2007-11-02 15 瀏覽
前幾天中午,我到西環公幹,偶然見到十人十色壽司店,在好奇之下入店內進食,覺得食物幾好,我叫1客客飯食,唔錯。價錢公道,有飲品,有湯,埋單3拾幾啫,好抵。過幾天晚上約8時許,我同幾個朋友再到十人十色壽司店品嘗壽司及刺生,我最喜歡三文魚壽司,刺生,什錦沙律,蟹籽壽司,蝦天婦羅,味道都幾好,再試吓熱食,麵豉湯,雞軟骨,烏冬及湯都好好味,食物好多欵,不能盡錄,唔錯,我同朋友食咗好多碟‧埋單每人消費約$115,好抵食,價錢唔貴,我會再去‧
埋單每人消費約$115,好抵食,價錢唔貴,我會再去‧
2007-10-31 8 瀏覽
今晚同朋友一行4人去這間新日本菜,因為$20半磅三文魚吸引;但每枱只可order一次,我們同經理要多一碟說4人不夠食,他話特價只可一次,因要賠本的;我們唯有要正價半磅$40,但計落一磅都只是$60算平。本來想食壽司,但見有牛肉火鍋大家便叫了一客;牛肉好味好嫩,鍋底料好多...正!另叫了特價$38珍寶牡丹蝦併三文魚及$18海胆,蝦真比一般的大,而且還可以每人order一份...超正!服務算ok!因我們多次要求特價品可不可以order多份,他們都有耐性地解釋可以或不可以。一句講哂!...抵!...超好食!

一句講哂!...抵!...超好食!
2007-10-28 1 瀏覽
八點幾去到, 本身俾$18 海膽吸引黎, 入到去先知無.. 算... 食其他野啦男朋友叫左鰻魚飯定食, d 汁超咸, 鰻魚都唔係咁好食, 麵豉湯一樣係好咸, 蒸蛋叫做正常d拿了一碟三文魚壽司, 都唔好味既, 食落去都唔覺得肥美, 北海道活壽司平d 好味d想叫豬軟骨拉麵, 竟然無拉麵, 烏冬又要加$5 先有, 好唔開心囉... 唯有叫個雞扒鍋定食, 又係超咸囉, 雞肉又鞋, 好似食緊雞肉乾咁, 真係好難食, 求其食左幾淡就算, 怕食多啖食頂親個胃服務態度都好唔得, 叫人叫幾次先有人理; 男朋友個餐黎時, 阿姐講左個野, 男朋友聽唔清楚問佢講甚麼, 佢好悔氣咁話無野就走開; 到我個餐黎個陣, 男朋友己經食緊野, 但個餐都係擺佢個邊.... 個位好窄, 個盤好大, 唔係好夠位...雖然唔係貴, 但又難食, 服務又差, 一定唔會再黎..

雖然唔係貴, 但又難食, 服務又差, 一定唔會再黎..
2007-10-28 2 瀏覽
我住响西環又係日本菜發燒友,所以9月頭開張呢間壽司店就第一時間去試吓。裝修好靚,所以比人感覺好似好貴,但又唔係喎!第一次去就試回轉壽司,覺得魚生好新鮮好好味。推介火炙左口魚邊,好爽好味!第二次去就試廚房熱食,又好好食好有水準喎!(一般回轉店的熱食好難食)每人100元左右。第三次去試午餐\,Wa!大件夾低食仲要好好味添。推介58元刺身壽司定食,有6件壽司、4片三文魚刺身、一大碟蟹籽沙律及一碗烏冬,大食如我都飽到想嘔。到10月中再同女友去食晚飯,發現有套餐\食就叫咗個168元2人套餐\,初初以為套餐\份量不會大,就加了數碟壽司,但上枱時大份到2個人都食唔哂。(唔加壽司就啱啱好la!)無加一,埋單都係200元,有咁ga水準,咁ga價錢,真係好低。我一定會成日去食。食物夠水準,價錢合理,環境又靚又新,西環少有,值得推介!(好過隔離間三上多多聲la!都唔明點解仲有人去食同咁多人排隊)