餐廳: 亞金南洋茶室 (置富都會)
資訊:

2021-06-26 129 瀏覽
-{紅磡馬來西亞菜式🥘}最近紅磡置富開咗間馬來西亞嘢😌去咗食三次都覺得質素幾好 就開個post😗🤤招牌喇沙摻摻🤤 ($55)個湯好重椰奶味 小辣真係唔辣 我都接受倒🤓另外其他料都多🥳有魚蛋片 蝦 蟹柳 魷魚 豆卜所有料都幾新鮮😙👖褲評: 7.6/10🤤炸蝦餅🤤($38)份量唔多 勝在夠脆又唔太油😙同埋蝦滑份量都幾多😍👖褲評: 7.8/10質素幾好 下午茶特別平可以嚟😙😙不過係自助落單係咪啲阿姐成日都唔記得拎野嗰啲😂😂性價比: 8.3/10服務: 7/10環境: 8/10🚩亞金南洋茶室🚩地址: 觀塘偉業街180號Two Harbour Square地下F&B1號舖黃大仙正德街103號黃大仙中心南館1樓132號舖紅磡都會道6-10號置富都會7樓749號舖
{紅磡馬來西亞菜式🥘}

🤤招牌喇沙摻摻🤤 ($55)

👖褲評: 7.6/10

🤤炸蝦餅🤤($38)
份量唔多 勝在夠脆又唔太油😙同埋蝦滑份量都幾多😍

紅磡都會道6-10號置富都會7樓749號舖
招牌喇沙摻摻
招牌喇沙摻摻
2021-06-20 1839 瀏覽
今晚與同事放工後一齊到附近的商場置富都會的亞金南洋茶室晚餐。餐廳裝修整潔,卡位舒適。Menu款式也很多。肉骨茶細心配白飯及油條$78 肉骨茶裏面有豬手、雞腳、豆卜、排骨、豬肚……等。肉骨茶我都是第一次飲 湯底很濃,顏色呈茶褐色,入口已飲到是老火湯的味道,非常足料,味道非常濃郁,滿滿的老火湯味道。豬手夠腍滑,食落啖啖肉,還有雞腳、豆卜、排骨……,$78元可以食到這個有湯又有肉的套餐,感覺都抵食。咖哩牛腩飯$64咖哩牛腩,帶香濃椰奶的咖哩,少少辣度,味道香香辣辣的,伴飯食真的一流,如果多少少飯就更好,因為咖哩太美味了,所以飯多一些會更好。牛腩軟腍,沾著滿滿的椰奶咖哩,真的愈食愈愛!!加配小食炸蝦餅$38炸蝦餅外脆內彈牙,又香又有鮮味。南洋炒雜菜$50南洋炒雜菜裏面有蕃茄、西蘭花、金針菇、秀珍菇、茄子及芥蘭……這個炒雜菜炒得非常惹味,又爽口, 有大排檔炒菜的風味,夠香、夠火候!再加上冰冰涼涼的飲品~可樂,今晚食得夠滿足!

餐廳裝修整潔,卡位舒適。

Menu款式也很多。

肉骨茶細心配白飯及油條$78
肉骨茶裏面有豬手、雞腳、豆卜、排骨、豬肚……等。

咖哩牛腩飯$64
牛腩軟腍,沾著滿滿的椰奶咖哩,真的愈食愈愛!!

加配小食炸蝦餅$38
炸蝦餅外脆內彈牙,又香又有鮮味。

南洋炒雜菜$50

再加上冰冰涼涼的飲品~可樂,今晚食得夠滿足!
2021-06-19 263 瀏覽
無骨海南雞飯的那個雞油飯真的非常恐怖,食不停口, 配以他們的甜豉油及薑蓉等等, 冇骨海南雞,皮脆肉嫩,就算是雞胸也十分嫩滑。肉骨茶是馬來西亞版本, 帶深色的, 沒有過多的藥材味,相信適合大眾口味,配菜豬骨、豬手、雞腳等等都是十分軟淋,配飯一流。我最期望的咖央多士沒有提供,於是挑了炸蝦餅安慰自己。 炸蝦餅比我想像中肉厚,而且炸完之後爽脆彈牙。要推介他們的甜品,那個摩摩喳喳是南洋比較受歡迎的甜品,有紅豆、涼粉、芋圓等等加上椰奶撈在一起吃,香滑而且不黏口,夏天吃我覺得非常好。榴槤波波裏面是像流沙奶皇一樣金黃色,而且榴槤味挺濃烈。整體餐廳十分乾淨,而且員工都十分好,會介紹好吃的食物,他們的食品都是十分大盤, 好飽!

榴槤波波裏面是像流沙奶皇一樣金黃色,而且榴槤味挺濃烈。

2021-06-10 574 瀏覽
行街行到攰攰地,突然之間好想食喇沙,經過呢一間亞金南洋餐室,見到晚餐非常之抵食😍於是就入去試試,環境非常之乾淨,相信都係新裝修冇耐,餐牌菜式亦都好多選擇☺️整體來講都唔錯㗎!..▫️ 【 招牌喇沙滲滲】$66⭐️強烈推薦⭐️招牌喇沙,我揀咗滲滲!即係油麵加米粉兩溝,識落非常之有層次,而且值得一讚嘅係佢個湯底真係好濃郁,聞落好大浸蝦香味,飲落湯底亦都好重椰香味道,好滑漏!配料方面有蝦、魷魚、蟹柳棒、豆卜等🥰性價比高~..▫️ 【 招牌無骨海南雞油飯】$ 66呢一款無骨海南雞飯,最欣賞嘅係佢油飯,非常之香噴噴,而且食落去一啲都唔感覺肥膩,而佢驚無骨海南雞,雞肉質都都好滑嫩,有驚喜!..▫️ 【玻璃魷魚】加配價$32⭐️強烈推薦⭐️雖然份量就唔多,不過個醬汁非常之好食,再配落爽口嘅通菜,仲有玻璃魷魚,真係好想再encore啊☺️..▫️ 【馬來炸春卷】加配價$18呢一款炸春卷係素春卷嚟嘅,入邊有椰菜絲、蘿蔔絲,食落都幾爽口!味道唔錯,呢個價錢真係無可挑剔啦~..▫️ 【星加坡摩摩渣渣、黑白配】$35及$30⭐️強烈推薦⭐️比較推介嘅係星加坡嘅摩摩渣渣,材料都好豐富,有芋圓、紅豆、涼粉,都只係$35咋!味道都唔錯,非常

▫️ 【 招牌喇沙滲滲】$66

▫️ 【 招牌無骨海南雞油飯】$ 66

▫️ 【玻璃魷魚】加配價$32

▫️ 【馬來炸春卷】加配價$18

▫️ 【星加坡摩摩渣渣、黑白配】$35及$30
⭐️強烈推薦⭐️比較推介嘅係星加坡嘅摩摩渣渣,材料都好豐富,有芋圓、紅豆、涼粉,都只係$35咋!味道都唔錯,非常之抵食~

▫️ 【椰香冰沙、凍檸檬薏米水】加配價 $16及$3
⭐️強烈推薦⭐️個人來講比較推介凍檸檬薏米水,非常之養生同埋健康,而且唔會好甜,而且薏米都非常之足料,令到薏米水都好重身,唔會水流流咁!而且只係加$3就可以到加配😍真係抵到
2021-06-09
  • 招牌喇沙
  • 玻璃魷魚
  • 星加坡摩摩渣渣
2021-06-08 76 瀏覽
收工與同事經過紅磡,知道有間亞金南洋餐室嘅分店係附近,便立刻向一向鍾意食東南亞菜嘅同事推介,最後同事當然抵擋唔住引誘,一齊入去試下。坐低唔洗講野,即刻order 左招牌叻沙滲滲,呢到嘅叻沙湯底非常大眾化,岩晒香港人口味,唔會辣之餘椰汁嘅香充斥整個湯底,加上豐富嘅餸, 有鮮蝦、魚片、蟹柳、蛋、豆卜、等等,菜名上面嘅滲滲其實係粗面和幼身嘅米線嘅混合體,雙重口感雙重享受。另外無骨海南雞飯都非常推介大家去試,雞皮爽雞肉嫩,配上經典嘅醬油、酸辣汁、薑蓉,每一淡都有碼同嘅風面,講起海南雞又點少得油飯,咸香嘅油飯一口接一口,果真是絕配。仲有不能不提嘅有咖央多士,極脆口嘅烘底多士,塗上馬拉嘅特色咖央醬,重中之中仲有厚切嘅冰凍牛油,罪惡感十足,只要你食左一啖,就會自自然然接住食落去,絕對無誇大,唔信嘅食果就知。

2021-06-05 93 瀏覽
同朋友行街嘅時候經過亞金南洋茶室,個下午茶餐牌好多款式好吸引,所以就決定喺度傾計食嘢! 下午茶餐都包一杯嘢飲, 凍飲加三蚊 輕怡一字骨肉骨茶配白飯及油條$48分量比想像中大! 有大概四條一字骨,肉骨茶非常濃郁不會太鹹!油條香脆可口, 浸落肉骨茶食一流😍😍😍 招牌阿金無骨海南雞配油飯(可轉做白飯)$48 (阿金精選)無骨海南雞非常吸引😍,因為想食得較健康所以轉咗做白飯! 海南雞非常嫩滑,啖啖肉,還配有三種醬料,不會太過油膩同濃味! 😋😋😋鮮牛油咖央多士配迷你南洋番茄米線 $34雖然都是細細份,咖央甜甜地多士做得不錯! 米線不會過淋,有點煙煙靭靭,番茄味剛剛好,這個價錢很抵食!!! 肉鬆煉奶油酥餅$28呢個酥皮餅非常特別,皮薄香脆,夾住大量嘅豬肉絲😍 再配埋甜甜嘅煉奶,係非常好食嘅小食👍🏻 新加坡摩摩喳喳$38有好多涼粉同紅豆,不會太甜嘅喳咋,好適合作飯後甜品👍🏻👍🏻👍🏻芋圓同蕃薯完都煙煙靭靭, 價錢適中,值得再食! 餐飲選擇了凍檸茶走甜都幾大杯而且真係冇落糖可以飲得健康啲😊

下午茶餐都包一杯嘢飲, 凍飲加三蚊

輕怡一字骨肉骨茶配白飯及油條$48

招牌阿金無骨海南雞配油飯(可轉做白飯)$48 (阿金精選)

鮮牛油咖央多士配迷你南洋番茄米線 $34

肉鬆煉奶油酥餅$28

新加坡摩摩喳喳$38

餐飲選擇了凍檸茶走甜
都幾大杯而且真係冇落糖可以飲得健康啲😊
2021-06-01 78 瀏覽
第一次幫襯亞金南洋茶室,之前都有經過其他分店,見幾四正,而且主打東南亞餐點,啱晒香港人胃口。六點就嚟到,所以唔使排隊,大約七點左右就已經座無虛席😁😁餐廳環境幾舒適,枱同枱之間同埋走廊都好寬闊,空間幾大。除咗主餐牌之外,仲有晚市套餐,一個價錢,包埋嘢飲。餐牌選擇都幾多,比較多人叫嘅係海南雞飯同埋喇沙。 而我就一心想食肉骨茶😛😛晚餐都有肉骨茶可以揀,一人份量,配一碗白飯,同埋半條油炸鬼。 肉骨茶嘅湯幾好飲,唔算好濃藥材味,甜甜地。另外配料都幾多,除咗一字排骨(好入味👍🏼)之外,仲有雞腳、豬手、豬腩肉片、豬肚同埋豆卜。有豐富蛋白質,仲可以補充骨膠原添。條油炸鬼都幾香脆,我會點湯食,又脆又軟林林,吸咗少少湯👍🏼👍🏼好食呀😆😆而朋友叫既海南雞套餐,賣相都非常吸引。我見隔離枱三人行,個個都叫海南雞套餐😁😁我食咗一舊雞,雞肉幾嫩滑,雞皮薄薄地,可以食埋😁😁點套餐,可以加配炸蝦餅,值得推薦👍🏼👍🏼咬落非常香脆,而且都幾大件,share夠晒開心。仲叫咗個馬拉盞炒通菜,都吵得幾夠火喉。 飲埋跟餐嘅奶茶,係煉奶奶茶,甜甜地,當埋甜品都仲得😆😆成餐飯超級滿足,而且食嘅嘢全部都係熟悉嘅東南亞美食😌😌唔~ 唔錯~

我食咗一舊雞,雞肉幾嫩滑,雞皮薄薄地,可以食埋😁😁

仲叫咗個馬拉盞炒通菜,都吵得幾夠火喉。
飲埋跟餐嘅奶茶,係煉奶奶茶,甜甜地,當埋甜品都仲得😆😆

成餐飯超級滿足,而且食嘅嘢全部都係熟悉嘅東南亞美食😌😌唔~ 唔錯~唔錯~

早幾日路經此商場,反正有時間就食埋個早餐先,見呢間幾多選擇價錢合理就入去試下~今日想食得清淡啲,就揀左皮蛋瘦肉粥配南洋炒米粉套餐,飲熱齋啡 ($30)上菜速度都幾快,仲幾大份👍碗粥既配料份量合理,瘦肉帶啲鹹味,幾中意佢既粥底有米粒得黎又夠綿,唔會太稀食到一肚水,比較飽肚👍但見到個南洋炒米粉我就有啲無奈😅。。。原來即係腸仔炒米粉,食落係無味既,好彩佢有腸粉供應所以有甜醬,我就用左成碟甜醬去撈呢碟米粉先食得落😅齋啡唔會酸澀但同時都唔夠香,我諗呢類南洋餐廳既南洋咖啡奶茶會比較出色茶餐廳黎講呢度啲姐姐服務都幾好👍👍 價錢份量合理,可以一試~

皮蛋瘦肉粥併南洋炒米粉

上菜速度都幾快,仲幾大份👍
皮蛋瘦肉粥

南洋炒米粉

2021-05-17
$30 (早餐)
皮蛋瘦肉粥
2021-05-21 1043 瀏覽
我與朋友相約紅磡置富都會,在主打星馬菜的「亞金南洋茶室」下午茶,我們喜歡下午茶份量不太大,因此可以品嚐多幾款,兩個儍大姐嘆下午茶,卻扮吃自助餐,一於亞Q精神自娛,開開心心過日辰。肉鬆煉奶油酥餅~~油酥餅包裹味道鹹香的肉鬆,配合餅面香甜的煉奶,拼合一份可口小食。炸蝦餅~~香脆炸蝦餅夠鮮味配泰式甜酸醬吃,別具泰式風味。棒棒蝦~~熱騰騰脆香蝦棒,蝦肉爽滑。玻璃魷魚通菜~~我每次來用餐,都喜歡這款玻璃魷魚通菜,原因是好吃抵食。輕怡招牌喇沙~~原隻鮮蝦、蟹棒、魚片頭、豆腐卜、芽菜....用料豐富,鮮蝦、蟹棒、魚片頭夠鮮味,喇沙濃湯質感柔滑,椰香味道濃郁,有少許微辣,掛滿米線吃非常可口。海南雞飯~~嫩滑雞肉,有髀有翼感到很滿足。雞翼也是去骨。芒果沙冰&椰香沙冰 ,我的芒果沙冰,果香滿溢。我們忽略小餐牌原來也有特飲。

肉鬆煉奶油酥餅

炸蝦餅~~香脆炸蝦餅夠鮮味配泰式甜酸醬吃,別具泰式風味。

炸蝦餅

棒棒蝦~~熱騰騰脆香蝦棒,蝦肉爽滑。
棒棒蝦

玻璃魷魚通菜

輕怡招牌喇沙

海南雞飯~~嫩滑雞肉,有髀有翼感到很滿足。

雞翼也是去骨。

海南雞飯

芒果沙冰&椰香沙冰 ,我的芒果沙冰,果香滿溢。
芒果沙冰&椰香沙冰

我們忽略小餐牌原來也有特飲。

2021-05-21
棒棒蝦
玻璃魷魚通菜
芒果沙冰&椰香沙冰
2021-05-19 627 瀏覽
位於紅磡火車站旁的置富都會商場,近近地食個晚飯再搭車返屋企。環境衛生光潔雅淨,門口位靚女仲好好招呼添,上菜同交待食物名稱都快狠準。🤣這家阿金主打南洋菜式,海南雞、新加坡式牛腩同叻沙都是我至愛,今晚記叫齊兩款試試。🤤🥢海南雞叻沙滲滲 $72食叻沙我鍾意滲滲,有油麵同米粉一次過可以食到二種不同口感,先喝口湯底娘惹菜主要以香辣為主,花生醬同沙爹醬香味滲透整個湯底,讓滲滲盡吸湯汁好食,香辣惹味停不下來。海南雞是無骨的啖啖肉,鮮香嫩滑肉汁豐好吸引,朋友都贊不絕口。😋👍👍👍🥢咖哩牛腩飯 $64充滿椰香的咖哩牛腩分量十足,炆得入味軟腍,肉質滑溜不韌辛香惹味。🥢玻璃魷魚通菜 $32魷魚爽口彈牙,白灼通菜清爽健康。🥢脆皮豆腐 $30香脆可口外脆內嫩,外層灑上淮鹽五香粉,是熱辣辣即叫即炸的一碟抵食前菜。🥣摩摩喳喳 飯後當然要試試馬拉糖水,摩摩喳喳是馬拉最多人食地道甜品,用料有芋頭、芋圓、番薯、紅豆、燒仙草加入椰奶常溫食好豐富又滋味。全日免加一每位$123

🥢海南雞叻沙滲滲 $72

👍👍👍

🥢咖哩牛腩飯 $64

🥢玻璃魷魚通菜 $32
魷魚爽口彈牙,白灼通菜清爽健康。

🥢脆皮豆腐 $30

🥣摩摩喳喳

全日免加一每位$123
2021-05-13
  • 海南雞叻沙滲滲
  • 咖哩牛腩
  • 脆皮豆腐
2021-05-17 500 瀏覽
在紅磡放工後,和同事一行三人到了位於置富都會的亞金南洋茶室吃晚飯。雖然用餐當晚是週一,但仍然全場滿座,等了大約五分鐘就可以入座。無骨海南雞配叻沙滲滲,海南雞皮爽滑,肉質鮮嫩,而且沒有骨啖啖肉,十分滋味。最值得一讚的是叻沙湯底,非常鮮甜,微辣而帶有濃郁的椰汁香味,絕對推薦。滲滲是指米粉、油麵各半組合而成,兩種麵的質地各有不同,口感格外豐富。馬來咖哩牛腩配油酥餅,牛腩選用牛坑腩,口感軟淋,不會黐牙,份量不少,而且非常入味。濃厚咖哩汁配上香脆的酥油餅,份外惹味。肉骨茶(細滲)用上多種食材,有一字骨、豬肚、雞腳、豬手、腩肉等,用料豐富,湯底濃郁,有微微的藥材味,卻又不會蓋過食材鮮味,作為湯水飲用,又或搭配白飯食用均十分合適。另外,套餐也附有油炸鬼,炸得香脆,用以放進湯內吸附湯汁,食法非常地道。跟餐加點了$15元的碌林香茅豬扒,雖然價錢便宜,但質素絕不馬虎,豬扒肉質鬆軟,醃得頗為入味,值得一試。另外我們也點了一份咖央多士,多士烤至金黃香脆,內𥚃塗滿了咖央醬,帶有椰香的甜味,再加上一片厚厚的牛油,非常滿足。朋友也點了椰汁紅豆冰,可選少冰、少糖。紅豆質地綿密起沙,椰汁香滑,正好解暑。

2021-05-10
2021-05-15 364 瀏覽
一向都好鍾意食星馬菜,最近越來越多呢類型嘅餐館,阿金南洋茶室,主打星馬菜,以後食飯又多個好地方!呢度有齊肉骨茶,喇沙,胡椒等等嘅星加坡馳名菜式可以揀,一次過滿足晒我三個願望。晚餐選擇有A-K 10幾款選擇,價錢幾十蚊有交易,包熱飲,晚餐仲可以半價跟特飲。肉骨茶(細滲)$78肉骨茶用砂鍋上,呢個真係必飲,上枱嘅時候已經聞到陣陣嘅藥材香味,深啡色嘅湯底,熱辣辣而且非常濃郁,入口味道甘香,有滿滿嘅藥材味,及肉嘅鮮甜味,但卻沒有苦澀味。湯內仲要有好豐富嘅材料,坊間上多數只有一字骨,這裏的肉骨茶包括了一字骨,腩肉,豬肚,豬手,同埋兩隻雞腳,所有嘅肉都煲得好軟腍,而且非常入味,雞腳不會軟爛又不過硬,放入口吮一 吮,骨肉已經分離。另外值得一讚嘅,仲要包脆卜卜嘅油炸鬼,醬油,辣椒,同蒜蓉做調味,非常正宗。我哋跟套餐加咗個炸蝦餅$38,金黃色嘅蝦餅,炸得非常脆口,蝦肉鮮甜,蝦餅打得夠彈牙煙韌,而且夠厚身。晚餐半價可以點特飲,當日見都好多人飲芒果冰沙都好似唔錯,不過小妹比較情繫椰汁^^椰香冰沙,加$16,呢個有驚喜,味道非常濃郁,有滿滿嘅椰汁香味,再加奶香,好好味,似泰國飲到嘅水準!呀參喇沙米線$63呢度

肉骨茶(細滲)$78

呀參喇沙米線$63

呢度除咗有平時食開嘅喇沙之外,亦有檳城呀參喇沙,呢款喇沙嘅湯底係用魚熬製而成,湯底帶有少少酸味,酸酸辣辣的湯底,飲落除了有魚嘅鮮甜味外,仲有少少蝦膏的味。
再配埋菠蘿,青瓜,洋蔥,生菜絲等等嘅配料一齊食,非常開胃,而且最特別嘅係仲有一整條嘅沙甸魚,酸酸地沙甸魚味道雖然比較濃郁,但味道和其他食材一齊食並沒有違和感。

海南雞(半隻)$108

我哋太鍾意食海南雞,所以就點左半隻,估唔到半隻都會跟埋一碗油飯,唔使另外點。
呢度嘅海南雞可以用皮脆肉嫩嚟形容!非常好食,皮薄爽滑並沒有油膩感,皮與肉之間有一層薄薄嘅啫喱,呢層啫喱其實並唔係脂肪,係膠原BB,通常浸過冰水嘅雞先會出現嘅。
雞肉非常嫩滑,味道濃郁且已經去骨,食落每一口都係啖啖肉。雞油飯亦整得唔錯,飯粒粒粒分明,味道帶有鹹香嘅雞油味。
  • 海南雞
  • 肉骨茶
2021-05-13 90 瀏覽
這間馬來西亞菜館位置方便,鄰近鐵路站,餐廳燈火光猛,牆上更有一幅美麗的彩畫,靚!食物很有水準很地道,但格價卻很大眾化。肉骨茶(細滲)配白飯及油條,湯底有著濃濃的藥材味,湯渣有豬骨豬肚、腩肉、豬手、豆卜及雞腳,真的用料十足非常入味,而油條也是脆身的。香茅雞翼馬來椰漿飯,米飯看似普通但入口是甜甜的啖啖椰奶味,雞翼炸得剛剛好且留有肉汁,配料還有鹹魚仔雞蛋及特色醬汁。炸蝦餅金黃香脆,蝦肉大件彈牙有肉。玻璃魷魚通菜好有大排檔感覺,魷魚爽口美味,通菜份量也很多。青瓜手撕雞是消暑涼菜,麻醬不多而雞絲有少許調味。咖央多士賣相靚,牛油厚身配甜甜的咖央醬,完美變了是晚甜點。椰汁涼粉冰可自選少甜少冰等組合,可滿足不同客人喜好。凍南洋奶茶是煉奶底,茶味香滑濃郁。服務員親切友善,餐廳乾淨可再光顧。

炸蝦餅金黃香脆,蝦肉大件彈牙有肉。
玻璃魷魚通菜好有大排檔感覺,魷魚爽口美味,通菜份量也很多。
2021-05-12
  • 香茅雞翼馬來椰漿飯
  • 肉骨茶(細滲)配白飯及油條
  • 炸蝦餅
2021-04-26 240 瀏覽
基本上返工既話朝早都會經紅磡再轉shuttle,有時早左就會係火車站附近食埋早餐~但呢頭早餐選擇唔多,前排見置富都會裡面新開左間亞金,今日就去左試下~早餐款式選擇都OK,有粥有麵,麵有好幾款湯底(雖然比起其他分店既早餐呢度無比較有南洋特色既斑蘭餐包同香茅雞扒揀😅)今次就叫左個蕃茄湯通粉配鮮油咖央多士,熱齋啡~(自助落單後店員同我講今日無通粉,叫我轉其他。。。一間茶餐廳神早流流8點鐘都無通粉呢樣咁基本既野,我真係O咀。。。🤦‍♀️)上菜速度都幾快👍蕃茄湯底好濃郁,有好多蕃茄粒,真材實料👍 不過味道略嫌酸左D米粉爽口~鮮油咖央多士即叫即整,黎到果陣幾脆,咖央搽得幾平均,牛油有一定厚度,唔錯👍因為唔飲得奶所以叫齋啡,唔會太酸亦唔會太澀,正常茶記水準~呢度早餐既份量幾足,一定夠飽~唔知係咪新開張,店員服務都幾好同好好禮貌👍👍對比起同一商場連鎖茶記敏X同火車站間美X,個人認為呢間性價比相對高少少,可以一試~
今次就叫左個蕃茄湯通粉配鮮油咖央多士,熱齋啡~
上菜速度都幾快👍

蕃茄湯米粉
米粉爽口~
鮮油咖央多士
因為唔飲得奶所以叫齋啡,唔會太酸亦唔會太澀,正常茶記水準~
呢度早餐既份量幾足,一定夠飽~
唔知係咪新開張,店員服務都幾好同好好禮貌👍👍
2021-04-26
$35 (早餐)
鮮油咖央多士
2021-04-17 170 瀏覽
早餐選擇多,裝修企理,配合電子點餐,所以服務只是一搬,不過,出餐時間合理,加上食物算新鮮,沙爹牛肉麵也很好味,咖啡味道也不錯。地方新淨清潔,整體來說相當好。缺點是因為中央冷氣關係,早上十時前沒有冷氣,都幾焗

2021-04-17
$36 (早餐)