😍😍經過登龍街,見到呢間新開串燒店「串燒王」,主打燒烤串燒外,另有麻辣燙、酸辣粉、麻辣香鍋、涼菜等,啱晒嗜辣嘅我🌶️🌶️⋄⋄====—====—====—====—✦ 麻辣香鍋 ✦🐷配肥腸($97)麻辣香鍋係店內的明星菜,搭配新鮮的肥腸,麻辣香鍋香氣四溢,辣而不燥,鍋內有各種配料,如翠玉瓜、土豆、蓮藕、豆角等,吸收麻辣精華,香味滲透食物中,滋味滿滿😛⋄✦ 海鮮 ✦🐙大墨魚咀($28/串)墨魚咀經過精心烤製,外焦內嫩,搭配特製的醬汁,讓人忍不住一口接一口😍⋄✦ 新鮮推介 ✦🐚麻辣煮花螺($65/份)花螺肥美大隻,肉質鮮嫩,與麻辣湯底完美融合,每一口充滿了麻辣的刺激感,配上黃紅綠椒,色彩繽紛,令人回味無窮🤩⋄✦ 肉類 ✦🐥雞腎串($28/2串)雞腎串火候掌握得恰到好處,外焦內嫩,保留了肉質的鮮美,搭配特製醬料,層次分明👍🏻👍🏻⋄✦ 蔬菜類 ✦☘️娃娃菜($13/串)娃娃菜烤至微焦,保持了蔬菜的鮮脆口感。搭配簡單的調味,原汁原味😍⋄✦ 粉麵飯類 ✦🍝巴蜀炒米粉($68/份)米粉炒得香氣撲鼻,米粉彈牙,配上各種新鮮的蔬菜和肉類,色彩繽紛之餘口感亦非常豐富😋====—====—====—====—.📌

====—====—====—====—
✦ 麻辣香鍋 ✦
🐷配肥腸($97)

✦ 海鮮 ✦
🐙大墨魚咀($28/串)

✦ 新鮮推介 ✦
🐚麻辣煮花螺($65/份)

✦ 肉類 ✦

🐥雞腎串($28/2串)

✦ 蔬菜類 ✦
☘️娃娃菜($13/串)

✦ 粉麵飯類 ✦
🍝巴蜀炒米粉($68/份)

====—====—====—====—
📌店名:串燒王 (登龍街)‘
📍地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖
2024-09-18
  • 錫紙花甲粉
  • 串燒
  • 麻辣香鍋
2024-09-16 31 瀏覽
話說今日早食晚飯,又想返屋企之前買啲串燒返去食吓,經過銅鑼灣呢頭即刻諗起串燒王,之前食過佢哋紅磡嘅分店都唔錯椒鹽鮑魚選用新鮮的鮑魚,鮑魚的鮮甜與椒鹽的香辣相得益彰,每一口都充滿了海鮮的鮮美和香氣非常開胃串燒司華力腸大啖大啖肉,我覺得好食過七仔,每一口都充滿驚喜,香腸的味道與炭火的煙熏香氣完美融合,送啤酒一流新疆羊肉串這道新疆羊肉串選用了新鮮的羊肉,經過香料醃製後串燒而成,肉質鮮嫩。香料的獨特風味與羊肉的鮮香相互交融,燒烤的過程中散發出的香氣令人垂涎,是喜愛燒烤的人士必試的美味。串燒田雞肉質滑嫩,經過烤製後外皮微焦,保持了內裡的鮮美。搭配香料和醬汁,讓整道菜的風味更加豐富,田雞的獨特口感令人驚喜串燒白鱔白鱔外焦香脆,內裡鮮嫩,搭配特製的醬汁,味道極佳。白鱔的肉質滑順,我覺得比起喺日本居酒屋$100一串嘅來得好食🤝🤝

椒鹽鮑魚

串燒司華力腸

新疆羊肉串

串燒田雞

串燒白鱔

呢次同朋友去咗串燒點試下佢哋嘅燒烤,整體嚟講,食物質素唔錯,價錢都算合理,環境亦都幾舒服。下面係我對幾款食物嘅簡單評價:秘製燒三文魚頭($88)呢個燒三文魚頭真係有驚喜,皮脆肉嫩,油脂分佈得好均勻。佢哋用咗秘製醬料,鹹香入味,令三文魚頭更加突出。唯一嘅缺點可能係啲骨多咗啲,食嘅時候要小心啲,但如果你鍾意啲食得慢慢吮嘅感覺,呢個真係唔錯嘅選擇。五花腩肉串(2串 $30)五花腩肉串就真係一流,脂肪同瘦肉比例啱啱好,燒到外脆內嫩,唔會太油膩。每一啖都充滿燒烤嘅香氣,配埋啲簡單嘅粗鹽同胡椒粉,已經好有層次。豬頸肉串($28)豬頸肉嘅口感非常好,帶有少少嚼勁,而且燒得啱啱好,外表微微焦香,內裡仲保持住嫩滑。呢個價錢食到咁出色嘅豬頸肉,絕對值返票價。豬仔脾($38)豬子脾偏向瘦肉,但燒得好均勻,唔會乾柴。調味方面用咗少量嘅醬油醃製,令到肉質更加有層次。呢個比較適合鍾意食瘦肉嘅朋友,但如果你鍾意食肥美啲嘅,可能會覺得少咗啲油香。台灣雞泡魚乾($48)呢個係幾特別嘅小食,雞泡魚乾燒到香脆,外表微焦,口感有啲似魷魚絲,但更加有嚼頭。味道帶有少少鹹香同甜味,食落去好開胃,幾適合用嚟做餐前小食。吉列廣島讓(

秘製燒三文魚頭($88)
五花腩肉串(2串 $30)
豬頸肉串($28)
豬仔脾($38)
台灣雞泡魚乾($48)
吉列廣島讓(6隻 $28)
呢個價錢食到6隻吉列廣島讓真係幾抵,外層炸得好脆,唔會覺得油膩,內裡嘅讓肉亦都好鮮甜。配埋佢哋嘅特製醬汁,真係一啖接一啖停唔到口。
總結:
串燒點確實係一間值得一試嘅燒烤店,食物質素穩定,價錢亦都合理。我最推薦嘅係五花腩肉串同豬頸肉,兩樣都燒得好香,口感一流。如果你鍾意食燒烤,呢度一定唔會令你失望!
2024-09-13 22 瀏覽
本人第一次寫食評 要不是這間餐廳這麼差 真的要比差評 外賣俾漏食物 而且款式又比錯 叫蟶子比左扇貝 外賣等咗半個鐘 串燒完全唔好味 牛舌厚過牛扒 雞翼完全冇味 價錢又唔平 同區絕對有更好選擇 絕對唔建議大家食

2024-09-13
30 分鐘 (外賣自取)
$380 (宵夜)
2024-09-12 82 瀏覽
😉放工又餓又口渴🤣 即刻入去串燒王食晚飯,😍呢間新開幾有興趣。🥰🥥支裝Coconut water好解渴,正。😇🥢蒜蓉粉絲蒸大聖子王好巨型,新鮮嫰滑,調味惹味。🐙大墨魚咀粒粒爽口,good。🍌焦糖燒香蕉😋第一次食,配朱古力醬幾有新鮮感。😁🐚錫紙花甲粉好大碗,餐牌雖然寫錫紙,但是用普通湯碗,粉絲份量多,辣辣地,越食越開胃。#串燒王  #登龍街銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

🥥支裝Coconut water

好解渴,正。😇

🥢蒜蓉粉絲蒸大聖子王

好巨型,新鮮嫰滑,調味惹味。

🐙大墨魚咀

粒粒爽口,good。

🍌焦糖燒香蕉😋

第一次食,配朱古力醬幾有新鮮感。😁

🐚錫紙花甲粉

#串燒王  #登龍街

2024-09-12
2024-09-10 61 瀏覽
銅鑼灣登龍街🚇入面原來有間串燒小店,而且🍺啤酒仲有買一送一優惠,都幾抵食💰。串燒🔥絕對係呢度嘅主打,大墨魚咀🦑好鮮味,薄切牛舌👅又軟又淋,豬頸肉🐷好肥美。蒜蓉原條茄子🍆燒得好透,蒜香🧄味好濃郁又夠份量👍。蒜蓉娃娃菜🥬用錫紙焗,爽口又惹味🤤。錫紙花甲粉香辣🌶️惹味,入面有唔少鮮味嘅😋花甲,而且啲粉絲🍜都好入味。鰻魚🔥炒烏冬份量十足,🐟鰻魚肥美甘香,烏冬🍝爽滑入味。

蒜蓉原條茄子🍆燒得好透,蒜香🧄味好濃郁又夠份量👍。

蒜蓉娃娃菜🥬用錫紙焗,爽口又惹味🤤。

鰻魚🔥炒烏冬份量十足,🐟鰻魚肥美甘香,烏冬🍝爽滑入味。
2024-09-03 98 瀏覽
凌晨時份喺銅鑼灣搵嘢食,搵到呢間開到朝頭早六點嘅串燒店,啱晒夜鬼食宵夜😂舖仔細細,坐位唔多,多數做外賣生意~串燒款式多樣,海鮮、牛羊豬、蔬菜、主食基本上都有✨雞翼雞皮燒到非常脆,但係雞肉唔會乾,火侯掌握得幾好✨錫紙燒金針菇用蒜蓉同辣椒醬調味,辣辣哋好惹味~都係比較重口味✨蒜蓉原條茄子基本上食親串燒都會食呢個面頭落咗大量蒜蓉孜然粉,勁之重口味👍🏻✨燒菠蘿超Juice好味道👍🏻食咗咁多肥膩嘢,食返水果refresh下,又可以繼續食✨玉子燒一共有三舊!玉子燒軟綿綿,上面搽咗少少蜜糖甜甜地,又可以當係一個甜品✨燒牛舌厚身牛舌,火候啱啱好!唔會太乾,加咗孜然粉同辣粉調味

舖仔細細,坐位唔多,多數做外賣生意~
串燒款式多樣,海鮮、牛羊豬、蔬菜、主食基本上都有

✨雞翼
雞皮燒到非常脆,但係雞肉唔會乾,火侯掌握得幾好

✨錫紙燒金針菇
用蒜蓉同辣椒醬調味,辣辣哋好惹味~都係比較重口味

✨蒜蓉原條茄子
基本上食親串燒都會食呢個
面頭落咗大量蒜蓉孜然粉,勁之重口味👍🏻

✨燒菠蘿

✨玉子燒

✨燒牛舌
厚身牛舌,火候啱啱好!唔會太乾,加咗孜然粉同辣粉調味
2024-08-19 76 瀏覽
銅鑼灣嘅串燒王係一間極受歡迎嘅串燒店,位於銅鑼灣嘅核心地段,喺門口已經聞到陣陣誘人嘅燒烤香味。今日我哋嚟呢度食吓宵夜,叫咗幾樣招牌嘢,包括豬頸肉、阿拉伯羊肉串、雞中翼、脆香魚腐同埋翠玉瓜。首先要推介嘅就係雞中翼,佢嘅肉質好嫩滑,外皮又酥脆,今日我哋叫咗少少辣,剛好可以吊到佢嘅味道,唔會太鹹太重口味。另外豬頸肉亦都好好食,口感好酥脆,好適合配啤酒飲。阿拉伯羊肉串份量亦都好足,每一粒肉都好大粒,唔會有強烈嘅羊羶味。脆香魚腐同樣都好得意,口感好酥脆,好適合配啤酒飲。最後就係翠玉瓜,佢切得好厚身,入面亦都保持住鮮嫩多汁。串燒王嘅食物質素都好高,唔論係肉類定蔬菜,都好好味,而且價錢亦都合理,係一間值得推薦嘅串燒店。📍 串燒王 (登龍街) (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖

📍 串燒王 (登龍街) (銅鑼灣)
2024-08-08 113 瀏覽
串燒王位於銅鑼灣登龍街。有一晚同朋友夜晚九點幾想食D嘢,經過登龍街見到呢間食串燒嘅小店,就入去試下。⭐️牛舌$25 牛舌肉質好稔身好軟鬆。⭐️日本一口和牛粒$34⭐️秋葵$16⭐️免治雞肉棒$20⭐️蒜蓉扇貝帶子$70/2隻 好香蒜蓉味,加埋看濃嘅醬汁,帶子好入味😋食物整體上呢個價錢算係唔錯,幾好味。價錢實惠。我哋九點幾去,坐到十點幾,一路都見到有食客光顧,原來好多人都鍾意呢D時間去食串燒。如果想食少少野,又唔想食太多份量,食串燒係最好嘅選擇。
⭐️牛舌$25
牛舌肉質好稔身好軟鬆。
⭐️日本一口和牛粒$34
⭐️秋葵$16
⭐️免治雞肉棒$20
⭐️蒜蓉扇貝帶子$70/2隻
好香蒜蓉味,加埋看濃嘅醬汁,帶子好入味😋

食物整體上呢個價錢算係唔錯,幾好味。價錢實惠。
如果想食少少野,又唔想食太多份量,食串燒係最好嘅選擇。
蒜蓉扇貝帶子(2隻)
宵夜
蒜蓉扇貝帶子(2隻)
2024-08-06 100 瀏覽
- Suntory 生啤買一送一 ($48)- 五花腩肉串 ($30/2)- 皇牌牛舌心 ($38)- 雞軟骨雞腎各三串 ($78/6)- 脆香雞皮 ($26/2)- 蒜蓉原條茄子 ($38)- 原條火箭魷魚筒 ($70)可以揀唔辣/小辣/中辣/大辣啤酒杯有放入雪櫃雪住 呢個讚👍🏻認真涼快 飲落都爽樣樣都算燒得唔錯 不過我個人麻麻地四川串燒嘅孜然味😂頭五樣串燒 半個鐘唔洗就上灑 最尾個樣等咗接近一個鐘 一上枱見到魷魚筒堅係得魷魚筒 其他分店好似都會有啲鬚 舖頭入面啲宣傳相片都有鬚🙂睇嚟真係圖片只供參考 仲要等咗咁耐 有啲失望題外話舖頭座位有啲窄

- Suntory 生啤買一送一 ($48)
- 五花腩肉串 ($30/2)
- 皇牌牛舌心 ($38)
- 雞軟骨雞腎各三串 ($78/6)
- 脆香雞皮 ($26/2)
- 蒜蓉原條茄子 ($38)
- 原條火箭魷魚筒 ($70)

可以揀唔辣/小辣/中辣/大辣
啤酒杯有放入雪櫃雪住 呢個讚👍🏻認真涼快 飲落都爽
樣樣都算燒得唔錯 不過我個人麻麻地四川串燒嘅孜然味😂
題外話舖頭座位有啲窄
2024-08-01 112 瀏覽
朋友話有一排冇食串燒, 捉左我一齊黎食串燒同啤啤佢,  呢間串燒質素唔錯, 種類都多 啤酒又有買一送一, HAPPY HOUR 好地方! 即開新鮮蒜蓉生蠔  $70/ 2隻 生蠔大大隻好新鮮好飽滿,上面放滿蒜茸燒得剛好蠔好JUICY , 麻辣魷魚鬚  $65 魷魚鬚鮮嫩有口感 有嚼勁,個麻辣味調得剛好惹味。五花腩肉串 $30一份有兩串,五花肉肥瘦相間,口感好. 皇牌牛舌心 $38呢個牛舌心個人認為係一定必叫, 厚厚的咬落軟淋又少少焦香. 雞全翼:大大隻 , 燒到外皮脆卜卜, 入面啲肉汁滿滿!蒜蓉原條茄子 $38個人必點 ! 茄子好大條 最重要係個蒜蓉醬要多.   調味好 唔會死鹹. 鹽燒鯖花魚 $40微焦的鯖魚表面燒得好香脆,肉仍多汁嫩滑厚實,配檸檬汁 更香 。Stella生啤 買一送一 $48另一主角  $48買一送一 . 有兩個牌子揀(Stella Artois & Suntory The Premium),串燒配啤酒無敵組合! 串燒王 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下D2號舖
即開新鮮蒜蓉生蠔  $70/ 2隻

麻辣魷魚鬚  $65
魷魚鬚鮮嫩有口感 有嚼勁,個麻辣味調得剛好惹味。
五花腩肉串 $30
一份有兩串,五花肉肥瘦相間,口感好.
皇牌牛舌心 $38
呢個牛舌心個人認為係一定必叫, 厚厚的咬落軟淋又少少焦香.
雞全翼:
大大隻 , 燒到外皮脆卜卜, 入面啲肉汁滿滿!
蒜蓉原條茄子 $38
鹽燒鯖花魚 $40
Stella生啤 買一送一 $48

串燒王
2024-07-23
2024-07-30 68 瀏覽
朋友仔推介銅鑼灣有間串燒好好食😋價錢又比我想像中平👏🏻而且佢地係開通宵,想食宵夜岩晒😉✨五花腩肉串五花腩肥瘦適中,食落口香口煙韌❤️✨牛舌唔會太厚或太薄😋牛味濃郁,好彈牙👍🏻勁Juicy🥰✨雞軟骨雞軟骨味道岩岩好,要黎送酒一流🍺✨脆皮雞皮雞皮勁香脆,食落口似食薯片咁既感覺🤣唔會好油膩❤️✨韭菜又係另一個串燒必食既食物🫶🏻韭菜加上孜然粉🧂仲要有小小辣😋真係好惹味✨ 金針菇食落口都係充滿住水份💦而且金菇燒到岩岩好,唔會有燒濃味❤️✨ 蒜蓉原條茄子勁大條,而且真係好有平時上大陸食串燒既果隻味道😍蒜蓉味勁香濃👍🏻✨ 錫紙花甲粉花甲份量比我想像中多,雖然我地叫左小辣,但係海鮮既鮮味都係湯底到食得到👍🏻而且佢地份量真係好多👍🏻
朋友仔推介銅鑼灣有間串燒好好食😋
價錢又比我想像中平👏🏻而且佢地係開通宵,想食宵夜岩晒😉

✨五花腩肉串
五花腩肥瘦適中,食落口香口煙韌❤️

✨牛舌
唔會太厚或太薄😋
牛味濃郁,好彈牙👍🏻勁Juicy🥰

✨雞軟骨
雞軟骨味道岩岩好,要黎送酒一流🍺

✨脆皮雞皮
雞皮勁香脆,食落口似食薯片咁既感覺🤣
唔會好油膩❤️

✨韭菜
又係另一個串燒必食既食物🫶🏻
韭菜加上孜然粉🧂仲要有小小辣😋真係好惹味

✨ 金針菇
食落口都係充滿住水份💦而且金菇燒到岩岩好,唔會有燒濃味❤️

✨ 蒜蓉原條茄子

✨ 錫紙花甲粉
2024-07-26 100 瀏覽
估唔到係銅鑼灣會揾到間咁抵食嘅燒烤,人均每人都係百幾蚊炸燒茄子超多蒜頭係上面,再加埋孜然粉,辣椒粉仲有秘制醬汁,真係好好食,必叫呀!雞皮以為係燒雞皮,點知稱到係炸雞皮真係有少少失望,但味道食落都ok 豬腩肉串 雞軟骨串豬腩肉食落唔肥,反而燒出左啲油香,推薦雞軟骨正常,鍾意食可以叫牛舌平平無奇,可以唔洗叫金菇燒得啱啱好唔會好乾,可以叫韭菜用嘅韭菜都係啲好新鮮,好味錫紙花甲粉唔推薦,花甲有沙同唔太新鮮,味道得一個辣字
估唔到係銅鑼灣會揾到間咁抵食嘅燒烤,人均每人都係百幾蚊炸

燒茄子

雞皮

豬腩肉串 雞軟骨串

豬腩肉食落唔肥,反而燒出左啲油香,推薦
雞軟骨正常,鍾意食可以叫

牛舌

平平無奇,可以唔洗叫

金菇

燒得啱啱好唔會好乾,可以叫

韭菜

用嘅韭菜都係啲好新鮮,好味

錫紙花甲粉

唔推薦,花甲有沙同唔太新鮮,味道得一個辣字

2024-07-23 104 瀏覽
餐廳設有加一服務收費 ,埋單2人$264。晚市比較早時間嚟到唔多人,坐得舒服。比起心目中預算唔同,不過今次放假想犒賞自己,都係唔錯嘅。嚟呢度食吓香口嘢味嘅串燒,飲吓啤酒都係唔錯嘅。蒜蓉原條茄子味道超級香濃,濃郁嘅蒜香味,加埋茄子夠腍,好啱攞嚟送酒。雞心質感啱啱好,夠彈牙。雞中翼都燒得香脆,雞翼肉都夠多汁。雞軟骨/雞腎都唔錯,雞軟骨肉質夠腍,軟骨部份脆口。鴨胸肉燒出嚟甜甜香香,油脂感都唔錯。仲有嗌埋青島。蒜蓉原條茄子($38)雞心($26/2串)雞中翼($36/2串)雞軟骨/雞腎(各三串$78)鴨胸肉($30/2串)青島($16)

蒜蓉原條茄子($38)
雞心($26/2串)
雞中翼($36/2串)
雞軟骨/雞腎(各三串$78)
鴨胸肉($30/2串)
青島($16)
食過串燒王其他分店,都正正常常,唯獨呢間唔知點解環境特別惡劣😂 同埋最後夠膽收加一服務費,明明去開其他串燒王都無加一😱。有睇開我食評嘅朋友都知我極少批評餐廳,除非觸及衛生底線。.今次一入門口,就見到啲蔬菜原材料放喺大門,個發泡膠箱的蓋冇冚好,啲冷凝水仲滴到成地濕曬🫠 最慘係仲要被安排坐喺箱蔬菜附近🫠.今次就嗌返平時喺串燒王會嗌嘅嘢食,例如茄子、燒蠔、金菇等等。真心講其他分店嘅串燒王,係真係燒得好好食。但係呢間串燒就燒到過晒火,而且調味偏鹹,係超級鹹嗰種。🥲.最後,仲要收加一,真係黑人問號😂 如果大家仲想去食就去食啦😂
2024-07-14
宵夜