2019-05-15
今日同2個中學同學聚聚 我地其實係中小學都一齊讀 HAHA 但真係好少可有機會可以約到3個都得閒~ 係沙田圍搵左好內 最尾先一致決定食呢間~ lol 本身仲諗住去新城市食.~ 餐廳環境 燈光都唔錯~ 職員服務好~ 仲會主動幫我地擺好食物 主動收走我地唔想要嘅廚餘添~ 讚我地3個女仔點得其實都幾多下= = 食到撐爆肚皮咁款~ 青青草原 (飲品...冇影到相 同學就飲左 xox >< )海綿寶寶 同學話整得好啖味~ 不過佢幾鐘意~ 而且呢個天氣飲冰沙 佢覺得好正 好涼爽~ 芒果都好新鮮好味綜合水果茶 我就點左呢杯水果茶 清香~ 甜度恰到好處~ 酸酸(美美) 甜甜地 凍凍地~ 好好飲030 (佢唔會好凍架!芒果軟殼蟹米紙卷軟殼蟹勁香口 酥酥脆脆香香~ 再配上新鮮芒果 口感極佳呢! *(我覺得呢個係黎到必試!!!) 鹽酥三兄弟3兄弟係: 雞肶菇(第1次聽 第1次試食 香口得黎 菇會令到口感冇咁乾 所以會比較好入口~ 我最鐘意呢位兄弟)中間係: 魷魚鬚 超香超好味~ 不過我對
我地3個女仔點得其實都幾多下= = 食到撐爆肚皮咁款~
海綿寶寶
綜合水果茶
芒果軟殼蟹米紙卷
鹽酥三兄弟
中間係: 魷魚鬚 超香超好味~ 不過我對煎炸野一般 XD 但真係好好食喔!
同埋係: 雞軟骨~ 呢個我覺得較為遜色~ 幾乎係冇味~ 好乾 感覺很多酥粉 不過有個同學鐘意~佢食晒xdd
最尾壓軸出場!!!!!!!!!!!!!
熔岩芝士雞
呢個真係超震撼 超邪惡 超....級不得了呀 嗚~
芝士超勁好食~ 但雞翼同麵包比呢~ 我覺得麵包更加好食 XD 香脆配上濃濃芝士醬 omg 真係不得了呀~唔識形容的好食 口感超爽呀~
如果黎幫趁 呢個真係 必試 必試 必試呀!!! 我覺得絕對值$128呢個價~ 如果再平d或再貴d 我覺得都唔太合理 呢個價剛剛好! 我願了~ XD
醉雞
呢個醉雞呢030 冇想像中重酒味~ 好易入口 絕對唔會覺得有酒的苦澀 但都會聞到食到酒香味~
唔太鐘意酒的我 表示 正 雞件都好肉地 唔太多骨~ (我唔覺唔覺食左好多件 哈哈哈~)
分享到呢到啦~ thx~ I'll be back !