2023-08-07
☆ 串カツ専門店銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓✦ 博多豬骨湯鐵板炒麵估唔到有驚喜,首先隻煎蛋100分!然後d麵食落好香麻油味,雖然話係炒麵但其實唔係乾身個隻,麵質好彈牙,配左椰菜同豬肉,唔會話單調。✦ 串揚• 日本雞蛋豬肉卷• 雞柳• 三文魚芝士• 八爪魚• 大蝦• 帆立貝黎呢到點都要叫d串揚送下酒,粉漿食落唔會話好厚,全部都好食,但我特別鍾意隻炸蛋、八爪魚同大蝦,因為佢地嘅質地同外面嘅脆脆有好大嘅反差,另外點埋個帶酸味嘅醬汁更加係畫龍點睛。✦ 鐵盒蒸日本生蠔蒸蠔真係好出色,隻隻肥嘟嘟又鮮味,蒸之前店員仲會show比我地睇下先tim。✦ 白燒鰻魚同平時汁燒唔同,味道比較純粹同食到鰻魚本身嘅味道,作為小食合格有餘。✦ 明太子芝士玉子燒玉子燒整得剛剛好,唔會過熟,入面好多芝士,勁拉C,加埋明太子嘅咸香味真係好正!✦ 鐵板海鮮明太子呢個有驚喜,佢個底可以一整塊咁起出黎,微微脆脆咁,同埋d海鮮料一齊食有d似食緊章魚燒,好味!✦ 菠蘿泡沫啤酒✦ 柚子泡沫啤酒個樣好cute cute,基本上啤酒味唔濃好易入喉,好岩酒量唔太好嘅朋友仔。係呢到真係好似返左轉鄉下咁,野食又好味,食得好開心(≧
☆ 串カツ専門店
✦ 明太子芝士玉子燒
✦ 鐵板海鮮明太子
✦ 菠蘿泡沫啤酒
✦ 柚子泡沫啤酒
係呢到真係好似返左轉鄉下咁,野食又好味,食得好開心(≧∀≦)