2023-05-15
阿女學校🏫活動遲咗放學,接完佢話好肚餓,見學校附近開咗間新嘅串燒店🍡,就一於去試下😆。店舖面積唔係好大,但串燒🍡選擇都算幾多。店員話俾我聽而家店舖做緊優惠,一串雞俾肉串只需$9😳,真係好抵,話唔定係大角咀之中最平😍。第一 Round我地叫咗以下嘅嘢:🌟烤雞脾肉串 $9$9串真心好食抵食,性價比超高🥰,質素唔會比一般燒烤店差😋。🌟山椒燒豬頸肉串 $26山椒麻味唔算重,帶少許辣味🌶,豬頸肉🐖爽脆彈牙。🌟汁燒脆邊五花腩 $18燒到脆卜卜,好香口😋。🌟極尚鹽燒牛舌 $38厚切牛舌👅好大塊,口感軟嫩多汁又有嚼勁,好味😋。🌟鹽燒熊本和牛串 $48和牛🐃juicy 多汁,口感軟腍🤗。🌟鹽燒原條大魷魚 $88魷魚🦑彈牙有嚼勁,配埋泰式辣汁🌶一齊食更加好味😋。第二 Round我地點咗啲新嘢試下,另外就重覆翻點咗雞脾肉串 (真心抵+好食)和豬頸肉串。🌟鹽燒虎蝦 $28蝦肉🦐爽口彈牙,鹽燒🧂更能突出蝦的鮮味😋。🌟蜜糖燒台灣花枝丸 $18蜜糖🍯味重,花枝丸大大粒,充滿咬口😍。🌟鹽燒脆雞皮(2️⃣串) $28雞皮脆卜卜,好似食緊薯片咁🥔。🌟單骨雞翼(6️⃣隻) $38雞翼炸到金黄色🟠,非常香脆,siz
第一 Round我地叫咗以下嘅嘢:
🌟烤雞脾肉串 $9
🌟山椒燒豬頸肉串 $26
山椒麻味唔算重,帶少許辣味🌶,豬頸肉🐖爽脆彈牙。
🌟汁燒脆邊五花腩 $18
燒到脆卜卜,好香口😋。
🌟極尚鹽燒牛舌 $38
厚切牛舌👅好大塊,口感軟嫩多汁又有嚼勁,好味😋。
🌟鹽燒熊本和牛串 $48
和牛🐃juicy 多汁,口感軟腍🤗。
🌟鹽燒原條大魷魚 $88
魷魚🦑彈牙有嚼勁,配埋泰式辣汁🌶一齊食更加好味😋。
🌟鹽燒虎蝦 $28
蝦肉🦐爽口彈牙,鹽燒🧂更能突出蝦的鮮味😋。
🌟蜜糖燒台灣花枝丸 $18
蜜糖🍯味重,花枝丸大大粒,充滿咬口😍。
🌟鹽燒脆雞皮(2️⃣串) $28
雞皮脆卜卜,好似食緊薯片咁🥔。
🌟單骨雞翼(6️⃣隻) $38
雞翼炸到金黄色🟠,非常香脆,size逳中,啖啖肉😋。
🌟蒜蓉燒日本姬路生蠔 $38
充滿驚喜,生蠔🦪好juicy,有海水味🌊,好鮮甜😋。
總括而言,$9雞脾肉串,真係超級抵😍,就算其他串燒其實一啲都唔貴,性價比好高。其他小食都唔錯,特別係蒜蓉燒生蠔,充滿驚喜💯。