門口姊弟踏單車Banner,充滿濃濃檳城風情。  我真係好鍾意食海南雞!​ 幾乎個個星期都會去食😋​ 今次我就試咗位於元朗西菁街嘅「南香雞飯」!呢度主打街坊價馬拉菜,食到頂肚,人均都係HK$50-HK$100,認真抵食又好味! 飯底不算出色,但雞肉真係無得頂!  好幼嫩嘅雞肉,令人一試難忘。   嚟得呢度,點都要試佢哋招牌嘅海南雞飯!​😍 令我驚喜係,呢度嘅雞肉好嫩滑!雞皮微爽,加埋自助點嘅辣椒醬、黑醬油,成件事好惹味!不過個雞油飯底就一般,我覺得雖粒粒分明,但偏乾,亦因為咁雞油香唔夠,尚可改善。​另外,我好鍾意佢跟餐附送熱薏米水,微甜,個底好多薏米,健脾解毒,幾好。​ 整體嚟講,以元朗嘅海南雞,質素算係中上!​ ​ 海南雞飯套餐(連湯及熱薏米水)HK$51​ 滿布文宣嘅牆身。  滿布文宣嘅牆身。  店舖不大,不過對正馬路,幾開揚。   最後附上Menu~供大家參考。
門口姊弟踏單車Banner,充滿濃濃檳城風情。

我真係好鍾意食海南雞!​
幾乎個個星期都會去食😋​

海南雞飯套餐(連湯及熱薏米水)
飯底不算出色,但雞肉真係無得頂!

好幼嫩嘅雞肉,令人一試難忘。

嚟得呢度,點都要試佢哋招牌嘅海南雞飯!​😍

整體嚟講,以元朗嘅海南雞,質素算係中上!​

海南雞飯套餐(連湯及熱薏米水)HK$51​

滿布文宣嘅牆身。

滿布文宣嘅牆身。

店舖不大,不過對正馬路,幾開揚。

最後附上Menu~供大家參考。

2020-04-27
海南雞飯套餐(連湯及熱薏米水)
  • 海南雞飯套餐