2008-03-05
西環愈來愈多日本料理店舖開張,今次便試有眾多好評既十人十色。地方大,成間店無一半滿座。卡位full咗,要坐迴轉壽司檯,不過都無所謂。我哋俾$128/二人dinner set所吸引住,有好多嘢食,而且份量又唔少,有:燒鱈魚片- 薄薄哋既燒鱈魚片,食落既口感有點似食緊薯片咁,但燒得過燶,扣咗d分。三文魚刺身- 有五片,味道不過不失什錦燒物- 有雞肉串、冬菇、雞軟骨及鹽燒雞翼,雞肉略嚡,其他也只是一般南瓜拼蕃薯天婦羅- 炸得不夠香口,好普通芥末醬燒生蠔- 芥末醬配上檸檬汁,其實幾夾,但不是用新鮮生蠔,有點失望雞扒鍋- 湯汁是用sukiyaki的湯底,太甜嘞,雞扒有些少嚡三文魚茶漬飯- 淡如白開水既茶漬飯,認真麻麻甜品- 凍綠茶麻糬,有新鮮感,但雪得太凍,所以比較硬另外仲點咗「招牌菜」蟹膏芝士山芋餅($38),山芋餅夾著芝士及少許蟹膏,這個招牌菜本人就不太欣賞嘞,可能是個人口味啦。以這個價錢來說,食物質素雖然普通,但份量多絕對沒有偷工減料之嫌,所以絕對會再嚟幫襯。P.S.:六時後加一服務費
三文魚刺身- 有五片,味道不過不失
南瓜拼蕃薯天婦羅- 炸得不夠香口,好普通
三文魚茶漬飯- 淡如白開水既茶漬飯,認真麻麻
甜品- 凍綠茶麻糬,有新鮮感,但雪得太凍,所以比較硬
P.S.:六時後加一服務費