2023-07-01 53 瀏覽
有一段時間無去屯門市中心,本來同老婆想去食牛角放題,不過等的人都幾多,而且上次食的質素覺得下降左好多,價錢都貴,所以今次就去左佐賀山田,唔係開左好耐,第一次試。門口等候的人唔算太多,可能系已經接近8點,等左唔算好耐就有位。入到去原來都好多人,但係d座位出奇咁闊落,而且張檯好大,可以俾我點好多野,放到滿曬,呢點真係好抵讚,唔會為左做多D客就整窄d位,坐得好舒服。服務生的態度都好友善,覺得待遇好過牛角好多。我食的系LV2的美國嚴選和牛放題,兩人加埋服務費500松d,但已經有二十幾種唔同口味的靚牛可以揀。店鋪會先上一個頭盤,有一口牛,和牛牛板腱,牛胸腩,好有牛味有肉汁。我地起勢咁點,務求響100分鐘內食盡拒,店員上菜都上的超快,呢頭掃完QR code,一分鐘左右就上齊,真係超讚。最最最低讚西系,d肉上到黎已經解凍,唔會好似石頭咁硬,呢個真係真心覺得好好,因為去其他燒肉店好多時d肉上到都係未解凍,燒好耐先可以食,而且又難燒,呢個我加分唔少。除左牛之外,當然豚肉,雞亦,海鮮都有,不過我食的級數選擇就唔算好多。但係其實個人去燒肉放題都係沖住D和牛去,好少會點其他類別。拒的多春魚幾好食,連老婆本身唔

拒的多春魚幾好食,連老婆本身唔食魚都食左4條,建議大家可以燒下。

除左主食之外,當然飲品,甜品都唔少得。呢方面係採用自助模式,外面有幾個大雪櫃任君選擇。
飲品方面,

各式汽水,茶,水,樣樣區全。我揀左d蘋果汁同芭樂汁飲,呢d真係好少見,味道唔錯ga。
甜品有好多蛋糕仔同泡芙。

不過我食到真係好飽,所以只係食左一舊仔朱古力蛋糕。
最後係我同老婆都好鐘意的雪糕櫃,呢d任你食,北海道牛乳雪條,紅豆雪條,芒果味都有。

100分鐘的歡樂轉下眼就過去,我同老婆都食得好滿足。確實呢間燒肉除左性價比高之外,食物的質素絕對係物超所值,而且服務態度好低讚,用餐環境又舒服,我同老婆的評價都好高,下次再食燒肉都會揀呢間,真心推介俾大家,值得一試嘎!
2023-06-29
10 分鐘 (堂食)
2023-06-28 45 瀏覽
今日突然之間好想食燒肉,喺屯門市中心經過山田放題做午市優惠,就入左去試下la 我地2個人就試咗燒肉初夏放題$356其實嘢食種類唔多,都係豬牛雞內臟蔬菜但係每一種嘢食都有唔同嘅味道去選擇特別推介美國牛胸腩(辛味醬汁)同埋燒大腸牛胸腩比較有牛味,同淋👍🏻👍🏻👍🏻燒大腸份量可以燒到好脆身👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻除咗可以掃code落單之外,岀邊邊有自助野食,雪糕甜品沙律冷盤。我覺得咁嘅價錢,其實已經好OK👍🏻

我地2個人就試咗燒肉初夏放題$356

其實嘢食種類唔多,都係豬牛雞內臟蔬菜

但係每一種嘢食都有唔同嘅味道去選擇

特別推介美國牛胸腩(辛味醬汁)同埋燒大腸

牛胸腩比較有牛味,同淋👍🏻👍🏻👍🏻
燒大腸份量可以燒到好脆身👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

我覺得咁嘅價錢,其實已經好OK👍🏻
仼食放題
2023-06-28
仼食放題
2023-06-26 2921 瀏覽
屯門時代廣場這家 佐賀山田燒肉 開咗一段時間 一直想品嚐一下👅👅見Openrice訂座仲有八折優惠 一於放假同老公 和牛燒肉自由🥳🥳竹放題~美國srf安格斯和牛燒肉放題 可選100 或120分鐘, 兩個人食100分鐘 當然夠曬啦 😬飲品🥤甜品🍮雪糕🍦全部自助形式,品種選擇仲唔少添😜店舖好細心 嚐味燒肉盛 每個部位先來兩件 牛肋條,牛肋肉,牛小排,一口牛 油花分佈均勻 燒肉就最啱🤩🤩其他部位 和牛牛肩脊肉,牛胸腩,牛板腱,牛舌 等等嘅部位 都應有盡有👍👍仲有唔同嘅醬汁醃製 可以一次過試曬唔同所有嘅口味☺️☺️特別喜歡 牛舌 兩邊各五秒即刻入口,非常有牛味,爽口😝😝黑豚肉眼,豚肉燒 品質亦都唔錯!肉香十足,肥瘦相間 燒到焦香 非常惹味😋😋還有其他很多不同嘅配菜蔬菜 當然我哋都係主 攻牛啦😏😏另外還有很多 炸魷魚🦑炸小魚 小食前菜 沙律 🥗等等日本🇯🇵啤酒任飲最後甜品雪糕就完滿啦!這個價錢來說真的回本沒有難度😎😎

飲品🥤甜品🍮雪糕🍦全部自助形式,品種選擇仲唔少添😜

店舖好細心 嚐味燒肉盛 每個部位先來兩件

特別喜歡 牛舌 兩邊各五秒即刻入口,非常有牛味,爽口😝😝

還有其他很多不同嘅配菜蔬菜 當然我哋都係主 攻牛啦😏😏

另外還有很多 炸魷魚🦑炸小魚 小食前菜 沙律 🥗等等

日本🇯🇵啤酒任飲

最後甜品雪糕就完滿啦!
這個價錢來說真的回本沒有難度😎😎
佐賀山田喺V city連珠時代廣場嘅天橋一入去就見到佐賀山田,遠遠已經聞到燒肉味,一見到就好想食!佢嘅價錢屬於中等,所以諗都冇諗就入咗去,果然非常有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一坐低就有一個夾好晒嘅set,上面嘅牛肉超好睇,點知食落重驚喜,入口即溶係上等和牛質素,估唔到燒肉放題店竟然有咁嘅質素🫶🏻🫶🏻之後叫咗套餐入邊嘅牛肉、豬肉、雞肉、海鮮等等,估唔到海鮮嘅選擇都好多,有蠔、青口、蜆仔、鯖魚、魷魚仔、帶子等等,全部都好新鮮好好味,除咗一啲生肉之外,仲有好多種類嘅蔬菜,有青椒粟米、金菇等等選擇都好多!出邊個雪櫃仲有生菜泡菜等等可以拎,仲有啲炸物等嘅熟食,選擇好多,花多眼亂,食得好開心,叫左仲好快黎到,唔會等到肚餓🤤
佐賀山田

2023-06-16 48 瀏覽
今日我要同大家分享嘅係屯門嘅一間燒肉放題,佢嘅價錢非常抵食,食物種類選擇多,食材新鮮,職員服務好,啱晒大家同埋家人朋友去大吃大喝。😆😁👍🏻食物嘅選項多到令人眼花撩亂,泡菜牛肉、多春魚、墨魚仔、半殻青口、牛油煮蜆、塩燒牛油帶子、海老、牛油廣島蠔、冬菇、翠玉瓜、燒菠蘿、牛油本菇、牛油金菇等,多到數之不盡。。🐷🐥🥹呢度嘅燒肉肉質嫩滑,唔會鞋,簿燒定厚燒都一樣咁好食啊!旁邊有舊肥豬肉俾客人抹落網上面,咁就不怕燶底,估唔到呢度泡菜牛肉呢啲韓風菜式都有,嫩滑多汁嘅牛肉搭配酸辣爽口嘅泡菜,啱曬辣味控。🌶️🥩海鮮方面都好高質,海蝦肉質結實又大隻,牛油煮蜆好鮮甜再加上牛油香令口感更豐富,淨係食海鮮都回本。🐟🦑🦪🧈

2023-06-15 76 瀏覽
今日經過屯門時代廣場,見到佐賀山田•燒肉嘅嚴選美國和牛燒肉,100分鐘放題 [竹放題]268蚊,好似勁抵食,決定同媽咪去試下!我哋2個人,職員安排左4人卡位俾我哋,坐得都幾舒服!而且餐廳夠冷氣,唔會覺得好大燒嘢食嘅味,幾好!👍🏻👍🏻我哋一坐低,職員好快咁攞左盤嚐味燒肉盛上黎,入面有:美國SRF安格斯牛肉條、美國特選和牛一口牛、美國牛小排、美國上級牛肋肉等,全部都係高級嘅肉,油花分佈好靚而且燒出嚟牛味好濃,肉質細緻、口感好好和仲好juicy👍🏻❤️放題]入面嘅揀擇都多,餐廳係透過scan code落order, 都幾方便!有93種唔同嘅品種,美國特選和牛、雞牛、海鮮都有好多唔同選擇!出面都有好多自選嘅嘢,有飲品,雪糕,仲有唔同嘅前菜!例如,辣味螺,泡菜,仲有好新鮮嘅生菜任攞!整體來講,佐賀山田•燒肉嘅性價比都幾高,2百幾蚊就可以食到好飽,整體肉嘅質素對得住佢個價錢!👍🏻👍🏻❤️

[竹放題]入面嘅揀擇都多,餐廳係透過scan code落order, 都幾方便!有93種唔同嘅品種,美國特選和牛、雞牛、海鮮都有好多唔同選擇!

2023-06-14
2023-06-14 1887 瀏覽
今日入左屯門食呢間 佐賀山田 係和牛燒肉放題呀😍🤩🤤 準備入去果陣店員就會問食邊個餐 建議最好諗定就可以快啲入去食野啦😋咁我哋就揀左 100分鐘既松放題 有127樣野可以食 好豐富呀😍 入左去放低野就出去拎野飲啦 有2個大雪櫃 好多選擇👍🏻 仲有啲小食 前菜 沙律🥗 泡菜 生菜 豆腐~ 仲有生菜可以包肉食 正呀😌 先黎既係 嚐味燒肉盛🤩 入面有幾種高級啲既牛比我哋試下~~ 有美國特選和牛一口牛、日本佐賀和牛牛肋肉、日本佐賀和牛、日本佐賀和牛牛肩胛、同埋厚切牛舌見到啲牛油脂分佈平均就已經好吸引啦😍 肉質嫩滑 牛味香濃 加上油花 真係好正😋 之後就係用QR code落單啦 特別推薦嘅係和牛牛肩脊肉🤤 除咗燒肉汁 鹽醬 味噌 辛味 仲有日式竹炭燒汁味 呢個都幾特別 未見過🫣 可以一試~ 除左肉肉之外 海鮮都係必點🤤牛油煮蜆:細細隻都鮮甜多肉 同埋細隻易熟~牛油廣島蠔:肥美加左牛油好香仲有青口、墨魚仔、帶子 好味又易燒😬 仲有必點既 味醂魚干😍 好好食但好易燶😂要睇住個火呀~~ 仲有好多其他野食呀😋 山田紫菜飯、迷你甜薯、雞肉芝士漢堡 呢個有驚喜 入面有流心芝士😍、芝士年糕、厚燒玉子、魷魚天
今日入左屯門食呢間 佐賀山田 係和牛燒肉放題呀😍🤩🤤

嚐味燒肉盛

美國特選和牛牛肩脊肉

除左肉肉之外 海鮮都係必點🤤
牛油煮蜆:細細隻都鮮甜多肉 同埋細隻易熟~
牛油廣島蠔:肥美加左牛油好香
仲有青口、墨魚仔、帶子 好味又易燒😬

仲有必點既 味醂魚干😍 好好食但好易燶😂要睇住個火呀~~
仲有好多其他野食呀😋 山田紫菜飯、迷你甜薯、雞肉芝士漢堡 呢個有驚喜 入面有流心芝士😍、芝士年糕、厚燒玉子、魷魚天婦羅、章魚燒、炸帶子 好滿足呀😬
日本厚燒玉子

幾飽都要食甜品🤣 朱古力泡芙唔錯~~

燒肉既最後一定係要食雪條呀😋 揀左煉奶紅豆雪條同埋北海道牛乳 好味大滿足😌

整體來講 呢間佐賀山田 燒肉放題黎講真係唔錯👍🏻 食物質素高 任食和牛 環境舒適 燒完肉個身都冇乜味 讚呀😌 一定會再黎~~
嚐味燒肉盛
美國特選和牛牛肩脊肉
日本厚燒玉子
2023-06-14 100 瀏覽
先不評論食物,燒肉最緊要係乜?係個爐呀!佢用燒肉like果隻一人爐,要兩三個人share一個爐。火力又弱,全程不停翻肉不停等,個爐咁細,每人每次燒最多兩舊。食完之後感覺只有一個累字。講食物: 種類就看你付出的價錢,願者上釣。但外面張自助食物枱,可唔可以唔好咁流?真係無嘢揀。其實我想要嘅,係任裝的白飯同些少日式咖哩汁咋⋯⋯食物質素,雖然我知絕大部份的燒肉店都係急凍肉,但可唔可以解一解凍先呢?你個爐已經弱,舊肉重要咁凍,燒到天光。肉有平貴,質素不能直接比較,我只能話同價位比其他同區燒肉店差。係差很多添。(我係連燒肉like都覺得好食嘅水平的人)簡單講,咁多選擇,唔洗揀佢。唯一好處係不用等位。呀!生菜都唔錯,好新鮮。不過算啦,下次不會再來。
簡單講,咁多選擇,唔洗揀佢。
唯一好處係不用等位。
呀!生菜都唔錯,好新鮮。
不過算啦,下次不會再來。
午餐
  • 生菜
2023-06-13 56 瀏覽
好少嚟屯門,晚飯時間見到呢間燒肉好多人排隊,就到湊熱鬧,排埋一份😂呢度係專食日本牛,個Menu show啲牛相超吸引!結果我就揀咗中間價錢既《竹》放題.第一次食,如果好食下次就試吓最貴款放題啦!我揀嗰款放題,係有93款食物可以揀,而肉係主要食美國和牛.一坐低侍應就送碟有唔同部份嘅牛.有美國安格斯牛/美國牛小排/美國上級牛肋肉超好味!可惜呢幾款牛,冇得再叫!放題有牛/雞/豬/海鮮/蔬菜作為牛魔王嘅我哋,當然係專攻牛肉啦因為呢度放題價錢,唔算太貴,要為啲肉會將貨就價.但估唔到都好有質素!啲肉醃得啱啱好好,唔會太鹹!都食得出好濃厚嘅肉味😋😋😋我哋都叫咗好多豬😂特別要推介豬頸肉,超級好味,加上我哋燒到脆卜卜.所以食到唔停口!
呢度係專食日本牛,個Menu show啲牛相超吸引!
結果我就揀咗中間價錢既《竹》放題.
第一次食,如果好食下次就試吓最貴款放題啦!
我揀嗰款放題,係有93款食物可以揀,而肉係主要食美國和牛.
一坐低侍應就送碟有唔同部份嘅牛.

有美國安格斯牛/美國牛小排/美國上級牛肋肉
超好味!可惜呢幾款牛,冇得再叫!
放題有牛/雞/豬/海鮮/蔬菜
作為牛魔王嘅我哋,當然係專攻牛肉啦

屯門難得有燒肉放題一於去食下😆佢有幾款不同嘅套餐選擇今次我哋揀咗100分鐘美國SRF安格斯和牛放題$328/位連加一啱晒我地食肉獸🤤⭐️Lv3雜錦燒肉盛一坐低店員已經好快拎比我地👍🏻入面有日本佐賀黑毛和牛、A4牛肋肉、厚切牛舌等等每件牛油花均勻肉質鮮嫩非常正🥳⭐️豬肉及雞肉厚切日本黑豚腩肉、豬頸肉、日本豬腩肉幾款豬肉都好出色而醬汁雞翼,雞髀肉、雞腎都好新鮮美味😊⭐️海鮮類我哋試咗牛油廣島蠔,鹽燒牛油帶子及牛油煮蜆特別推介廣島蠔🫰🏻又肥美又鮮甜用牛油燒非常香😁⭐️蔬菜類牛油粟米、翠玉瓜、燒菠蘿、牛油金菇及日本甜薯等等應有盡有特別推介金菇同埋粟米❤️用錫紙兜燒熟左之後就食得正呀🫶🏻⭐️飲品汽水及罐裝茶種類都好多亦咖啡機比客人選擇加錢仲可以飲日本生啤而我哋特別推介麵豉湯幾足料而味道啱啱好😙 ⭐️甜品雪糕及雪條都有好幾款選擇而蛋糕🍰都唔錯有泡芙、藍莓芝士蛋糕及朱古力蛋糕等等細細件份量啱啱好🤩
屯門難得有燒肉放題

每件牛油花均勻
肉質鮮嫩
非常正🥳

⭐️豬肉及雞肉
厚切日本黑豚腩肉、豬頸肉、日本豬腩肉
幾款豬肉都好出色
而醬汁雞翼,雞髀肉、雞腎
都好新鮮美味😊

⭐️海鮮類
我哋試咗牛油廣島蠔,鹽燒牛油帶子及牛油煮蜆
特別推介廣島蠔🫰🏻
又肥美又鮮甜
用牛油燒非常香😁

⭐️蔬菜類
牛油粟米、翠玉瓜、燒菠蘿、牛油金菇及日本甜薯等等應有盡有
特別推介金菇同埋粟米❤️

幾足料而味道啱啱好😙

⭐️甜品
雪糕及雪條都有好幾款選擇
而蛋糕🍰都唔錯
有泡芙、藍莓芝士蛋糕及朱古力蛋糕等等
細細件份量啱啱好🤩

2023-06-08
10 分鐘 (堂食)
2023-06-11 78 瀏覽
逢星期六、日及公眾假期下午茶燒肉放題 $138+10%任食120分鐘!*上個月做緊180分鐘這個價錢包沙律、蔴醬豆腐、墨魚咀、海草精選三款肉類美國牛肉、雞腿肉、豚肉、精美甜品、罐裝飲品及熱朱古力、咖啡、奶茶等,日本明治雪條、杯裝雪糕任食。*即場💕臉書每人送2塊蔥花牛肉薄燒*埋單每人$152,兩個人每次叫兩碟就有四片,不停叫,雖然得3款肉但這個$玩下燒烤都 ok 既!

*上個月做緊180分鐘

*即場💕臉書每人送2塊蔥花牛肉薄燒
2023-06-11
2023-06-09 50 瀏覽
屯市開餐 有新開燒肉放題店😍即刻拉埋Frd子黎試下佢!🥳總共有4個價位揀 豐儉由人💰最大分別就係可點的菜式數量唔同有53、93、127同埋165品限時100分鐘或120分鐘⏱️今次揀咗96品嘅【竹放題🎋】 嚴選美國和牛燒肉 $268/100分鐘,一坐低就即刻上個頭盤俾我哋係跟餐送嘅嚐味燒肉盛🥩🍱包括安格斯牛肋條,和牛一口牛,上級牛肋肉,美國牛小排,骨付牛肋肉跟住就用嗰舊牛油脂🧈黎開爐嘢食就冇咁易燒燶 🔥至於其他食物就要自行掃QR code落單📱食肉獸就梗係主攻肉類啦牛肉有好多唔同部位 例如和牛肩脊肉、牛板腱、牛胸腩、牛舌等等🐮🐮🐮雖然雪花唔夠靚仔 色水偏深但係食落重牛味 有入口即溶😋燒完有點油花 好香 幾唔錯肉質嫩滑 唔鞋😌如果真係有唔食牛的朋友都唔怕因為仲有豬肉🐷同雞肉提供架 🍗特別想介紹下佢個華味鳥雞肉丸出面好少見雞肉打出黎嘅丸🍢口感偏腍 幾特別仲有推介埋佢個日本黑豚腩肉🍖肥瘦均勻 岩岩好又香又爽又嫩🍴呢度仲幾特色可以揀醃料的口味有原味、燒肉汁、塩醬味噌、辛味醬汁、日式竹炭燒汁味🥣個人覺得竹炭燒汁同肉係最夾🥢海鮮類就唔多只有青口,多春魚,墨魚仔,鯖魚條魚燒到皮香肉嫩 無腥味散少少鹽食
屯市開餐 有新開燒肉放題店😍

仲有推介埋佢個日本黑豚腩肉🍖
肥瘦均勻 岩岩好
又香又爽又嫩🍴

呢度仲幾特色可以揀醃料的口味
有原味、燒肉汁、塩醬
味噌、辛味醬汁、日式竹炭燒汁味🥣
個人覺得竹炭燒汁同肉係最夾🥢

海鮮類就唔多
只有青口,多春魚,墨魚仔,鯖魚
條魚燒到皮香肉嫩 無腥味
散少少鹽食 又唔錯

蔬菜類有成十幾種 都幾多🥬🥗
牛油金菇,翠玉瓜,茄子,秋葵 呢D就基本野一定有啦
燒菠蘿🍍最好食!
香甜!juicy!健康!

熟食方面,都有十樣八樣
芝士年糕、海苔魷魚天婦羅、甜薯等等
見枱枱都叫山田紫菜玉子飯🍙
真係幾好食 細細碗咁送下肉

自助區有生菜、沙律、豆腐等等既前菜任添
雪櫃既飲品、甜品、雪糕雪條都一樣係任食

個半鐘有多 時間好充足👍🏻
CP值高 三百幾蚊就食到捧住個肚走
上菜快 店員手腳又快 👍🏻
環境唔迫 坐得舒服
可以再有下次👅
2023-06-05 94 瀏覽
今日試咗138蚊三品放題,食足3個鐘,有牛雞豬食,肉質失望😢不過好多飲品揀,都唔錯💗冷氣足夠,食嘅時候唔會怕熱😚😚冇試其他放題餐,應該會好食D😋😋😋
冇試其他放題餐,應該會好食D😋😋😋
三品放題

今日好開心同屋企人朋友去咗一間屯門嘅燒肉點,呢一間小店第一次去,食咗之後你覺得超級好食呀,一定要介紹俾朋友食,第一間餐廳位置嘅屯門市中心,非常方便,屯門西鐵站行一至2分鐘就會搵到呢一間燒肉店,呢間餐廳裝修真係好好啊,好舒服,地方寬敞,好多空間,真係好有私隱度,非常之方便朋友去傾偈,而且呢一間裝修乾淨環境舒適,真係好亞朋友去傾偈,而且呢度食物質素好高,最主要推介的就是佢哋嘅紫菜飯,真係好好食㗎,分量十足,而且佢哋有好多唔同嘅燒肉選擇,有豬肉,牛嘅唔同位置嘅肉都有提供,真係好好多選擇,而且佢哋嘅甜品都好豐富,有啫喱又有布甸,有雪糕,佢哋嘅提供嘅數量都好多,唔使怕唔夠, 都好多選擇,所以我覺得呢一度食嘢係好舒服啊,而且呢度嘅上菜嘅時間得好快,真係100分啦
之前同🤴🏻係青衣試過佢嘅下午茶打邊爐放題,🤴🏻都幾鍾意,本來諗住試埋佢嘅燒肉放題,但個優惠完咗就變咗屯門呢間燒肉下午茶放題但可以燒3個鐘,咁就同🤴🏻入咗屯門啦!😁😁~~~牛肉、豚肉、雞肉~~~呢個燒肉放題只有三款肉,出面會有3~4款小菜提供,例如麻醬豆腐、泡菜、中華沙律、螺肉、蔬菜沙律同埋有生菜🥬,種類真係好少😕😕,我同🤴🏻大約食咗半個鐘就開始膩了,唔係飽到食唔到,係食肉食到膩😢😢,好彩有成3個鐘,我地食吓唞吓再轉食啲甜品,慢慢食😂😂肉質其實都一般般啦,如果有埋啲澱粉質,例如飯、麵會更好😗😗!

~~~牛肉、豚肉、雞肉~~~
2023-05-09