最近呢個寶琳商場開左好多餐廳😙超多野😂今次就試咗呢個漢堡😉呢間小店好有個人特色😋😋佢個包皮有三個顏色🤩粉紅色💓綠色💚同埋黑色🖤都係廚師發板omakashe🤣🤣🤣🤣然後連薯條嘅口味都係薯條 omakashe😆amazing😗新鮮製造都等左20min不過值得!甜蜜漢堡-蜜糖蘋果手打牛肉漢堡🍎$88 餐跟田園沙律+飲品真.手打牛肉食得出同平時嘅漢堡好大分別😁首先好厚切😋目測六cm🤓大概有三個手指嘅厚度🤪另外第一次食有蘋果配搭😝蘋果甜甜地同個牛肉非常之夾🤩最正嘅係佢仲有類似肉醬意粉嗰隻肉醬做醬料😙多到滿瀉😌所以食落去多重口感🙂然後個包皮都超級香脆😜超多芝麻😉呢個包皮大有來頭😌冇用到豬油☺️可以比素食者食😎同埋卡路里冇平時嘅漢堡既麵包咁高麻甩佬漢堡-麻辣雞腿漢堡🍔$68 餐跟雙色薯條+飲品雖然佢叫麻甩佬漢堡但係配咗粉紅色嘅包皮好頂癮🤣🤣🤣好鍾意佢個麻辣醬真係幾辣下🌶️嘴真係食到麻曬😎但係就好開胃😍雞腿超滑😜爆雞汁🙂仲加咗一個好大塊又厚嘅番茄中和返個油膩感🤗整體配搭到非常正仲要特別講到佢個薯條😛薯條同番薯條比例一半😝食得出係新鮮炸😎今次我就好好彩食到個辣味薯條☺️聽聞好似仲有海苔味😋不過你想知係咩味就要

甜蜜漢堡-蜜糖蘋果手打牛肉漢堡🍎$88 餐跟田園沙律+飲品

麻甩佬漢堡-麻辣雞腿漢堡🍔$68 餐跟雙色薯條+飲品
仲要特別講到佢個薯條😛薯條同番薯條比例一半😝食得出係新鮮炸😎今次我就好好彩食到個辣味薯條☺️聽聞好似仲有海苔味😋不過你想知係咩味就要自己去試吓啦

ps小店最正就係食個人情味😜食餐廳認真製造食物既心意😍大推大推

🚽(5🌟滿分)
掃個度類似有冷氣既熟食中心所以似小食亭沒有廁所🚽
2022-05-13 7 瀏覽
一八六一廚房 (將軍澳)📍將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖🤍招牌手打漢堡、日式照燒牛肉漢堡超脆漢堡包皮、新鮮蕃茄、生菜、秘制醬汁、雞肉絲,加埋成為店舖招牌🤍店舖出名使用美國安全食用色素 、勁健康,另外採用無糖、無豬油、使用新鮮酵母,漢堡包有頂底層都有唔同顏色🤍煙三文魚雜菜沙律有勁多胡麻醬在中間,新鮮蔬菜、煙三文魚,不錯既前菜 🤍氣炸薯條相對地健康,用氣炸鍋,唔會太油膩大家叫完漢堡,可以點選小食,再叫一支野飲做套餐🤍食得西式漢堡,仲可以甘健康,值得一試 😍😍🤍餐廳使用唔係傳統方式落單,用app或網上入資料,因為師傅即叫即整,如果遲左黎拎,餐廳仲可以用焗爐整返熱,好窩心😍
一八六一廚房 (將軍澳)
📍將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖

🤍招牌手打漢堡、日式照燒牛肉漢堡

🤍煙三文魚雜菜沙律
有勁多胡麻醬在中間,新鮮蔬菜、煙三文魚,不錯既前菜

🤍氣炸薯條
相對地健康,用氣炸鍋,唔會太油膩
大家叫完漢堡,可以點選小食,再叫一支野飲做套餐

🤍食得西式漢堡,仲可以甘健康,值得一試 😍😍

2022-05-13 11 瀏覽
佛係漢堡(黑松露炒雜菇漢堡)🌱黑松露醬炒當日新鮮嘅雜菌,炒菇唔算太濃味,少少松露味及黑椒,唔會炒到出晒水。另外,粉紅色的漢堡包係全Vegan製作,咬開之後淡淡粉紅色,好fresh,而且配菜,蕃茄都非常新鮮。痴心漢堡(雙重流心芝士牛肉漢堡)🧀So cheesy,熱辣辣香煎漢堡,一咬流心芝士。漢堡牛肉係老闆手工製作,份外足料,肉味濃郁,而且特別多汁,可能係老闆大火煎香,封鎖肉汁。配上竹炭漢堡包,份外有IGable 。跟餐包飲品及小食,小食可配氣炸薯條,薯蓉或沙律。氣炸薯條油分大減,雖然無一般薯條的酥脆,但💯健康之選。另外沙律清新,配上日式麻醬,就更營養均衡。寶林地鐵站🚉到店只需5分鐘左右,小店用心製作,漢堡質素有保證,絕對值得支持。
佛係漢堡(黑松露炒雜菇漢堡)🌱

痴心漢堡(雙重流心芝士牛肉漢堡)🧀
痴心漢堡

痴心漢堡
佛係漢堡
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦   呢間係將軍澳寶林商場裹面既1861 Kitchen呢間餐廳係食Burger為主既, 另外仲有pizza, all day breakfast 同唔同既小食呢度既burger 種類好多,而且d名都好過癮皇帝漢堡/女神漢堡/麻甩佬漢堡/姜B漢堡/佛系漢堡/誘營漢堡/噢巴漢堡/痴心漢堡/甜蜜漢堡d名睇落攪笑,其實個個都係岩岩好形容返個burger既小編我今次就嗌左個甜蜜漢堡開頭以為又甜又咸嘅組合會怪,點知係出乎意料地好食煮過既蘋果又甜又多汁, 配上自家製醬汁,酸酸甜甜好開胃塊牛肉漢堡,好厚又Juicy,真心係高質既!最值得一提既係個包,個包同出面既麵包有明確既分別,上菜前有烘過, 外脆內軟,又唔會太dry而且唔去8下都唔知,呢度既用既係素麵包,唔係用豬油整嘅,健康得黎又唔會犧牲左味道真心,呢個包就算唔睇顏色,唔睇外表,剩係食落都唔會輸比d出名既burger店/ 什至酒店除左個包,我仲嗌左個芝士焗安格斯薯條,安格斯唔係免治牛,而係漢堡包裹面果塊牛,條條薯條都即刻充滿哂牛味btw, 呢間餐飲落單係用 App既
呢間係將軍澳寶林商場裹面既1861 Kitchen
呢度既burger 種類好多,而且d名都好過癮
d名睇落攪笑,其實個個都係岩岩好形容返個burger既
小編我今次就嗌左個甜蜜漢堡
開頭以為又甜又咸嘅組合會怪,點知係出乎意料地好食
煮過既蘋果又甜又多汁, 配上自家製醬汁,酸酸甜甜好開胃
塊牛肉漢堡,好厚又Juicy,真心係高質既!
最值得一提既係個包,

btw, 呢間餐飲落單係用 App既
2022-05-07
20 分鐘 (堂食)
  • Burger
2022-05-11 128 瀏覽
小朋友咁啱係寶琳學嘢,要等個半鐘,行吓街買吓晚餐先❤️寶林商場附近,有個街市叫做寶林市場呀😋佢分左熟食區的同埋濕貨區🤤熟食區有好多嘢食架😋今日我揀左漢堡包🍔因為小朋友中意食大大份嘅漢堡包😁呢一間係不二之選呀😉精明嘅你係呢度用QR code或link落單仲有九折(*記得網上登記會員仲有回贈及迎新優惠)添呀!(痴心漢堡) 雙重芝士流心手打牛肉漢堡扒,粉紅色嘅包好lady,漢堡喺手打牛肉再配上燒容嘅芝士,好多番茄同醬汁喺裡面,仲有好多新鮮嘅蔬菜番茄,一個口都咬唔晒😄一咬落去啲醬汁爆出嚟喇😅d芝士同牛肉一齊食係勁好味呀👍👍哩個真係值得推介呀💯88蚊勁食👍👍(星夢漢堡) 迷彩炸雞漢堡,好夢幻啊❤️全部都一係星星啊🤩係咪好靚呀❤️咬落去脆卜卜d肉好軟淋淋醬汁勁好味,一咬落去好多醬汁流曬出嚟好Juicy💯哩個小朋友嘅至愛❤️都係68蚊咋👍👍他他脆魚柳漢堡,魚柳好香脆嫩滑super yummy❤️呢到d醬汁勁好味呀!👍👍ADB (All day Breakfast )吉列魚柳家蜜糖芥末豬柳,有田圉莎律、炒滑蛋、火腿、魚柳、美式腸、特式薯餅、茄汁豆仲有餐包添❤️勁豐富呀👍莎律勁清新開胃,炒蛋好滑,美式腸勁juicy
小朋友咁啱係寶琳學嘢,要等個半鐘,行吓街買吓晚餐先❤️

ADB (All day Breakfast )吉列魚柳家蜜糖芥末豬柳,有田圉莎律、炒滑蛋、火腿、魚柳、美式腸、特式薯餅、茄汁豆仲有餐包添❤️勁豐富呀👍莎律勁清新開胃,炒蛋好滑,美式腸勁juicy😋魚柳同薯餅勁脆呀👍👍包埋飲品都係78蚊勁底呀💯

三個泡都唔同顏色❤️條老闆獨家架,全部用咗韓國麵粉整包,無糖冇豬油係底卡嘅素包呀!食得健康👍👍
跟餐配氣炸薯條同可樂,而薯条每日都有唔同味道架,因為係由老闆發辨,等顅客每次都期待不同嘅味道,好有heart呀❤️❤️

20 分鐘 (外賣自取)
  • (星夢漢堡) 迷彩炸雞漢堡
  • ADB (All day Breakfast )吉列魚柳家蜜糖芥末豬柳
2022-05-09 28 瀏覽
之前經過呢間手工漢堡, 已經俾個餐牌吸引住,今日同朋友得閒,就過嚟幫襯花多眼亂, 同朋友叫咗個二人Burger套餐share食,第1個包揀咗蜜糖芥末豬柳漢堡,塊豬柳勁大塊,食落去亦都嫩滑多汁, 有驚喜配埋個蜜糖芥末醬好夾, 而且啲菜亦都好新鮮翠綠,第2個包就揀咗芝士蝦球漢堡,個包好足料!啲蝦好大隻!夾住嗰塊芝士焗到啱啱好食落好香芝士味,一啖咬落去,好滿足跟餐可以自選兩個小食同埋會跟埋黑松露鴛鴦薯條第一個小食揀咗芝士蘑菇釀雞翼(4隻)正嘢, 冇骨食得好方便, 一啖咬落去, 啖啖肉,裏面釀咗啲芝士蘑菇好香, 而且一人有兩隻第二個小食揀咗芝士焗西蘭花好多芝士汁,而且舖頭焗到啱啱好,西蘭花仲好翠綠, 每一啖都可以沾滿住芝士汁,二人Burger套餐會跟埋一份黑松露鴛鴦薯條,分量好足, 而且黑松露亦都唔吝嗇咁落咗好多,所以食每一條薯條都充滿住黑松露嘅香味餐廳有好多款飲品揀,我同朋友就揀咗鳳梨烏龍茶同盧薈汁,平時出面啲餐廳好少可有呢啲飲品選擇,幾好飲埋單都只係$218, 性價比高, 好食亦都抵食,等緊嘢食嘅時候同師父傾計,先知道原來佢哋個漢堡包係特別訂造嘅,出面冇得賣,冇豬油,冇糖, 同埋係用新鮮酵
之前經過呢間手工漢堡, 已經俾個餐牌吸引住,

今日同朋友得閒,就過嚟幫襯

花多眼亂, 同朋友叫咗個二人Burger套餐share食,
第1個包揀咗蜜糖芥末豬柳漢堡,

蜜糖芥末豬柳漢堡

塊豬柳勁大塊,食落去亦都嫩滑多汁, 有驚喜

配埋個蜜糖芥末醬好夾, 而且啲菜亦都好新鮮翠綠,

第2個包就揀咗芝士蝦球漢堡,

芝士蝦球漢堡

個包好足料!啲蝦好大隻!
夾住嗰塊芝士焗到啱啱好
食落好香芝士味,
一啖咬落去,好滿足

二人burger套餐跟嘅小食

跟餐可以自選兩個小食同埋會跟埋黑松露鴛鴦薯條

第一個小食揀咗芝士蘑菇釀雞翼(4隻)

芝士蘑菇釀雞翼(4隻)

正嘢, 冇骨食得好方便, 一啖咬落去, 啖啖肉,
裏面釀咗啲芝士蘑菇好香, 而且一人有兩隻

第二個小食揀咗芝士焗西蘭花

芝士焗西蘭花

好多芝士汁,而且舖頭焗到啱啱好,
西蘭花仲好翠綠, 每一啖都可以沾滿住芝士汁,

跟餐嘅黑松露鴛鴦薯條&鳳梨烏龍茶&蘆薈汁

二人Burger套餐會跟埋一份黑松露鴛鴦薯條,
分量好足, 而且黑松露亦都唔吝嗇咁落咗好多,
所以食每一條薯條都充滿住黑松露嘅香味

餐廳有好多款飲品揀,我同朋友就揀咗鳳梨烏龍茶同盧薈汁,
平時出面啲餐廳好少可有呢啲飲品選擇,幾好飲

二人Burger套餐

埋單都只係$218, 性價比高, 好食亦都抵食,

等緊嘢食嘅時候同師父傾計,
先知道原來佢哋個漢堡包係特別訂造嘅,
出面冇得賣,
冇豬油,冇糖, 同埋係用新鮮酵母做嘅,
食落真係特別啲,香啲口感好啲,
同平時嗰啲貴價漢堡包連鎖店個包真係唔一樣,
2022-05-07
二人burger套餐跟嘅小食
芝士蘑菇釀雞翼(4隻)
芝士焗西蘭花
跟餐嘅黑松露鴛鴦薯條&鳳梨烏龍茶&蘆薈汁
二人Burger套餐
  • 黑松露鴛鴦薯條
今日又去左將軍澳行街~社交平台度見到有Foodie影七彩星星炸雞堡,就黎到街市(?)搵食😋—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :▐ 皇帝漢堡(至尊鵝肝手打牛肉漢堡)$128▐包係黑色竹炭包,牛肉食得出係手打,煎得外微焦內juicy😋上面塊厚切鵝肝火候啱啱好😋同店長傾偈時知道個番茄醬係自家製番茄醬,番茄味濃香草味,配埋新鮮生菜同番茄,一啖咬落去多重口感肉汁大爆發😋😋超好食!▐ 星夢漢堡(迷彩炸雞漢堡)$68▐最初就係俾呢個包吸引左黎😍😍真係好IGable💕💕店長見我係女仔專登轉左個粉紅色包俾我🥰呢個包唔止樣靚,仲好有內涵😋 個包嘅顏色係用美國安全食用色素上色,用新鮮酵母發打,所以個包唔會咁易扁晒,好有彈性😋而且係素食包,冇豬油,無糖,健康d又低卡d😋😋塊炸雞外脆內嫩,上面d星星好靚😍😍個醬都係自家製,帶辣味好開胃😋😋▐ 氣炸薯條(跟餐小食)▐薯條係氣炸嘅,無咁肥又好味😍呢次係番薯條+薯條,店長話之前有日本蜜糖薯條,但暫時斷左貨🥲好想試🥲上面嘅調味粉好惹味連茄汁都唔駛點~▐ 薯蓉(跟餐小食)▐薯蓉就正正常常,如果滑d更好,但小店食物都有健康options,可

—————————
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
▐ 皇帝漢堡(至尊鵝肝手打牛肉漢堡)$128▐

▐ 星夢漢堡(迷彩炸雞漢堡)$68▐

▐ 氣炸薯條(跟餐小食)▐

▐ 薯蓉(跟餐小食)▐

薯蓉就正正常常,如果滑d更好,但小店食物都有健康options,可能因為咁而冇落太多牛油~~

🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 有幾個堂食位,雖然話喺寶琳市場裡面,但呢個位置係小食專區,環境乾淨。

🤵‍♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店長親切,樂意同客人傾偈☺️每款食物都用心介紹,用心製作每款食品,好有日本職人嘅專注精神👍👍

💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 估唔到喺市場裡面都有咁高質嘅漢堡包,用料好之餘又有特色😋😋打卡靚😍跟餐仲有小食同飲品/餐湯👍其實仲有個姜B漢堡我都想試🙈🙈但我個包太有份量🙈🙈唯有下次食~
  • 至尊鵝肝手打牛肉漢堡
  • 迷彩炸雞漢堡
2022-05-01 94 瀏覽
寶琳高質Burger💁‍♀️製作用心,體貼客人需要,好食性價比又高💜 雖然呢度叫寶琳市場,但環境一啲都唔似街市,而係輕復古嘅文青建築,入面嘅熟食區仲乾淨過商場Food Court💕 呢間鋪頭嘅Burger份量十足,而且選擇好多,有傳統嘅手打漢堡,豚肉、雞、魚嘅選擇都有,仲有較健康、同素食嘅選擇,啱哂有要求嘅大家。老闆話包體無用豬油、糖🌱,包、醬汁同漢堡都係親自整嘅,咁用心都只係六十幾蚊仲有埋小食飲品🤓回頭率極高。老闆仲問我外賣嘅距離遠唔遠,佢根據我嘅距離幫我焗翻熱,等我食到最好嘅外賣質素,好好❣ 招牌手打漢堡 $68(+$6炒蛋)竹炭包加上芝麻極香💜包體鬆軟,邊邊有些少香脆。漢堡嘅口感彈牙,十分厚身,自家製果然唔同啲💕最欣賞係佢嘅醬汁,平時頹茄汁會搶哂肉味,令到成個包得個酸字。佢嘅醬汁有茄肉又帶香料嘅味道🤓帶嚟清新嘅層次感。炒蛋好滑,質感豐盈。 板燒雞腿漢堡 $68(+$10菠蘿🍍+$8芝士🧀)呢個包都係好鬆軟,行到翻屋企都唔會好似其他漢堡咁淋哂。雞腿肉入味嫩滑,本身嘅蕃茄同菜都好新鮮。加咗菠蘿同芝士就更加juicy同香口💁‍♀️ 薯蓉+$0 x2跟餐有小食,薯蓉好滑但係好厚實,味道好好,

招牌手打漢堡 $68(+$6炒蛋)

板燒雞腿漢堡 $68(+$10菠蘿🍍+$8芝士🧀)

薯蓉+$0 x2
跟餐有小食,薯蓉好滑但係好厚實,味道好好,抵食。💜

芒果汁+$0 鳳梨烏龍茶 +$0
仲有罐裝飲品送,選擇好多,襯食burger一流

2022-04-27 16 瀏覽
隱世美味漢堡包由隱世實力老闆喺隱世小店制作出黎!各位唔好因為店舖位於街市就唔肯去,唔幫襯佢啲包一定會後悔!老闆非常有創意,而且好有實力先會制作到如此好食又好睇既夢幻包包。漢堡包顏色可自由選擇,天然色素,亦都無落豬油和糖,讚!(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡炸雞漢堡即叫即做,好好味,賣相一流,味道更加一流。炸雞上面佈滿彩色星星,好靚呀!下次再去會試埋其他包~一八六一廚房1861 Kitchen將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
隱世美味漢堡包由隱世實力老闆喺隱世小店制作出黎!

漢堡包顏色可自由選擇,天然色素,亦都無落豬油和糖,讚!

(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡
星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡

下次再去會試埋其他包~

一八六一廚房
1861 Kitchen
將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡
2022-04-27 18 瀏覽
前一段時間去咗寶琳街市🛒見到「一八六一廚房」嘅burger 好有特色,仲係即叫即整👨🏻‍🍳所以買咗嚟試下😬.他他脆魚柳漢堡🍔麵包顏色超吸睛👀原來採用新鮮天然酵母、不加豬油同糖嘅素麵包🥯魚肉口感厚得嚟扎實,魚味重🐟配上清爽嘅洋蔥、番茄🍅生菜🥬還有酸甜他他醬,好味道🤤.吉烈蠔(6隻)🦪外面炸粉鬆脆可口😆蠔肉creamy鮮甜😋.芝士蘑菇酿雞翼(4隻)🐔雞翼骨頭已除去🥰雞翼本身輕輕醃過👍🏻一啖咬落去滿滿嘅芝士🧀芝士味濃郁😈不過蘑菇味相對淡🥺.煙三文魚雜菜沙律🥗煙三文魚份量幾多,表面係幾惹味嘅黑椒洋蔥番茄醬🍅🧅都幾特別😝.蜜桃汁🍑.忌廉汽水🥤
吉烈蠔(6隻)🦪外面炸粉鬆脆可口😆蠔肉creamy鮮甜😋
蜜桃汁🍑
忌廉汽水🥤
  • 他他脆魚柳漢堡
近年好多街市都進行翻新,除咗保留傳統食材店舖外亦劃分熟食區,行完街市可以慢慢掃街😋「一八六一廚房」正正位於寶琳街市,點完餐後廚師會按客人種類、當日食材調整菜式😜壽司omakase就聽得多,漢堡包店🍔真係第一次見🤪.🍴招牌手打牛肉漢堡💰$68👨🏻‍🍳見到🐻🚺後特登俾咗粉紅色麵包💕唔好睇少呢個麵包😏餐廳採用素麵包,坊間一般都係用豬油整嘅麵包,唔健康之餘食落去又會黏牙😣加上製作漢堡前會特別將麵包放入焗爐烘,所以麵包入口溫暖、鬆脆無比👍🏻當然唔少得仲有大大塊嘅牛肉漢堡扒❣️肉味重而多汁💦餐廳自家製茄汁有好香羅勒味🌿配埋漢堡扒食令整個包更輕盈☺️.🍴日式芝麻醬黑豚肉漢堡💰$68黑豚肉同手掌✋🏻差唔多大😆入口嫩滑又帶陣陣香草味💕芝麻醬嘅酸味、生菜&蕃茄嘅清新,中和黑豚肉油膩感,整個配搭完美👍🏻.🍴特色薯餅💰$10(跟餐加購價)始終都係加$10 ,叫嗰陣我以為係類似麥當勞嗰種薯餅😅點知上到嚟係日式可樂餅😍裏面充滿南瓜蓉🎃外層鬆脆內裏香甜,一啲都唔油膩😌原來薯餅係其中一樣廚師發板嘅菜式😆👨🏻‍🍳會按當日食材提供唔同嘅薯餅🤓.🍴芝士蘑菇釀雞翼💰$18 (跟餐加購價)咬開雞翼後內裏係邪惡嘅芝士蘑菇🍄好好食不過

🍴招牌手打牛肉漢堡
💰$68

🍴日式芝麻醬黑豚肉漢堡
💰$68
🍴日式芝麻醬黑豚肉漢堡
日式芝麻醬黑豚肉漢堡

🍴特色薯餅
💰$10(跟餐加購價)
🍴芝士蘑菇釀雞翼
💰$18 (跟餐加購價)
咬開雞翼後內裏係邪惡嘅芝士蘑菇🍄好好食不過有少少漏🤏呢個時候飲啖可樂gur一gur啱啱好🤣

本身漢堡包跟餐有薯條或薯蓉,不過想試吓小食所以加錢升級😌 薯條🍟亦係另一廚師發板位,👨🏻‍🍳會自行決定味道😜所以好有興趣過去食多幾轉,發掘餐廳究竟有幾多隱藏味道😂
好睇得出👨🏻‍🍳非常用心經營小店,不論食材、菜式配搭、煮法都盡顯心思💖性價比亦非常高✅極力推薦‼️大家去之前,最好先聯絡店舖或上網落單,始終即叫即整需時,咁就可以一去到即刻有得食😎
日式芝麻醬黑豚肉漢堡
2022-04-26 14 瀏覽
趁今日天氣咁好,心血來潮同朋友一齊去野餐,係附近叫咗個外賣,可以用手機落單,唔洗等好耐,去到舖頭就可以攞外賣,好快又方便,我地叫咗個四人餐 $398🍕Pizza蘋果甜甜地,好開胃,餅底係薄批好脆口😋,lee間啲漢堡包好健康同色彩繽紛,漢堡包冇油冇糖同埋冇用豬油,加上用埋新鮮要酵母,大人小朋友都食都舔舔脷,雞翼裏面釀咗糯米,咬落好有口感,吉列蠔同鵪鶉蛋,炸得好鬆脆香口,食到停唔到口,lee個4人餐份量足夠,仲包埋4罐飲品,好抵食👍~~~~~~~~~~~~-蘋果吞拿魚pizza🍎🐟🍕-(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡🍔-(女神漢堡)吞拿魚烚蛋沙律-糯米釀雞翼(4隻)-吉列鵪鶉蛋 (6串)-吉列蠔 (6隻)飲品(4罐)忌廉溝鮮奶鳳梨烏龍茶芒果汁柑橘汁~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~
-蘋果吞拿魚pizza🍎🐟🍕
-(星夢漢堡)迷彩炸雞漢堡🍔
-(女神漢堡)吞拿魚烚蛋沙律
-糯米釀雞翼(4隻)
-吉列鵪鶉蛋 (6串)
-吉列蠔 (6隻)

飲品(4罐)
忌廉溝鮮奶
鳳梨烏龍茶
芒果汁
柑橘汁
~~~~~~~~~~~~

2022-04-26 51 瀏覽
終於可以去朋友屋企食飯啦😅,見有唔少Foodie朋友仔介紹1861嘅Burger,今次決定買多少少食物上朋友屋企食晚餐🥣!佢地嘅Burger好特別!漢堡包皮🍔係用上美國嘅食用色素,冇落豬油/糖,所以各種口味嘅Burger都係咁色彩繽紛🌈+素食者都食得!另外老細仲話如果個包痴牙,歡迎攞返落去退換,睇嚟對出品充滿信心😎。🌟甜蜜漢堡 (蜜糖蘋果手打牛肉漢堡)呢個又甜又咸嘅組合係出乎意料地夾,估唔到煮至焦糖化嘅蘋果甜地同咸嘅牛肉幾匹配。番茄🍅就唔係原片新鮮番茄,而係用上自家製番茄香草醬,酸酸甜甜幾開胃😛。至於牛肉漢堡,重牛肉味又Juicy,不過牛肉調味有少少重手,真係有啲咸😂。🌟佛系漢堡 (黑松露野菌漢堡)Burger包面果然係唔痴牙又超鬆厚,就算我地外賣攞走大概25分鐘後先食,個包仲係外脆內軟,值得一讚😎。至於餡料,有用黑松露醬炒過嘅磨菇+洋蔥🧅,菇🍄嘅份量巨多,所以食起上嚟有少少狼狽🤪。🌟曼克頓薄餅Pizza有分薄批/厚批,今次👧🏻就叫咗厚批,餡料有:辣肉腸、免治牛肉、菠蘿🍍、粟米🌽、洋蔥🧅、青椒🫑、紅椒。厚批質感唔會太韌之餘又夠脆👍🏻,仲要好夠承託力💪🏼,即使餡料好重都唔會跌。餡料足料唔

🌟甜蜜漢堡 (蜜糖蘋果手打牛肉漢堡)

🌟佛系漢堡 (黑松露野菌漢堡)

🌟曼克頓薄餅
Pizza有分薄批/厚批,今次👧🏻就叫咗厚批,餡料有:辣肉腸、免治牛肉、菠蘿🍍、粟米🌽、洋蔥🧅、青椒🫑、紅椒。厚批質感唔會太韌之餘又夠脆👍🏻,仲要好夠承託力💪🏼,即使餡料好重都唔會跌。餡料足料唔會令人失望。

🌟芝士磨菇雞翼
芝士磨菇雞翼絕對係高質小食!雞翼煎得香脆,面層輕輕掃上蜜糖。雞翼仲釀咗啲芝士+大片磨菇🍄,極重芝士味🧀!朋友表示可以自隊一次打雞翼🫢。

🌟一口芝士/薯蓉(跟餐)
兩款小食表現都幾好,一口芝士炸得超脆。薯蓉🥔綿滑,黑胡椒味頗重。
2022-04-25 9 瀏覽
寶琳呢區真係越來越多美食,今次就比我搵到呢間🍔🍕店網上落單,等十幾分鐘就拎得四人餐 $398〰️〰️〰️ 〰️〰️🍕蘋果吞拿魚pizza見呢個款係新出,就叫嚟試下,🍕邊脆底薄,啖啖都食到粟米、蘋果同吞拿魚,口感豐富🍔星夢漢堡炸雞扒鋪滿咗色彩繽紛嘅星星🌟炸得勁香脆,漢堡包唔同顏色🤩勁吸睛,係用上新鮮酵母整,仲要冇糖冇🐽油👍🏻好味得嚟又健康🍔女神漢堡麵包鬆軟,吞拿魚烚蛋沙律配搭得啱啱好,味道同營養都好豐富,低卡之選❣️👉🏻小食-糯米釀雞翼(4隻)-吉列鵪鶉蛋 (6串)-吉列蠔 (6隻)小食都唔錯,糯米釀雞翼脹卜卜,皮脆肉香,微辣,好味到食唔停口,鵪鶉蛋口感酥脆不油膩,味道甜甜地好好味😋而吉列蠔外皮酥脆不會有油膩感,口感超級正✨👉🏻飲品(4罐)忌廉溝鮮奶鳳梨烏龍茶芒果汁柑橘汁

寶琳呢區真係越來越多美食,今次就比我搵到呢間🍔🍕店

網上落單,等十幾分鐘就拎得

四人餐 $398
〰️〰️〰️ 〰️〰️

🍕蘋果吞拿魚pizza

🍔星夢漢堡

🍔女神漢堡

👉🏻小食

-糯米釀雞翼(4隻)
-吉列鵪鶉蛋 (6串)
-吉列蠔 (6隻)

👉🏻飲品(4罐)
忌廉溝鮮奶
鳳梨烏龍茶
芒果汁
柑橘汁
2022-04-24
2022-04-24 68 瀏覽
早前見到有朋友仔話將軍澳寶林街巿有一間特色漢堡店,話漢堡包係有唔同顏色的😍襯星期六放假同另一半一齊去試下❤1861 Kitchen 置身寶林街巿入面,由港鐵站行過黎大約5分鐘左右,都幾方便🌝舖面有四個位置可以提供堂食,仲有多個外賣平台落單及自取,更提供不同優惠💛最驚喜係有Linkduck拎得自取有95折,因為中午時間怕人多,所以搭車中已經用QR code 預先落單,所以去到岩岩有得食😆唔駛等同店主交談左一陣,佢對出品有一定要求👍漢堡包既顏色喺使用美國可食用色素,無豬油及無糖烘製而成😲而手打牛肉都使用安格斯牛肉去做,打到完全無筋😳估唔到隱身街市既小店可以有咁高質素👏👏👏痴心漢堡(雙重芝士流心手打漢堡)$98 包一款小食及飲品打開盒子係一個粉紅色既漢堡包(店主話顏色隨機會另客人驚喜一點😂)真係好靚,麵包外面內軟仲好好好粉紅好食又靚🤭芝士流心手打牛肉(必須睇相)除左流心芝士牛肉汁係好彭拜,加埋大量茄汁(佢個汁好香蕃茄汁但又唔酸),好Crazy既感覺🤪真係超好食招牌手打牛肉漢堡$68包一款小食及飲品到這個盒子今次係綠色🟢,夾住件爆肉汁牛肉(厚身到按唔住🤣)加大量茄汁厚蕃茄同生菜,真係好豐盛(個

痴心漢堡(雙重芝士流心手打漢堡)
$98 包一款小食及飲品

雙重芝士流心手打牛肉漢堡

$68包一款小食及飲品

厚蕃茄同生菜,真係好豐盛(個包咬開係粉藍色𠺢,不過我咬得唔靚,唔影比大家睇🤭)

跟餐小食+$18 轉

好鬼正🤪沒有不轉的理由,磨菇加芝士配脆口鷄翼,那有得輸

薯條,跟餐不用加錢

一份已包含薯條同蕃薯條,利用氣炸鍋減少油份,相對健康好多🌝

※店家有提供手套方便進食
2022-04-23