2022-10-14 106 瀏覽
今日約咗朋友係北角海運城嘅「三代目」食lunch,午餐時間比較多人等咗10分鐘到有位,午餐有多款午市定食選我揀左炙牛拉麵定食+鰻魚卷+日本清森蘋果汁拉麵湯底唔油好清甜,拉麵彈牙份量足夠,牛肉用黑椒醃過再燒入口鬆化好香牛肉味,重有半隻糖心蛋,非常好食

我揀左炙牛拉麵定食+鰻魚卷+日本清森蘋果汁

2022-10-14 70 瀏覽
成日係北角港運城落車見到呢間餐廳都覺得好吸引,今日終於叫到同事陪我食🤣🤣骨拉麵 #湯底熬製超過10小時 #。講到東京殿堂級拉麵咁西利,梗係要食佢個拉麵😆「紫蘇燒豚梅肉拉麵 $98」同「炙牛拉麵$92」,紫蘇燒豚梅肉拉麵採用左豬肉部位中肉質最好既梅肉,肥瘦均勻,紫蘇味香氣清新,中和油膩感👌🏻;炙牛拉麵既牛肉燒至半生熟、表面焦脆,牛肉帶有微微煙燻香氣,肉質軟腍。。小食類種類好多,擇左「海之天婦羅$118」,有:蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉👍🏼天婦羅幾唔錯,炸粉厚薄度適中,材料新鮮。「燒油甘魚鮫 $108」魚質肥美甘香,經過鹽燒後更香味十足。。飲品價錢都唔貴,「巨峰蘇打 $38」and「日本青森蘋果汁 $32」。

2022-10-13 2022 瀏覽
[ 三代目 ]今次嚟到北角呢間日式拉麵居酒屋,主打多款居酒屋料理,包括拉麵、丼飯、壽司、燒物、天婦羅等。✿ 豚肩叉燒拉麵 🐖$88經熬製嘅豚骨湯底相當濃滑,味道較為淡口,唔會過分油膩。麵條有咬口,叉燒肉質嫩滑。✿ 辛燒豚梅肉拉麵 🌶🌶$98呢款拉麵湯底係辣味版嘅豚骨湯底。落單時向店員要求小辣湯底,師傅好細心將辣汁另上🤩 加咗辣汁嘅湯底感覺可中和油膩感。豚梅肉肥瘦平均,表面經炙燒釋出油香。✿ 海之天婦羅 $118天婦羅款式有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚&紫蘇葉。個人較喜歡墨魚天婦羅,肉質嫩滑,口感爽彈。✿ 鰻魚雙霸 $128鰻魚以白燒&蒲燒去烤制。蒲燒係最常見嘅烤法,烤制過程中添加醬汁;而呢度嘅白燒鰻魚無腥味,保留到鰻魚原本嘅鮮甜,火候控制得剛好。✿ 日本青森蘋果汁🧃🧃$32/大日本產嘅青森蘋果汁,帶蘋果天然濃郁香氣與香味,不會太甜👍🏻✿ 熱荔枝洋甘菊果茶 $36好香荔枝味嘅果茶,仲有啖啖洋甘菊香味,另外有兩粒已去籽荔枝果肉😋😋總結🫦呢間日式拉麵居酒屋裝修頗有和式風格,拉麵&小食質素都不錯。中意飲清酒嘅朋友仲可以試埋餐廳嘅$188任飲日本清酒🍶✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 三代目 ]

✿ 豚肩叉燒拉麵 🐖$88

✿ 辛燒豚梅肉拉麵 🌶🌶$98

✿ 海之天婦羅 $118

✿ 鰻魚雙霸 $128

✿ 日本青森蘋果汁🧃🧃$32/大
日本產嘅青森蘋果汁,帶蘋果天然濃郁香氣與香味,不會太甜👍🏻

✿ 熱荔枝洋甘菊果茶 $36

• 辛燒豚梅肉拉麵
  • 海之天婦羅
  • 豚肩叉燒拉麵
2022-10-06 67 瀏覽
「三代目」嘅拉麵同小食都好有特色😆🏮每次食完都會想再食😬.紫蘇燒豚梅肉拉麵🍜自家製豬骨湯熬製超過10個鐘👨🏻‍🍳湯頭濃而不膩☺️紫蘇葉碎更令湯頭帶一股清新香味🌿豚肉燒到微焦🔥豚梅肉脂肪同肉嘅比例好平均,食落肉質軟腍帶油脂香🤤.宮崎辛稻庭🥢採用日本鮮製手切的稻庭烏冬🇯🇵🔪烏冬口感零舍Q彈😱配以大量辣肉碎🐖韭菜、韭黃、椰菜🥬雞蛋為主🥚湯汁較為濃稠😙都幾特別😮.海之天婦羅🍤有蝦、鯛魚🐠黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉🍀炸粉厚薄適中👍🏻蝦好大隻彈牙🦐墨魚有咬口🦑帶子中間加咗黑松露🖤食落好香口😝.燒喜之次🐟魚皮脆卜卜😆內裡魚肉頗嫩😋配上醋及檸檬汁🍋勁開胃😗但都有少少碎骨,要小心食用😢.巨峰梳打🍇巨峰味道自然,唔會死甜😌.荔枝洋甘菊果茶🌼荔枝味突出😉但係洋甘菊嘅味道冇乜🥺
「三代目」嘅拉麵同小食都好有特色😆🏮每次食完都會想再食😬
巨峰梳打🍇巨峰味道自然,唔會死甜😌
荔枝洋甘菊果茶🌼荔枝味突出😉但係洋甘菊嘅味道冇乜🥺
  • 紫蘇燒豚梅肉拉麵
  • 海之天婦羅
  • 燒喜之次
2022-10-06 72 瀏覽
北角呢個舊區,想搵一間比較正宗嘅拉麵店比較難,有一日經過海運城地下,見到有間裝修得唔錯嘅拉麵店,就吸引咗過去睇吓Menu,原來除咗食拉麵,仲有好多小食,前菜,丼飯,仲有任飲清酒,今日就一於約埋朋友過去試吓同平日嘅拉麵店唔同,呢度主打卡位,可以同朋友坐得舒舒服服,一邊傾偈一邊食飯,每位$188就可以又任飲9款清酒🍶,我飲酒嘅人必試✨辛燒豚梅肉拉麵🍜$98拉麵已經包括左一隻糖心蛋,蛋黃呈現橙黃色,蛋黃十分香濃,叉燒用咗豚角煮,一層肥膏一層肉,食落好juicy,豚角煮已經炆到好淋同入味,湯底豬骨味濃又帶點辛辣嘅味道,辣味適中,唔會太刺激✨紫蘇燒豚梅肉拉麵$98呢款拉麵多咗一塊紫菜,原味豬骨湯底可以飲到好濃嘅膠質,同辛辣味湯底係兩種感覺,麵嘅質地煮到軟硬適中,邊條呈現波浪紋,比較容易吸收到湯底嘅香氣✨鰻魚雙霸$128有兩款鰻魚,鰻魚食落好肥美,廚師將鰻魚表面燒到非常焦香,加上鰻魚汁甜甜地可以帶出鰻魚嘅鮮甜味,另一款鰻魚串無加到鰻魚汁,可以食出鰻魚嘅原汁原味,鰻魚啖啖肉,一啲細骨都冇✨燒油甘魚鮫$108油甘魚鮫油脂好突出,燒到兩面金黃,油脂感爆發,就算係鮫位都好多魚肉,一定要點埋旁邊嘅柚子醋一齊

✨辛燒豚梅肉拉麵🍜$98

✨紫蘇燒豚梅肉拉麵$98

✨鰻魚雙霸$128

✨燒油甘魚鮫$108
油甘魚鮫油脂好突出,燒到兩面金黃,油脂感爆發,就算係鮫位都好多魚肉,一定要點埋旁邊嘅柚子醋一齊食,簡直可以提升魚肉的鮮味

✨巨峰提子🍇梳打$38
✨荔枝焙茶$38
巨峰提子🍇係山梨縣出產,梳打有10%果汁成份,荔枝加焙茶比較適合唔鍾意飲太甜的朋友order
2022-10-04 150 瀏覽
三代目係北角少有嘅日式居酒屋,上網見到佢哋嘅正面評價都幾多,經過呢區就決定去試吓。今次叫左兩款主食,分別係鹽燒牛舌飯同埋紫蘇燒豚梅肉拉麵,兩款味道都算唔錯,而且價錢非常合理,日本居酒屋嚟講性價比好高!🍜紫蘇燒豚梅肉拉麵嘅豚骨湯底算濃郁,食落有少少豬骨嘅香味,配上面頭嘅蔥同埋紫蘇葉,成個配搭算係幾夾。拉麵嘅配料有糖心蛋,燒豬腩肉同埋筍,全部都幾高質素,尤其是係燒豬腩肉,肥瘦非常適中,面頭有輕輕火炙燒過,有少少入口即溶嘅感覺。拉麵算係幼身嘅質地,食落都算爽口彈牙。🍛牛舌飯反而比較有驚喜,飯上面鋪滿左滿滿嘅燒牛舌,牛舌燒到啱啱好,免頭有少少燶燶哋,但係入面嘅肉汁依然鎖住,仲有少少彈牙,有牛香。飯嘅面淋上咗燒汁,燒汁甜甜鹹鹹咁,好惹味,送飯一流☺️🍗我哋亦都嗌咗炸雞軟骨做小食,雞軟骨嘅咋份唔算太厚,食落酥脆,調味亦都啱啱好,不過可以大份少少嘅話會更好!

炸雞軟骨

2022-10-01 90 瀏覽
通常說一間餐廳”週身刀”, 下一句很大機就是”無張利”, 位於港運城的這間日本餐廳, 菜式和居酒店無異, 就是拉麵, 小菜及串燒等等日本菜式, 選擇十分豐富. 裝橫以紅黒色為主調, 比一般人的傳統居酒屋Chill得多. 另外這裡有Sake機, 提供Sake放題, 喜歡學的不妨一試, 但自己對Sake沒有太大的好感, 而且年紀大酒量不太好, 所以還是算了吧.點了這裏最出名的小食, 就是味噌甲羅燒, 有味噃處理過的蟹膏, 蟹肉, 蟹籽和鵪鶉蛋, 賣相吸引, 但吃起來鮮奶味欠了一點, 因為味噌甜味腸過了本身的鮮味, 所以吃起來有點吃力. 主食點了炙燒牛肉拉麵, 九十多元的定價是香港拉麵的平均價, 牛小排大約四塊, 和一般拉麵店的叉燒數量差不多, 所以我不會說其定價昂貴, 湯頭清甜, 麵身夠挻但略嫌掛湯能力不足. 牛小排肉質甚韌, 也許是炙燒時間太久, 再加上浸湯時間令其Overcooked, 處理食材的時間似乎有改善的空間. 黑胡椒粒意外令湯頭味道更突出, 只是綜合而言, 每道菜式的瑕疵有點明顯, 又是那一句, 周身刀很多時都是無張利呢!Sandime is typical izakaya

Sandime is typical izakaya at North Point. There is a variety kind of Japanese cuisines available there. She also provides free flow sake that should be addictive to sake lover. Her cuisine is so so. The crab miso on shell looks pretty but the sweet taste of miso is too strong that cover all other flavor. The ramen with beef ribs has clear soup base but the beef is really over cooked. Definitely has room of improvement.

2022-09-27 88 瀏覽
屋企附近嘅日式居酒屋,性價比幾高。重有得任飲日本清酒,不過我哋今日冇🤣今日我哋叫咗:1))海之天婦羅($118),有蝦,釣魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉2)燒喜知次($108),燒到好香,好好味3)三盛燒肉丼 ($108), 有煙燻雞,燒五花肉,燒牛舌,樣樣都有,適合貪心嘅我4)辛燒豚梅肉拉麵 ($118),豚骨味濃厚,非常之辣,怕辣唔好試佢哋餐牌其他嘢都好吸引,例如吉列蠔,一口壽司飯,甲羅燒等等。仲有任飲清酒,下次會同飲酒嘅朋友一齊嚟試😊

今日我哋叫咗:
2)燒喜知次($108),燒到好香,好好味

2022-09-26
2022-09-27 63 瀏覽
出面有唔同清酒🍶選擇但可惜我唔飲酒🤣講返拉麵先!❤️紫蘇燒豚梅肉拉麵味道清甜鮮香,豬骨味道濃湯底香濃清甜,麵條新鮮製造豚梅肉大塊又夠柔軟❤️辛燒豚梅肉拉𪍑湯底濃郁而不油膩微辣的感覺唔會好辣好刺激反而惹味有剛剛好的感覺整理感覺份量十足不過如果同普通湯底比較,我更鍾意呢款辣既可能因為更加濃郁口感❤️海之天婦羅 超級豐富海鮮蝦、網魚、黑松露帶子墨魚等等全部即刻整,配上醬料一流唔會好厚粉皮的感覺,再多幾舊就好啦❤️燒喜之次好熱辣辣上大大條同朋友開心分享巨峰蘇打、荔枝培茶都同拉麵好夾呀
出面有唔同清酒🍶選擇
但可惜我唔飲酒🤣
講返拉麵先!
❤️紫蘇燒豚梅肉拉麵
味道清甜鮮香,豬骨味道濃
湯底香濃清甜,麵條新鮮製造
豚梅肉大塊又夠柔軟
❤️辛燒豚梅肉拉𪍑
湯底濃郁而不油膩
微辣的感覺唔會好辣好刺激
反而惹味有剛剛好的感覺
整理感覺份量十足
不過如果同普通湯底比較,我更鍾意呢款辣既
可能因為更加濃郁口感
❤️海之天婦羅 超級豐富海鮮
蝦、網魚、黑松露帶子墨魚等等
全部即刻整,配上醬料一流
唔會好厚粉皮的感覺,再多幾舊就好啦
❤️燒喜之次好熱辣辣上
大大條同朋友開心分享

巨峰蘇打、荔枝培茶都同拉麵好夾呀
2022-09-22 1931 瀏覽
.📍$98 紫蘇燒豚梅肉拉麵豚肉外層燒到微焦望落肥瘦比例平均食落相當軟淋之餘,又重油脂香🤩拉麵方面,麵質係偏硬身個種,所以食落好彈牙配埋個清清地的豬骨湯一齊食認真唔錯溏心蛋煮到岩岩好,食個時仲係流心狀態🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️.📍$92 豚肉醬油魚介拌麵配料相當豐富,有櫻花蝦、蔥花、洋蔥粒等將所有配料同拉麵拌勻後,配合埋面頭個蛋黃汁令到成個麵有個種杰身的感覺🤩而且味道係較湯拉麵重味,所以食落幾惹味😍塊豚肉就同湯拉麵唔同,比較似係泰式豬展咁.📍$118 海之天婦羅份量相當豐富,有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚等全部炸粉厚薄都岩岩好,唔會過厚同行友人反而覺得個天婦羅金菇最盞鬼炸到成朵花咁,打卡一流🤣.📍$108 燒喜之次食落魚肉幾嫩滑外層唔會燒得太過乾身同埋都比較多碎骨,大家食個時要小心啦🙆🏻‍♂️.📍$38 白桃疏打 & $32 綿綿朱古力疏打好重桃味,而且又唔會淨係得死甜🤤朱古力就飲落好濃郁,面頭仲有粒粒綿花糖😆.

📍$98 紫蘇燒豚梅肉拉麵

豚肉外層燒到微焦
望落肥瘦比例平均
食落相當軟淋之餘,又重油脂香🤩
拉麵方面,麵質係偏硬身個種,所以食落好彈牙
配埋個清清地的豬骨湯一齊食認真唔錯
溏心蛋煮到岩岩好,食個時仲係流心狀態🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️
📍$92 豚肉醬油魚介拌麵
豚肉醬油魚介拌麵

配料相當豐富,有櫻花蝦、蔥花、洋蔥粒等
將所有配料同拉麵拌勻後,配合埋面頭個蛋黃汁
令到成個麵有個種杰身的感覺🤩
而且味道係較湯拉麵重味,所以食落幾惹味😍
塊豚肉就同湯拉麵唔同,比較似係泰式豬展咁
📍$118 海之天婦羅
海之天婦羅

份量相當豐富,有蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚等
全部炸粉厚薄都岩岩好,唔會過厚
同行友人反而覺得個天婦羅金菇最盞鬼
炸到成朵花咁,打卡一流🤣
📍$108 燒喜之次
燒喜之次

食落魚肉幾嫩滑
外層唔會燒得太過乾身
同埋都比較多碎骨,大家食個時要小心啦🙆🏻‍♂️
📍$38 白桃疏打 & $32 綿綿朱古力
白桃疏打
綿綿朱古力

疏打好重桃味,而且又唔會淨係得死甜🤤
朱古力就飲落好濃郁,面頭仲有粒粒綿花糖😆

午餐
慶祝紀念
生日
白桃疏打
綿綿朱古力
2022-09-21 63 瀏覽
北角是新舊融合的社區朋友這次帶我去三代目吃日本拉麵餐廳樓底高 有條例打造型格風以紅黑色調為主 天花加入吊掛裝飾 是型格風的居酒屋感覺座位有高枱跟卡座 卡座頗寬闊舒適餐廳主打拉麵🍜 亦有日式料理提供 價位中等 味道不錯🤓最特別是這有自助清酒放題($188 無限時)🍤 海膽天婦羅賣相非常靚以紫蘇葉包普海膽 味道好有層次🥩 🍜炙牛拉麵湯底是每日新鮮熬製的豚骨湯味 加上一片片炙燒過的黑胡椒 軟硬適中的拉麵上帶有濃黑胡椒味伴上半熟溏心蛋上台前亦最次灑上新鮮即磨嘅黑椒整個湯底嘅鮮味提升🥢🐖🍜豚肉醬油魚介拌麵 湯頭以魚介熬製 帶種清爽的鮮味🐟 麵條是偏硬身配料包括:蔥、蒜、洋蔥、紫菜、筍、櫻花蝦、魚介粉、叉燒是薄片 有醃製過 味道不過不失搞拌一齊吃 會不自覺把整碗吃光~🐠燒喜之次來自日本宮城產的喜之次用海鹽輕醃後再煎到香脆魚肉口感嫰滑 魚香味濃不過灸骨比較長吃的時候要小心🍎 日本青森蘋果汁甜中帶微酸的口感 散發濃濃蘋果香🍫綿綿朱古力朱古力味頗濃郁 表面滿滿棉花糖粒------------------------------
北角是新舊融合的社區
朋友這次帶我去三代目吃日本拉麵
餐廳樓底高 有條例打造型格風
以紅黑色調為主 天花加入吊掛裝飾 是型格風的居酒屋感覺
座位有高枱跟卡座 卡座頗寬闊舒適
餐廳主打拉麵🍜 亦有日式料理提供 價位中等 味道不錯🤓
最特別是這有自助清酒放題($188 無限時)

🍤 海膽天婦羅

整個湯底嘅鮮味提升

🥢🐖🍜豚肉醬油魚介拌麵
湯頭以魚介熬製 帶種清爽的鮮味🐟
麵條是偏硬身
配料包括:蔥、蒜、洋蔥、紫菜、筍、櫻花蝦、魚介粉、
叉燒是薄片 有醃製過 味道不過不失
搞拌一齊吃 會不自覺把整碗吃光~

🐠燒喜之次

🍫綿綿朱古力
朱古力味頗濃郁
表面滿滿棉花糖粒

2022-09-20 1193 瀏覽
好耐冇食拉麵,有朋友介紹港運城地下呢間裝潢極具東瀛風味嘅拉麵居酒屋「三代目」。店內佈置充滿日式風情,環境以紅黑色調為主,用餐大堂設有吧檯及高凳,配上開放式廚房,可以令廚師同客人拉近距離。餐廳主打拉麵,另外亦有拌麵、丼飯、炸物、燒物、一口壽司等美食提供。我哋揀咗兩款拉麵、燒油甘魚鮫 同 鰻魚雙霸。至於飲品就選了白桃梳打 ($38) 及 荔枝焙茶 ($38),前者係由山梨縣和長野縣桃汁製成的梳打飲品,入口帶桃子特有嘅濃郁香氣;而焙茶嘅味道亦自然回甘,帶荔枝清香。紫蘇燒豚梅肉拉麵 ($98)  先嚐一口每日以新鮮豚骨熬製超過 10 小時嘅湯底,味道果然與別不同,不但濃郁豐厚,而且非常鮮甜,絕對係味覺嘅一大享受。豚肉採用了豬肉部位中最靚嘅梅肉,食落肉質好軟嫩,肥瘦筋分佈平均,加上表面先經過炙燒,釋出油份,再塗上紫蘇汁,入口帶陣陣清新香氣,中和了油膩感。另外呢碗炙牛拉麵 ($92)  水準亦一流,牛肉充滿油脂芳香,質感柔軟,加上以黑胡椒炙燒過,入口帶胡椒辛香,倍添滋味。湯底濃郁不膩,麵條彈牙,再配以溏心蛋和蔥花,令人吃得很愜意。燒油甘魚鮫 ($108)  魚鮫燒得啱啱好,肉質滑嫩有彈性,脂香骨膠
燒油甘魚鮫 ($108)  魚鮫燒得啱啱好,肉質滑嫩有彈性,脂香骨膠四溢,入口一點也不腥。
另外呢客鰻魚雙霸 ($128)  亦令人十分期待,上桌時見到碟上擺放了白燒鰻魚串同蒲燒鰻魚各一,賣相非常吸引,叫人食指大動。白燒鰻魚串外焦香、內軟嫩,入口肥美肉厚,保留了原始魚味。至於蒲燒鰻魚亦脂肪豐盛,肉質軟綿,加上香甜嘅醬汁,令人食慾大增。
另外餐廳設有清酒放題,每位只需 $188 就可以任飲 9 種清酒,下次要相約「酒鬼」好友一起來品嚐。
住北角咁耐一直都覺得同區比較少高水準得來,價錢又ok的居酒屋🏮。前排經過港運城見到呢間格局好日本風嘅餐廳,就約了朋友去食。餐廳內幾多位,而且坐得舒服,還有清酒放題。不過同朋友都prefer簡單食。🦀️味噌甲羅燒烤得剛剛好,散發了蟹膏的香味,配上鮮甜蟹肉同蟹子,啖啖濃香鮮味😋撈埋飯+紫菜就perfect match🦑照燒魷魚筒同樣係幾有水準的小食,魷魚新鮮厚肉,配上檸檬同芝麻+醬料,香口得來有嚼勁😋拉麵方面,點了一個辣,一個不辣的。🌶️辛燒豚梅肉拉麵係鍾意食辣嘅我幾鍾意的,因為好夠辣,滿滿都係辣粉,惹味得來不會太刺激的辣,好易入口。拉麵麵質彈口,吸曬啖啖辣香精華。另外拉麵配了厚切肉,肉質軟嫩,肥肥地幾好食。朋友就點了紫蘇燒豚梅肉拉麵,湯底比較濃香,可以邊飲湯邊食~飲品方面,綿綿巧克力真係好吸引,面頭係滿滿的棉花糖,好有幸福感💕☺️軟綿綿半溶棉花糖配少甜的朱古力,啖啖甜香味😍同朋友講,下次可以試下sake放題!

照燒魷魚筒

拉麵方面,點了一個辣,一個不辣的。
辛燒豚梅肉拉麵

拉麵麵質彈口,吸曬啖啖辣香精華。另外拉麵配了
厚切肉,肉質軟嫩,肥肥地幾好食。
紫蘇燒豚梅肉拉麵

朋友就點了紫蘇燒豚梅肉拉麵,湯底比較濃香,可以邊飲湯邊食~
綿綿巧克力

同朋友講,下次可以試下sake放題

照燒魷魚筒
辛燒豚梅肉拉麵
綿綿巧克力
2022-09-19 87 瀏覽
同朋友去北角買嘢,經過港運城,見到有間日式拉麵店三代目,朋友話不如入去試吓,餐廳裝修好有和式風情,提供多款日本特色料理。豚肩叉燒拉麵,麵條及湯底均是即日新鮮製造,豬骨湯底熬製超過10小時,湯頭濃郁豐厚腴惹味。麵條相當有咬口。豚肩肉質軟嫩,肉味濃郁• 油花分佈均勻,入口即溶而且不油膩。紫蘇燒豚梅肉拉麵採用肥瘦筋分佈平均的梅肉,再經炙燒釋出油香,食落更加香口,不會過分油膩。因為拉麵加入咗紫蘇,非常清新,可以中和返個油膩感。鰻魚雙霸雙霸白鱔和蒲燒鰻,一次過可以食到兩款口味。白鱔厚肉,食得出有炭燒香味,至於蒲燒個醬汁好惹味,肉質更加嫩滑。海之天婦羅蝦、鯛魚、黑松露帶子、墨魚、紫蘇葉。天婦羅炸得香脆唔會油膩,最特別係黑松露帶子,喺外脆內嫩嘅帶子中間釀咗香濃嘅黑松露醬,味道層次進一步提升。蘋果焙茶,茶味濃郁略帶淡淡蘋果香。白桃梳打帶有天然桃味和香氣。

鰻魚雙霸

海之天婦羅

蘋果焙茶,茶味濃郁略帶淡淡蘋果香。
白桃梳打帶有天然桃味和香氣。
2022-09-16 68 瀏覽
喺北角竟然搵到間幾高質嘅日本拉麵店🍜 除咗食拉麵、日本料理,佢仲有清酒放題!無時間限飲! 揀咗鍾意嘅清酒杯~就可以出去清酒機到自由斟🍶 好貼心嘅係將清酒分為三種唔同系列~ 可以根據自己喜好揀💕😍😍😍海之天婦羅入面有鮮甜蝦、嫩滑鯛魚、超香鮮美黑松露帶子、彈牙墨魚及清香紫蘇葉😋 天婦羅皮薄,外表脆得嚟又保留海鮮嘅原本嘅味道及質感👍🏻 值得一試💕燒油甘魚鮫油脂豐富,肉質嫩滑又厚實🤩 燒香嘅魚皮好脆~ 加咗檸檬,食落去會更加有層次👍🏻 油甘魚食落甘甜,又可口😋紫蘇燒豚梅肉拉麵肥瘦相間豚梅肉灸燒特別焦香~肉質好淋又帶有油香💕 湯底帶有紫蘇香氣,特別濃郁又清新✨ 麵質軟硬適中,好掛湯👍🏻 食落令人停唔到口🤩灸牛拉麵灸燒牛加咗黑椒去調味~牛味濃郁,充滿油香✨湯底係每日新鮮豬骨熬製✨味道濃厚~夠鮮甜🤩 平日放工嘅日子都會再叫多杯無酒精飲品😆 今次叫咗巨風梳打及白桃梳打~清甜爽口,配日本料理一流🇯🇵🇯🇵🇯🇵

燒油甘魚鮫

灸牛拉麵