2020-08-05
1945 瀏覽
依間雞飯係朋友介紹話好食嘅,所以今次就嚟食喇小店位置喺元朗千色店附近,都幾方便,喺中午嘅時間,都見到有唔少人幫襯,小店雖然位置比較小,不過感覺都幾乾淨由於隔離嗰個一早試過個雞飯話好好食,所以今次都叫咗個雞飯再加一個面,同埋試下咖咉多士望一望個特飲,竟然有好多馬來西亞先有既嘢飲,例如馬來西亞最出名嘅白咖啡,佢哋好鍾意飲嘅美祿,所以今次我都叫咗個鴛鴦美祿,同奶茶紅豆冰試吓個餐餸嘅湯都非常之鮮甜,冇咩味精味,幾好飲應該係美祿雙拼,個人認為比較甜,如果少甜會更加好味同樣地紅豆奶茶我哋都覺得係比較甜既,不過事實係喺馬來西亞度飲嘅時候都係非常之甜,所以如果唔習慣飲太甜嘅嘢嘅人最好叫少甜啦個雞做得非常之滑,連雞翼都去左骨頭非常細心,喺每一張枱上面,都有馬來西亞入面好興用嘅好杰既豉油同埋辣油,點埋依兩個仲更加有風味,簡單啲來講好食另一個叫嘅蝦麵,外表睇嚟非常之辣,不過食落就都OK嘅,入面同馬來西亞一樣都係用米粉再溝油面斑斕咖央多士,斑斕味不是太重,不過夾埋個鮮牛油,幾好總括嚟講,個人最欣賞嘅係個海南雞飯,下次嚟嘅話會試埋其他嘢食PS 小店啲音樂幾好聽😂😂同埋職員都非常之有禮貌會特別提醒我哋個面係有少少
個餐餸嘅湯都非常之鮮甜,冇咩味精味,幾好飲
應該係美祿雙拼,個人認為比較甜,如果少甜會更加好味
斑斕咖央多士,斑斕味不是太重,不過夾埋個鮮牛油,幾好
PS 小店啲音樂幾好聽😂😂同埋職員都非常之有禮貌會特別提醒我哋個面係有少少辣嘅,呢啲人情味係小店先有嫁na😆