肝的味道不太濃
但手打牛肉好厚好厚亦juicy
不過鹹左少少同有好多番茄醬
就我個人認為,我對蕃茄醬麻麻哋
所以影響咗我對呢一個漢堡包嘅評價
如果係蕃茄控可能會有第二個睇法架🤣
但係佢係即叫即整
所以我覺得好新鮮同埋熱辣辣
個麵包呢佢有好多芝麻,同埋會煎到脆脆
外脆內軟
咬開佢個包入邊係有啲藍色㗎

遺忘咗佢仲有個薯條
薯條入邊有幾條係甜番薯
用氣炸鍋炸㗎
比較健康又好味

2022-05-20 10 瀏覽
嚟介紹吓特色burger啦🍔!今次想介紹嘅係位於寶琳嘅一八六一廚房🫢,呢間餐廳嘅burger款式可以話係我見過數一數二嘅多👾。今次難得去到呢頭,就當然買返幾個burger試吓先❤️,但係由於食量有限🤣,所以淨係試咗幾款burger🍔。即刻同大家睇吓呢幾款burger嘅質素如何!食物方面☝🏻#招牌手打牛肉漢堡($78)首先介紹嘅當然就係正常size嘅burger啦😬,就咁睇個賣相最吸引到我嘅一定係佢個包係有淡淡嘅粉紅色㗎🤭,個人認為用嚟影相真係一流📸。至於佢塊牛肉漢堡嘅口感都做到好紮實,可能係因為我睇住佢慢慢煎,成件事覺得佢好有心機🤪。+炒滑蛋($6)因為想個漢堡包嘅餡料豐富啲,所以我額外再追加左一啲餡料諗住影相嘅時候靚仔啲🤣。最後我覺得呢個決定係明智嘅😜。講返佢個滑蛋先,佢個滑蛋的確炒得幾滑😍,餐廳冇刻意炒到全熟,咁樣嘅話食落個口感都會滑啲同埋肉眼睇都會有層次啲🥚。+煙三文魚($15)至於塊煙三文魚我自己覺得擺得好靚🤤,餐廳將塊煙三文魚卷到有啲似花之戀咁🤣,比起就咁放塊三文魚更加有心機,而塊三文魚嘅調味我覺得就適中,唔會話過鹹🥳。同牛肉漢堡都幾match!#Q版日式照燒牛肉漢堡($38)
嚟介紹吓特色burger啦🍔!

食物方面☝🏻
#招牌手打牛肉漢堡($78)

+炒滑蛋($6)

+煙三文魚($15)

#Q版日式照燒牛肉漢堡($38)
跟住你介紹嘅就係Q版漢堡系列😙,首先介紹嘅都一樣係牛肉漢堡,而佢同正常size嘅牛肉漢堡嘅分別就係Q版牛肉漢堡所選用嘅係肥牛😎。就咁睇個賣相真係好的骰🤣,講吓佢個味道先,因為佢嘅肥牛有同洋蔥一齊煮,所以我覺得都幾夠味😍。同埋以Q版漢堡嚟講,佢嘅餡料多到就嚟爆出黎都好難得🥸。

#Q版(噢巴漢堡)韓風泡菜豚肉漢堡($38)
跟住要講嘅就係呢個韓式嘅Q版漢堡😌,呢個Q版漢堡嘅餡料肉眼睇同樣震撼🤣,一樣係就嚟爆出黎咁😬。講吓佢個味道先,我覺得呢個漢堡係唔辣嘅,所以大家唔使驚見到泡菜就覺得佢會好辣🌶。同埋佢塊豚肉真係幾大塊,塊豚肉仲長過個漢堡嘅直徑🤑。個人認為Q版漢堡來講算係超水準!

#氣炸薯條(跟餐)
薯條係即場氣炸嘅,所以食落都唔會覺得好油膩🍟。食落冇咁有罪惡感😈!

👉🏻整體而言我覺得佢都真係有幾多漢堡款式,我諗要食多幾次先完全試得晒全部漢堡🫡。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-05-20 11 瀏覽
📍 一八六一廚房 將軍澳寶林商場入邊有好多間食肆🙌🏻呢間餐廳有賣特色彩虹漢堡🍔 仲有pizza、炸物等 1234歡樂時光 $398 包任選一個Pizza、任選兩個1861非一般Burger、任選正價小食三款同飲品/餐湯×4焦糖蘋果吞拿魚薄餅 $1589吋大厚批邊pizza 呢款味道幾特別✨上面鋪滿左大大塊蘋果片 下面有吞拿魚蓉 食落去鹹鹹甜甜😋批邊雖然係厚批 但係食落去係脆口 另外有得+$15變芝士批邊 就更加好味😚芝士蘑菇釀雞翼 $78一盒有4隻 呢款雞翼好特別 入面包住芝士+蘑菇餡 雞翼皮咬落去外脆 入面仲有肉汁 大推❤️‍🔥飲品 x 2揀左韓國忌廉溝鮮奶同蜜桃汁 呢兩款特別得黎又好飲☺️
📍 一八六一廚房
將軍澳寶林商場入邊有好多間食肆🙌🏻
呢間餐廳有賣特色彩虹漢堡🍔 仲有pizza、炸物等

1234歡樂時光 $398

揀左韓國忌廉溝鮮奶同蜜桃汁 呢兩款特別得黎又好飲☺️

焦糖蘋果吞拿魚薄餅
芝士蘑菇釀雞翼
2022-05-19 151 瀏覽
而家有好多新式嘅街市建成,除咗有蔬果檔鮮肉檔與檔海鮮檔之外仲混合左餐廳食肆同埋日常生活用品嘅店舖,完全十足十現代嘅超市咁樣,大大提升方便度,食飯買餸同埋日常用品只需要一個街市就搞掂😌其中寶琳就有一個呢一類嘅街市,一入到去首先係一系列嘅食肆,😋以款式都唔少㗎除咗有經常接觸到嘅燒味店之外仲有西式嘅漢堡包店,其中一八六一廚房呢一度絕對係一個漢堡包店嘅創新傑作。 😳淨係睇大大張嘅餐牌就已經感受到破格嘅定義, 一間漢堡包店除咗有牛之外當然亦都要做埋豬雞魚等等之類嘅配搭。 🍔大部份人對漢堡包店嘅印象都係速食店同埋油炸熱氣嘅嘢食,🍤不過自從聽完老細一席話之後就感覺到原來漢堡包都可以係一種健康嘅飲食。🍔雙重芝士流心手打牛肉漢堡包— 🍔有雙重芝士又手打牛肉,🥩睇落好似平平無奇, 但唔試過真係唔知道,首先從個包開始講。採用嘅就係無添加冇豬油嘅包, 🍔完全係純素,為咗突顯創意特色,仲會有唔同顏色嘅包來製作,不過味道完全係一樣而且用嘅色素完全係健康。 中間嘅雙重芝士流心手打牛肉漢堡更加係巧奪天工,🧀漢堡嘅上面就係一整塊車打芝士,一咬落去裏面做包裹住香濃拉絲芝士,兩款芝士嘅味道各有特色,🧀但最重要嘅係牛肉漢堡亦

雙重芝士流心手打牛肉漢堡包— 🍔有雙重芝士又手打牛肉,🥩睇落好似平平無奇, 但唔試過真係唔知道,首先從個包開始講。採用嘅就係無添加冇豬油嘅包, 🍔完全係純素,為咗突顯創意特色,仲會有唔同顏色嘅包來製作,不過味道完全係一樣而且用嘅色素完全係健康。 中間嘅雙重芝士流心手打牛肉漢堡更加係巧奪天工,🧀漢堡嘅上面就係一整塊車打芝士,一咬落去裏面做包裹住香濃拉絲芝士,兩款芝士嘅味道各有特色,🧀但最重要嘅係牛肉漢堡亦都係全人手製作,間唔中亦都會食到牛筋碎,🍔又足料又軟熟,再配合店舖自家製蕃茄醬,🍅每一啖醬汁都絕對係純天然,嚴格來講都用咗好多心機同蕃茄去製作。 食漢堡包當然唔少得薯條啦,呢一度嘅薯條為咗主張盡可能嘅健康,🍟亦都採用咗氣炸,無油嘅煮食點都係健康得多,而且採用雙色薯條,🍠除左普通馬鈴薯之外仲加入咗番薯條,味道亦都多咗選擇🍔

他他脆魚柳漢堡— 🍔魚柳漢堡就大部份地方都食到,但就未必可以食到又脆裏面魚肉又爽身嘅魚柳。 從落單到到手,都需要一定時間,但新鮮熱辣辣嘅食物當然值得等吓,😋每一個細節都要追求盡善盡美絕對係食客嘅福音,呢個魚柳漢堡嘅他他將就唔係沙律醬或者mayonnaise 呢一種, 😳食過就知裏面到加咗唔少配料,單基於神秘嘅理由就冇喺呢方面獲得更多資訊, 甜甜地嘅味道先可以特顯到魚柳嘅鮮味,😋每一啖都想更享受更滿足嘅話,不妨試吓多醬啦😝

一八六一廚房 (將軍澳)
將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
📍 一八六一廚房 將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖 🦔⸒⸒ 小編難得去開寶琳嗰邊 經過寶琳市場就俾啲間餐廳吸引咗😙見到佢哋有各式各樣五顏六色嘅漢堡包🍔 就同朋友叫左4人餐返去慢慢嘆🤍佛系漢堡 - 黑松露野菌漢堡 $68竹炭漢堡包入面夾住超多菇😶 底下有生菜蕃茄等 口感豐富🥰呢個包就冇炸雞漢堡咁重口味~ 素食者都啱🙌🏻星夢漢堡 - 迷彩炸雞漢堡 $68呢隻味道小編都幾鍾意😋 大推🤍除咗粉紅色好靚好啱打卡之外 炸雞再配酸酸甜甜嘅醬汁 食落好開胃唔滯🥰炸蟹鉗 $68一盒有六隻 咬落去外脆內軟 係正正常常炸蟹鉗🤣吉烈蠔 $78一盒有六大隻 食落去好鮮甜🤤 鍾意食號嘅唔好錯過!另外店內有唔少特色嘅樽裝飲品 係香港較少見嘅😬🔖 @1861kitchen
📍 一八六一廚房

呢隻味道小編都幾鍾意😋 大推🤍

炸蟹鉗 $68
一盒有六隻 咬落去外脆內軟 係正正常常炸蟹鉗🤣

吉烈蠔 $78
一盒有六大隻 食落去好鮮甜🤤 鍾意食號嘅唔好錯過!

另外店內有唔少特色嘅樽裝飲品 係香港較少見嘅😬

🔖 @1861kitchen
2022-05-18 53 瀏覽
一八六一廚房(將軍澳) @1861kitchen📍寶琳北路18號寶林商場市場丁-PL14號舖宜家好多街市都重新裝修寶林街市係其中一個改裝後有餐飲區入面有好多穩世小店👏🏻1861kitchen係其中一間主打手工Burger同Pizza 😍🙌同👨‍🍳一傾之下發現佢地小店有好幾款廚師發板嘅菜式麵包🥯有唔同嘅顏色 例如今次抽中黑色就係竹炭,同埋使用新鮮酵母製成,不加入糖仲有薯餅有4款😋薯條🍟都係隨機口味成件好開心,每次都唔同估唔到Burger都有Omakase🥳招牌手打牛肉漢堡配薯條🍟 $78漢堡包🍔包黑碳包😍外脆內軟手打牛肉,厚身又Juice 薯條更加正係廚師發板薯條🤪混合薯條,番薯條🤭好好味All Day Breakfast蜜糖芥末豬柳$78材料超豐富滑蛋,沙律菜,火腿、美國腸、茄汁豆、牛角包,同埋特色薯餅。滑蛋超香牛油🧈味,而佢特色薯餅😍無得頂都係廚師發板係南瓜餡,啖啖南瓜蓉,再用麵包糠炸❤️用心之作芝士蘑菇釀雞翼$18跟餐加購去左骨雞翼入面有勁多芝士同蘑菇😀啖啖肉😍叫左兩個餐都包飲品簡左忌廉溝鮮奶 & 鳳梨烏龍茶見佢除左汽水之外都有好多款唔同種類嘅嘢飲🧃可以簡溫馨提示🤪最好上網落單,我就
一八六一廚房(將軍澳) @1861kitchen

主打手工Burger同Pizza 😍🙌

同👨‍🍳一傾之下發現
佢地小店有好幾款廚師發板嘅菜式
麵包🥯有唔同嘅顏色
例如今次抽中黑色就係竹炭,
同埋使用新鮮酵母製成,不加入糖
仲有薯餅有4款😋薯條🍟都係隨機口味
成件好開心,每次都唔同
估唔到Burger都有Omakase🥳

招牌手打牛肉漢堡配薯條🍟 $78
漢堡包🍔包黑碳包😍外脆內軟
手打牛肉,厚身又Juice
薯條更加正係廚師發板薯條🤪
混合薯條,番薯條🤭好好味

All Day Breakfast蜜糖芥末豬柳$78
滑蛋超香牛油🧈味,
而佢特色薯餅😍無得頂都係廚師發板
係南瓜餡,啖啖南瓜蓉,再用麵包糠炸❤️
用心之作

芝士蘑菇釀雞翼$18跟餐加購
去左骨雞翼入面有勁多芝士同蘑菇😀
啖啖肉😍

叫左兩個餐都包飲品簡左
忌廉溝鮮奶 & 鳳梨烏龍茶
見佢除左汽水之外
都有好多款唔同種類嘅嘢飲🧃可以簡

溫馨提示🤪最好上網落單,
我就係做左會員網上落單,禁就有折扣
即時登記做會員有優惠券3張每張$20~
同埋有9折優惠
網上落完單,預15至20分鐘取餐
一去到即刻有得食😍
2022-05-17 59 瀏覽
寶琳街市裝修完今日係第一次去,發現已經唔同哂,仲有好多食野舖頭,見到一間有外賣員等取餐,咁就試下食呢間啦😆麻甩佬漢堡🍔粉紅色既漢堡包真係好吸睛,見到真係心心眼,老闆表示麵包係自家製,用上美國安全食用色素製作,不定期轉換麵包顏色,讓客人每次都有驚喜,呢份用心真係值得一讚👍🏻 雞腿有香草醃製好香,麻辣醬食得出用新鮮辣椒製作,真係辣味十足,好惹味,雞腿又夠大塊,食完真係勁飽🤣招牌手打牛肉漢堡🍔黑色嘅漢堡包用竹炭粉製作而成,配以安格斯牛肉手打漢堡,牛肉爆汁,牛肉足足有5cm 勁厚身,漢堡包味道唔會好重,食完唔會好口渴,無味精少鹽製作,加埋滑蛋簡直完美薯條🍟 美國薯條+ 蕃薯條,用氣炸嘅形式製作,食得健康之餘又食到香脆嘅口感芝士蘑菇釀雞翼🍗去左骨既雞翼入面釀左芝士同蘑菇,食既時候啖啖肉,真係好正呀😍飲品我選咗韓國嘅柑橘汁同桃汁,兩款都好飲😙原來可以做會員網落單,有現金折扣優惠券同有9折優惠券,所有食物即叫即整,下次可以網上落單之後去自取

麻甩佬漢堡🍔

招牌手打牛肉漢堡🍔

薯條🍟

芝士蘑菇釀雞翼🍗

飲品我選咗韓國嘅柑橘汁同桃汁,兩款都好飲😙

2022-05-17
2022-05-17 25 瀏覽
今日去接男朋友收工,難得去到將軍澳,緊係搵下有咩好食🥰呢間小店位於寶琳街市,小有喺街市都見倒咁乾淨既餐廳👍🏻👍🏻👍🏻雙重流心芝士牛肉漢堡|超超超厚既牛肉漢堡,一咬開即刻爆汁,好juicy,仲有芝士流心🤤再加埋面層燒到半溶狀態既芝士味,芝士迷必食⭐️他他脆魚柳漢堡|魚柳好似手柳咁大塊🤩炸得好香脆,內層魚肉仲非常嫩滑,加埋他他醬,無得輸組合👍🏻特別一提,漢堡包皮係店家自製,落左超多芝麻,食落好香口又鬆軟!氣炸薯條|有齊薯條同蕃薯條👍🏻加左椒鹽落去,好惹味😋田園沙律|沙律菜新鮮爽脆🥰性價比極高既小店,值得回頭!
今日去接男朋友收工,難得去到將軍澳,緊係搵下有咩好食🥰

雙重流心芝士牛肉漢堡|

他他脆魚柳漢堡|

氣炸薯條|

有齊薯條同蕃薯條👍🏻加左椒鹽落去,好惹味😋

田園沙律|

沙律菜新鮮爽脆🥰

性價比極高既小店,值得回頭!

• 他他脆魚柳漢堡
  • 雙重流心芝士漢堡