2018-07-09
1919 瀏覽
端午節媽咪想食日本菜,於是就膽粗粗推介呢間餐廳,一開始擔心佢唔中意,結果佢好開心。一出餐廳環境係靜同舒服,餐廳座位唔會太逼,就算坐Bar枱都係得6個位。餐廳服務唔錯,會問客人想食咩,會唔會考慮食omakase。點菜就會同你安排曬食咩先,重會話可能太多食唔曬,建議客人點餐分量,另外,壽司反而安排係主食,唔係一開始無耐就食。A5佐賀牛刺身:個人嚟講比較少食牛肉刺身,不過今次真係有驚喜,牛肉係新鮮,然後重有唔同配料令你食到唔同層次同味道。金星豚肉沙律:所有蔬菜都係從佐賀直送,蔬菜新鮮,小蕃茄甜。海膽山芋素麵:用山芋整素麵係第一次食,感覺不錯。炸牛蒡同天婦羅牛蒡:第一次食唔錯,炸牛蒡有少少過火,下次注意返就ok燒柚子味噌飯糰:柚子味好重,食完都唔覺得heavy雞油炙燒雞腿肉:雞腿肉好嫩好惹味,下次會試埋香草油。豚肉蘆筍卷:蘆筍新鮮鮮甜咬落多汁燒雞頸肉就無特別磯煮鮑魚:鮑魚佐賀空運到港,鮑魚唔韌好食,下面鋪左昆布吸曬d汁,正。特選壽司盛合8件:魚類新鮮,絕對會再食。呢一餐好滿足,一定會再去!餐廳7月會轉新menu,一定再去!
金星豚肉沙律:所有蔬菜都係從佐賀直送,蔬菜新鮮,小蕃茄甜。
海膽山芋素麵:用山芋整素麵係第一次食,感覺不錯。
燒柚子味噌飯糰:柚子味好重,食完都唔覺得heavy
雞油炙燒雞腿肉:雞腿肉好嫩好惹味,下次會試埋香草油。
豚肉蘆筍卷:蘆筍新鮮鮮甜咬落多汁
燒雞頸肉就無特別
特選壽司盛合8件:魚類新鮮,絕對會再食。