2024-02-04
👩🏻💻最近上網見到呢間有上海麵食嘅新派小店😍我就覺得好驚喜呀👍因為我係超鍾意食上海麵架🍜估唔到上海麵都可以有咁多配搭🔥好精彩呀🎉一定有下次🥳🍜六游三鮮魚湯上海麵 $108 : 呢個湯底超鮮味又濃郁🎉真材實料、誠意十足呀😍入面有雞胸、雲耳、蓮藕、蒽花、洋蔥、蝦、蟹肉仲有魷魚添🦑好食到成碗湯都飲曬呀🥳🍜六游雞湯上海麵 $82 : 鷄湯有家的味道👅原材料嘅心機味道🧑🍳入面有嫩滑嘅雞胸、雲耳、蓮藕、蒽花同埋洋蔥🧅有絲嘅蓮藕真係好少見嚕👍證明主㕑對食材嘅認真程度爆燈呀💯🦀蟹肉黃金蓮藕 $38 : 蓮藕上面鋪滿蟹肉🦀啖啖都充滿鮮甜濃郁嘅味道👅蓮藕爽脆又有蓮藕絲✅呢個小食好推介呀🥳🍠焦糖蕃薯 $42 : 第一次食焦糖番薯🍠焦糖蕃薯同煨番薯一樣咁暖胃😍多左個份甜絲絲嘅味道👅好滋味呢🥳🫖手工冷泡茶 $18 :茉莉香片味道帶點花香🌼入口濃郁爽口有茶味🍵唔錯👍