2019-09-15 28 瀏覽
這裡只賣兩款拉面,選擇有點少,豚骨拉面和蝦味噌豚骨拉面,但味道確實很不錯。小龍蝦蟹子沙律🌟🌟🌟🌟龍蝦肉,蟹子和土豆泥拌在一起,可以夾在紫菜片吃的,味道鮮美很不錯。餃子🌟🌟是一般的煎餃,裡面是豬肉料,煎得不夠脆,普通。豚骨拉面🌟🌟🌟🌟分量夠,軟硬度適中,湯底濃郁,但也不會太咸。蝦味噌豚骨拉面🌟🌟🌟🌟🌟這絕對是這店最好吃的拉面,面上配了干樱花虾,和我最喜欢的玉米🌽粒,所以比豚骨拉面好吃,鮮味更突出。

小龍蝦蟹子沙律🌟🌟🌟🌟

餃子🌟🌟
是一般的煎餃,裡面是豬肉料,煎得不夠脆,普通。

豚骨拉面🌟🌟🌟🌟
分量夠,軟硬度適中,湯底濃郁,但也不會太咸。

蝦味噌豚骨拉面🌟🌟🌟🌟🌟
2019-09-13 24 瀏覽
北角博多拉麵別天神簡直是我的飯堂,地點方便又好味。麻雀雖小,五臟俱全,似日本拉麵店。門口有部自助點餐機,最啱香港速食文化。放工想快食回家的我點了別天神套餐配小龍蝦蟹子沙律,再加配一客餃子。拉麵是豚骨拉麵,上菜貌相吸引,溏心蛋效果恰到好處,口感黏黏稠稠,配菜有木耳絲,十分爽口,湯底濃而不漏,吃到最後可以改變口味,加入蒜蓉和辣芽菜,即刻胃口大增。小食餃子平平無奇,反而小龍蝦蟹子沙律每次食都覺得唔夠喉!啖啖龍蝦肉配上脆卜卜紫菜,適合送酒!

2019-09-08
2019-09-06 89 瀏覽
晚餐不想吃太飽,來一碗拉麵 🍜 就剛好,正好在家對面就有一家正宗的日本 🇯🇵 拉麵店,別天神全港有多間分店,之前也吃過另一間,特色是沒有加味精,真材實料用豬骨煮成的拉麵湯底,味道濃郁但不油膩,並選用幼拉麵比普通拉麵更吸湯,正宗日本傳統風味!💕💕👍🏻 店內還張貼了一張教客人自行調製特濃或特辣口味的教程,可以試試不同的味道!朋友點的蝦味噌拉麵也很不錯,湯底充滿蝦的鮮味,好像所有精華融入其中,好滋味!

係北角一個唔起眼既角落,見到間細細地既拉麵店,好奇心驅使下決定試下。套餐可以跟餃子或者小龍蝦沙律。叫完坐低冇耐,兩款小食已經送到面前😋😋小龍蝦沙律🥗竟然真係有大大隻小龍蝦(好彩唔係蟹柳碎🥰)包埋紫菜食真係好夾好好味。煎餃子🥟煎餃子都ok既,不過由於小龍蝦沙律太驚豔,呢個相較之下就稍為遜色,但有成4粒,係飽肚之選。主角我就揀左蝦味噌豚肉湯底🍤個湯底好有有蝦味,仲有櫻花蝦乾。溏心蛋有全隻💓大滿足。配菜既比例都岩岩好。朋友就揀左豚肉湯底🐽鍾意食清小小既朋友應該會鍾意呢個多啲。好香既豚肉味,唔會太鹹太油。值得一提既係食完之後,師傅會張貼紙你寫低「兩年後,我想......」,然後痴上牆,希望兩年後真係實現到啦😝

小龍蝦沙律🥗

煎餃子🥟

主角我就揀左蝦味噌豚肉湯底🍤

朋友就揀左豚肉湯底🐽

2019-09-02
2019-09-03 60 瀏覽
夜晚約左朋友一齊去北角行下,咁岩經過見到呢間拉麵🍜好似好吸引!佢雖然鋪頭細細,但好有日式風味,一入鋪頭有部機比你自己簡同禁要邊款拉麵!我同朋友分別簡左蝦味噌豚骨拉麵同埋別天神豚骨拉麵!兩款麵好足料,入面既豚肉好入味,拉麵軟硬岩岩好,係我鐘意既麵質!湯底好濃好香🥰🥰蝦味既款勁多蝦乾,好正!隻蛋都好靚,真係流心!呢個價錢既拉麵真係好出色,cp值好高。仲簡左兩款小食,一款係餃子🤭本身係餃子控,覺得煎得幾好,好脆,唔會太乾!又簡左小龍蝦蟹子沙律,呢個好好味!必試!!入面好似有d薯溶😚😚😚下次會再黎食個拉麵~

我同朋友分別簡左蝦味噌豚骨拉麵同埋別天神豚骨拉麵!

蝦味既款勁多蝦乾,好正!隻蛋都好靚,真係流心!

呢個價錢既拉麵真係好出色,cp值好高。

下次會再黎食個拉麵~
2019-06-21
呢度D面好食又爽,面上面嗰啲櫻花蝦香好脆 叉燒ok 煎餃都ok 見到嗰啲煮面嘅人每一次都用個時間掣 響咗之後先拎啲面出嚟跟住用力fing乾曬啲水先至放入嚟所以爽滑好食啲仲有嗰啲冰凍嘅麥茶好好飲仲有好窩心嘅 tempo紙巾畀人客使用亦都有一貫嘅六種調味品 同埋間店舖全部用 電子付費 門口有部機 過机食嘢唔使攞錢咁麻煩, 直情全日本styleJCB卡既人亦都可以免費不限次數加麵底 食到飽為止有六種額外 調味品就係 辣芽菜仔, 酸薑 ,即磨 芝麻,蒜蓉 ,五味粉 總結黎講 又抵食又好味下次要再黎北角分店食

仲有嗰啲冰凍嘅麥茶好好飲

仲有好窩心嘅 tempo紙巾畀人客使用

JCB卡既人亦都可以免費不限次數加麵底 食到飽為止

總結黎講 又抵食又好味
下次要再黎北角分店食
2019-08-31
10 分鐘 (堂食)
2019-08-20 113 瀏覽
係附近做完野,朋友話想食拉麵,就係附近見到呢間拉麵店,外面掛住拉麵,門口有部自助機禁票購買食物,好有日本風味!蝦味噌豚骨湯麵套餐 $115大量櫻花蝦係面,老公最愛,成個湯底好濃郁,配有香甜粟米,糖心蛋,口感豐富,面質煮得剛剛好小龍蝦蟹籽沙律呢個小食一定要必點,好多龍蝦肉配爽口嘅蟹籽,加上紫菜一齊食!豚骨湯麵套餐 $105湯底唔油膩多左一份香甜,配上爽口木耳,叉燒肥瘦適中餃子皮薄餡多,即點即整,煎得十分香脆

蝦味噌豚骨湯麵套餐 $115

小龍蝦蟹籽沙律

豚骨湯麵套餐 $105
湯底唔油膩多左一份香甜,配上爽口木耳,叉燒肥瘦適中

餃子
皮薄餡多,即點即整,煎得十分香脆
2019-08-18 113 瀏覽
別天神套餐 配餃子🍜( $105)依個別天神套餐可以配4隻餃子🥟/小龍蝦蟹子沙律,今次就揀左餃子,餃子幾好食🤩,餃子皮幾薄又煎到好香脆,餡料都幾多,好好味✨別天神嘅麵條幾幼身😎,麵條煮到岩岩好😍,而湯底呈奶白色,豬骨味超濃郁,好鍾意個湯底❤️,另外,仲有幾片薄叉燒,一隻流心蛋😋,木耳絲,紫菜,蔥花,流心蛋真的好好味,很出色🌟-Name🏠: 博多拉麵別天神  BetsutenjinLocation📌:北角書局街22號地下(港鐵北角站 A2 出口, 步行約2分鐘)價錢💰: 別天神套餐 配餃子🍜( $105)

別天神套餐 配餃子🍜( $105)

Name🏠: 博多拉麵別天神  Betsutenjin
價錢💰: 別天神套餐 配餃子🍜( $105)

2019-08-02 125 瀏覽
濃厚豚骨湯拉麵 有一隻半熟蛋 半熟蛋好香 唔熟 蛋黃味好濃沃 有木耳粟米 好好咬口 湯好濃 好香豬骨味 煮到白色好自癒 好重骨膠原嘅感覺 麵質比較淋 如果可以硬多少少就好 叉燒份量夠多 有用火槍燒過 有少少燒烤味 正
2019-08-01 81 瀏覽
屋企附近有間開左一段時間既拉麵 試左兩個套餐 $115一個, 自助式買票入座 自己一個人食又唔會覺得奇怪 而且好有日本feel 豚骨湯麵套餐- 一個拉麵跟餃子🥟/小龍蝦蟹子沙律 奶白色的湯頭配上大量木耳,喜歡木耳就唔好錯過啦 , 湯底濃但唔油, 配上幼拉麵, 半熟蛋子帶有酒味 而豬肉片都好軟值得一讚係沙律 有好多小龍蝦而蟹子味都特出 配紫菜食一流蝦味增湯拉麵配餃子都係奶白色湯頭仲多左份鮮味另外加上辣芽菜 (都幾辣) 同埋蒜容又有另一番風味餃子都煎得唔錯, 餃子皮唔會過厚男仔食一個套餐一定夠
自己一個人食又唔會覺得奇怪

配紫菜食一流

蝦味增湯拉麵配餃子
都係奶白色湯頭仲多左份鮮味
另外加上辣芽菜 (都幾辣) 同埋蒜容又有另一番風味

餃子都煎得唔錯, 餃子皮唔會過厚
男仔食一個套餐一定夠
2019-08-01
  • 豚骨湯麵
2019-07-29 81 瀏覽
今晚約朋友去北角食拉麵,北角站一出行幾步就到叫咗別天神套餐同味噌蝦套餐套餐除咗有拉麵之外仲有小食小龍蝦蟹子沙律食到細細粒嘅龍蝦肉,沙律醬好開胃,配上幾塊紫菜,可以包住嚟食,脆脆的紫菜配以開胃龍蝦肉,正餃子煎得好香脆,不會太油膩蝦味噌豚骨湯麵豚骨加上蝦𤉶製,令湯底好濃郁,配以櫻花蝦,溫泉蛋作配菜,拉麵麵身硬度適中別天神套餐豚骨湯麵相比起嚟,呢個湯底清甜好多,豚骨的奶白色湯底,更突顯其清甜味餐廳仲附有蒜蓉同辣芽菜調味料,可按個人喜好加至湯底添!呢排仲promote緊儲印花換幪面超人貨品,啱曬細路仔
今晚約朋友去北角食拉麵,北角站一出行幾步就到

叫咗別天神套餐同味噌蝦套餐
套餐除咗有拉麵之外仲有小食

餃子
煎得好香脆,不會太油膩

蝦味噌豚骨湯麵

別天神套餐豚骨湯麵

餐廳仲附有蒜蓉同辣芽菜調味料,可按個人喜好加至湯底添!

呢排仲promote緊儲印花換幪面超人貨品,啱曬細路仔
2019-07-26
講起別天神,我分別食過太古、北角、銅鑼灣分店。要比較嘅話,銅鑼灣水準比較高,太古店員服務比較差,今次要講嘅係北角分店。相信有食過別天神都會覺得,拉麵湯底唔算熱,食到一半已經變凍;湯底質素中規中矩,但我最喜歡係佢哋嘅辣芽菜,所以近幾年都食過好多次。今次喺北角左豚肉湯麵🍜($75)加了一隻滷水蛋($10), 食物如以往差不多, 可是在進食途中, 不停聞到貨車柴油嘅味道,本來想食快啲盡快離開,可是味道越來越濃烈,就像放進口中也是柴油般!我要求掉位,希望坐在店舖較入的位置,柴味的問題會比較少。少是少了,可是進食的胃口已失去了、湯麵也冷卻了。不禁驚嘆空氣污染的問題十分嚴重。如果這問題持續,別天神可考慮於門口加裝一扇門,阻隔這問題。

如果這問題持續,別天神可考慮於門口加裝一扇門,阻隔這問題。
2019-07-29 37 瀏覽
別天神係香港有多間分店, 今日偶然機會, 經過北角, 順道係北角食埋個晚飯啦先食一客日式餃子, 有4舊, 煎得恰到好處的外皮薄脆焦黃,咬起來口感五花肉油脂較多但相對口感柔嫩,菜肉的比例也啱岩好豚骨拉麵係我至愛, 湯頭已成乳白色, 喝到一種滑順口感。拉麵的麵條不僅粗細・捲曲程度合心意, 尤其在充分吸允了豚骨湯汁後, 也保持著彈Q口感。盛放在拉麵上的食材及配料也是有各式各樣種類。以醬油等緩慢燉煮而成的叉燒、溫泉蛋、海苔、蔥末, 叉燒入口即溶, 大口過癮品嚐, 不錯

豚骨拉麵係我至愛, 湯頭已成乳白色, 喝到一種滑順口感。

好耐冇去福岡,超掛住博多拉麵!今日經過北角,竟然俾我哋遇到最接近博多味道嘅拉麵🍜好似日本拉麵店咁,舖仔細細,門口有部自動售賣機俾你買飛仔。一百蚊多啲有個拉麵套餐,有埋小食,其實都幾抵。別天神套餐配餃子🍜+🥟別天神拉麵係豚骨湯麵,麵質係幼身拉麵,軟硬度適中。豬骨湯好濃味,叉燒肥瘦適中。糖心蛋好入味🥟餃子皮薄又juicy,正👍🏻蝦味增套餐配小龍蝦蟹子沙律🍜+🥗麵上邊有好多小蝦乾,湯底亦都有濃濃嘅蝦膏味!真係忍唔住飲多兩啖湯!小龍蝦蟹子沙律好足料,入邊有好多好大舊嘅小龍蝦肉枱面度仲有好多唔同嘅配料選擇,俾你調配自己啱心水嘅口味,辣芽菜超正!Menu:

好似日本拉麵店咁,舖仔細細,門口有部自動售賣機俾你買飛仔。

一百蚊多啲有個拉麵套餐,有埋小食,其實都幾抵。

別天神套餐配餃子🍜+🥟
別天神豬骨拉麵

別天神拉麵

🥟餃子皮薄又juicy,正👍🏻

蝦味增套餐配小龍蝦蟹子沙律🍜+🥗
蝦味增拉麵

小龍蝦蟹子沙律好足料,入邊有好多好大舊嘅小龍蝦肉

Menu:

2019-07-28
別天神豬骨拉麵
別天神拉麵
蝦味增拉麵
  • 豚骨湯麵
2019-07-25 52 瀏覽
拉麵店開到成行成市,都吾知邊間質素高.而呢間博多拉麵別天神就成日都經過,好多地方都有分店,睇落價錢亦比一般相宜.入到去叫左兩個set,蝦味增豚肉拉麵+豚肉拉麵蝦湯底夠香濃, 但始終有閒拉麵鋪專做呢種湯底,食落就吾及個間啦.不過係一碗及格有餘既拉麵.麵分量多,中挺硬度, 溏心蛋夠流心.仲可以加蒜加辣芽菜, 成件事好豐富.想特別講呢款湯底-白湯,講到明100%純水+豚骨熬製而成.飲落有驚喜!口感濃郁, 但吾油膩,好重豚骨香.肉片微微燒過,更加惹味太激動一黎就講主菜添講番前菜,好中意個小龍蝦蟹子沙律!清新開胃,夾紫菜食最正!
拉麵店開到成行成市,都吾知邊間質素高.
而呢間博多拉麵別天神就成日都經過,
好多地方都有分店,
睇落價錢亦比一般相宜.

入到去叫左兩個set,
蝦味增豚肉拉麵+豚肉拉麵
蝦湯底夠香濃, 但始終有閒拉麵鋪專做呢種湯底,
食落就吾及個間啦.
不過係一碗及格有餘既拉麵.
麵分量多,
中挺硬度, 溏心蛋夠流心.
仲可以加蒜加辣芽菜, 成件事好豐富.

想特別講呢款湯底-白湯,
講到明100%純水+豚骨熬製而成.
飲落有驚喜!
口感濃郁, 但吾油膩,
好重豚骨香.
肉片微微燒過,
更加惹味

太激動一黎就講主菜添
講番前菜,
好中意個小龍蝦蟹子沙律!
清新開胃,
夾紫菜食最正!