2019-01-09
呢間車仔麵店既位置都係係家維村附近, 係正我晏就去食果間刀削麵麵館既隔離..開倉過後,買左一大堆戰利品.. 而且我地晏就只係2個人share左一碗麵既情況下有D餓..咁不如係番屋企之前近近地試埋呢間車仔麵啦. Hahaha 呢間既餐廳環境就偏暗小小.. 呢度既做法都係買左麵先坐底搵位..佢有一麵兩餸 –一麵五餸~~ 而且價錢都清楚列明晒出黎! 佢地既廚房都好乾淨整齊~ 佢地既衛生情況都真係幾好!! 連客人坐既枱都係乾淨的. 唔會有一種不羈既感覺hahaha 我地別order左馳名辣魷魚、爽口金錢肚、惹味豬腸同生菜~馳名辣魷魚 – 唔辣~ 甜甜地..但好爽口.. 爽口金錢肚 – 佢呢個真係爽口..同平時食開果D金錢肚真係有D分別! 惹味豬腸 - 豬腸洗得好乾淨~ 唔臭.. 佢係幼腸.. 鍾意食幼腸既朋友仔可以去食呀!! 另一碗係惹味豬腸、滷水豆卜、秘汁雞翼、魚餅、甜心蘿蔔同生菜滷水豆卜 – 係大大粒既豆卜呀~~ 豆卜既作用係用黎索左汁/湯!!! 正秘汁雞翼 - 雞翼燜到好, 冇牙既都食得呀~ 而且雞翼既肉都燜到好入味~ 有小小酒香既味道~ 唁錯唔錯!!!魚餅 – 佢個感覺係同星星果隻魚餅
咁不如係番屋企之前近近地試埋呢間車仔麵啦. Hahaha
佢有一麵兩餸 –一麵五餸~~ 而且價錢都清楚列明晒出黎!
我地別order左馳名辣魷魚、爽口金錢肚、惹味豬腸同生菜~
馳名辣魷魚 – 唔辣~ 甜甜地..但好爽口..
另一碗係惹味豬腸、滷水豆卜、秘汁雞翼、魚餅、甜心蘿蔔同生菜
秘汁雞翼 - 雞翼燜到好[淋], 冇牙既都食得呀~ 而且雞翼既肉都燜到好入味~ 有小小酒香既味道~ 唁錯唔錯!!!
魚餅 – 佢個感覺係同星星果隻魚餅一樣.. 但係就薄D.. 味道正常~
甜心蘿蔔 – WOW… 我覺得自己真係冇叫錯!!! 呢個真係要推推!!! 佢真係好甜~ 甜到好似用糖水浸左咁 hahaha 不過真係正~