2019-12-01
<屯天元米豬連食店勤記>屯天元區已開始有既定既黃色經濟圈 呢間勤記 食潮州野係其中一間 冇落味精既潮州菜 價錢相宜 有飯餐有小菜 味道十分唔錯👍🏻 🍴椰子雪耳蓮子百合豬骨湯🐷晚餐加10 蚊就會有湯 飲品 飯。 我想講呢個例湯勁好飲 估唔到係甘正 椰子味香落足料 豬骨味香 又有蓮子既甜味 好潤好好味👍🏻 🍴花鵰醉雞 例 44 蚊🐤醉雞既酒味偏濃 雞肉凍食夠嫩滑入味 雞皮香滑 雞肉軟林 好正🍴香茅雞扒肉燥飯52 蚊🐤飯同雞扒分開上 唔驚炸雞扒會淋 雞扒 炸得幾香脆 香茅味唔算濃🐤 幾厚肉 同嫩滑 點 d甜酸汁都正, 而肉燥飯 既肉碎幾夠豬肉味 醬汁甜咸味適中 🐷飯淋左 d . 但可接受 整體唔錯🍴薑汁芥蘭炒臘腸 47 蚊 🐷好抵食 勁多芥蘭夠新鮮爽口🌿 臘腸唔係超肥嗰 d . 係比較爽彈 味道比較香甜 juicy 用薑汁炒要黎撈飯十分唔錯🍚 🍴芒果海石花凍 🥭 加12蚊呢個甜品好正 椰汁味香 凍度適中 ❄🥥 個花凍有 d似爽口既大菜糕 芒果夠新鮮🥭 十分清新 正Score 平均分 <7.2/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍
<屯天元米豬連食店勤記>
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#勤記潮州食家
元朗教育路寶城大廈5a地鋪