2023-03-14 824 瀏覽
💛 串カツ専門店📍 銅鑼灣永光商業大廈17樓------------------------------1️⃣ 博多醬油牛腸鍋 $208 二人前推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道濃郁的牛腸鍋🥰牛腸肥肥的 另有大量蔬菜🥬 魚子 好食😋2️⃣ 天婦羅炸蝦卷壽司 $128推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻炸蝦新鮮 壽司調味亦不錯☺️3️⃣ 炸雞軟骨 $48推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炸得脆卜卜🤩好食😋4️⃣ 章魚🐙燒 $38推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻熱辣辣 入面有一粒粒的章魚🐙 底下亦有一片蝦餅 很特別😆5️⃣ 日本雞蛋豬肉卷 $35推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻名物 必試😂蛋炸得好好食 有流心效果😋6️⃣ 麒麟一番搾-蘋果、蜜糖推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啤酒甜甜的 好易入口 非常適合搭配炸物享用🤩------------------------------位置不多 建議訂位😆居酒居氣氛不錯 不會過分嘈雜 可以放鬆地與朋友聊天聚舊💕食物質素高 可以回頭再食總評味道:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
💛 串カツ専門店

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-02-20 862 瀏覽
本身見到間野幾吸引 好高興咁黎到啦初初都幾好 好快就黎左幾樣野食仲有特別嘅酒飲 個明太子蛋賣相都幾正但食完之後坐左好耐都冇野食黎應該都有15分鐘齋坐 好多crew都係hea緊都冇走黎睇下有咩未到 又或者上錯枱都唔跟進番結果等左40分鐘都未到 而之後叫嘅野食就黎先最尾等左50分鐘先上到最初叫嘅野食真係一次超差嘅體驗 從未試過食到一餐飯係會咁嬲而且佢食物款式選擇嘅唔多 炸物串燒選擇太少想食呢間嘅要認真考慮下你有冇充裕時間等佢上菜 食物又唔算係好高質 服務質素唔多好真係唔會再黎呢間
本身見到間野幾吸引 好高興咁黎到啦

慶祝紀念
紀念日
  • 明太子玉子燒
2023-02-11 648 瀏覽
✨吞拿魚他他吞拿魚他他 要加少少醬油 蛋黃同蔥花拌勻 鮮味軟滑 配上薄脆多士一齊食 口感豐富✨明太子明太子味道鹹鮮 但唔會過鹹配上爽脆青瓜食 感覺更清新✨炸串黎呢度必食嘅名物 今次試左幾款真係相當唔錯 外層炸皮夠薄 炸得鬆脆 配埋酸甜醬汁 惹味可口 大蝦鮮味爽彈 帆立貝鮮甜沙椎魚嫩滑 魷魚彈牙特選牛 軟腍有淡淡肉香蕃茄豬肉卷 番茄多汁 豬肉甘香日本雞蛋豬肉卷 豬肉薄身 溏心蛋有蛋香流心程度唔錯 必食推介✨博多牛腸鍋一鍋二人份 有三款口味選擇 今次就揀左味增口味 味增湯味道香濃惹味 明太子鹹鮮牛腸油脂豐富 甘香 冇臊味口感爽中帶啲韌性 唔錯配料蔬菜新鮮爽脆 索晒啲湯好正如果可以加多個烏冬就更加好可惜已經太飽食唔落 下次一定要加😆等待入座時見到門口有海報介紹日本米饗宴 活動由JFOODO組織推廣 2月1日至28日期間 同四十多間餐廳合作 推出各種以日本米製作嘅菜式 作為飯筒嘅我 當然要叫黎試下✨G39咖喱咖喱香濃 汁夠多 送飯一流白飯用上日本米 米香十足飯粒飽滿 軟硬適中 帶黏有咬口跟左兩串炸串 一串係炸蔬菜 有爽脆洋蔥 清甜蕃茄 香甜南瓜 另一串係豬肉 肉質結實帶爽 有少少油脂幾甘香
✨吞拿魚他他

環境可以 地方唔算大 但好有氣氛
真係有啲似去左日本居酒屋咁嘅感覺
服務好好 貼心有禮 價錢合理 可以一試
2023-01-21 569 瀏覽
偶爾想食居酒屋就諗起呢間~叫咗牛腸鍋配鹽湯,上面鋪滿牙菜😍好耐冇食過牛腸鍋,食落好香口!另外,叫咗一個刺身拼盤,擺盆好有心機,仲見師兄用刀工切咗3粒迷你兔仔。和牛串串,應該係必叫嘅~除咗和牛,仲叫左炸蛋

和牛串串,應該係必叫嘅~除咗和牛,仲叫左炸蛋

2022-12-10 688 瀏覽
呢間係sogo附近,一出地鐵行幾步就搵到呢間日式炸物店。食過一次真係會想食多幾次呀!!!其實佢除咗炸物仲有串燒同埋其他小食,整體食物質素同味道都唔錯,每碟都唔會令你失望今次我哋嗌咗佢外型好似個雪糕最signature嘅啤酒,其實上面嗰個白色係啤酒泡泡嚟嘅,口感好snowy。啤酒有好多款味道比你揀,例如:蘋果,桃。。。啤酒清口容易入口,應該好多女仔都飲到。燒牛脷:軟硬度適中,爽口,帶有啲脆口,真係自己一個都可以食得曬章魚燒:章魚粉同埋感覺章魚呢配合埋一齊啱啱好,唔會一食落去就一大啖粉。佢底下有一塊蝦餅,夾埋一齊食都幾特別炸流心蛋:炸嘅過程仍保存到蛋流心嘅效過,脆脆薄皮,脆軟脆軟其他炸物:唔會一口咬落一口粉。皮脆口鬆化。

炸流心蛋:炸嘅過程仍保存到蛋流心嘅效過,脆脆薄皮,脆軟脆軟

其他炸物:唔會一口咬落一口粉。皮脆口鬆化。
2022-11-26
2022-11-27 572 瀏覽
✿大阪炸串居酒屋✿好耐無飛過日本,突然好掛住大阪嘅炸串,就見到呢間裝修得好似日本居酒屋嘅feel,仲要係日本老闆,即刻book咗位先,黎到間鋪唔算大,但全晚滿坐,好有日本旅行feel😆🇯🇵仲聽到有廚師係講日文😳當然要試曬啲炸串,🥹果然係正宗大阪炸串,每串都新鮮炸,熱辣辣,仲配上特製炸串醬汁,吊起曬啲味,同之前大阪食嘅出名炸串專門店不相伯仲🤤⭐️最特別係第一次試嘅啤酒泡沙冰一番搾,啤酒面上啲沙冰係用啤酒打發成泡再雪成冰,好特別😳🥹入口即溶仲飲到淡淡啤酒味🍻整體黎講真係好高質,不時去下解下癮都好滿足🫣—————————享用食品總結:因試咗多種炸串,介紹下印象深刻又好食嘅比大家💁🏻‍♀️🍢炸串:炸年糕-同炸串好夾,入面煙靭,配上出邊炸串脆皮炸卡門貝爾芝士-好香奶味,入口即溶炸黑和牛-牛肉質地軟,幾有和牛油脂炸山芋-入面山芋粉糯,甜香炸南瓜-用咗日本南瓜,好甜炸大蝦-蝦肉好滑,同天婦羅🍤有啲似炸蘆筍豬肉卷-充滿住豬嘅油香,配上蘆筍就一啲都唔油膩⭐️炸日本雞蛋豬肉卷🥚-極力推薦!!豬肉包上半生熟糖心日本蛋,仲配上炸串皮,好考功夫嘅一串炸串,但就整得剛好,入面個蛋都仲好滑加流心糖心蛋🫣🤤一啖咬落去,有曬
✿大阪炸串居酒屋✿

整體黎講真係好高質,不時去下解下癮都好滿足🫣

享用食品總結:
因試咗多種炸串,介紹下印象深刻又好食嘅比大家💁🏻‍♀️

🍢炸串:
炸年糕
-同炸串好夾,入面煙靭,配上出邊炸串
脆皮

炸卡門貝爾芝士
-好香奶味,入口即溶

炸黑和牛
-牛肉質地軟,幾有和牛油脂

炸山芋
-入面山芋粉糯,甜香

炸南瓜
-用咗日本南瓜,好甜

炸大蝦
-蝦肉好滑,同天婦羅🍤有啲似

炸蘆筍豬肉卷
-充滿住豬嘅油香,配上蘆筍就一啲都唔油膩

⭐️炸日本雞蛋豬肉卷🥚
-極力推薦!!豬肉包上半生熟糖心日本蛋,仲配上炸串皮,好考功夫嘅一串炸串,但就整得剛好,入面個蛋都仲好滑加流心糖心蛋🫣🤤一啖咬落去,有曬唔同質感,係味蕾嘅享受🫢

🍳明太子玉子燒
-用足料,滿滿嘅明太子,同玉子燒一齊,一啲都唔單調🤤

🐮燒牛舌
-好大塊,牛舌質地爽脆

⭐️🍜拉麵
-拉麵有驚喜,份量唔算大,但麵質好煙韌,煮得剛好,同正宗日本拉麵有得比,湯底超濃郁,完全無估到會咁好食

⭐️🍺麒麟一番搾-熱情果
-淡淡嘅熱情果香味啤酒,面上啤酒泡沙冰好止渴😍

評分:
星期日:1200-1500,1800-2300

🐱#為食貓_銅鑼灣
🐱#為食貓_日本菜

—————————
#為食貓#銅鑼灣美食#香港美食#美食攝影#日本炸串#居酒屋#大阪炸串hkfood#hkfoodie#hkfoodies#hkgirls#talkfood#foodphotographer#photographer#hkfoodblogger#foodographer
2022-11-02 512 瀏覽
喜歡💕是一間很適合飲酒的餐廳🍴會帶其他朋友一起去!!-炸串幾好食,以為會好油膩。但佢每串都兩口食完,只會想繼續落單🤣魷魚串好食,炸蛋就幾乎個個都叫~墊底的菜可以食用幾新鮮,店員都會同你介紹希望唔好浪費左佢地,但都係重草青味。-炸雞塊好食,外脆肉還有汁!墊底的是沙律,沙律醬比較清新,飛快食完。-梅子茶漬飯好好食,好彩男朋友想食叫了我就發現新大陸,茶漬飯有梅香好開胃下次去都一定會叫🙌🏻梅就留給男朋友食🤣-最後一定再去的原因—蔥油牛舌🐂幸好有加單,也耐心等候~覺得值得,牛舌製作得剛剛好,口感超贊。軟軟的有咬口又唔難咬,蔥油超香,食完牛舌還在食蔥油裹的蔥🤣蔥蒜也是好東西❤️兩個配合得完美✨真係好好食,雙眼發光!-一坐下店內沒有主動提供水,我也沒有問。坐吧台看著師傅們配合得很好,超有效率。全部食客主要都飲酒,店內食物很適合配酒。但我和男朋友是來專注食食食,就沒有叫酒~由於一開始迅速落單,上菜超快,我們狂風掃落葉食完再加單,等候時間明顯增加不少。只是來食飯的最好一次過落單,需要飲酒聊天的加單時間比較長也沒所謂吧🤣
喜歡💕是一間很適合飲酒的餐廳🍴
會帶其他朋友一起去!!
炸串幾好食,以為會好油膩。
但佢每串都兩口食完,只會想繼續落單🤣
魷魚串好食,炸蛋就幾乎個個都叫~
墊底的菜可以食用幾新鮮,店員都會同你介紹
希望唔好浪費左佢地,但都係重草青味。

炸雞塊好食,外脆肉還有汁!
墊底的是沙律,沙律醬比較清新,飛快食完。
梅子茶漬飯好好食,好彩男朋友想食叫了
我就發現新大陸,茶漬飯有梅香好開胃
下次去都一定會叫🙌🏻梅就留給男朋友食🤣

最後一定再去的原因—蔥油牛舌🐂
幸好有加單,也耐心等候~
覺得值得,牛舌製作得剛剛好,口感超贊。
軟軟的有咬口又唔難咬,蔥油超香,
食完牛舌還在食蔥油裹的蔥🤣蔥蒜也是好東西❤️
兩個配合得完美✨真係好好食,雙眼發光!
蔥油牛舌

一坐下店內沒有主動提供水,我也沒有問。
坐吧台看著師傅們配合得很好,超有效率。
全部食客主要都飲酒,店內食物很適合配酒。
但我和男朋友是來專注食食食,就沒有叫酒~
由於一開始迅速落單,上菜超快,
我們狂風掃落葉食完再加單,
等候時間明顯增加不少。
只是來食飯的最好一次過落單,
需要飲酒聊天的加單時間比較長也沒所謂吧🤣

2022-10-15
5 分鐘 (堂食)
蔥油牛舌
2022-10-23 480 瀏覽
星期五晚上突然很想吃串燒,所以相約朋友一起到這店。一入店,已收到全員大聲歡迎,彷彿置身在日本。坐下來,店員已詳細推介。現在剛好是𧐢的當造期,我們先來半打蒸𧐢、也點了兩隻生𧐢,再來炸𧐢。蒸𧐢蒸得剛好,𧐢身飽滿,暖暖的,鮮味十足。$220六隻,非常抵食。生𧐢超新鮮,只加少許檸檬汁,原始風味。再來的炸𧐢,多了一份脆口感。店員推介的牡犡啤酒,其實是黑啤,和𧐢很夾,幾特別。燒牛舌吃了三片,兩片韌得吞不下。👎🏻第一次吃炸牛腸,牛腸一點也不韌,外面脆脆的,跟吃牛腸煱的感覺很不一樣。Signature miso stewed beef tenderloin ($38),燜得很腍,入味但不會咸,送酒一流。鰻白燒可沾醬油和wasabi, 這個比起炭家的白燒,還是炭家較好。二人小酌,還點了一瓶清酒,吃串燒配冰凍sake, 最佳配搭。如果下次再來,會試牛腸鍋。
星期五晚上突然很想吃串燒,所以相約朋友一起到這店。
一入店,已收到全員大聲歡迎,彷彿置身在日本。

生𧐢超新鮮,只加少許檸檬汁,原始風味。

再來的炸𧐢,多了一份脆口感。

店員推介的牡犡啤酒,其實是黑啤,和𧐢很夾,幾特別。

燒牛舌吃了三片,兩片韌得吞不下。👎🏻

如果下次再來,會試牛腸鍋。
2022-10-04 431 瀏覽
原來香港都有食炸串既地方,唔洗諗,即刻要去試!雞蛋豬肉卷,炸得岩岩好,個蛋黃仲流緊架😍種類繁多,都唔記得乜打乜🤣總之就樣樣都好食,除左⚠️紅薑,唔知點解系咸既,非常奇怪🙈 其他都即本食,好正👍🏻👍🏻另外都點左個生蠔,非常飽滿😍😍橙汁一杯🍊最愛以一個甜品作為ending,估唔到佢連芒果都系炸架,爽🤩🤩 冷熱交錯既感覺,脆脆既口感配香甜既芒果🥭,加埋雪糕!!冇得輸!!總結系炸物必食👍🏻👍🏻👍🏻
原來香港都有食炸串既地方,唔洗諗,即刻要去試!

雞蛋豬肉卷,炸得岩岩好,個蛋黃仲流緊架😍

另外都點左個生蠔,非常飽滿😍😍

橙汁一杯🍊

總結系炸物必食👍🏻👍🏻👍🏻
第二次嚟,星期五晚依舊full booking好好氣氛,又見到日本客人嚟食,環境食物服務都好。《小食》✦ 薯仔沙律✦ 三文魚茶漬飯✦ 大阪代表美食章魚仙幾樣都好食,薯仔沙律入面有八爪魚肉,比起平常嘅多咗份咸香,溏心蛋出色。茶漬飯個湯幾好,配埋紫蘇葉、三文魚同芥末一齊食。章魚仙幾抵食,細細粒,係外脆內軟嗰種,底吓蝦片要趁熱食。《炸串》✦ 北海道熏肉✦ 雞柳伴紫蘇✦ 獅子狗伴明太子✦ 蘆筍豬肉卷✨✦ 日本雞蛋豬肉卷✨✦ 沙椎魚✨✦ 帆立貝✨✦ 青椒仔雞蛋豬肉卷粒蛋溏心好味,但唔太食到層豬肉。熏肉食落就係厚火腿咁,可以唔洗試,海鮮類比較好食。炸皮都薄同脆,但有啲上枱時已經甩甩哋,另外見到隔離枱炸大池魚幾吸引咁😂《飲品》✦ 乳酸水✦ 麒麟一番榨 - 蜜糖 如果叫呢個啤酒,強烈建議唔好叫蜜糖味,啲蜜糖味同啤酒完全夾唔到。

《小食》

《飲品》
✦ 乳酸水
✦ 麒麟一番榨 - 蜜糖

2022-09-25 231 瀏覽
Bookmark咗呢間居酒屋好耐, 趁住同朋友聚會就訂枱試下!餐廳食物種類好多, 眼花撩亂🤣尤其欣賞呢間小店都做到自助ipad落單, 非常方便!炸豆腐 $48餐廳好有誠意, 每件豆腐上面都放咗不同配料: 明太子, 葱絲, 薑蓉, 食落有唔同層次明太子芝士玉子燒 $98玉子燒濕潤鬆軟, 個texture絕對係食過數一數二高質😍明太子份量亦絕對唔吝嗇朋友亦有order當日精選拖羅刺身, 都讚質素好高, 脂肪分佈平均, 油脂甘香, 入口即溶。今次只係嘗試咗10幾款食物/串炸, 一定會再encore!

炸豆腐 $48
明太子芝士玉子燒 $98
呢間炸串第一次食係3-4年前去福岡時食omakase嘅老闆介紹,一返香港就訂檯去食,個時耐唔中就去,但疫情後就無去,直至今次味道都係咁正…好有日本既味道🫣😋無得去旅都係度感受下味道🫣個日安排坐係吧檯,可以睇住師傅係度制作,見到佢做得唔好即時掉,真係用心同認真👍🏻蒸蠔超鮮甜好味😋和牛燒海鰻👍🏻燒到有少少脆又香…真正大板燒同炸串,個豚肉炸蛋串好好味中間仲係流心真係好講技巧….👍🏻鮟鱇魚肝👍🏻😋
蒸蠔

蒸蠔
  • 炸串
  • 鮟康魚肝
  • 日本雞蛋豬肉卷
早早就bookmark了串カツ専門店,藉著慶祝朋友生日相聚,就訂了枱來試試。甫進店內,內裡滿座,氣氛一片喧鬧,大家都在放工後來chill一下!店內電視機正播放日本節目,就連鄰桌的客人也用日文交談,一時之間仿如置身日本當地一樣。炸串的種類有齊肉類、野菜類、海鮮類,應有盡有!除了點選炸串之外,還點了些店家招牌菜,如明太子芝士玉子燒及大阪代表美食章魚仙。來到居酒屋,怎能不喝一兩杯?這裡的啤酒賣相好可愛先送上刺身盛合,都是大路刺身款式,有三文魚、油甘魚、鯛魚、赤蝦及帆立貝,刺身厚切,味道鮮甜!蟹味增,份量充足,蟹味濃郁而不會太鹹,用爽脆的青瓜伴著吃,是開胃的前菜。大阪代表美食章魚仙,底部有一大片蝦片鋪墊,由於中間位置沾上醬汁,蝦片變得外層香脆而中間軟稔帶點韌。章魚小丸子面層澆上燒汁及沙律醬,還有木魚絲,酸甜的味道令人開胃!章魚小丸子燒得外脆內軟,內裡得章魚粒粒爽口,好好味賣相、口感與味道都很好的一份章魚小丸子~~明太子芝士玉子燒,軟綿綿又富蛋香的玉子燒,面層澆上微辣的明太子醬,內裡包裹半溶的芝士,味道層次豐富,又夠惹味!是大家一致通過的美味炸串,即叫即炸,熱焫焫的上桌,店員會先介紹每一串是哪一

刺身盛合
蟹味增
大阪代表美食章魚仙
賣相、口感與味道都很好的一份章魚小丸子~~
明太子芝士玉子燒

炸串
日本雞蛋豬肉卷
炸串,即叫即炸,熱焫焫的上桌,店員會先介紹每一串是哪一款。炸串的脆漿厚薄恰好,入口香口鬆脆。日本雞蛋豬肉卷 ($35),蛋黃呈半流心狀態,蛋味香濃,但豬肉不夠香。牛腸 ($20)爽口不油膩,夠乾淨,沒有羶味。黑毛和牛 ($32) 及特選牛 ($25),前者貴少少,但牛味濃很多,肉質亦相對有咬口,帶肉汁,比較好吃!日本年糕 ($20)外脆內煙韌軟糯,年糕香甜,味道有趣~海鮮類的炸串如八爪魚 ($20)、海鰻 ($48)及三文魚芝士 ($20)都達到水準。店內的炸串沾醬不會與其他枱的客人共用,自己友用,喜歡沾多少醬汁也可~~酸甜的醬汁中和炸串帶來的飽滯感,令人愈食愈開胃!
芒果柚子芝士蛋糕
訂枱前預先remark甜品要寫生日祝賀,本以為甜品是在餐牌上選的雪糕配水果,但原來店家預備了切餅。芒果柚子芝士蛋糕 ($48),蛋糕面的芒果肉香甜,柚子芝士蛋糕味道清新不膩,幾好味~~
麒麟一番榨
麒麟一番榨的啤酒泡泡製成軟雪糕的賣相,造型可愛!選了兩款口味,分別是蜜桃及菠蘿 ($68/杯),兩款水果味都突出,而且自然,不會好重糖漿味,當中以香甜的蜜桃與啤酒的味道較為搭配~~食串炸串,再呷一口啤酒,爽ae!!

對於整體的食物質素感到滿意,而且可享受那種久違的身處日本的氛圍,令人更期盼開關✈️回家鄉之日啊!!
2022-06-20
大阪代表美食章魚仙
明太子芝士玉子燒
炸串
日本雞蛋豬肉卷
麒麟一番榨
2022-09-06 391 瀏覽
串炸嚟講呢,呢度其實唔算最出色,不過都可以接受。1. 和牛串炸👌都ok啦,可能用嚟炸會嘥咗舊牛,我都係prefer 煎牛。2. 沙錐魚串炸👌唔係好食得出個味,普通。3. 五花肉串炸👌有啲肥,都整得幾林,不過我都係覺得冇乜味道。反而覺得啲椰菜最好食,夠清甜。4. 蜜桃泡沫啤酒👍🏻👍🏻幾得意,其實唔係泡,似係啤酒味冰沙,啤酒嘅桃味都好足。5. 炸湯年糕👍🏻👍🏻口感好多層次,佢入面係兩塊蓮藕,中間夾住年糕同明太子。味道就係木魚湯嘅味。6. 炸雞翼👍🏻👍🏻我就係中意呢種日式生炸雞翼,唔落粉,但皮脆,入面多汁。7. 豚肉蛋串炸👌唔係好食到有豚肉,隻蛋都冇乜味,只係普通溏心蛋。8. 燒白鱔👍🏻都幾好食9. 炸八爪魚丸👍🏻口感幾得意,入面有啲脆卜卜軟骨,有少少辣不過幾好食。10. 吉列池魚👌普通魚柳咁上下,冇乜特別,不過池魚有陣獨特嘅魚味。整體而言都值得去下嘅,環境都幾溫馨,有少少似日本,串炸水平一般般啦,因為皮肉分離,層衣太厚啦。價錢可以接受。
串炸嚟講呢,呢度其實唔算最出色,不過都可以接受。

1. 和牛串炸👌

都ok啦,可能用嚟炸會嘥咗舊牛,我都係prefer 煎牛。

2. 沙錐魚串炸👌

唔係好食得出個味,普通。

3. 五花肉串炸👌

有啲肥,都整得幾林,不過我都係覺得冇乜味道。

反而覺得啲椰菜最好食,夠清甜。

4. 蜜桃泡沫啤酒👍🏻👍🏻

幾得意,其實唔係泡,似係啤酒味冰沙,啤酒嘅桃味都好足。

5. 炸湯年糕👍🏻👍🏻

6. 炸雞翼👍🏻👍🏻

我就係中意呢種日式生炸雞翼,唔落粉,但皮脆,入面多汁。

7. 豚肉蛋串炸👌

唔係好食到有豚肉,隻蛋都冇乜味,只係普通溏心蛋。

8. 燒白鱔👍🏻

都幾好食

9. 炸八爪魚丸👍🏻

口感幾得意,入面有啲脆卜卜軟骨,有少少辣不過幾好食。

10. 吉列池魚👌

普通魚柳咁上下,冇乜特別,不過池魚有陣獨特嘅魚味。

📍 📍📍串カツ専門店 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓仿如到左日本既居酒屋🏮呢間餐廳由日本人主理,入到去好似去左日本咁,裝潢以木為主,坐bar枱位仲可以望住廚師整野食嘅過程😆餐廳加埋有約30個位左右。餐廳主打炸串,個最吸引我嚟既係個明太子玉子燒😍😍😍👉 鮟康魚肝 💰48😋😋😋.5/5我以為自己第一次食鮟康魚肝,原來有食過鮟康魚肝,魚肝上加上左酸汁,但魚肝比我之前既味道略淡。👉 瑩光魷魚沖漬 💰38😋😋😋.8/5好好食!唔會死鹹,重食啲鮮味🫶🏻👉 牡蠣豬肉眷💰28😋😋😋😋/5牡蠣唔會過熟,好有蠔味,同埋佢外層炸皮炸得好,好薄一 層,係即叫即炸架,食落一啲油,同鬆脆!配埋個醬汁,酸酸甜甜!好食👉 湯煮炸豆腐💰48😋😋😋.8/5湯煮豆腐,外層有炸過但有被湯汁浸過,但個湯略咸👉明太子芝士玉子燒 💰98呢份玉子燒就係吸引我黎既原因!結果都無令我失望🫶🏻🫶🏻🫶🏻玉子燒煎得好嫩滑!入面既拉絲芝士加埋滿滿既明太子好好食😆😆上面仲唧滿咗明太子沙律醬,真係每一口都充滿幸福感😋😋鐘意食明太子既一定要試下呢個玉子燒!回頭: yesyesyes !!!為左個蛋卷都想再返黎,另外仲有好多野都想試
📍 📍📍
串カツ専門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈17樓

👉 鮟康魚肝
💰48
😋😋😋.5/5

👉 瑩光魷魚沖漬
💰38
😋😋😋.8/5
好好食!唔會死鹹,重食啲鮮味🫶🏻

👉 牡蠣豬肉眷
💰28
😋😋😋😋/5

👉 湯煮炸豆腐
💰48
😋😋😋.8/5
湯煮豆腐,外層有炸過但有被湯汁浸過,但個湯略咸

👉明太子芝士玉子燒
💰98

回頭: yesyesyes !!!為左個蛋卷都想再返黎,另外仲有好多野都想試,牛腸鍋,炸串,而且坐吧枱位望住師傅整真係好治癒。
#kermit食在銅鑼灣