2023-11-02 116 瀏覽
#別忘了 餐廳主要提供台式火鍋小食及甜品放題,台式茶飲無限飲!!系天水圍區屬於少見。幾棵大櫻花樹,裝飾得粉粉嫩嫩的。入座時送上書籤,比大家寫上祝福,並可將大家嘅期盼掛於牆。提醒自己別忘了台式小確幸生活!我哋揀咗要Set B極上牛翼板套餐(90分鐘:$268)!🔍湯底有9款選擇,揀左蕃茄及香濃椰子雞湯。兩款湯底都好夠味,有好香椰子味同超甜蕃茄味。加湯並非只得雞湯而系系原味湯底。🔍肉類-極上牛翼板-精選牛板腱-西班牙栗飼豬梅片-羊肉卷-紐西蘭草飼牛當中嘅牛翼板令我幾有驚喜!油花分佈好均勻唔會太多肥膏,系鍋內輕輕灼熟,肉質鬆軟,有種入口即溶嘅感覺!而羊肉食落去唔會又唔會過羶,味道啱啱好👍👍🔍小食鹽酥雞、台灣小香腸、花枝丸、甜不辣、蝦卷、仲有十分邪惡嘅榴連炸彈等~炸物普遍炸得香口!值得一試😎🔍飲品水果茶、奶茶、百香果梳打...冰既多少同甜度都可自由選擇~🔍甜品有芋圓仙草凍、雪糕球、迷你窩夫、布甸、雪花冰等唔同種類嘅甜品~90分鐘時間,其實已經吃好滿足,估唔到火鍋店內有咁多打卡位,食物、 甜品同飲品選擇亦相當豐富,上菜嘅速度之快。係一個聚會嘅唔錯選擇。一定會再約朋友來。

🔍湯底

-羊肉卷
-紐西蘭草飼牛

🔍小食

🔍飲品
水果茶、奶茶、百香果梳打...冰既多少同甜度都可自由選擇~

🔍甜品

2023-11-01 137 瀏覽
天水圍呢幾個月新開嘅一間超抵食火鍋店🤩 小編嗌咗最平嘅set $198 90分鐘精選牛板腱 setA 間火鍋店裝飾幾可愛好友台式風格😂😂😂湯底可以鴛鴦鍋我嗌咗蕃茄同關東煮🍅🍢個湯蕃茄味幾濃關東煮甜甜地仲有啲藥膳嘅option 不過今次就嗌咗呢兩個😋配料方面蔬菜丸嗰啲基本嘢都有,特別讚一讚個麻吉燒😂根本上就係湯圓😋花生味甜甜糯糯小編好鍾意 🍡🍡小食方面真係超級多😋😋竟然仲有地瓜條芋泥波波炸香蕉鹽酥雞甜不辣醉雞炸雞扒等嘅台式嘢食😋仲要全部都係任食🤩🤩特別個滷肉飯😂小編知道食火鍋放題唔應該食太多飯嗰啲但係都係忍唔住食咗碗😂😂😂鍾意台式嘢食就唔好錯過😋😋😋甜品同埋珍珠奶茶方便都係大家嘅天堂🤩🤩全部都係放題咁樣食😋😋小編特別欣賞個水果茶🍎🍇唔滯好飲😋😋食完仲有一人限一杯嘅Movepick真係超級超級抵食 🤩🤩🤩🤩

2023-11-01 91 瀏覽
推薦呢間任飲任食台式火鍋店!❤️性價比高!90分鐘食到飽👍我地揀左極上牛翼板套餐 $268/位 90分鐘 ($298係120分鐘喔)無論肉類定小食同飲品等都係可以無限追加!😆😆最正係台灣飲品都係即叫即做 仲任飲肥水✌️鴛鴦鍋叫左招牌麻辣湯同香濃椰子雞湯~ 鐘意雞湯有杞子紅棗養生又補身❤️套餐有以下basic肉類選擇極上牛翼板西班牙栗餇豬梅片紐西蘭頂級肉眼草飼牛 日本鹿皃島茶美豚梅肉精選牛板腱羊肉卷我地兩人總共食左20幾碟肉 食回票價啦☺️☺️出面仲有自助蔬菜同炸物!必食炸芋蕃薯波👏仲有紫淮山好少見架!肉類個人最推薦精選牛板腱👏肉類肉質都不錯~仲叫左以下食物:台式墨魚滑花雕嫩雞肉榴槤炸彈澎湖花枝丸甜品類 雪糕好食!😋MOW特濃朱古力杯MOW抹茶雪糕杯台式仙草凍朱古力雪糕配迷你窩夫甜品類一樣咁正!水果茶水果乳酸梳打珍珠奶茶加一服務費別忘了 (天水圍)天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖
推薦呢間任飲任食台式火鍋店!❤️性價比高!90分鐘食到飽👍

MOW特濃朱古力杯
MOW抹茶雪糕杯
台式仙草凍
朱古力雪糕配迷你窩夫

甜品類一樣咁正!
水果茶
水果乳酸梳打
珍珠奶茶

加一服務費

別忘了 (天水圍)
天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖
台灣食身總係令人念念不忘同好掛住🥰呢間台灣火鍋放題任食就足夠令大家回味台灣小食、飲品同甜品。一個價錢食盡咁多野真係夠晒抵😎✨SET B極上牛牛翼板套餐💰($268/90分鐘.$298/120分鐘;小童及長者各平$80)火鍋湯底總共有9款可以選擇!今次揀咗台灣惹味沙茶湯同芝士牛奶鍋。前者入面有大量蒜頭,洋蔥等做湯底,沙茶味好濃。後者芝士牛奶好特別,係濃濃嘅牛奶味中又帶啲芝士味😚火鍋配料都超過30款任拎!雪櫃出晒煙,確保配料夠凍!最深刻印象就係芋頭丸、米血糕同埋麻吉。呢幾樣平時係出面火鍋店比較少見😗除咗配料之外仲有多達9款台式小食,最鍾意食鹽酥雞、花枝丸同埋榴連炸雞!每款都即叫即炸,咬開榴彈炸彈啲醬仲流晒出黎,好邪惡🤤套餐包咗六款肉類。當中最吸引嘅肉就係極上牛翼板。肉嘅紋理就已經好靚,食落唔韌又好有牛味。另外日本鹿兒島茶美豚梅肉塊塊都好大塊,好有肉味😋飲品就比起其他火鍋店好唔同喇!平時汽水,紙包飲品就飲得多。呢到就係一杯杯即叫即整嘅手搖飲品,有最常見嘅珍珠奶茶到乳酸梳打都有,多達20款任飲!嗌咗冬瓜茶、芋圓圓奶茶同鳳梨乳酸梳打,杯杯都好足料,同平時出面嘅手搖杯不相伯仲🤩最後仲有多達11款,

✨SET B極上牛牛翼板套餐

最後仲有多達11款,有窩夫、雪花冰、仙草凍等。太飽關係正係食咗窩夫,窩夫鬆軟好有奶同蛋味。另外仲有每人限叫一款雪糕,食完真係大滿足😍

————————————————————————
💰加一:✔️
⏰限時:90/120分鐘 (晚市)
2023-10-18 98 瀏覽
好想打邊爐食台式放題,就揾間離屋企唔太遠🤣近近地嘅台式放題過下口隱🤭✨set B 極上牛板腱成個放題有好多野揀👍🏻熟食嘅種類都好多,好多台式小食,基本上係滿足到想食台式小食嘅欲望,因為有時係台式餐廳根本食唔到咁多款🤣牛都ok嘅,不過本身肥米鍾意食豬多啲!佢啲豬好好食🤤湯底肥米揀左椰子雞同蕃茄🤣兩個湯底都勁濃😍唔洗點醬汁都完全夠味!椰子雞係一路滾一路有好香嘅椰子味😆個蕃茄湯就蕃茄味好出,食肉用呢個湯底好夾!熟食都可以嘅,舊炸雞扒都幾出色😍好香口,仲要係有汁㗎,一啲都唔乾!🤣如果同friend食真係可以叫個細嘅一齊share🤣咁就可以食多啲其他嘢,唔會比件雞扒搞到飽左😆而飲品方面都有好多選揀🤤基本上好多都有!仲有好多款甜品揀🤩餐廳環境都好靚🤩坐得幾舒服,個價錢都唔算太貴,性價比都幾高下!#別忘了 📍天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖

✨set B 極上牛板腱

#別忘了
📍天水圍天湖路2號天耀廣場LG樓15-16號舖
別忘了最近於天水圍開設分店,台灣火鍋放題可選90或120分鐘腱餐時間,由每位$198至$518不等,最高級更可享用A4宮崎和牛。座位空間充足,更與荃灣店一樣佈滿櫻花樹裝飾。自助區提供羽衣甘藍、娃娃菜、通菜、萵筍等各款蔬菜,以及米血糕、蛋餃、芝士腸、貢丸、響鈴、王子麵等其他配料。醬料區旁放有四款炸物,包括脆皮香蕉、脆皮地瓜條、地瓜丸及香甜番薯仔。九款湯底包括招牌台灣麻辣湯、台灣藥膳當歸湯、台灣香濃椰子雞湯、自家製台灣番茄湯、鰹魚昆布湯、芝士牛奶鍋、台灣惹味沙茶湯、台式壽喜燒及十小時香濃豬骨湯,麻辣湯香辣惹味而椰子雞湯濃厚鮮甜。小食包括花雕嫩雞肉、麻辣鴨血、鹽酥雞、宜蘭蔥肉餅、台南府城蝦捲、榴槤炸彈等。極上牛翼板、精選牛板腱、紐西蘭頂級肉眼草飼牛、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片及羊肉卷各款肉類新鮮。珍珠奶茶、小芋圓奶茶、百香果梳打、荔枝乳酸梳打、鮮檸檬紅茶、冬瓜茶、桂圓紅棗茶等飲品超過四十款選擇。朱古力雪糕配迷你窩夫冷熱交融,另外更有火龍果雪花冰、芋圓仙草凍、檸檬愛玉凍、芒果布丁等,份量迷你可以多試幾款。最後每人更可從Mõvenpick雪糕、森永布甸或樂天西瓜味雪條中自選一款。

座位空間充足,更與荃灣店一樣佈滿櫻花樹裝飾。

2023-10-09 102 瀏覽
今日同朋友周圍行到好攰,決定一於要刷餐勁嘅!見到呢間台式火鍋放題評價唔錯,就入左去試下今次試嘅係B餐任食火鍋極上牛翼板 (每位$268)湯底揀左招牌台灣麻辣湯同埋香濃椰子雞湯,兩個湯都超入味!特別係椰子雞湯,真係有超濃椰子味,擺入湯底滾嘅每一舊肉都入曬味,絕對值得挑戰!肉類方面,當然唔少得瘋狂order極上牛翼板,紐西蘭頂級肉眼草飼牛同埋,好濃牛味之餘,肉質都好嫩滑最驚喜係連帶好多台灣小食+甜品都係任叫任食!鹽酥雞,台灣小香腸,蜜糖窩夫配雪糕都係我最愛。另外都有好多款台式飲品任飲,珍珠奶茶,水果茶同埋冬瓜茶等等都拍得住出面台式飲品店質素,絕對唔hea!座位對出仲有火鍋配料可以任攞,今次真係食到夠曬本啦!

今次試嘅係B餐任食火鍋極上牛翼板 (每位$268)

座位對出仲有火鍋配料可以任攞,今次真係食到夠曬本啦!
主打台式火鍋放題,讓你盡情享受自在美食的樂趣!選擇多樣,點餐更方便快捷,只需掃描二維碼即可輕鬆下單!✨芝士牛奶鍋:濃郁的芝士與香濃牛奶結合,帶來獨特的風味享受。台灣惹味沙茶湯鍋:深受喜愛的台灣風味湯底,豐富口感,絕對讓你回味無窮。🥩鮮嫩多樣的肉食選擇,爽脆的牛翼板散發著豐富的牛肉香氣,一咬即爽,絕對不容錯過。豬梅片和羊肉片:誘人的豬梅片和羊肉片,口感鮮嫩,絕無膻味,肉質鮮美。🥗 多款新鮮蔬菜:唐生菜、南瓜、蘿蔔和粟米,新鮮清甜,尤其推薦芋蓉貢丸,口感綿密,美味無比。🍖台式特色小吃:台式鴨血、豬肚和鹽酥雞,味道絕佳,口感豐富。別錯過酥炸魚皮和嚮鈴,輕脆可口。

2023-09-28
2023-10-08 62 瀏覽
🎶 「還記得櫻花正開還未懂跟你示愛」除咗荃灣, 別忘了台式火鍋喺天水圍都有得食啦!在天耀廣場,見到櫻花樹的裝飾,這間餐廳正是別忘了。地方潔淨闊落加上長餐枱, 打邊爐特別有氣氛。點了招牌台灣麻辣湯底, 辣度適中香辣又惹味。落單應單快速, 好有效率。火鍋肉食點少得牛肉, 極上牛翼板, 牛板腱和肉眼薄切, 牛味濃郁又快熟,還有豬梅肉和羊肉卷, 加上麻辣湯底令味道更突出。配料點了酒嫩雞肉, 百頁豆腐, 濃汁牛丸和芋泥包心丸等, 蔬菜有羽衣甘藍, 冬瓜片, 南瓜片, 鮮腐竹和香甜粟米等, 夠曬豐富。小食最喜歡酥炸香蕉和甘甜蕃薯條, 酥香可口。特色台式水果茶和鳳梨梳打等, 冰凍潤喉, 再來個美味movenpic雪糕, 夠曬窩心。初春來時,大家彼此再約定過繼續期待下一頓幸福!#天水圍美食 #台灣菜 #火鍋 放题 #手機食先 #軒公 #櫻花樹下 #沒有一頓火鍋解決不了的事 #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger
🎶 「還記得櫻花正開還未懂跟你示愛」

地方潔淨闊落加上長餐枱, 打邊爐特別有氣氛。

還有豬梅肉和羊肉卷, 加上麻辣湯底令味道更突出。

配料點了酒嫩雞肉, 百頁豆腐, 濃汁牛丸和芋泥包心丸等,

小食最喜歡酥炸香蕉和甘甜蕃薯條, 酥香可口。

初春來時,大家彼此再約定過繼續期待下一頓幸福!

今日(7/10/2023)中午時間同左屋企人黎食中午餐。咁我地就揀左單點而唔係放題。叫左3個飯(雞排+鹽酥雞+排骨),各1杯珍奶咁。講真,食落去係幾好食,個個一開始都好滿意。諗住下次再黎試下個放題。點知一個鐘都未到我地個個返到屋企都爭廁所🥲 柯到七彩。屋企人就柯左2-3次都係柯水。而我自己到依家夜晚都仲肚痛緊。我就嚴重啲柯左5次已經。都係柯水🥲🥲🥲🥹都幾失望,以為係天水圍搵到好西食,點知3個人去食3個返到黎都肚痛。好少會寫評價。大家慎選🙇🏻‍♀️🙏🏻🥲
2023-10-07
呢間台式火鍋店由荃灣再開分店到天水圍 主打性價比高既 任食邊爐加台式小食 重有重有係任飲台式飲品 餐廳環境有啲櫻花樹 成個感覺有啲和式風格 呢度亦都有自助區 有唔同嘅蔬菜同埋丸類 亦都有麵類 梗有一款啱你口味我地今次叫左任食 Set B $268/位有 極上牛翼板 紐西蘭頂級肉眼草飼牛 精選牛板腱 西班牙粟飼豬梅片 日本鹿兒島茶美豚肉 羊肉卷 同其他熟食小食等等 湯底就係一人一迷你鍋 一個係壽喜燒湯 壽喜燒湯叫左係人頭計會一人一隻生雞蛋 而另一個係 藥膳當歸湯 香噴噴既藥膳湯味 十分開胃極上牛翼板肉質好嫩滑 油脂分布平均 配埋壽喜燒湯 再沾啲蛋汁食 味覺口感層次嘅昇華紐西蘭頂級肉眼草飼牛濃濃既牛肉香味 肉質較厚實 日本鹿兒島茶美豚肉非常有驚喜嘅豚肉片 肉質嫩滑彈牙 配壽喜燒湯亦是一流羊肉羊味都相當出 配藥膳當歸湯會更加出色小食大家仲可以叫到唔同經典嘅台灣小食 例如甜不辣 鹽酥雞 花枝丸 台灣香腸 而當中仲有我最鍾意嘅榴槤炸彈 滿滿嘅榴槤蓉 簡直係放題必點

我地今次叫左任食 Set B $268/位

羊肉
羊味都相當出 配藥膳當歸湯會更加出色

小食
而當中仲有我最鍾意嘅榴槤炸彈 滿滿嘅榴槤蓉 簡直係放題必點
睇過Alfred 介紹,知道老闆好有心,今日特登過去幫襯🫡別忘了係一間天水圍新開既任食台式打邊爐,雖然店面唔大,但麻雀雖少,五臟俱全,自助區仲有唔少係其他任食邊爐揾唔到既食物,例如羽衣甘藍、紫芯蘿蔔。 🤩🤩今次叫既湯底係鴛鴦麻辣同壽喜燒,兩個湯底味道都相當濃郁,唔怕加太多水會越食越淡。😜如果想食正宗既壽喜燒,仲可以單叫蘭王雞蛋,等客人可以將淥熟既壽喜燒牛肉撈入雞汁入面,享受正宗壽喜燒食法。 😎食物方面,今次食左極上牛翼板餐,包左3款任食牛肉同一款豬肉,每款肉切既厚度岩岩好,湯底滾起後只需淥幾秒即可入口,肉質嫰滑。😋另外仲嗌左花雕嫰雞肉,麻辣鴨血同台式墨魚滑,當中鴨血十分之驚喜,利用藥膳既醃法配合麻辣,估唔到原來幾夾。 🥳別忘了最貼心既係店員會好主動幫手加水同清理台面,飯後除左任食放題最常見會送既雪糕外,仲有好多唔同類型既甜品可以任叫,包括窩夫,布甸等等。而今次就食左鳳梨雪花冰,份量唔少!😆😆
睇過Alfred 介紹,知道老闆好有心,今日特登過去幫襯🫡

黎天水圍探朋友,佢帶我黎天耀商場食台灣火鍋,話又抵食,環境又靚😍裝修用左好幾棵櫻花樹🤩 坐係下面打邊爐,心情都特別靚台式火鍋實在太合我心意😋因為有好多台式小食同飲品可以任食🤩鹽酥雞,台灣香腸同珍珠奶茶🧋係我必食嘅😍而且出面嘅火鍋料都有好多台灣特式丸類😋我係芋泥控,所以芋泥貢丸同香芋卷真係必食👍🏻芋泥餡好香甜,勁正👍🏻仲有水晶餃,好特別,個皮好煙韌,我都好鍾意❤️我哋食set B,入座已經點好第一輪嘅牛同豬肉,特別推介碟牛翼板,質地嫰滑,好易入口😋牛味濃👍🏻仲有台式甜品,仙草,棉花冰同雪糕任食😂記得留肚食甜品呀😂

裝修用左好幾棵櫻花樹🤩 坐係下面打邊爐,心情都特別靚

仲有水晶餃,好特別,個皮好煙韌,我都好鍾意❤️

仲有台式甜品,仙草,棉花冰同雪糕任食😂記得留肚食甜品呀😂
1K
2023-09-24 3553 瀏覽
#天水圍 #元朗 櫻花樹下享受吃到飽火鍋是甚麼體驗? 浪漫又溫馨的! 每位還送一張很美的書籤 “別忘了、幸福的味道”! 美美的環境, 享受著台灣直送火鍋料, 任飲任食90分鐘才 $268/位! 雙拼了火鍋湯底 ~ 鮮椰皇水使用的 “台灣香濃椰子雞湯”、台灣人最愛的 “台灣惹味沙茶鍋”! 選了B, 極上牛翼板套餐! 極上牛翼板、紐西蘭頂級肉眼草飼牛、精選牛板腱 ~ 牛肉味濃郁, 清晰的雪花紋理, 肉質嫩滑, 超讚的! 西班牙粟飼豬梅片、茶美豚梅肉 ~ 除了牛肉以外原來還有其他選擇, 完全沒有豬腥味! 羊肉卷 ~ 沒有羊羶味, 薄薄一片, 想不到與沙茶湯底很配! 除了以 QR code 點選下單, 還有自助區, 丸、餃、菜、麵食等! 選擇十分多呢! 熱食也不少! 台式小食: 紹興醉雞、鹽酥雞、台灣香腸、台南府城蝦捲…等等! 最喜愛醉雞, 很濃郁的酒味呢! 涼菜中我最欣賞陳醋木耳, 超讚的! 飲品除了自助區內的罐裝及茶飲, 還有水果茶、冬瓜茶…等等即調飲品, 選擇十分多啊! 甜點選擇也不少, 有我最愛的冰粉及芋圓仙草凍, 竟然還有即叫即製的迷你窩夫及雪花冰呢!
#天水圍 #元朗

選了B, 極上牛翼板套餐!

涼菜中我最欣賞陳醋木耳, 超讚的!

2023-09-24 69 瀏覽
本人一家有老有嫩,當中更需要輪椅坐位,家人擔心該店未能招呼輪椅食客,故提前訂座。打電話時 ,一位男店員接聽(抱歉無問名字)親切有禮,更主動提出協助替我們留位,亦沒有限定需要消費多少,即使我們因食量不大只叫定食也不計較。之後因事遲到,另一店員Tiffany 都非常友善,為我們打點一切,甚至願意聽老人家發牢騷。就算小朋友坐唔定,整體員工都非常體諒,感受到他們的工作熱誠。店內食物質素也不錯,價格又相宜,一定會再光顧!謝謝你們!
店內食物質素也不錯,價格又相宜,一定會再光顧!謝謝你們!
  • 打邊爐