2023-02-25 19 瀏覽
大角咀真係愈黎愈多好野食,今日就同朋友去左呢間隱世串燒店。🍖肉類🥩🐔燒烤雞脾肉串($9)首推~雞脾肉大大串而且仲保留到肉汁,唔會太乾身。重點係賣9蚊咁平,抵食夾大件👍🦬極尚椒鹽牛舌($38)肉質爽彈,加上椒鹽令牛舌更加惹味🐽汁燒脆邊五花腩($18)五花肉薄切,燒到脆卜卜好似餅乾咁,味道甜甜地幾得意🦃椒鹽脆雞皮($28)平時都好少食雞皮,但呢度燒到脆卜卜再加埋椒鹽,食落好似薯片咁,好惹味🐐孜然燒羊架($48)食羊黎講都係鍾意中式食法多d,燒羊架更加係我既最愛之一,落孜然同少少椒鹽已經好惹味,完全唔會覺得騷🥬蔬菜類🥦🥒川燒翠肉瓜($16)時間燒得岩岩好,仲保持到爽脆口感同肉汁,本身已經好清甜。落少少椒鹽調味已經好夠🥬川燒娃娃菜($18)平時食多數一串得幾片葉打橫串住。呢度一串有成棵菜係度,抵食夾大件🍆蒜蓉燒原條茄子($48)食燒烤一定會叫,淋滑既茄子肉上面加左蒜蓉、辣椒加上唔同既香料,一定要襯熱食,味道一流🍍燒菠蘿($18)菠蘿本身清甜,燒過之後令火甜度再提升,表面更加焦糖化,令甜道更香甜🍜其他🍲🦑魷魚($88)魷魚好新鮮,本身肉質已經好鮮甜,想更加惹味可以落埋檸汁同泰色酸辣汁🥔燒五香豆卜
大角咀真係愈黎愈多好野食,今日就同朋友去左呢間隱世串燒店。

🍖肉類🥩

🐔燒烤雞脾肉串($9)

🦬極尚椒鹽牛舌($38)
肉質爽彈,加上椒鹽令牛舌更加惹味

🐽汁燒脆邊五花腩($18)
五花肉薄切,燒到脆卜卜好似餅乾咁,味道甜甜地幾得意

🦃椒鹽脆雞皮($28)

🐐孜然燒羊架($48)

🥬蔬菜類🥦

🥒川燒翠肉瓜($16)

🥬川燒娃娃菜($18)

🍆蒜蓉燒原條茄子($48)

🍍燒菠蘿($18)

🍜其他🍲

🦑魷魚($88)

🥔燒五香豆卜($12)
豆卜外皮燒到脆卜卜,仲有陣豆香味

🍝臭臭粉($36)
即係螺絲粉,估唔到呢度會有得食,我自己就幾鍾意,朋友就食到喊咁口😂

仲有好多食物都好出色,原能盡鑊😂

而家到店係飯糰購買$500電子現金卷,仲即送價值200蚊既食物,直頭抵上加抵👍
2023-02-21 19 瀏覽
大角咀原來有一間抵食串燒專門店,果然抵食得來幾有風味。餐廳款款串燒都係即叫即製,推廣期內$9一串雞脾肉串🫰🏻可能係大角咀最平既雞肉串唷~除左串燒我最鍾意❤️就係潮州生醃螄蚶 本身屋企人都好鐘意食👴。日本七味魚翅必試❤️好似食緊魚干但又有啲汁咁有咬口燒牛舌同和牛係牛魔王必點之菜色❤️鹽燒脆雞皮❤️卜卜脆味道岩岩好唔會太咸勁辣一口腸真係勁辣😂我無再食喇 蒜蓉原條燒茄子呢個都係平時去串燒店必點🫰🏻感覺軟綿綿香香蒜蓉味。仲有就係飲品超巨大😂又抵飲飲左3杯檸檬茶

日本七味魚翅必試❤️好似食緊魚干但又有啲汁咁有咬口

• 汁燒脆邊五花腩
  • 極上鹽燒牛舌
  • 鹽燒熊本和牛串
2023-02-08 11 瀏覽
今次嚟到呢間位於大角咀嘅隱世串燒店,舖頭細細間,但係嘢食好多選擇,餐廳新的推廣$9一串雞脾肉串,可能是大角咀最平嘅雞脾肉🥳🥳同埋串燒一啲都唔貴,性價比好高,仲有佢哋有生啤同埋清酒嗌,同幾個朋友食一路飲一路食一流。我哋嗌咗好多唔同串燒,有鹽燒熊本和牛串燒,燒到啱啱好和牛入口即溶,另外極上鹽燒牛舌,牛舌係厚切爽口。另外鹽燒鹿兒島黑豚肉肥瘦適中😋另外原隻魷魚好彈牙,點埋啲泰式辣醬一流🥳🥳同埋佢哋有個期間限定Menu,有個鹽燒三文魚好好味🤤另外而家佢哋做緊推廣,係飯糰App買佢哋$500 coupon,即刻送燒生蠔,牛舌同埋五花腩🥳🥳🥳餐廳:一起地址:大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖#hkfoodie #大角咀美食 #隱世小店 #性價比高 #串燒居酒屋

餐廳:一起
地址:大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖

2023-02-08 257 瀏覽
係香港食串燒都比較貴,今次比我發掘到間CP值極高嘅街坊小店,串燒即叫即燒,最平9蚊就有交易,價錢大眾化推介燒雞髀肉串 $9厚切嘅雞髀肉食落啖啖肉,而且嫩滑多汁,9蚊串真係勁抵食,冇將貨就價,我同朋友都各自食咗2串,見poster寫可能係全大角咀最平嘅串燒真係一啲冇誇張到😱汁燒脆邊五花腩 $18五花腩燒到燶燶地又脆邊,口感爽脆,油脂豐富🤤極尚鹽燒牛舌 $38牛舌夠厚身,食落仲一啲都唔韌😙新疆烤羊肉串 $28羊肉串唔會太騷,配埋新疆風味嘅調味料好惹味蒜蓉燒原條茄子 $48茄子燒得唔錯,好juicy,而且蒜蓉好足料山椒燒豬頸肉串 $26豬頸肉燒得好香口,山椒口味幾特別,唔會好辣老北京牛肉串 $24牛肉燒得夠香口又唔會好柴迷你肉燥飯 $20肉燥肥瘦比例適中,滷汁鹹中帶甜,而且份量都幾多,一定夠撈飯食
推介
燒雞髀肉串 $9

汁燒脆邊五花腩 $18
五花腩燒到燶燶地又脆邊,口感爽脆,油脂豐富🤤

極尚鹽燒牛舌 $38
牛舌夠厚身,食落仲一啲都唔韌😙

新疆烤羊肉串 $28
羊肉串唔會太騷,配埋新疆風味嘅調味料好惹味

蒜蓉燒原條茄子 $48
茄子燒得唔錯,好juicy,而且蒜蓉好足料

山椒燒豬頸肉串 $26
豬頸肉燒得好香口,山椒口味幾特別,唔會好辣

老北京牛肉串 $24
牛肉燒得夠香口又唔會好柴

迷你肉燥飯 $20

• 燒雞髀肉串
  • 極尚鹽燒牛舌
  • 汁燒脆邊五花腩
2023-02-04 34 瀏覽
大角咀有一間充滿人情味串燒小店,除咗有各樣串燒🍢,仲有飯類同臭臭粉添🫢新推出優質💰9️⃣串 雞脾肉串,可能係大角咀最平嘅雞脾肉串😆雞脾肉嫩,真係好抵😂蒜蓉燒日本姬路生蠔 💰3️⃣8️⃣/1隻小店食材一啲都唔hea,用嘅係姬路生蠔,蠔味豐富,鋪滿蒜蓉燒川|燒娃娃菜💰1️⃣8️⃣香燒孜然韭菜💰1️⃣6️⃣蔬菜孜然粉調味,味道唔會過濃,燒得唔會太乾身,控制得好好臭臭粉 💰3️⃣6️⃣螺絲粉係我朋友嘅至愛 ! 臭味我可以直接唔算太強😂, 辣度微辣期間限定仲有海膽餅同鹽燒三文魚鰭,每款都係💰3️⃣8️⃣,燒三文魚鰭油脂含量高,燒出嚟特別香,香脆嘅魚皮包裹之下,肉汁噴薄而出,香滑滿口其他串燒仲食咗孜然燒雞翼💰2️⃣4️⃣老北京牛肉串💰2️⃣4️⃣新疆烤牛肉串💰2️⃣8️⃣山椒豬頸肉串💰2️⃣6️⃣山葵章魚串💰2️⃣8️⃣生力白啤 💰2️⃣9️⃣雖然係小店,啤酒、生啤同日本清酒都有得飲🎈一起🎈大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖

蒜蓉燒日本姬路生蠔 💰3️⃣8️⃣/1隻

川|燒娃娃菜💰1️⃣8️⃣香燒孜然韭菜💰1️⃣6️⃣
蔬菜孜然粉調味,味道唔會過濃,燒得唔會太乾身,控制得好好

臭臭粉 💰3️⃣6️⃣

其他串燒仲食咗
孜然燒雞翼💰2️⃣4️⃣
老北京牛肉串💰2️⃣4️⃣
新疆烤牛肉串💰2️⃣8️⃣
山椒豬頸肉串💰2️⃣6️⃣
山葵章魚串💰2️⃣8️⃣

生力白啤 💰2️⃣9️⃣
雖然係小店,啤酒、生啤同日本清酒都有得飲

🎈一起🎈
大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖

好耐無食過串燒啦,今次朋友發現左一間9蚊既雞肉串燒,真的妹抵食吖,而且味道都唔錯。地點都好方便,係大角咀奥海城附近咋。雞肉串,雞皮串,雞軟骨串,串燒雞腎,單骨雞翼雞肉串雖然9蚊,但絕對無將貨就價,雞肉嫩滑,燒汁甜甜地。而雞皮同雞軟骨就燒到好脆,加上少少鹹。雞腎就非常爽口,又有少少辣辣地。雞翼炸到好香脆,正正子吖~香燒孜孜韭菜,川燒娃娃菜串燒必食,燒到勁香淡淡孜然粉香味,真係令人回味無窮。娃娃菜出奇燒完都唔乾,反而仲保留水份,亦食到菜既清甜。蒜蓉燒茄子茄子亦係每次串燒必點食物,味道尚嫌淡,若再濃味一點就更好了。極尚鹽燒牛舌3大塊牛舌,味道調得唔錯,肉厚爽口。蜜糖燒台灣腸,勁辣一口腸一甜一辣,2者都燒得皮脆內juicy~燒菠蘿,麻辣手拍青瓜菠蘿好清甜,青瓜辣得來好清爽。臭臭粉估唔到串燒店都可以食到螺螄粉,味道不錯。綠茶可樂,鹹檸水可樂有淡淡綠茶味,唔算好甜。鹹檸七勁大杯,好夠飲。

雞肉串,雞皮串,雞軟骨串,串燒雞腎,單骨雞翼

香燒孜孜韭菜,川燒娃娃菜

蒜蓉燒茄子

極尚鹽燒牛舌
3大塊牛舌,味道調得唔錯,肉厚爽口。

蜜糖燒台灣腸,勁辣一口腸
一甜一辣,2者都燒得皮脆內juicy~

燒菠蘿,麻辣手拍青瓜
菠蘿好清甜,青瓜辣得來好清爽。

臭臭粉
估唔到串燒店都可以食到螺螄粉,味道不錯。

綠茶可樂,鹹檸水
可樂有淡淡綠茶味,唔算好甜。鹹檸七勁大杯,好夠飲。

喺奥海城shopping完,朋友就帶我嚟到呢間隱世高質串燒店~話一定會食過番尋味!一入餐廳就好有親切感,小店形式,座位都幾寬闊,同三五知己嚟開餐都好適合☺依家仲推$9一串雞脾肉串,可能是大角咀最平嘅雞脾肉串,當然要食啦~火喉控制好好,雞脾肉嫩而滑,$9 真係好抵!我個串燒清單一定要食燒雞皮、雞軟骨、雞腎!平時食燒雞皮好怕油膩又唔脆,呢間較乾身同香脆,算出色!雞軟骨配孜然粉,好正!爽口又有口感☺食串燒點可錯過蔬菜燒,勝在更入味~川燒娃娃菜一片片嘅娃娃娃吸曬孜然粉嘅味道,燒後都保持到個juicy! 必食!孜然韭菜每一條都好入味,口感鲜香爽口!講到串燒嘅招牌必定蒜蓉燒原條茄子,保持juicy ,但如果辣啲會更好😋串燒種類都幾多,單係腸都幾款!推薦必食勁辣一口腸,辣度剛好,口感爽口!最特別係呢到有臭臭粉,姐係螺絲粉!配串燒一流!臭味就唔係好勁,辣度算微微,同串燒好match!飲品都幾多款,最特別係有綠茶可樂?!飲落冇平時嘅可樂咁甜,冇少少綠茶味,下次一定要再飲😋一起Let's Gather🐻大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖

一起Let's Gather🐻
2023-01-21 14 瀏覽
見到ig有人介紹抵食串燒,仲要話串燒扺至$9起,見又係屋企附近就去食下啦!去到環境都OK,店員都好親切,價錢真係好平呀蒜蓉燒日本姬路生蠔佢地用左姬路生蠔,好有蠔味,蠔身飽滿,表面鋪滿蒜蓉一起燒👍🏻👍🏻👍🏻蒜蓉沒有遮蓋蠔既鮮味好惹味香燒孜然韭菜好重孜然粉味,好惹味,仲有啲菜汁一齊食到,唔會燒乾曬,所以都好淋👍🏻👍🏻👍🏻極尚鹽燒牛舌有工大嚿好爽口好正!而且咬落去都多肉汁👍🏻👍🏻👍🏻日本迷你甜番薯番薯好香甜,唔錯👍🏻蒜蓉燒原條茄子必點嘅茄子,真係勁好食,係我食過最出色既茄子呀凍大杯檸檬茶都幾大杯,食申燒咁大杯就岩曬啦😋

去到環境都OK,店員都好親切,價錢真係好平呀

蒜蓉燒日本姬路生蠔
蒜蓉沒有遮蓋蠔既鮮味好惹味

香燒孜然韭菜

有工大嚿好爽口好正!而且咬落去都多肉汁👍🏻👍🏻👍🏻

日本迷你甜番薯
番薯好香甜,唔錯👍🏻

蒜蓉燒原條茄子
必點嘅茄子,真係勁好食,係我食過最出色既茄子呀

凍大杯檸檬茶
都幾大杯,食申燒咁大杯就岩曬啦😋
收工約左朋友食飯聚聚 今次嚟到大角咀富榮花園嘅一間串燒店🍴Menu 有好多選擇📝 有肉類 海鮮類 蔬菜瓜果類 丸/腸類 仲有主食 小食 同埋飲品🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️重點介紹✨✨ 雞脾肉串$9一串!! 好抵食$9嘅雞脾肉串 肉質嫩滑 性價比高👍🏼👍🏼可以叫多幾串啦😆😆除左雞脾肉串我地叫左好多款嘢食 😎😎極尚鹽燒牛舌 $38老北京牛肉串 $24汁燒脆邊五花腩 $18孜然燒羊架 $48魷魚 $88川燒翠肉瓜 $16麻香蒜芯苗 $16燒瑞士風味蔥油腸 $26肉燥飯 $20鹹檸七 $25我地最鐘意孜然燒羊架 極尚鹽燒牛舌同魷魚🥰孜然燒羊架 都幾大舊 燒得好香 唔會燒到好乾仲要保持到好juicy 極尚鹽燒牛舌 幾厚身 而且咬落爽口😎😎魷魚係原條大魷魚🦑 好大碟 餐廳仲好細心切好一條條 方便客人分享唔會好韌 好爽口
收工約左朋友食飯聚聚

魷魚係原條大魷魚🦑 好大碟
餐廳仲好細心切好一條條 方便客人分享
唔會好韌 好爽口
2023-01-18 22 瀏覽
串燒扺至$9起?你無聽錯呀!真係$9起嫁原本諗住平平地,無特別期望好食,點知入到黎就越食越驚喜☺️🔸蒜蓉燒原條茄子去親食串燒必點嘅茄子,真係勁好食😋呢個真係冇得輸呀!🔸煎雞軟骨餃子咬落去餃子多汁,雞軟骨爽脆,口感好豐富👍🏻🔸川燒翠玉瓜翠玉瓜燒完依然充滿水份👍🏻🔸極上鹽燒牛舌牛舌厚度和韌度都剛好,帶有濃厚的牛香冠👍🏻🔸話梅燒菠蘿🍍我就好鐘意食燒菠蘿嫁燒完都仲好甜好juicy呀!喺菠蘿面上面有話梅酸酸甜甜嘅味道,好特別👍🏻👍🏻👍🏻🔸台式迷你滷肉飯唔好以為佢$20好細碗,佢份量一啲都唔細嫁

串燒扺至$9起?你無聽錯呀!真係$9起嫁
原本諗住平平地,無特別期望好食,點知入到黎就越食越驚喜☺️

🔸蒜蓉燒原條茄子
去親食串燒必點嘅茄子,真係勁好食😋呢個真係冇得輸呀!

🔸煎雞軟骨餃子
咬落去餃子多汁,雞軟骨爽脆,口感好豐富👍🏻

🔸川燒翠玉瓜
翠玉瓜燒完依然充滿水份👍🏻

🔸極上鹽燒牛舌
牛舌厚度和韌度都剛好,帶有濃厚的牛香冠👍🏻

🔸話梅燒菠蘿🍍
我就好鐘意食燒菠蘿嫁燒完都仲好甜好juicy呀!
喺菠蘿面上面有話梅酸酸甜甜嘅味道,好特別👍🏻👍🏻👍🏻

🔸台式迷你滷肉飯
唔好以為佢$20好細碗,佢份量一啲都唔細嫁
2023-01-17 201 瀏覽
抵食$9串燒今天尼到大角咀吃晚飯,見到富榮花園的一起串燒店,做緊推廣,烤雞脾肉串,只買$9。相信這是全大角咀最抵食的雞肉串。烤雞脾肉串,雖然每串只收9元,但質素真是十分優質,雞肉微甜,雞肉亦十分滑嫩,真是超贊哦!孜然燒雞中翼$24雞翼燒得很香,肉質嫩嫩的,孜然粉很香,好吃。老北京牛肉串$24,這個味道不錯。新疆烤羊肉串$28,有兩小串,羊肉有淡淡羊騷味,喜歡吃羊的朋友,一點不容錯過。日式燒生蠔$34,燒烤功夫了得,不會過火。燒羊架$48,碳火味十足,有點點羊騷味。不得不提的是,這兒雖然是串燒店但也有客飯供應,十分適合我這個大胃王飯桶。我點了的是麻辣豬扒豉油蛋撈飯。麻辣豬扒, 十分鬆化,窿邊蛋焦香可口。#hkfood #hkfoodie #foodhk #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #igblogger #hkblogger #hkkol #hkigblogger #hkfoodlover #kolhk #foodbloggerhk #foodig #hkbeautyblogger #hkigfood #hkpr #influencerhk
抵食$9串燒

老北京牛肉串$24,這個味道不錯。

日式燒生蠔$34,燒烤功夫了得,不會過火。

燒羊架$48,碳火味十足,有點點羊騷味。

#hkfood #hkfoodie #foodhk #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #igblogger #hkblogger #hkkol #hkigblogger #hkfoodlover #kolhk #foodbloggerhk #foodig #hkbeautyblogger #hkigfood #hkpr #influencerhk #hkinfluencer #likeforlikes #hkfoodig #hklifestyle #discoveryhk #hklifestyleblogger #香港美食 #大角咀美食
2023-01-10 20 瀏覽
Japanese steamed clams with garlic 🧄 蒜香清酒烤活蜆 🍶 $68鮮甜嘅清酒煮活蜆有大概二十隻,份量好足料,適合幾個朋友share一齊食👍🏻Roasted shinhwa 🐡 燒味淋雞泡魚乾 $48燒到一半焦焦地嘅雞泡魚乾望落去好吸引😍,點埋沙律醬,絕對係佐酒好小食Grilled leek 🌿香燒孜然韭菜 $16Roasted Swedish sausage 燒瑞士風味蔥油腸 $26Salt-roasted shrimp 鹽燒虎蝦🧂🦐 $28辣辣地嘅韭菜夠晒惹味,而燒瑞士風味蔥油腸第一次聽幾特別🇸🇪,味道有少少似台式肉腸Spicy garlic shoot 🌶 麻香蒜芯苗 $16Grilled pork belly 汁燒脆邊五花腩 $18 Roasted lamb skewer 新疆烤羊肉串 🐑 $28Salted ox tongue 極上鹽燒牛舌 🐂👅 $38 蒜芯苗健康又鮮嫩,烤出嚟食別有風味🔥,而牛舌牛肉味濃郁,食落去都算爽口,用大量香草烤嘅羊肉串可以減低羊嘅蘇味Spicy baby cabbage 🥬 川燒娃娃菜 $18燒娃娃菜性價比好高呀,少
蒜香清酒烤活蜆 🍶 $68

Roasted shinhwa 🐡 燒味淋雞泡魚乾 $48

Grilled leek 🌿香燒孜然韭菜 $16

燒娃娃菜性價比好高呀,少少辣菜又整得夠淋,值得推介

Baked butter enoki mushroom
蒜香牛油焗金菇 🧈🍄 $32
牛油焗金菇充滿濃郁嘅蒜蓉同牛油香,一疏疏金菇唔會太鹹,而且份量都唔少啊

Roasted chicken wing🍗 孜然燒雞中翼 $24
Grilled eggplant with garlic 蒜蓉燒原條茄子🍆 $48
燒原條茄子大概我隻手掌好吸引✋🏻,用大量蒜蓉、蔥花、香草、辣椒調味,而啲茄子肉都好容易起到,幾正呀😍

Grilled pineapple with preserved plum 話梅燒菠蘿 $18
用話梅醬燒嘅菠蘿聽落幾特別🍍,話梅味唔會太重,同菠蘿都幾match

Mini braised pork rice 迷你肉燥飯 🍖🍚 $20
迷你台式肉燥飯用咗大量肉燥,醬汁唔會太鹹,細細碗但係都係都飽肚
2K
2023-01-09 23 瀏覽
#十蚊有找🥰烤雞髀肉串喺大角咀小店食嘢 最大好處係性價比高 唔使等位 今晚再食串燒 雞/海鮮/鹽燒/汁燒 樣樣叫啲-🐔烤雞髀肉串 $9🐔單骨雞翼 $38🥟煎雞軟骨餃子 $38全場最抵食嘅串燒‼️ 厚切雞脾肉 有肉地有咬口 冇將貨就價 單骨雞翼同雞軟骨餃子酥炸過後 外皮香脆 雞軟骨餃子餡 食落嗦嗦聲 最啱啤一啤-🦀鹽燒完隻軟殼蟹 $58🐂鹽燒牛舌 $38🦐鹽燒虎蝦 $28/隻軟殼蟹係小店嘅限量推介 鹽燒完再塗啲汁 大啖大啖咬 唔使拆骨咁麻煩 口腔充滿卜卜脆蟹殼加軟潤蟹肉 味道豐富 價錢亦相當實惠-🥓汁燒脆邊五花腩 $18🐟鰻魚汁烤日本青花魚柳 $48🫓味淋雞泡魚乾 $48 五花腩嘅周邊燒得微焦 有炭火香 腩肉肥瘦相間 肉鮮加油脂甘香 正呀喂😬😝 -🍢燒泰式香茅魚餅 $18🍢蜜糖燒台灣腸 $16充滿童年回憶嘅燒物-🍍燒菠蘿 $18/串三種選擇:原味/肉桂/話梅 玉桂味我最like 襯托菠蘿香甜 而話梅粉帶出嘅味蕾衝擊就大啲-🍋鹹檸七 $25🍺生力白啤 $29-📍一起大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖
#十蚊有找🥰烤雞髀肉串

🍋鹹檸七 $25
🍺生力白啤 $29
📍一起
大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖
呢間位於大角咀富榮花園嘅串燒店,雖然係細細間小店,不過串燒種類都幾多、仲有多款清酒🍶 今次叫左以下串燒:-鹽燒雞軟骨 $28/ 2串-烤雞髀肉串 $9/串-川燒雞腎 $28/ 2串-極上鹽燒牛舌 $38/串-鹽燒熊本和牛串 $48/串-新疆烤羊肉串 $28/串-蒜蓉燒日式生蠔 $38/隻-燒味淋雞泡魚乾 $48/碟-川燒翠玉瓜 $16/串-川燒娃娃菜 $18/串-蒜蓉燒原條茄子 $48/條-日本迷你甜番薯 $18/串-蜜糖燒芝士腸 $16/串-煎雞軟骨餃子 $38/ 6隻-山葵章魚串 $28/串-話梅燒菠蘿 $18/串我覺得個極上鹽燒牛舌好出色,極力推介大家一定要叫。牛舌超大塊而且厚切,重點係爽口唔會韌,平時好多餐廳食到嘅牛舌都係又韌又細塊!仲有呢度有$9/ 1串嘅烤雞髀肉,可能係全大角咀最平嘅串燒,雞髀肉肉質

今次叫左以下串燒:
-蜜糖燒芝士腸 $16/串
-煎雞軟骨餃子 $38/ 6隻
-山葵章魚串 $28/串
-話梅燒菠蘿 $18/串

仲有呢度有$9/ 1串嘅烤雞髀肉,可能係全大角咀最平嘅串燒,雞髀肉肉質嫩滑仲好juicy🤤 仲要甘抵真係值得encore幾串!!

仲有我推介必點嘅送酒小食 燒味淋雞泡魚乾、山葵章魚串、煎雞軟骨餃子、蒜蓉燒日式生蠔、鹽燒熊本和牛串、鹽燒雞軟骨。

山葵章魚串好特別,佢個山葵醬好正,超級攻鼻食得好過癮!煎雞軟骨餃子都好特別,個皮煎得好香脆,入面釀左雞軟骨咬落更有口感👍🏽

整體黎講,串燒燒得都有質素,唔會太燶又唔會太乾,而且味道都好味,性價比高,仲有清酒、啤酒飲,係一間幾chill嘅小店😋

2022-12-29
2023-01-02 14 瀏覽
.$9一串雞髀肉!!!!可能係大角咀最平嘅雞脾肉串.同朋友喺奧海城行街諗住喺附近搵啲小店食吓見到呢間「一起」裝修平實係街坊串燒店 老闆同食客關係都好好打招呼有講有笑咁 好有人情味.Menu仲好多選擇添雞、牛、豬、海鮮、蔬果每樣都係即叫即製 保證熱辣辣送到你張枱😍出街食野呢點真係好重要架!!!!!!.👅燒味醂雞泡魚乾 $48👅Kirin 生啤 $58雞泡魚乾同啤酒真係perfect match!!!一邊飲 一邊咬下 一邊傾下計而且佢仲燒到好香 煙煙靭靭 好味👍🏻.👅煎雞軟骨餃子 (6隻) $38賣相都ok 咬落係脆邊嘅口感好特別 有啲軟骨係入面又係脆脆地又有啲雞肉軟林林咁調味啱啱好 唔會太鹹 幾啱我口味.👅蒜蓉燒日式生蠔 $38幾新鮮 調味又唔會搶左生蠔既鮮味好juicy!!!!!.👅山葵章魚串 $28Wasabi味好香 勁惹味👍🏻章魚爽口彈牙 掂.👅極尚鹽燒牛舌 $38牛舌軟林林 唔會燒到好柴仲有肉汁 好味😋👅鹽燒熊本和牛串 $48和牛串好易咬開 燒到啱啱好鎖住肉汁用鹽輕輕調味已經好好食👅雞髀肉串 $9串燒店內都張貼左呢個招牌串燒出黎果然係又抵食又好食 啖啖雞髀肉👅鹽燒雞軟骨 (2串)
$9一串雞髀肉!!!!
可能係大角咀最平嘅雞脾肉串
同朋友喺奧海城行街
諗住喺附近搵啲小店食吓
見到呢間「一起」裝修平實
係街坊串燒店 老闆同食客關係都好好
打招呼有講有笑咁 好有人情味
Menu仲好多選擇添
雞、牛、豬、海鮮、蔬果
每樣都係即叫即製 保證熱辣辣送到你張枱😍
出街食野呢點真係好重要架!!!!!!
👅燒味醂雞泡魚乾 $48
👅Kirin 生啤 $58
雞泡魚乾同啤酒真係perfect match!!!
一邊飲 一邊咬下 一邊傾下計
又有啲雞肉軟林林咁
調味啱啱好 唔會太鹹 幾啱我口味
👅蒜蓉燒日式生蠔 $38
幾新鮮 調味又唔會搶左生蠔既鮮味
好juicy!!!!!
👅山葵章魚串 $28
Wasabi味好香 勁惹味👍🏻