位於北角地鐵站附近,十分便利的一間日式串燒拉麵店!環境舒服闊落,可以安心享用一頓美味的日式晚餐🥳紫蘇燒豚肉拉麵:紫蘇燒豚肉肥瘦適中,有淡淡紫蘇清香,拉麵使用了幼面,煙韌弾牙,湯底充滿濃郁的豬骨味而不油膩,配上滑滑的糖心蛋,口感非常到位!十分推薦!炙牛拉麵:使用了上乘牛肉以黑胡椒炙燒,油脂分布均勻,咬落軟滑有咬口而充滿濃郁牛肉味,配上煙韌的幼面及滑滑糖心蛋,讚讚讚!牛之拼盤:有燒牛舌、一口牛、牛肉蘆筍,完全滿足鍾意食牛同串燒嘅我哋!所有牛肉串都處理得好好,肉質出奇的嫩滑而有口感,油脂相對較低,很驚喜!滿意爆燈味噌甲羅燒:唔使講,呢個必點!蟹蓋上鋪滿蟹膏及蟹肉,配上日本飯及日本紫菜,滿滿的幸福感💖飲品點左檸檬姜蜜及黑糖鮮姜,配拉麵及串燒,甜得來好清新!環境舒適,服務周到,食物質素極高,價錢相宜,十分推薦!最近仲做緊清酒放題,下次會約朋友去再去!

飲品點左檸檬姜蜜及黑糖鮮姜,配拉麵及串燒,甜得來好清新!

環境舒適,服務周到,食物質素極高,價錢相宜,十分推薦!

最近仲做緊清酒放題,下次會約朋友去再去!
2022-08-09
  • 炙牛拉麵
  • 辛燒豚梅肉拉麵
  • 牛之拼盤
  • 味噌甲羅燒
日式居酒屋同拉麵都係我比較鍾意既日式餐廳同料理,如果兩者mix埋一齊就會錦上添花。最近就去左係北角既【三代目】主打居酒屋同特色小食、拉麵、丼飯等等。最特別就係有$188任飲9款特色清酒,分左3個唔同口味類別,可以搭配唔同下酒菜/小食。仲有9隻好靚既清酒杯,唔會撈亂味。 黑椒炙牛拉麵:好特別係牛肉既拉麵,通常都係豚肉同鷄肉。湯底係豬骨湯,但係鹹淡適中、唔會好油。拉麵分量都算多,調味比較簡單,可以食的出牛肉既鮮嫩同豬骨湯既香濃。 辛燒豚梅肉拉麵:湯底都係豬骨湯,不過會加左辣椒,所以湯底變得香香辣辣。叉燒用左豬梅花肉,肥瘦相間,油脂味香。 海之天婦羅:包括蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉。新鮮炸起,天婦羅炸皮非常乾爽香脆,海鮮都好新鮮!個人反而最推薦紫蘇葉,因爲真係好少地方食到。 照燒魷魚筒:好爽脆既魷魚搭配甜甜既照燒醬,搭配清酒一流。 蘋果焙茶:蘋果汁+焙茶,蘋果味唔算太濃,不過好解渴。 荔枝焙茶:荔枝+焙茶,荔枝味會比蘋果濃,不過都好清爽。
照燒魷魚筒:好爽脆既魷魚搭配甜甜既照燒醬,搭配清酒一流。
2022-08-09 39 瀏覽
放工去開北角,平時都見呢間日式餐廳有人介紹就試一試呢到仲有我之前介紹嘅清酒機,一按即飲,隨時轉款都可以,呢到$188就可任飲9款清酒啦,清酒機旁仲有教食咩菜式要配邊款清酒🍶🥢紫蘇燒豚梅肉拉麵💰$98溏心蛋整得好靚又好食,燒豚肉幾香口🥢鹽燒牛舌丼💰$98一上枱時聞到牛舌好香,建議盡快食,凍咗冇咁香口,飯有特製酸辣醬一齊食,但個人較喜歡襯白飯食🥢海之天婦拿💰$118有黑松露帶子、蝦、紫蘇葉、金菇、魚🥢鰻魚雙霸💰$128有白燒同蒲燒2款,一次過食到2個味,蒲燒較白燒濃味🍵荔枝洋甘菊果茶💰$36熱飲較清香🍫綿綿朱古力💰$32好濃郁,加咗好多棉花糖🚩三代目 (北角)📍北角英皇道500號港運城地下11-13號舖
放工去開北角,平時都見呢間日式餐廳有人介紹就試一試

🥢紫蘇燒豚梅肉拉麵💰$98
溏心蛋整得好靚又好食,燒豚肉幾香口

🥢鹽燒牛舌丼💰$98

🥢海之天婦拿💰$118
有黑松露帶子、蝦、紫蘇葉、金菇、魚

🥢鰻魚雙霸💰$128
有白燒同蒲燒2款,一次過食到2個味,蒲燒較白燒濃味

🍵荔枝洋甘菊果茶💰$36
熱飲較清香

🍫綿綿朱古力💰$32
好濃郁,加咗好多棉花糖

🚩三代目 (北角)
📍北角英皇道500號港運城地下11-13號舖
2022-08-08
10 分鐘 (堂食)
2022-08-08 1072 瀏覽
搭車成日經過都被佢裝修吸引,喺人來人往英皇道有間餐廳裝修好日式風格,黑x紅色嘅型格加上柔和昏暗燈光,環境寬敞舒適,酒精微醺下,舒舒服服嘆返餐🥢《三代目》除咗主打拉麵🍜外,選擇都唔少,丼飯、炸物、燒物、清酒放題🍶紫蘇燒豚梅肉拉麵 ($98)濃郁豬骨湯湯底,滲出陣陣紫蘇葉香,層次豐富,豚梅肉入口軟腍🤤🤤拉麵幼身好掛湯,配埋粒半熟溏心蛋,perfect 💯 照燒魷魚筒 ($98)魷魚燒得好靚好均勻,食落爽口,掃上燒汁甜甜哋亦帶點炭燒焦香🔥海之天婦羅 ($118)賣相非常靚,有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉,被薄薄脆漿包裹各款新鮮海鮮,香脆而不油膩,驚喜👍🏻巨峰蘇打 ($38)白桃蘇打 ($38)係樽裝日本梳打,好日本feel日本味道❗️加冰配飲落清爽又唔會好甜😋鹽燒牛舌丼 ($98)牛舌厚度適中,肉質爽脆有嚼口,飯粒粒粒分明加埋燒汁好好撈飯,值得一試👍🏻好想試埋清酒放題,$188就可以任飲9款清酒,分為三類包括有薰酒、爽酒同醇酒,愛好清酒人士,千祈唔好錯過喇 かんぱい

紫蘇燒豚梅肉拉麵 ($98)

照燒魷魚筒 ($98)

海之天婦羅 ($118)

巨峰蘇打 ($38)
白桃蘇打 ($38)

鹽燒牛舌丼 ($98)

2022-07-27
2022-08-06 831 瀏覽
🍜日式拉麵·居酒屋有人好鐘意食🍜拉麵😛見到呢間✨三代目除咗主打🍜拉麵,亦有供應拌麵、丼飯、炸物、燒物、一口壽司飯及🍶清酒放題等等,真係非常之吸引🤩餐廳裝修型格日式Feel,座位闊落,都幾舒服🤗🍜炙牛拉麵 加咗黑胡椒,經過炙燒嘅牛肉,食落好嫩滑、牛香味十足🤤湯底用咗新鮮豚骨每日熬製,夠鮮甜,拉麵軟硬適中,有少少咬口,相當好食😋仲有隻半熟溏心蛋,正!🍜辛燒豚梅肉拉麵 辛辣湯底好惹味🤤半肥瘦燒豚肉食落好香肉味,肥而不膩😋拉麵有口感,而且幾掛湯,好喜歡😍再配上一隻半熟溏心蛋同埋筍片,大滿足🥰最近愛上咗辛辣拉麵😝🐡燒油甘魚鮫 外皮燒到脆卜卜😍食落皮脆肉滑,魚油充足🤤非常甘香!🦑照燒魷魚筒 燒得唔錯,唔會好乾身😍照燒汁味道幾好,魷魚食落爽口🫶🏻🍇巨峰梳打夠氣好飲,有加冰🧊飲落唔會好甜🫶🏻☕️冷泡焙茶焙茶味好濃,好解膩總結💕食物種類選擇真係非常多,而且有質素😍下次要試下其他嘢食,見到都好吸引🤩呢日平日夜晚都幾多人食,最新荃灣都開咗分店啦
🍜日式拉麵·居酒屋

🍜炙牛拉麵

🍜辛燒豚梅肉拉麵
燒油甘魚鮫

🐡燒油甘魚鮫
外皮燒到脆卜卜😍食落皮脆肉滑,魚油充足🤤非常甘香!
照燒魷魚筒

🦑照燒魷魚筒
燒得唔錯,唔會好乾身😍照燒汁味道幾好,魷魚食落爽口🫶🏻

🍇巨峰梳打
夠氣好飲,有加冰🧊飲落唔會好甜🫶🏻

☕️冷泡焙茶
焙茶味好濃,好解膩

燒油甘魚鮫
照燒魷魚筒
2022-08-05 55 瀏覽
呢間居酒屋嘅豚肉醬油魚介拌麵真係幾正🤩配料有叉燒、櫻花蝦、木魚份、筍、洋蔥、雞蛋🥚再撈埋個魚介醬汁 口感味道層次非常之豐富✨而且食到好濃郁嘅鮮甜味 配料好多撈勻之後每一啖拉麵都有料🍜
2022-08-05 50 瀏覽
之前食過荃灣的分店,念念不忘,今次黎到北角總店,果然無失望!日式裝潢,空間感足,有bar枱有卡位,座位闊落,坐得舒適!見到有個$188清酒放題推廣,自己係清酒機斟酒,有三款主題: 熏香的、爽口的、醇厚的,是味覺的不同體驗!還有精緻的酒杯,很吸引!👉🏻味噌甲羅燒 $98超級推介!!蟹膏蟹肉蟹籽的鮮味真係好夾,連紫菜加飯一齊食,太幸福了!👉🏻海之天婦羅 $118分別有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚同紫蘇葉!最中意係鯛魚同黑松露帶子,味道又鮮又有層次感!👉🏻紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98湯底濃郁,微微燒過嘅豚肉好厚切,肥瘦適中!兩隻溏心蛋超級好食!👉🏻炙牛拉麵 $92共四塊,好有牛味,唔會好韌!連埋黑胡椒,香濃十足!👉🏻蘋果焙茶 $38清香,潤喉!👉🏻荔枝洋甘菊果茶 $36荔枝果肉甜,茶底香!

日式裝潢,空間感足,有bar枱有卡位,座位闊落,坐得舒適!

👉🏻味噌甲羅燒 $98

👉🏻海之天婦羅 $118

👉🏻紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98

👉🏻炙牛拉麵 $92
共四塊,好有牛味,唔會好韌!連埋黑胡椒,香濃十足!

👉🏻蘋果焙茶 $38
清香,潤喉!

👉🏻荔枝洋甘菊果茶 $36
荔枝果肉甜,茶底香!
2022-08-02 99 瀏覽
《三代目》餐廳裝修好日式風格,環境寬敞舒適,可以坐得舒舒服服咁嘆返餐紫蘇燒䐁梅肉拉麵 $98湯底係豬骨湯,好濃郁,仲有陣陣紫蘇葉嘅香味,豚梅肉肥瘦適中,入口軟腍,拉麵幼身能夠掛湯,配埋粒半熟溏心蛋,完美配搭✨炙牛拉麵 $92唔想食親拉麵都係叫豚肉,叫呢款就啱晒勒!炙燒過嘅牛肉夠嫩,帶微微黑椒味,湯底好清新,麵身彈牙有口感和風炸難 $62|自家製餃子 $62小食叫咗炸雞同餃子🥟,炸雞大大粒,炸皮夠薄,炸得香嫩酥脆,點埋沙律醬超正,而餃子亦有香脆嘅口感,一啖咬落去仲會爆汁,非常好味😋-巨峰梳打 $38-白桃梳打 $38

紫蘇燒䐁梅肉拉麵 $98

炙牛拉麵 $92

和風炸難 $62|自家製餃子 $62

-巨峰梳打 $38
-白桃梳打 $38
好掛住「三代目」嘅拉麵🏮順便去試下新嘢🤭.鰻魚雙霸🐟串燒鰻魚肉質彈牙嫩滑😆蒲燒鰻魚比較柔較少骨😌.味噌甲羅燒🦀蟹蓋上有蟹膏、蟹肉、蟹籽😍味噌、鵪鶉蛋🥚蔥粒💚鮮味十足帶鹹香😋用紫菜包住配白飯一齊食🍙好味道😉.辛燒豚梅肉拉麵🍜辛辣湯底比想像中辣🌶而且豬骨味同樣兼備😲所以食落好惹味🤤仲有筍同溏心蛋🍳.紫蘇燒豚梅肉拉麵🥢豬骨湯底鮮甜👍🏻豚梅肉厚切軟腍🔪肥瘦均勻🐖炙燒後油香味更突出🤪雖然脂肪部分食落比較油膩🥺但酸梅醬同紫蘇葉中和咗🍃.荔枝焙茶🍵富有香甜荔枝味😗焙茶清香回甘,非常解膩☺️.日本青森蘋果汁🇯🇵🧃蘋果味道濃郁🍎偏甜微酸😬
好掛住「三代目」嘅拉麵🏮順便去試下新嘢🤭
鰻魚雙霸🐟串燒鰻魚肉質彈牙嫩滑😆蒲燒鰻魚比較柔較少骨😌
荔枝焙茶🍵富有香甜荔枝味😗焙茶清香回甘,非常解膩☺️
日本青森蘋果汁🇯🇵🧃蘋果味道濃郁🍎偏甜微酸😬
  • 紫蘇燒豚梅肉拉麵
  • 辛燒豚梅肉拉麵
  • 荔枝焙茶
  • 日本青森蘋果汁
2022-08-01 70 瀏覽
今次去到北角既居酒屋,呢間居酒屋新開左一段時間,一直都好想黎試下。餐廳主打拉麵,亦有拌麵、丼飯、炸物、燒物等。一步入門口,就會見到一列bar枱位,可以看到即燒串燒過程,對面就有一部清酒機,清酒分為三類,包括薰酒、爽酒和醇酒,只要$188就可以任飲9款清酒,愛好清酒人士,吾好錯過啊!紫蘇燒豚梅肉拉麵 既然主打拉麵,咁一定要叫黎試下,豚肉用左半肥瘦既梅頭肉,脂肪分布均勻,入口軟嫩,油香味重,配上酸酸甜甜既梅肉,可中和油膩感,豬骨湯底經超過10小時熬製,難怪特別好味!豚肉醬油魚介拌麵點左一款拉麵,所以都想試埋拌麵,拌麵材料豐富,有筍、櫻花蝦、木魚粉、紫菜、紫洋蔥、叉燒等等,拌均魚介醬汁同生雞蛋,口感又香又滑,層次感豐富。味噌甲羅燒 蟹蓋裝滿了蟹膏、蟹肉同蟹子,吾好以為個蟹蓋細細個,份量都吾少架!味道鹹甜適中、鮮味濃郁,如果怕味道太濃,可以拌飯一起吃。燒喜之次魚皮燒得好香脆,魚肉豐腴嫩滑,加上蘿蔔蓉來吃,分外鮮味。

紫蘇燒豚梅肉拉麵

燒喜之次
魚皮燒得好香脆,魚肉豐腴嫩滑,加上蘿蔔蓉來吃,分外鮮味。
2022-07-31 106 瀏覽
環境似足日本居酒屋,坐得好舒服。最特別係呢度有自助清酒放題($188 無限時)食物方面都有好多選擇,好少居酒屋會有拉麵,呢度都有。🍤 海之天婦羅 $118賣相非常靚,有蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉。每樣都好新鮮,最有驚喜係個帶子,入面加左黑松露,味道好有層次👍🏽🦀 味噌甲羅燒 $98蟹膏+蟹子+蛋黃,配上紫菜白飯,蟹膏甘香、鮮甜,單吃已經好正,拌飯都一流!🥩 炙牛拉麵 $92通常拉麵都係配叉燒或者豚肉,第一次食有牛嘅拉麵幾特別。湯底係豚骨湯,比較清淡但牛肉用左黑椒炙燒,所以個湯底有埋黑椒味,估唔到又幾夾。🍜 紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98用左豬骨湯再配上紫蘇葉幾香,不過覺得個湯底有少少俾紫蘇葉蓋過咗。豚梅肉有2大塊,肥瘦均勻,幾嫩滑。🍑 白桃梳打 $38係樽裝日本梳打,係日本嘅味道呀~🍎 日本青森蘋果汁 $32青森蘋果汁係我最愛,香甜中帶點微酸嘅口感、濃濃嘅蘋果香氣,超好飲😋最後想讚下呢度嘅店員,佢地好耐心向我地介紹部清酒機點用,又推介我地有咩必吃,期間我同朋友掛住影相仲倒瀉咗成杯茶,店員見到都即刻過黎幫我地抹乾,服務態度超好👍🏽😊#三代目 Sandame #三代目 #Sa

🍤 海之天婦羅 $118
海之天婦羅

🦀 味噌甲羅燒 $98

🥩 炙牛拉麵 $92

🍜 紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98

🍑 白桃梳打 $38
係樽裝日本梳打,係日本嘅味道呀~

🍎 日本青森蘋果汁 $32

2022-07-22
  • 海之天婦羅
  • 清酒放題
2022-07-30 64 瀏覽
今日由官塘去北角,找OpenRice訂咗3份午餐,都幾方便,外賣自取。三代目已想試很久,裝修很日本feel,但中午時段有很多人,所以決定外賣,而且經OpenRice ,約30分鐘取餐,準時30分鐘有訊息取餐。質素:可以説是相當不錯,賣相吸引,食物也很好味及口感也令人滿意。麵食既湯底夠濃郁,試咗一口最後一滴也不剩。包裝飯盒也很精美實用。份量:對女性來說是足夠的。
外賣自取
豚肩叉燒拉麵
汁燒豚肉片便當
一口燒牛便當
今次都係試下新嘢,呢間開左唔夠一年,門面有塊好有霸氣嘅長布,寫住「三代目」。🔥一入到間鋪,見到一部好靚嘅清酒機,任飲plan可以試曬9款清酒😜!佢地有bar台同卡位,樓底好高,空間感都幾好😌。🫳🏻日本青森蘋果汁(大)$32.0🫳🏻白桃蘇打 $38.0我試左白桃梳打,夏天好適合飲d有氣嘢,呢款好夠氣,微甜,仲有個冰底,幾爽嘅!🤩🫳🏻紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98.0試左一塊豬肉,佢用左梅頭肉,厚切但煮得好腍;半肥瘦,入口好滑;雖然脂肪部分比較膩,佢點咗d酸梅醬,幾有心思,沾少少一齊食有解膩開胃作用!☺️(呢個麵有好多碎嘅紫蘇葉,唔慣果陣味嘅朋友要留意)🫳🏻炙牛拉麵 $92.0好少拉面會加牛肉,仲要係火炙牛,牛都幾好味,雖然薄切,但都有咬口、牛味重同埋黑椒好香!我欣賞呢個麵冇加荀,第一次見拉面冇荀😍麵底係幼麵,我覺得掛汁同口感都會比粗麵好。湯底係豬骨湯,唔算太濃,食完唔會好口渴。😜🫳🏻味噌甲羅燒 $98.0欣賞佢唔會死咸,蟹膏幾香,配合蟹肉蟹子,好夾。怕太濃味可以加少少白飯一齊食😉。🫳🏻海之天婦羅 $118.0包括:蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉。食材都好食。成盤嘢好靚,掛住打卡,凍左先開始食

🫳🏻日本青森蘋果汁(大)$32.0
🫳🏻白桃蘇打 $38.0

🫳🏻紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98.0
(呢個麵有好多碎嘅紫蘇葉,唔慣果陣味嘅朋友要留意)

🫳🏻炙牛拉麵 $92.0

🫳🏻味噌甲羅燒 $98.0

🫳🏻海之天婦羅 $118.0
包括:蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉。食材都好食。成盤嘢好靚,掛住打卡,凍左先開始食😂所以建議盡快食。黑松露帶子幾特別,咬開發現夾咗一層黑松露醬,好香☺️!

#三代目 Sandame #三代目 #Sandame #日本廣島蠔 #豚骨拉麵 #湯底熬製超過10小時 #東京殿堂級拉麵 #清酒 #hkig #food #yummy #美食 #hongkong #foodporn #foodie #hongkongfood #hongkongfoodie #hkigdaily #食好西 #打卡 #foodpgotography #photooftheday #相機食先
2022-07-26
#北角 #港運城 最新開咗一間日本餐廳 三代目 @hksandaime老公見我想食拉麵就帶我黎呢度試下雖然係新開嘅但中午時段都容易爆滿所以最好就先打電話訂位餐廳樓底高有落地玻璃所以外面嘅陽光可以直接照射入內充足嘅天然光令到個氛圍更好先來兩個拉麵首先上台嘅係 #炙牛拉麵拉麵黎講的確好少用上牛肉所以都幾特別佢嘅湯底好清新除左燒牛肉有黑椒上台前亦最次灑上新鮮即磨嘅黑椒整個湯底嘅鮮味提升#豚肉醬油魚介拌麵通常魚介湯底都會偏濃偏咸呢款拌麵味道就相對清淡但佢嘅配菜特別多有竹筍、櫻花蝦、蔥粒、雞蛋、紫菜、叉燒等等所以會有唔同層次嘅味道雖然係午飯時間但我真係好想試吓呢度嘅 #味噌甲羅燒燒好咗嘅蟹蓋配上味噌、鵪鶉蛋、蟹籽、蔥粒等等將材料攪拌好之後就變得濕潤配上紫菜同埋有飯素嘅壽司飯一齊食感覺冇咁膩另外我仲 #燒喜之次喜之次同甲羅燒一樣唔係度度有得食所以淘小姐見到餐廳有就一定會嗌喜之次肉質微咸亦好新鮮煎得香脆脆到連個魚頭都可以食埋不過佢有比較長同硬嘅骨食嘅時候要小心最後添加兩款飲品就係巨峰蘇打同埋蘋果汁佢哋而家仲有清酒無限時Free Flow$188價錢都幾抵附近返工嘅朋友放工過黎飲返兩杯就啱啦~🍽 三代

老公見我想食拉麵就帶我黎呢度試下

#豚肉醬油魚介拌麵
通常魚介湯底都會偏濃偏咸
呢款拌麵味道就相對清淡

但佢嘅配菜特別多
有竹筍、櫻花蝦、蔥粒、雞蛋、紫菜、叉燒等等
所以會有唔同層次嘅味道
豚肉醬油魚介拌麵 , 炙牛拉麵

雖然係午飯時間
但我真係好想試吓呢度嘅 #味噌甲羅燒

燒好咗嘅蟹蓋
配上味噌、鵪鶉蛋、蟹籽、蔥粒等等
將材料攪拌好之後就變得濕潤

不過佢有比較長同硬嘅骨
食嘅時候要小心
巨峰蘇打 , 蘋果汁

最後添加兩款飲品就係巨峰蘇打同埋蘋果汁

佢哋而家仲有清酒無限時Free Flow
$188價錢都幾抵
附近返工嘅朋友放工過黎飲返兩杯就啱啦~

🍽 三代目
📍 北角英皇道500號港運城地下11-13號舖
豚肉醬油魚介拌麵 , 炙牛拉麵
味噌甲羅燒 , 燒喜之次
巨峰蘇打 , 蘋果汁
2022-07-25 65 瀏覽
今日想同屋企人談心,於是去咗呢一間叫做三代目嘅日式餐廳度食飯。一入去到個環境,感覺好親切,有啲似日本嘅居酒屋,古色古香,令人輕鬆。我哋嗌咗個鹽燒牛舌丼,肉質嫩滑,飯粒分明,肉汁豐富,厚度適中,值得一試。另外我哋嗌咗一個三監燒肉丼,內有煙燻雞五花肉及牛舌。配搭豐富,味道鹹鹹的、濃郁可口,加上酸瓜嘅配搭,感覺令人開胃。我哋亦都嗌咗一個海之夭婦羅,內有蝦,鯛魚,黑松露帶子,靈魚,紫蘇葉。炸粉厚度適中,不油膩,食材鮮甜可口、新鮮。我個人認為值得重點推介嘅係呢一個照燒魷魚筒,照燒汁味道濃郁可口,魷魚本身質感嫩滑、彈牙。質感亦比一般嘅濃郁、軟綿,非常容易入口。此外,我哋嗌咗一杯凍嘅荔枝焙茶同一杯凍嘅蘋果焙茶。味道甜甜的,感覺特別。配茶嘅茶底能夠襯托出水果嘅味道,是另一賣點。總括而言今次用餐嘅體驗愉快,有著一般日本餐廳用餐嘅水準。餐牌選擇多元,味道不錯。

另外我哋嗌咗一個三監燒肉丼,內有煙燻雞