2018-10-18 89 瀏覽
日本菜講求新鮮和精美,就算貴價也有粉絲。今晚來到嚟間日本料理店,食物水準達到我的要求,價錢比想像中合理。首先醒胃的豆腐野菜沙律上場,份量不少,各類蔬菜新鮮翠綠,豆腐滑溜。刺身是指定菜式,時令的最甜美。三文魚肥美到不得了,滿口腔充滿油脂。甜蝦骨膠原爆燈,有漿口感。赤貝爽爽有𡁻口。串燒又如何呢?雞翼皮燒得焦香,似薯片的脆,肉嫰滑,肉汁還保留著呢!廣島蠔串雖不是大大隻,但蠔的鮮味濃厚。最後點了一個鹿兒島黑豚肉鍋,豚肉質細嫩,不錯。隨了豚肉還有大量蔬菜來平衡肉的膩感。

廣島蠔串雖不是大大隻,但蠔的鮮味濃厚。

2018-10-16
2018-10-13 80 瀏覽
無細看招牌仲以是中式餐館🤪嘻嘻!另一端及桌面的陳設终於確定冇來錯餐廳😘 日式料理是也。剌身擇選了海膽、甜蝦🦐油甘魚🤩來啦!來啦😋預先將甜蝦的頭摘下還是第一次接觸的料理方式。蝦身爽滑鮮甜真系名副其實🙂 🦐頭大多帶有蝦膏👍清爽富魚味的油甘魚剌身🐟散發出魚的光亮令人垂涎🌸 排列整齊的海膽色澤鮮明帶有微微的海洋味道。採用新鮮芥未。好👏將海膽及油甘魚🐟兩種不同味的剌身溶合、再加上芥未送入口😍是自創的食法享受🧚‍♀️鹽燒油甘魚頭👆其中一部份像魚扒🤗 焦香的魚皮包裹著嫩滑的魚肉香氣四溢😋鹽與燒工配合得令人停不了咀,若不是有點感冒一定來一杯🍶豚肉火煱🐷 五花肉🥓爽而不膩,配上葛粉絲 、嫩滑的豆腐、清甜的湯底🥣噢!吃呀😄吃呀☺見底了。
無細看招牌仲以是中式餐館🤪

自選剌身拼盤

海膽加油甘魚剌身

將海膽及油甘魚🐟兩種不同味的剌身
溶合、再加上芥未送入口😍是自創的食法享受🧚‍♀️
鹽燒油甘魚頭

海膽加油甘魚剌身
鹽燒油甘魚頭
豚肉纸火煱
2018-10-13 980 瀏覽
阿姨最喜愛食日本菜,朋友介紹我試下呢間樓上日本餐廳,今晚就帶阿姨黎試下裝修日系,座位寬敞舒適,牆璧的掛畫,四週的擺設和裝飾,好有和風氣息揭開十多頁的menu, 發現選擇甚多,分類亦好仔細,有A5和牛宴,刺身,刺身拼盤,壽司,壽司拼盤,卷物,沙律前菜,燒物,串燒,天婦羅/揚物,鉄板燒,煮物/鍋物,拉麵/手打烏冬,御飯,酒類/飲品,真係花多眼亂,樣樣都想試吓和風野菜沙律~份量勁多,沙律菜好新鮮,車厘茄仔多汁甜美,超甜粟米粒,配埋酸酸的和風沙律汁,好開胃刺身揀左油甘魚,甜蝦和海膽油甘魚刺身~厚切,鮮甜爽口海膽一板~ 鮮甜的海膽密密麻麻的排在一起,用紙菜包着飯一起吃,正甜蝦刺身~又大隻又爽甜,好鮮味!蝦頭和部份蝦殼已處理過,方便進食,好窩心蝦頭的膏一點腥味也沒有,證明好新鮮自製甜蝦海膽紫菜手卷,蝦和海膽好match鹽燒油甘魚頭~好大的一個油甘魚頭,皮燒到好脆好香肉質嫩滑多汁,油脂豐腴,咸度適中,好美味魚肉又多又厚肉,新鮮程度達到就算凍左都一點腥味也沒有,我個Cat姨一邊食,一邊讚不絕口,好彩個魚頭咁大咁厚肉,每人分到5-6件,所以沒有出現爭吃的現像極驚喜的一個魚頭!豚肉紙火鍋~熱住上,豚肉好嫩

揭開十多頁的menu, 發現選擇甚多,分類亦好仔細,有A5和牛宴,刺身刺身拼盤,壽司壽司拼盤,卷物,沙律前菜,燒物,串燒,天婦羅/揚物,鉄板燒,煮物/鍋物,拉麵/手打烏冬,御飯,酒類/飲品,真係花多眼亂,樣樣都想試吓

刺身揀左油甘魚,甜蝦和海膽

油甘魚刺身~厚切,鮮甜爽口

蝦頭的膏一點腥味也沒有,證明好新鮮

自製甜蝦海膽紫菜手卷,蝦和海膽好match

鹽燒油甘魚頭~好大的一個油甘魚頭
,皮燒到好脆好香
肉質嫩滑多汁,油脂豐腴,咸度適中,好美味
極驚喜的一個魚頭!

豚肉紙火鍋~熱住上,豚肉好嫩滑,配料有小棠菜,金菇,冬菇,豆腐,葛粉(似粗粉絲), 湯味清甜

富士蘋果蜜和檸檬柚子蜜~富士蘋果蜜有香甜的富士蘋果粒,好fresh! 柚子蜜酸酸甜甜好開胃!
2018-10-09
  • 油甘魚刺身
  • 甜蝦刺身
  • 盬燒油甘魚頭
2018-10-11 84 瀏覽
同朋友小聚,當然要就腳嘅餐廳同埋食至愛嘅日本嘢啦 🇯🇵Menu 有啲設計,都幾賞心悅目刺身可以散叫或者點拼盤懶得諗食咩就叫個【松刺身拼盤】整整一大盤刺身非常澎湃 🤩分別有帆立貝、鮪魚、劍魚腩、油甘魚、三文魚、八爪魚、北寄貝同甜蝦有成八款刺身咁多,而且每款都份量十足!帆立貝超級厚肉大隻 👍🏻每粒都勁柔軟鮮甜~其他刺身片片都係厚切油甘魚同三文魚好肥美,有種入口化油嘅感覺鮪魚刺身不含油脂,入口滿腔清甜魚味而劍魚腩魚味就好濃郁!甜蝦蝦肉晶瑩剔透膠質好豐富好漿口,好味~食幾多隻都唔會厭 😂朋友鐘意食香口食物,所以叫咗客【芝麻雞翼】雞翼新鮮炸起好熱辣辣外皮酥脆內裡肉嫩,夠晒惹味 😽 【京都醬油牛肉鍋】材料豐富底下有個細火保持鍋物溫度,非常貼心京都醬油係呢個牛肉鍋嘅靈魂,風味濃郁甘甜粉嫩嘅牛肉同脹卜卜嘅雞蛋睇落好吸引!上層放滿一片片牛肉下面有薯粉、蔬菜、豆腐、冬菇等材料薯粉好爽滑,同醬油湯底好夾~食完好滿足,真係非常豐盛嘅鍋物呀 🤗最後以兩杯飲品作結後面係【荔枝梳打】,前面係【富士蘋果蜜】甜甜的暖入心❤

同朋友小聚,當然要就腳嘅餐廳
同埋食至愛嘅日本嘢啦 🇯🇵

Menu 有啲設計,都幾賞心悅目
刺身可以散叫或者點拼盤

懶得諗食咩就叫個【松刺身拼盤】
整整一大盤刺身非常澎湃 🤩
有成八款刺身咁多,而且每款都份量十足!

帆立貝超級厚肉大隻 👍🏻
每粒都勁柔軟鮮甜~

其他刺身片片都係厚切
油甘魚同三文魚好肥美,有種入口化油嘅感覺
鮪魚刺身不含油脂,入口滿腔清甜魚味
而劍魚腩魚味就好濃郁!

甜蝦蝦肉晶瑩剔透
膠質好豐富好漿口,好味~
食幾多隻都唔會厭 😂

朋友鐘意食香口食物,所以叫咗客【芝麻雞翼】

雞翼新鮮炸起好熱辣辣
外皮酥脆內裡肉嫩,夠晒惹味 😽

【京都醬油牛肉鍋】材料豐富
底下有個細火保持鍋物溫度,非常貼心

京都醬油係呢個牛肉鍋嘅靈魂,風味濃郁甘甜
粉嫩嘅牛肉同脹卜卜嘅雞蛋睇落好吸引!

上層放滿一片片牛肉
下面有薯粉、蔬菜、豆腐、冬菇等材料
薯粉好爽滑,同醬油湯底好夾~
食完好滿足,真係非常豐盛嘅鍋物呀 🤗

最後以兩杯飲品作結
後面係【荔枝梳打】,前面係【富士蘋果蜜】
甜甜的暖入心❤
2018-10-07 102 瀏覽
今晚同朋友約左黎食一喜朋友話一喜質素高 刺身又夠靚今日起尖沙咀行完街就黎試下刺身當然係必點既要左松8種盛合擺盤已經覺得好靚好開胃顏色鮮豔 份量又大款款都好新鮮當中我最鐘意帆立貝同甜蝦食落去鮮甜 爽口美味油甘魚既魚香亦都濃郁 抵讚北寄貝同八爪魚彈牙 食到好滿足清酒煮大蜆紙火鍋紙火鍋聽得多 但食就真係第一次清酒味道唔會過濃而蓋過左蜆既鮮味蜆既份量都好多 食極都仲有蒜片牛柳粒牛柳有入口即溶既感覺用蒜片炒得香口但又可以鎖住牛肉汁 食落juicy日式芝士年糕剛炸起就上枱夠哂新鮮裡面既芝士很對口味唔會過於濃厚而覺得膩但又可以做到輕微拉絲既效果最後要左2杯梳打荔枝同巨峰提子味2款都好清新 甜度適中呢餐果然夠高質推薦比大家!!
今晚同朋友約左黎食一喜

2款都好清新 甜度適中
呢餐果然夠高質
推薦比大家!!
2018-09-04 131 瀏覽
早幾日book枱試食呢間~朋友生日飯~~~~~~~~~~~😊員工服務態度都👌🏻環境都可以...唔會好嘈...可以傾吓計........😊系縒鯛❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️唔腥..肉質爽口..賣相一流👍🏿👍🏿海膽炒飯👍🏿👍🏿份數都多....好飽肚...........😋鵝肝❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😋入口即溶.....煎到啱啱好👍🏿襯托買個麵包.....👍🏿
早幾日book枱試食呢間~
朋友生日飯~~~~~~~~~~~😊

鵝肝❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
😋入口即溶.....煎到啱啱好👍🏿
襯托買個麵包.....👍🏿

2018-09-02 127 瀏覽
覺得真好食新鮮用心做既一間小店,所以忍唔住要寫食評黎讚下,食材新鮮用心制作👍🏿無論係味覺同視覺都一大享受,見有時令秋刀魚刺身即刻叫左4條😋一人一條😋😋😋店員話我地好彩可以食到,因為好多時都會比客訂曬架✌🏿我地有食神,仲有佢地既自家制梅酒真係好好飲🥃環境舒服,服務都幾好👍🏿👍🏿大家都話可以再幫襯,呢個價錢唔係平又唔係太貴,但呢個質素本人覺得係超值既,同一班老友一邊享受食物一邊傾計,人生一樂也😌
秋刀魚刺身
2018-09-02
秋刀魚刺身
2018-09-01 131 瀏覽
朋友生日,但係佢有啲飽濟,日本菜份量細,就最好不過。餐廳環境光猛,十分舒適。雞翼串:雞翼有兩隻,個皮燒到好脆好香口,加上少少檸檬汁,帶出雞翼嘅美味炸芝士年糕:去到任食餐廳一定會叫,所以今次都唔例外。個外殼炸得好脆,包裹喺裏面嘅年糕同芝士有流心效果燒茄子:茄子肉燒得通透,加上木魚碎,清新解濟鹿兒島黑豚肉鍋:豚肉嘅份量好多,爽口,而且充滿豚味。鍋裏面有菜、冬菇、金菇、粉。個粉係透明嗰隻,我覺得有啲過淋,如果配個爽口啲嘅粉就會更加好味。

燒茄子:茄子肉燒得通透,加上木魚碎,清新解濟

2018-08-09 152 瀏覽
呢間一喜日本料理,喺尖沙咀樓上鋪位置極好,最適合一班姊妹聚首!佢先上和風野菜沙律,個source真係好好味,有醋酸味但不失水果香味,仲有少少芝麻嘅香氣!串燒都唔錯,最有驚喜一定係雞皮!油脂分佈好好,唔會太油膩,香脆有咬口!帆立貝配醬汁,唔會太熱氣,味道不錯!系縒魚,即為日本嘅紅衫魚。呢條魚新鮮無比,魚肉係爽脆,配合柚子醋就更加一流!我地兩個真係non stop食啊!而且我都係第一次全條魚上,好豪啊!我以前好怕食油甘魚,因為一唔新鮮就會腥到爆,好難攞分!但呢度d魚真係好新鮮,空運貨到,食到日本感覺!一d腥味都無啊!食完生野,來個牛肉紙火鍋,配合荔枝蘇打,為今晚劃上完美句號!

2018-08-08 129 瀏覽
很開心今天老公帶我來“一喜” 吃日本料理, 真的非常驚喜,喜出望外。 這間餐廳 出名在於刺身新鮮,從日本空運到港, 不用添加醬油亦能吃出自身的鮮味實在太好味了但是亦有美中不足的地方,就是軟腳蟹卷物 不夠熱,鵝肝法包墊底的法包軟了,不脆口。拉麵很好吃能夠吃出兒時的味道,湯底濃郁惹味,麵的硬度剛剛好,很彈牙。豚肉紙火鍋,我的確是第一次吃,感覺很新鮮,再特別嘅紙上放上湯和配料, 感覺很新奇和有趣。整體而言,我幾喜歡在這間餐廳用餐,因為環境寧靜,可以慢慢坐着聊天,亦是一件十分享受的事,嘻嘻
很開心

2018-07-27 1819 瀏覽
星期一又再重新出發,朋友決定去尖沙咀食晚飯,鍾情日式餐廳的我,今晚來到尖沙咀的一喜日式料理。餐廳佈置甚具和風格局,櫥窗擺設、牆身壁畫、木牌、日式清酒,洋溢和式氣氛。豆腐野菜沙律 $78前菜揀咗豆腐野菜沙律,新鮮野菜份量十足,豆腐滑不溜口,加埋木魚碎蓋面,配上日式胡麻醬,清新開胃。雜錦天婦羅 $88天婦羅麵衣厚薄適中,炸得非常脆口,可食到南瓜、茄子、香菇及大蝦的鮮甜味,配上少量嘅蘿蔔蓉,亦有助減低油膩感。雞軟骨串 $28、雞腎串 $28、日本青椒串燒$28 串燒揀咗鹽燒雞腎及雞軟骨,燒得啱啱好,唔會太乾身,食落亦有咬口。值得一提係青椒串燒,配上特別調製嘅醬汁,中間甜甜的和軟綿綿口感一流。必食刺身拼盤 — 松 (8種盛合せ) $538大愛日本料理的其中一個原因係日本菜賣相永遠無得輸。拼盤非常精緻,屬高質食材而且份量十足!拼盤有帆立貝、三文魚、鮪魚、劍魚腩、油甘魚、北寄貝、八爪魚及甜蝦。魚類刺身肥美肉厚,油脂分佈均勻。 當中帆立貝刺身,柱頭肉厚身圓大,鮮甜而柔軟,絕對值得推薦。海鮮紙火鍋 $108色彩繽紛的海鮮紙火鍋入面有鮮蝦、魷魚、青口、豆腐、金菇及冬菇作配料,仲有粉絲吸收清甜嘅湯底,好豐

豆腐野菜沙律 $78

雜錦天婦羅 $88

雞軟骨串 $28、雞腎串 $28、日本青椒串燒$28
雞軟骨串、雞腎串、日本青椒串

必食
刺身拼盤 — 松 (8種盛合せ) $538

海鮮紙火鍋 $108
色彩繽紛的海鮮紙火鍋入面有鮮蝦、魷魚、青口、豆腐、金菇及冬菇作配料,仲有粉絲吸收清甜嘅湯底,好豐富!
海鮮紙火鍋

雞軟骨串、雞腎串、日本青椒串
海鮮紙火鍋
2018-07-24 891 瀏覽
Girl talk 要搵好坐又就腳,必定係地鐵站附近。尖沙咀嘅一喜係我嘅飯堂,因為次次嚟,次次都得,個個朋友都話好介紹日本菜好味又唔肥,最啱女士們。下雨天嘅晚上,坐着靠窗邊的座位特別浪漫,平日人多客滿,未曾坐過這位置,今天才發現原來corner位係咁詩情畫意。喝過熱茶,我的女朋友指定要吃海膽,其他的任我主意,我也懶得去想,只向店員道出buget ,著她幫我設計。原來在冇餐單的情況下,等侯上菜會很好奇的,事關廚房幫你發辦,必定係是日精選,加上不用花時間去打點吃什麼,傾計就更加專心,坐下就是等吃,真的好幸福啊。這個姬綢刺身,美得像一個工藝品,日本食物吸引之處就是對食材嘅嚴謹,除了新鮮還要講求擺碟、衛生,看著這盆刺身,你完全會感受到廚師嘅態度,每件刺身排放極具誠意,一板海膽並排,甚有睇頭每片刺身都晶瑩通透,厚薄一致,全因廚師嘅刀功了得,一雙巧手切割得宜,令刺身入口更見爽脆。金黃嘅海膽,色澤有如咸蛋黃,入口鮮甜味美,甘香幼滑,伴入紫菜壽司飯同吃,啖啖都是享受吃過刺身,廚師為我們安排一道清酒煮蜆,熱騰騰嘅蜆湯,經過烹煮只有酒香卻沒有酒精,蜆肉幼嫩鮮甜,蜆湯清新暖胃日式芝士年糕唔需要多介紹,不過也

係咁詩情畫意。

姫鯛
海膽一板
清酒煮蜆紙火鍋
吃過刺身廚師為我們安排一道清酒煮蜆,熱騰騰嘅蜆湯,經過烹煮只有酒香卻沒有酒精,蜆肉幼嫩鮮甜,蜆湯清新暖胃
日式芝士年糕
日式芝士年糕唔需要多介紹,不過也要讚賞炸物嘅水準,食物紙上沒半點油膩,香脆的表層證明油溫控制得宜。
鐵板鵝肝
壓軸登場的還有這份鵝肝多士,鵝肝足有半吋厚,微焦嘅表面完全煎封了鵝肝嘅內層,輕咬一口,鵝肝嘅甘香破壁而出,輭綿綿嘅質感入口滑嘟嘟,獨特嘅油脂滿佈口腔,脆口嘅多士會帶領你再三咀嚼,呢一刻我倆都暫停了對話,只因好味得無話可說。

居酒屋嘅情懷,輕鬆寫意,高質嘅食物令人回味,好滿足的一頓晚宴,往後一定會常在一喜
2018-07-23
姫鯛
海膽一板
清酒煮蜆紙火鍋
鐵板鵝肝
媽媽同我口味相近, 帶埋佢去搵食當然係最夾, 今日兩母女又一齊出動, 食日本菜!豆腐野菜沙律$78坐底先點沙律好似已成習慣。呢盤沙律菜唔只夠新鮮, 菜葉仲難得的厚身, 咬落"烚烚聲", 非常爽口, 加上軟滑豆腐, 爽滑交替, 係一盤出色嘅沙律。 唯一可以挑剔嘅係麻醬偏多, 如果醬汁分開上就更好啦。四款橙紅色系嘅刺身爭艷奪目, 海膽$188、活赤貝刺身$78、三文魚刺身$88、甜蝦刺身$88。海膽濕潤飽滿, 每瓣都可以輕易地完整夾起, 可見鮮度十足。每板海膽都附上白飯同紫菜 , 不過我就鐘意原汁原味, 一匙一匙直接放入口, 享受甜中帶甘嘅韻味。活赤貝, 口感極為爽脆, 鮮味十足。甜蝦肉質細緻, 鮮甜味美。厚切三文魚, 每片都厚到成隻手指咁闊, 色澤鮮明, 非常肥美。牛肉紙火鍋 $98肥牛片輕輕燙熟, 肉質保持嫩口, 濃郁牛脂同肉味滲透入湯底。粉絲正好吸收湯中精華, 美味彈牙。牛舌串$58, 雞軟骨串$28, 雞腎串$28, 蕃薯串$18串燒燒得均勻焦香, 送上時仍冒著熱氣, 其中牛舌爽彈有嚼勁, 特別出色。日式芝士年糕48年糕比想像中更軟糯, 芝士餡完全溶化, 十分治癒。富士蘋果蜜$38

豆腐野菜沙律$78
。 唯一可以挑剔嘅係麻醬偏多, 如果醬汁分開上就更好啦。

刺身

四款橙紅色系嘅刺身爭艷奪目

海膽

海膽濕潤飽滿, 每瓣都可以輕易地完整夾起

活赤貝刺身

活赤貝, 口感極為爽脆
, 鮮味十足。

甜蝦刺身

甜蝦肉質細緻, 鮮甜味美。

三文魚刺身

厚切三文魚, 每片都厚到成隻手指咁闊
, 色澤鮮明, 非常肥美。

牛肉紙火鍋 $98

串燒

日式芝士年糕48
年糕比想像中更軟糯, 芝士餡完全溶化, 十分治癒

富士蘋果蜜 $38 荔枝梳打 $38

富士蘋果蜜$38 (左), 荔枝梳打$38 (右)
飲品甜度不高, 清新怡人。

邊吃著美食, 邊閒聊今天鎖碎事, 滿足嘅一日又過去
刺身
活赤貝刺身
甜蝦刺身
三文魚刺身
串燒
  • Wasabi
2018-07-23 115 瀏覽
星期日係尖沙咀行完街街,男朋友知道我中意食日本野話要帶我嚟一喜。餐廳原來係寶勒巷,位置好方便。裝修好靚,好似真係去左日本食飯咁。仲有得番下牌仔叫野食。我地坐低就嗌住兩杯野飲先,慢慢睇menu。杯荔枝梳打酸酸甜甜,另外杯仲有蘋果肉粒,爽。第一道清清地叫個野菜沙律先,有我最中意既胡麻醬,上面既豆腐配住下面既沙律菜一齊食,感覺好fresh!跟住重點嚟啦!係 松 刺身拼盤分別有甜蝦、北奇貝、帶子、劍魚腩、吞拿魚、三文魚、八爪魚同油甘魚,每樣四件唔洗爭,仲要係厚切,真係不得了。刺身食得岀好新鮮,其中劍魚腩既油香同帶子既鮮甜真係無得頂。食完刺身,我地再嗌個清酒煮蜆同燒帶子。一路食再飲埋個湯,暖番個胃就剛剛好。

餐廳原來係寶勒巷,位置好方便。

裝修好靚,好似真係去左日本食飯咁。

仲有得番下牌仔叫野食。

跟住重點嚟啦!
係 松 刺身拼盤

日本菜除了特別注重買相之外,對食物質數的要求更是極度嚴選,正正是很多人喜歡吃日本料理的原因😍有朋友極力推薦「一喜」日本料理,今天上來一試,果真一試難忘,難怪樓上舗都客似雲來👍🏻先説環境,不算是富麗堂皇,但也可説是實而不華,簡單而不浮誇的內在環境,給人的感覺就是很實力派的一種,當然是否貨真價實,未可過早定斷😬先來店家推薦的自家製梅酒,上濶而下窄的玻璃杯,盛載著淺綠色的梅酒,加上適量的冰塊,上面用小竹竿串著整粒梅子,單看外表已經相當吸引,拿上手,淡淡的酒香飄起😍淺嘗一口,消暑解渴,冰涼可口,梅的香味不一濃不淡,梅子上面刺穿許多小孔,令獨有的香味持續滲透,酒精濃度不高,餐前喝一杯令人特別放鬆😍和風野菜沙律,絕不平凡,一個沙律已經感到與別不同,非常新鮮的野菜、混和黑醋,酸酸甜甜,胃口大開🤗番茄🍅仔特別爽甜,爆汁冰涼,一份不平凡的沙律🥗菜鰹魚🐟刺身,齋看賣相已震撼人心,未食已經被容化了,不得不手機先食,上載社交媒體,惹來不少羨慕及讚美😬肉質鮮嫩,刀功精湛,每一片都猶如藝術品一樣,不捨得吃還是要吃😋海膽188元就有如此份量,可以直接享用,或是加上香米紫菜自製手卷,特別滋味👍🏻廣島
自家製梅酒
和風野菜沙律
番茄🍅仔特別爽甜,爆汁冰涼,一份不平凡的沙律🥗菜
鰹魚刺身
日本廣島蠔天婦羅
廣島蠔天婦羅,肥美的極品廣島蠔,令人愛不釋手,脆而不膩,店員特別提醒小心燙咀👍🏻
朋友鬼馬的說要看看真身,雪白肥美,令人涶涎,入口軟棉棉又漲卜卜咁,甜和鮮味一齊來🤗
蒜片牛柳粒
再來蒜片牛柳粒,來到這刻,本已為再吃不下,怎知我這個想法是錯的,當你吃了第一口時,牛的肉汁之鮮嫰,令你再次啟動第二個胃了😬
在這放鬆的地方吃晚飯,享受服務體貼的招呼,正是人生一大美事啊🤗
2018-07-15
自家製梅酒