個晚好好彩,去二家姐度打邊爐竟然見到歐陽bobby個度裝修金碧輝煌,VIP房廁所整到古代咁,有feel食物方面都超有質素,叫左麻辣鴛鴦湯底,中間杞子人參蜜餞,好入味(我覺得仲好味過麻辣湯底,一定要試呢個)配料質素都很好!有鵝血$68,餐廳推介就試下,果真好好味,必食!佢好新鮮而且好滑,正!小湯包$48(餐廳話必食)都幾好,入面包住好多汁,肉質鮮甜手製鮮墨魚丸$68,呢個好好味,彈牙鮮甜,食完一粒想再食多粒黑豚肉$68👍🏻呢個都好食,薄切片,有鮮甜味!鮮冬菇$28,啲冬菇好大粒好實淨,抵食!甜蘿蔔片$28,多汁既,但有點苦!鮮牛肉(秘製)$88啲牛肉碌熟之後就會好硬,而且啲醃料好重口味可以試其他款既牛肉/肥牛紅薯粉$28 呢個超出預期,佢一條條厚薯粉,好煙靭山楂甘草茶$15 酸酸甜甜好好味仲有個唐生菜 $28,打邊爐必備裝修都非常豪華,好靚,食得開心!
個晚好好彩,去二家姐度打邊爐竟然見到歐陽bobby
個度裝修金碧輝煌,VIP房廁所整到古代咁,有feel

小湯包$48(餐廳話必食)都幾好,入面包住好多汁,肉質鮮甜

黑豚肉$68👍🏻呢個都好食,薄切片,有鮮甜味!

鮮冬菇$28,啲冬菇好大粒好實淨,抵食!

甜蘿蔔片$28,多汁既,但有點苦!

可以試其他款既牛肉/肥牛

紅薯粉$28 呢個超出預期,佢一條條厚薯粉,好煙靭

山楂甘草茶$15 酸酸甜甜好好味

仲有個唐生菜 $28,打邊爐必備
裝修都非常豪華,好靚,食得開心!
雖然我食過無數次依間二家姐嘅麻辣火鍋,每次有朋友想食麻辣火鍋,我都一定會推薦呢一間!好多朋友都罕有地見到我成日講起依一間餐廳,而今日有一位唔食到辣既朋友又講起呢個話題下,我就同佢食咗一次但唔叫麻辣火鍋啦😂好好彩地,我哋都比較早去,所以都訂到位😇一座落,我朋友就同我講幾鍾意依間嘅擺設,因為細細間、古色古香、食嘢傾計都唔會話太嘈同都幾乾淨企理,唔會話好大浸麻辣嘅味👍我聽到呢樣當然開心啦,因為大家都有同感🤝我哋點左個秘製客家黃酒滑雞鍋,係火鍋湯類中唯一一個唔辣嘅🙈但一上場,都已經聞到佢好香 好大浸 嘅雞同酒嘅味啦🤗忍唔住咁,都未決定好點咩嘢菜,我哋就已經想飲左碗湯先😂碗湯真係好甜好香好重佢擺放嘅材料味道,當中包括有杞子、紅棗、雞、酒同埋一啲我唔係太認得嘅藥材名🙈我哋每人都飲左兩碗🥰飲完都感覺身體有少少興興地🥰我地點左必點嘅鬼馬油炸鬼、賴尿蝦墨魚丸、秘製鮮牛肉、烏頭扣、西班牙黑豚肉、特濃芝士蝦丸、四川粉皮、一籃豆苗同一客桂花魚春籽😂唔可以唔講嘅就係呢一疊鬼馬油炸鬼啦,外面鬆脆,每次叫其實都留意到就算擺咗20分鐘,佢嘅外面都唔會話諗左,係必點項目!入面釀住嘅似係有部份墨魚膠同蝦膠,咬落去係好彈牙

唔可以唔講嘅就係呢一疊鬼馬油炸鬼啦,外面鬆脆,每次叫其實都留意到就算擺咗20分鐘,佢嘅外面都唔會話諗左,係必點項目!入面釀住嘅似係有部份墨魚膠同蝦膠,咬落去係好彈牙,用料十足同新鮮👍👍👍個人認為放落火鍋到2秒就好上嚟啦,因為可以keep到佢嘅脆卜卜但又會索左啲湯汁😇平心而論,配合麻辣湯嘅湯汁更加會刺激野味,雞窩嘅湯就會平凡少少,但就咁食個鬼馬油炸鬼都好正!因為佢入面嘅料全部都已經熟咗㗎啦🥳

秘製鮮牛肉醃製得好入味,其實似係麻辣嘅牛肉,牛肉本身好嫩好滑好彈牙!滾一陣就可以食,但滾耐左都唔會話鞋口😱👍我朋友唔係太食得辣都試完一舊有再encore,睇住佢食我都開心啊😁

烏頭扣呢樣東西其實應該比較少人認識,聽說係只有烏頭魚先會有呢一個東西嘅,而每條烏頭都只有一粒架咋,好矜貴🙈所以好難得可以喺呢度比我搵到佢😁咬落去係會幾爽口嘅,朋友唔係太喜歡食內臟都愛上左佢嘅口感,因為佢覺得爽口嘅嘢冇咁嘔心啵😂

西班牙黑豚肉食落一啲都唔漏,幾有肉味👍

賴尿蝦墨魚丸亦係我經常必點,因為佢其實墨魚丸已經好出色,好多墨魚粒好有咬口🤩再釀埋佢一條完整剝晒殼嘅賴尿蝦,完全冇得輸!真材實料!平日俾人覺得食丸子係唔健康嘅選擇,一律可以比呢度整嘅丸子推翻晒啦🤠

特濃芝士蝦丸亦係用料實在,每口都感受到蝦打出嚟嘅膠 好彈牙 好有口感👍但咬落去就要小心啲,因為入面嘅芝士會熱辣辣咁流出嚟🥰個人認為佢比嘅芝士唔會話太漏 very good👍

最後想講講係我第一次試嘅桂花魚春籽🙈原先其實想試吓佢,作為一個前菜小食咁,真係冇諗過佢係用得最耐時間整嘅一碟😅因為可能工序比較繁複,我都係食落先理解到佢係咩一回事😱其實佢就係桂花魚春籽處理晒再用一啲調味料同酒去釀住,食落去係凍嘅,啲籽全部都係熟嘅,配合佢冰凍嘅調味料同芫荽等等好野味,但都會有啲腥。我自己將佢撈埋四川粉皮同菜一齊食,粉皮QQ彈彈咁配合啲魚春籽同芫荽別有一番風味👍👍

今餐其實真係令到我唔食辣嘅朋友對好多食物同麻辣火鍋有所改觀,所以真係忍唔住要寫呢篇文分享下🙈而家我又多咗個朋友又會同我encore呢間火鍋啦🙈😂😂開心🥳
2019-09-26
因為朋友住喺附近嘅關係, 所以去咗文華街打邊爐,環境唔錯。我同朋友選擇左重慶麻辣鴛鴦鍋配藥膳清湯, 揀左bb辣^^配料好豐富都好乾淨。我哋點了安格斯牛頸脊,中size 份量比想像中多,2人食都好夠食,紋路好靚。牛胸爽係Menu推薦的,上菜嘅時候以為係脂肪,後尾先知道原來係牛嘅軟骨組織,食落去真係好爽,推薦!小湯包都係店員推薦嘅,上抬既時候白雪雪好實淨既感覺。 店員溫馨提示話碌10分鐘,我哋撈起后湯包完好無缺、無穿皮。雖然皮咬落厚少少,湯包嘅肉系非常之鮮味同埋多汁,咬落呢已經嗶咗啲汁出嚟,推介!雜菜盤同埋雜菇盤同鮮淮山,火煱不可少。另外店裏面有好多唔同嘅丸類可以選擇,簡直係有選擇困難症,樣様都好想試,咁我哋千挑萬選下就揀咗賴尿蝦墨丸, 好食。最後,因為我哋食完火鍋傾計點左小食黃金皮蛋同埋藍妹啤酒一支,黃金皮蛋係黃色心嘅,但係冇想像中咁流心,醬汁有醋味好易入口。
因為朋友住喺附近嘅關係, 所以去咗文華街打邊爐,環境唔錯。

我同朋友選擇左重慶麻辣鴛鴦鍋配藥膳清湯, 揀左bb辣^^

配料好豐富都好乾淨。

雜菜盤同埋雜菇盤同鮮淮山,火煱不可少。

藥膳雞湯($88) 想不到的比較濃味,咸味挺重,藥材種類比較少,湯的藥材味較少,有非常多的杞子,湯裡面沒有雞塊,大家可以留下肚子吃其他的食物。黃金皮蛋($48) 它的這個皮蛋,蛋黃部分佔多,蛋白部分比較少,最好的是調味,麻辣醬汁做得夠麻,我更加用來沾那個陳皮魚蛋,好吃喔。陳皮魚蛋($38) 必選之一的配料,陳皮魚蛋可是香港本地的回憶,是香港街頭小食檔中的Top one喔,它的厲害之處是味道獨特,帶濃郁陳皮回甘味及鮮魚香,而且口感彈牙,用來燙火鍋非常配合。紅薯粉($28) 又是一個必選之一,煮熟後的紅薯條口感彈牙,好像年糕一樣,配上正宗重慶麻油碟,或沾上麻辣醬油,哇靠,超好吃的喔。小湯包($48) 就是小籠包的感覺,要放進湯裡面煮它10分鐘,湯包裡的湯汁很多,湯包外皮都挺彈牙,口感綿綿的。醬油費每位$15有加一服務費📍二家姐正宗原味麻辣火鍋 佐敦文英街16號地舖

藥膳雞湯($88)

黃金皮蛋($48)

陳皮魚蛋($38)

紅薯粉($28)

小湯包($48)

醬油費每位$15有加一服務費

📍二家姐正宗原味麻辣火鍋
佐敦文英街16號地舖
自從上次食過一次二家姐之後,我幾個飯腳都話有啲念念不忘,睇黎麻辣火鍋会食上癮依個都市傳說並唔係以訛傳訛心動不如行動,我地既每月飯聚,決定又黎多次二家姐今次我地提早訂位,可以留到間房添其中一樣二家姐吸引人既地方就係距特式既裝修風格,牆上既畫做得幾精緻,啱哂我依啲文人雅仕食物選擇都幾多下,有啲都幾特別,豬腳筋究竟係咩黎既呢,下次要試下仲有牛鞭同牛波子如果有牛歡喜就真係一家團聚湯底一如既往,上枱都已經芳香撲鼻两碟牛肉個樣都係好靚無令人失望油花分佈好平均,牛魔王一定好鐘意究竟依碟又係咩黎!?見距賣相唔係甘吸引,原來係牛展見距無咩油花,唸住唔会好食得去邊但原來牛味好濃,又唔韌原來係餐牌上面無既隱藏菜式,唔係日日有得食加拿大桶蠔夠大隻丸類全部自已制,爽口彈牙黃喉,唔使淥好耐,內臟配麻辣的確係天生一對韮菜餃係我喜歡既細粒size,皮夠薄
心動不如行動,我地既每月飯聚,決定又黎多次二家姐
今次我地提早訂位,可以留到間房添

仲有牛鞭同牛波子
如果有牛歡喜就真係一家團聚

湯底一如既往,上枱都已經芳香撲鼻

两碟牛肉個樣都係好靚
無令人失望
油花分佈好平均,牛魔王一定好鐘意

究竟依碟又係咩黎!?見距賣相唔係甘吸引,原來係牛展
見距無咩油花,唸住唔会好食得去邊
但原來牛味好濃,又唔韌
原來係餐牌上面無既隱藏菜式,唔係日日有得食

加拿大桶蠔
夠大隻

丸類全部自已制,爽口彈牙

黃喉,唔使淥好耐,內臟配麻辣的確係天生一對

韮菜餃係我喜歡既細粒size,皮夠薄

2019-09-30 91 瀏覽
一條街有兩間,互相推讓booking。地點唔就腳。朋友搵。入到裡面,裝修風格還好,中式。空氣瀰漫住麻辣香味,仲見到咁多好評,好期待。由於座位偏迫,枱與枱之間好近,而隔離枱講啲野又唔係好啱聽(大陸野地方,你懂的)所以我問帶位個男仔可唔可以轉枱,佢好有誠意咁睇過booking紙,跟住話轉唔到,點知成晚見到佢無再入過枱,小XX。淨睇menu係幾新奇,因有大量內臟,有部分未食過。叫左中辣同藥膳清湯鴛鴦鍋。試味時連中辣都不覺得麻/辣,但聲稱會越食越辣。聞人地湯底好似幾香,但入口平平,同expect嘅辣度有出入。叫到成枱野,阿姐寧願再推架車仔黎放食物,都唔轉張四人枱,等大家坐得鬆動少少。堅計較。成晚最好食係鵝腸,夠長夠肥。其他如鴨血、柏葉無乜特別。聖子皇係阿姐強烈推介,但係食落既唔肥美,又無鮮味!食過好嘢就知呢隻貨唔掂,仲要$58隻!貴!你咁都推,純粹想去貨?本地手切牛個樣幾靚,但係有啲UN兼有筋。聲稱「本地手切牛」呢個質素唔掂,失望埋單$1100兩個人,唔係叫左好多野,但唔計過都唔知原來咁貴,$500一個人響呢度做左啲咩?綜觀整體,以麻辣火鍋黎講,我會去返X底撈(以價錢、地點、服務都完勝)。
一條街有兩間,互相推讓booking。
地點唔就腳。朋友搵。

入到裡面,裝修風格還好,中式。
空氣瀰漫住麻辣香味,仲見到咁多好評,好期待。

所以我問帶位個男仔可唔可以轉枱,

淨睇menu係幾新奇,因有大量內臟,有部分未食過。

叫左中辣同藥膳清湯鴛鴦鍋。

成晚最好食係鵝腸,夠長夠肥。其他如鴨血、柏葉無乜特別。

2019-09-28 37 瀏覽
佐敦 二家姐正宗原味麻辣火鍋收工搵左女朋去佐敦食飯之前聽過朋友推薦依間餐廳既火鍋是採用四川食材熬煮,絕無老油無味精無添加,今次就特地上去試試,二家姐響同一條街有兩家分店,所以座位都算充足二人點了一個鴛鴦鍋,麻辣及藥材清湯,點左少辣火鍋料都唔會太辣,而且有少少麻嘅感覺,好正呢個鍋嘅設計好特別 ,就算食到中途湯底好滾嘅時候都唔會濺入去中間小鍋。牛肉都幾新鮮而且菜選擇都幾多阿,唔錯倒咁正宗嘅重慶麻辣火鍋,每碟食物嘅份量都唔少,用料質素非常高價錢算合理
佐敦 二家姐正宗原味麻辣火鍋

牛肉都幾新鮮而且菜選擇都幾多阿,唔錯

2019-09-28 54 瀏覽
最近迷上左麻辣火鍋,成日心思思想去食,同事食過2 家姐就推介左我去。。。今日收工後一於來揾食當然先order個麻辣湯底啦,之後店員遞上調味架,蒜蓉同辣椒係我每次的組合我地叫左幾款特色食品~瀨尿蝦墨丸魚(好彈牙同瀨尿蝦好好味)小牛脊雪花分佈好靚鬼馬油炸鬼即炸而且油炸鬼脆卜卜好味小籠包 (大家要小心熱,入面d湯會流出來)萵荀必點之選,因為我最愛炸響鈴吸晒d辣汁,好正而且爐仲標榜唔會口渴同辣知己一齊去食真係好開心

我地叫左幾款特色食品~瀨尿蝦墨丸魚(好彈牙同瀨尿蝦好好味)

小牛脊
雪花分佈好靚

鬼馬油炸鬼
即炸而且油炸鬼脆卜卜好味

小籠包 (大家要小心熱,入面d湯會流出來)

萵荀
必點之選,因為我最愛

炸響鈴吸晒d辣汁,好正

而且爐仲標榜唔會口渴
同辣知己一齊去食真係好開心

2019-09-24 52 瀏覽
今日朋友揸車過嚟佐敦,毫無方向咁入咗呢間二家姐麻辣火鍋!🌶對於毫無方向嘅我同我朋友10分滿足!👍🏼🥰因爲真係好好食!😋🥘👍🏼所有食物都好好食!🤤丸類,午餐肉呢d咁細微既都不會求其整上!👍🏼🥩小食又好食!😋未試過食火鍋每一碟送上來,撈起食落口都會舉手指公!😋👍🏼🤤最重要係價錢唔貴,合理,所以等半個鍾都抵!❤️必定翻卓!🤤🤤#二家姐正宗原味麻辣火鍋 #佐敦文英街16號地下
今日朋友揸車過嚟佐敦,毫無方向咁入咗呢間二家姐麻辣火鍋!🌶
#二家姐正宗原味麻辣火鍋
#佐敦文英街16號地下
30 分鐘 (堂食)
  • 重慶麻辣鴛鴦鍋
  • 鬼馬油炸鬼
  • 萵筍
2019-09-22 32 瀏覽
重慶麻辣火鍋 二家姐👍🏻今日去吃火鍋,揀左佐敦呢間二家姐食麻辣火鍋,去之前也睇左部份食評介紹,知道出名以正宗重慶麻辣,而且食完不口渴,對於無辣不歡的我,再加上十分喜愛食火鍋的男朋友,非一試不可。一入門口,感覺餐廳設計十分古色古香,裝橫也色彩繽繽,部份器皿也用傳統古代煩似宮廷用的,相信店主用不小心思。服務員立即上前接待,態度十分友善,並主動介紹我地有咩好食,好多火鍋店鴛鴦湯都需要另加錢,呢間唔需要,最後叫了個麻辣火鍋中間係莞茜皮蛋,加料前試了湯底,十分入味。最好味係全隻賴尿蝦墨魚丸,10分彈牙爽口必食 另一樣必試的小湯包,本人覺得好好味, 建議大家放入中間嘅清湯園西皮蛋,咁樣先至能夠保持湯包嘅原汁原味。
重慶麻辣火鍋 二家姐👍🏻

最好味係全隻賴尿蝦墨魚丸,10分彈牙爽口必食

2019-09-22 38 瀏覽
今日放工,同男朋友去食麻辣火鍋,男友最愛火鍋,本人最愛辣,結果係OpenRice 搵到位於佐敦的二家姐,正宗重慶麻辣,食評講食完不口渴,對於無辣不歡的我,再加上十分喜愛食火鍋的男朋友,非一試不可。一入門口,眼見餐廳設計古色古香。服務員熱情接待,態度友善,詢問我哋能食唔食得辣,建議我哋選擇小辣(男朋友不能太辣),唔夠辣可以再加辣, 最後叫了個鴛鴦麻辣火鍋中間係莞茜皮蛋,十分入味。兩個人打邊爐實在不能叫太多食物,儘管如此,我們叫了不少餐廳介紹的必吃之選,叫了好多食物,無奈好多嘢都想試。第一次見的全隻賴尿蝦墨魚丸,十分有待色,爽口彈牙必食 另一樣小湯包必食,建議大家放入中間嘅莞西皮蛋,咁樣先至能夠食到湯包入邊嘅湯汁同肉味。打邊爐少不得肥牛,叫咗安格斯牛肩脊,雪花均勻,肉潤牛味重, 建議放入中間嘅清湯,否則亦會破壞左牛嘅味道。還叫咗最喜歡食的響鈴(自家製),凍豆腐,黑柏葉,特製的豬肉腸,兩款小食麻辣黃金皮蛋以及咋豬大腸。

一入門口,眼見餐廳設計古色古香。

第一次見的全隻賴尿蝦墨魚丸,十分有待色,爽口彈牙必食

2019-09-22
  • 瀨尿蝦墨魚丸
  • 安格斯牛頸脊
  • 黃金皮蛋
2019-09-19 37 瀏覽
今晚又去滾,滾到去佐敦食麻辣火鍋🤤 餐廳四周牆壁有好多富有中國神話色彩壁畫,樓底高,坐得幾舒服㗎 😚 今次叫咗麻辣配芫茜皮蛋鴛鴦火鍋湯底,攞個平衡點,冇咁熱氣😆 BB辣, 驚越滾越辣受不了😅 火鍋配料,有啲幾有特色,尤其牛料理方面, 有好多不同部位可以選擇😏👍 -格斯牛頸脊🐮 ~ 脂肪紋路好靚, 用湯烚幾烚就食得,好有牛味~正😍 - 黑毛豬🐷~ 肥瘦適中, 肉質鮮甜👍-鵝血~ 鴨血、豬紅就食得多,呢個第一次食,份量多好大塊,少少煙韌,冇咁易散得嚟又好滑,配麻辣湯底, 係完美嘅組合🤤 -鬼馬油炸鬼~非常熱氣,啱哂我倆,配料有蝦膠,墨魚粒,就咁食已經好正, 索埋啲麻辣湯汁,就更加魔鬼😈- 瀨尿蝦墨丸~好驚喜, 除咗賣相特別之外,用料仲非常豐富, 咬落去非常彈牙,外邊有層🦐膠,入面有大大粒🐙,加埋本身嘅瀨尿蝦, 鮮甜美味, 多層享受😍🤤-蜆~本來想叫蟶子皇,但係冇哂😭,啲蜆雖然唔係好大隻, 但勝在好鮮甜👍-韮菜餃~ 細細粒容易食, 非常有韭菜香氣👍-冰豆腐、紅薯粉~ 麻辣火鍋良配,夠曬邪惡😚👩‍⚖ 服務周到,材料非常新鮮足料,食得好滋味, 好有滿足感😚😌
今晚又去滾,滾到去佐敦食麻辣火鍋🤤

-格斯牛頸脊🐮
~ 脂肪紋路好靚, 用湯烚幾烚就食得,好有牛味~正😍

- 黑毛豬🐷
~ 肥瘦適中, 肉質鮮甜👍

-鵝血

-鬼馬油炸鬼

- 瀨尿蝦墨丸

-蜆

-韮菜餃

~ 細細粒容易食, 非常有韭菜香氣👍

-冰豆腐、紅薯粉

~ 麻辣火鍋良配,夠曬邪惡😚

山楂甘草茶

2019-09-18
  • 鬼馬油炸鬼
  • 紅薯粉
  • 麻辣鴛鴦鍋
  • 瀨尿蝦墨丸
2019-09-19 41 瀏覽
今晚同男朋友口痕又想食麻辣火鍋,專登唔揸車去食,呢間係我同男朋友都好中意去食。我地一坐低,當然係即刻叫返個重慶麻辣鍋啦,但因為有時食到尾太辣都需要有啲野緩衝下,所以都係叫返個鴛鴦鍋 - 藥膳清湯。個鍋黎之前就混醬下先😂 食麻辣火鍋個醬料落返少少麻油真係好香🤩因為呢度既火鍋配料份量膳幾多,所以同男朋友都唔敢叫太多。我地都係例牌叫返萵筍、冰豆腐、蓮藕片、水魷魚、粉絲、豬黃喉、鵝血,今次叫返個肉食,中份既安格斯牛頸脊。我個人真係好中意食豬黃喉,份量夠多,快熟,超爽口😍牛頸脊令到我同男朋友都好surprise,切得好靚,食落入口即溶🤩 呢個牛真心好食。叫男朋友唔揸車既原因,就係可以一齊飲返杯🍻

因為呢度既火鍋配料份量膳幾多,所以同男朋友都唔敢叫太多。

我個人真係好中意食豬黃喉,份量夠多,快熟,超爽口😍

叫男朋友唔揸車既原因,就係可以一齊飲返杯🍻

2019-09-17
  • 重慶麻辣鴛鴦鍋
  • 豬黃喉
2019-09-15 69 瀏覽
有日返緊工時勁想食麻辣火鍋,醒起之前係佐敦食野見到有間二家姐,Openrice下見到好評頗多,決定一試。但可能期望太高,大失所望,原來openrice已經有咁多水分。咁多好評究竟是真是假?首先調味料選擇少,而麻辣火鍋得個辣字,唔香唔麻,食第一啖已經覺得中伏,係咁肚餓的情況下都覺得唔好食。貪得意嗌左一碟墨魚瀨尿蝦,好睇唔好食。唯牛頸脊係好食既,有牛味。服務態度係幾好,但可能因為唔多客人。呢間唔會再有第二次。

服務態度係幾好,但可能因為唔多客人。

呢間唔會再有第二次。
2019-09-13 40 瀏覽
今日放工好想心郁郁想打邊爐,最後黎左佐敦呢間二家姐打邊爐。叫左一個重慶麻辣鴛鴦鍋,中間係藥膳清湯,外圍係麻辣湯。首先叫左招牌豬脷小食食住先,之後就叫左中size既安格斯牛頸脊、必食No.1鴨血、四川貢菜、甜冬瓜片、蓮藕片、北海道蟹柳棒、炸芋片同埋叫左佢地自家製既山楂甘草茶!個湯底好正!中間藥膳湯好似人地煲老火湯咁,足料入味!麻辣都係好足香料,夠辣夠好味!豬脷前菜,麻油同芝麻配合埋豬脷好食👍🏿又開胃!牛頸脊賣相吸引,薄薄地一塊配合埋麻辣湯,正👍🏿鴨血👍🏿👍🏿👍🏿,大大塊份量多,放落麻辣湯,吸晒d辣味正!佢地既蔬菜全部都好新鮮!蓮藕、貢菜爽,冬瓜甜!超級推介佢既炸芋片😍可以就咁食,皮炸得香脆,入面又夠粉😍而又可以放落去打邊爐食,浸完湯好入味,最重要一碟好多塊!加推佢既自家製山楂甘草茶,酸酸甜甜,好好味!