2020-04-28 974 瀏覽
上海灘價錢平又好味又大杯,我久不久就會買嚟飲,每次去葵芳都會買番屋企飲!公司都會嗌網上外賣平台,平靚正推介,同事們都鐘意,為平淡嘅辦公室氣氛,帶來一點開心😃芝芝藍莓好有驚喜,真係用新鮮藍莓打出嚟(唔係濃縮果汁)💜好欣賞佢哋嘅杯蓋夠穩陣,嗌外賣送到嚟唔會倒瀉/自取外賣都唔會漏瀉,店員服務唔錯店舖又係正當眼處,一定會見到普遍見到好多女仔飲蛋糕奶茶系列🍰☕️雖然多人買,但店員沖飲速度都好快,唔使客人等好耐,呢點好好!😃
芝芝藍莓好有驚喜,真係用新鮮藍莓打出嚟(唔係濃縮果汁)💜
店舖又係正當眼處,一定會見到
普遍見到好多女仔飲蛋糕奶茶系列🍰☕️
2020-03-31 485 瀏覽
今日自己一個出去葵芳行街!緊係要上三樓掃街啦!想介紹下有一間賣台式飲料既叫上海灘。見佢都好多野飲。有芝芝芒芒,芝芝莓莓,orea 厚奶黑糖小丸子,花生厚奶黑糖小丸子。但我簡左魔鬼黑糖小丸子。可以一試,冇咁甜👍🏻重幾抵飲 都係$25-28
2020-03-30
#蛋糕奶茶 🍰 (#無糖 / #少冰)🐷小編每次去葵廣經過喱間手搖店見到張poster就會比佢吸引到,好想飲!但每次都怕肥所以冇試…😫不過有一日比🐷小編搵到個藉口,所以就即刻試試佢!!!🙊其實佢吸引既地方就係佢既掛杯,🐷小編望住個製作過程,我諗係好厚既特製cream,而唔係真係一舊舊蛋糕擺落去嫁🤣本身個特製cream係一早整好調左味,所以🐷小編揀既無糖意思係冇再額外加糖啦~咁樣飲落去整體都唔算好甜,唔會甜到膩咁!😙而且個cream真係好濃郁好厚,口感同味道都好唔錯啊!值得一試!!😝而個奶茶味道正正常常,冇咩特別咁~(因為小編都唔係好奶茶既人,只係偶爾買手搖先會飲,所以冇研究啊...🤨)
#蛋糕奶茶 🍰 (#無糖 / #少冰)
2020-02-26 431 瀏覽
之前珍珠奶茶既熱潮不斷 陸陸續續有唔小既珍珠奶茶店 葵涌廣場亦開左唔小珍珠奶茶店舖。之前見過有唔少人都介紹過呢間上海灘 佢有唔同既系列 包括魔鬼黑糖,奶茶,水果茶,齋茶,蛋糕奶茶,芝士,暖笠笠熱飲同沙沙茶系列。 個日口渴 我就叫左杯原味蛋糕珍珠奶茶$22(因爲見到佢有個讚係隔離)第一啖我懷著期待的心情飲落去,點知。。。 飲完覺得好普通 並且好似飲左成啖cream咁 而且又好甜 我本身以為係會有啲蛋糕粒仔 點知原來只係一pat cream加奶茶🤦🏻‍♀️ 十分失望😞
原味蛋糕珍珠奶茶
5 分鐘 (外賣自取)
2020-01-11 334 瀏覽
armarm係葵廣食完個麻辣撈薯粉,買左杯上海灘滿杯橙子黎解辣,味道一般,無酸味,得甜味,不過甜味有d假,不過解辣都幾好😂勝在價錢夠抵又大杯,只需$19一杯總括而言,一杯味道好假嘅橙味水果茶,不過想解喝或者解辣可以一試🍹
滿杯橙子

2019-12-25 295 瀏覽
平安夜,吃貨夜,食完一輪美食,就想飲嘢止止渴,呢間飲品店,路過很多次,每次也是調戲它的名字,常跟友人說要一杯「丁力」和「許文強」今次再經過,看見多人排,又百掛睇下,比我發現有我心心念念的芝芝芒芒,所以我決定上灘去,放低二十六個大洋,等咗約5丶6分鐘,就見到它了,都大杯,杯口有個移動位,比人吸食芝士,芝士帶微酸,而且份量多,用飲管飲到芒果肉,整體ok,但不是我飲開的味道,因為之前飲開出名的那間,所以期望過高,而且佢攪極都攪唔勻,飲唔到兩者的混合味道,要飲晒芒果嗰浸,先飲到芝士極其量只可叫芒果冰加芝士。
極其量只可叫芒果冰加芝士。
平安夜無得早放工,就唯有鼠出去買杯珍珠奶茶安撫下自己啦 (幫埋同事買啦)。之前已經飲幾次,都幾唔錯架。之前幾次都係飲黑糖厚奶珍珠,細杯$28,叫做比出面平啲啲,但今日叫其他飲品,原來好平呀😵👉🏻 大杯 古早味珍珠奶茶 $18 珍珠煙靭有口感👉🏻 細杯 鮮芋頭厚奶珍珠 $28,屬於魔鬼黑糖系列,所以唔算特別平。至於味道方面,有點人造,芋頭太碎亦冇乜芋頭味,天仁好味啲。👉🏻 細杯 芝士系列最貴先至$21咋,加珍珠就加$3🤤👉🏻 鮮厚奶黑糖丸子 $28 細杯,無得揀甜度都唔會勁甜,幾好味嘅!最重要係珍珠真係唔錯,夠煙靭。
👉🏻 大杯 古早味珍珠奶茶 $18
珍珠煙靭有口感
👉🏻 細杯 芝士系列最貴先至$21咋,加珍珠就加$3🤤
外賣自取
2019-12-03 378 瀏覽
葵廣出名多嘢飲多嘢食。行到口渴就買返杯芝士奶蓋飲。選擇咗之前大熱嘅芝芝莓莓,當出面買緊$3x嘅時候,上海灘只係$24,冇唔買嘅理由。叫咗少甜,甜酸度剛剛好。飲落仲有細細粒嘅草莓肉,同沙冰一齊飲,正!一開始仲怕會好藥水味。話到明係芝芝當然仲有面頭嘅奶蓋,大約佔咗四分之一,口感滑同挺身,重奶味,不過芝士味唔太出。以呢價錢黎講,都算超水準。
芝芝莓莓

2019-12-01
芝芝莓莓
2019-11-17 168 瀏覽
葵涌廣場晚上嘅時分已經有唔少的手搖店唔會閂左就無乜野飲買。上到三樓難得呢間上海灘未收,仲有不少茶類可以選擇。最後買左一杯百香果水果茶,又幾好飲,都只係$19,都抵飲
葵涌廣場晚上嘅時分已經有唔少的手搖店唔會閂左就無乜野飲買。

上到三樓難得呢間上海灘未收,仲有不少茶類可以選擇。

百香果水果茶

最後買左一杯百香果水果茶,又幾好飲,都只係$19,都抵飲
2019-11-02
2019-11-02 237 瀏覽
平時行葵廣都會幫襯下上海灘,我自己真係好鍾意佢既芝芝系列之前試過芝芝芒、芝芝莓、芝芝菠蘿🍍都勁鍾意❤️👍🏻 今次經過,見到佢地新出咗個多肉葡萄🍇,即刻買黎試下,果然芝士系列都唔會令人失望芝士香濃滑口,仲有少少鹹鹹地,啱好中和下,跟住仲有啖啖葡萄肉,真係好正,酸酸甜甜冇得執輸👍🏻👍🏻
平時行葵廣都會幫襯下上海灘,我自己真係好鍾意佢既芝芝系列
2019-11-02
On this day, we decided to try out Shanghai Tea. It seemed to still be here after so many years so it must have some sort of staying power.Serving all sorts of drinks, the menu is in Chinese only. There is no 10%  service charge.I decided on the strawberry and cream drink ($24). It was a really large size. First sip, the drink didn't taste like strawberry at all. Just a sad bland slushie type drink. The cream was on the bottom and was sweet. After mixing it up, it tasted a bit better but still t

I decided on the strawberry and cream drink ($24). It was a really large size. First sip, the drink didn't taste like strawberry at all. Just a sad bland slushie type drink. The cream was on the bottom and was sweet. After mixing it up, it tasted a bit better but still tasted like cream. The drink wasn't that great but it was a pretty big for the price. I don't think I'd order it again.

2019-10-24
5 分鐘 (外賣自取)
2019-10-01 275 瀏覽
經過葵涌廣場逛一了一會, 突然感覺有點口渴,所以想買杯嘢飲, 見到有間台式飲品店 ~上海灘,餐牌有一杯叫oreo鮮厚奶黑糖丸子$28 好吸引, 買嚟試一試! 落單完成之後好快就有得飲, 賣相都幾靚,面層仲見到有oreo碎碎同兩塊oreo餅乾, 心諗一定好好味, 入口感覺奶味有點稀, 珍珠口感不夠煙韌, 沒有黑糖的味道, 整杯感覺有點似奶水。 現在香港的台式飲品店成行成市, 我自己都飲過好多間, 本身對黑糖鮮奶情有獨鍾的我, 今次有點失望。

oreo鮮厚奶黑糖丸子

2019-09-29
2019-09-19 206 瀏覽
今日同朋友去到葵芳行街,見到不少人拿著上海灘飲品來飲,好奇之下原來在最頂層,再見到餐牌選擇都多而且每款價錢都幾平,有芝士都是約$24十分便宜,其中有張海報都吸引到我,就是熱情百香果,而且有只需$19真是有點驚喜,當然叫了一杯來飲,今次要了微甜,等不用十分鐘就有得飲,感覺上比較細杯了點但都夠飲,今次飲微甜沒想到的是真的不太甜,完全飲到百香果香但味道比較淡,而且入面仲有一舊西瓜同一片橙,西瓜吸了百香果味再甜點都不錯,但比較多籽就麻煩一點。如果百香果味濃一點會更好,下次可以再試飲其他飲品。
2019-09-16 294 瀏覽
同男朋友行葵廣 啱啱話想飲嘢 就見到呢間舖。俾個menu吸引咗 睇個價錢都幾抵試~我order咗一杯 士多啤梨蛋糕奶茶 超濃郁嘅cream 好邪惡但好好味 飲一啖滿嘴cream 仲有d咸咸地嘅鹽味 好香濃~❤️攪拌均勻之後比較重士多啤梨味 好正男朋友鍾意食菠蘿🍍 估唔到呢間居然新出咗一款 芝芝金菠蘿。😂 都幾特別下~頂層有一層厚芝士 入口香滑且厚醇 些少咸味 口感唔錯~ 入邊有綿冰 相比起一般嘢飲嘅碎冰 呢d更易入口~ 中至下層係一堆菠蘿肉 超正 d料好足👍By the way 收銀員態度唔錯~總言之會再幫襯 想再試下其他口味~
我order咗一杯 士多啤梨蛋糕奶茶
攪拌均勻之後比較重士多啤梨味 好正
士多啤梨蛋糕奶茶
芝芝金菠蘿🍍
By the way 收銀員態度唔錯~
總言之會再幫襯 想再試下其他口味~
2019-09-14
$23 (其他)
士多啤梨蛋糕奶茶
芝芝金菠蘿🍍
  • 芝芝金菠蘿
2019-08-13 232 瀏覽
每次黎到葵芳都要買一杯佢既蛋糕珍珠奶茶無得輸好中意佢個味 叫小甜岩岩好因為本身底啲cream已經甜所以唔想太甜就一定要叫小甜而且珍珠都好多 飲到最後都仲有呢杯野好足料😬
每次黎到葵芳都要買一杯
佢既蛋糕珍珠奶茶無得輸