2022-09-12
🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜餐廳裝潢以紅黑色調為主 打造有格調的居酒屋感覺🏮座位有可以望到店員準備食物過程嘅高枱同卡座可以坐 今次坐卡座頗寬闊舒適😌餐廳主打拉麵🍜 亦有唔同嘅日式料理提供 例如刺身、串燒🍢、天婦羅🍤等 價位偏高但味道都不錯🤓⭐️⭐️ 味噌甲羅燒🦀 HKD$98⭐️⭐️呢道菜真心超正😍蟹殼上有滿滿蟹膏+三文魚籽+ 鵪鶉蛋黃 與白飯混合後 蛋黃蟹膏令口感滑溜😋以紫菜包飯一齊食 超 級 好 食!雖然份量有點細 但係味道高質!味道:🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜 HKD$98⭐️⭐️燒豚梅肉係呢道拉麵嘅重點 超好食必點!肉質超軟腍 肥瘦比例啱啱好 油香滲落湯底豚骨湯底配上紫蘇葉好夾 忍唔住要飲多幾啖湯呢款整體味道比炙牛拉麵濃味 重點係有一整粒溏心蛋😍味道:🌕🌕🌕🌕🌕⭐️⭐️炙牛拉麵🐮 HKD$92⭐️⭐️湯底以新鮮豚骨每日熬製 好有鮮甜味🤓一片片炙燒過嘅黑胡椒牛肉放在軟硬適中嘅拉麵上 湯底都帶濃黑胡椒味肉質偏瘦但未至柴 肉味都重伴上半熟溏心蛋 驚喜地好好食🤩將拉麵沾上蛋漿一同食 麵條口感會較幼滑味道:🌕🌕🌕🌗🌑⭐️⭐️牛之拼盤🐮 HKD$⭐️⭐️燒牛舌🐮-頗香口 但肉質可以再軟少少牛肉蘆筍🐮-
🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜🍜
⭐️⭐️ 味噌甲羅燒🦀 HKD$98⭐️⭐️
呢道菜真心超正😍
蟹殼上有滿滿蟹膏+三文魚籽+ 鵪鶉蛋黃
與白飯混合後 蛋黃蟹膏令口感滑溜😋
以紫菜包飯一齊食 超 級 好 食!
雖然份量有點細 但係味道高質!
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
⭐️⭐️紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜 HKD$98⭐️⭐️
燒豚梅肉係呢道拉麵嘅重點 超好食必點!
肉質超軟腍 肥瘦比例啱啱好 油香滲落湯底
將拉麵沾上蛋漿一同食 麵條口感會較幼滑
⭐️⭐️牛之拼盤🐮 HKD$⭐️⭐️
燒牛舌🐮-頗香口 但肉質可以再軟少少
牛肉蘆筍🐮-牛肉juicy配上蘆筍爽口唔油膩
燒一口牛🐮-黑胡椒味頗重 肉質夠軟唔柴 如果有得沾上少少鹽一齊食就更好😛
⭐️⭐️ 日本青森蘋果汁🍏 HKD$32⭐️⭐️
日本青森蘋果汁好fresh😝
酸酸甜甜的 蘋果香氣好出
真係有解膩嘅感覺😜有時飲果汁比飲其他fancy drink更好飲
味道:🌕🌕🌕🌕🌖
⭐️⭐️ 綿綿朱古力🍫 HKD$32⭐️⭐️