2023-09-26 58 瀏覽
有時候懶唔太想煮飯,食餃子就最好啦 😆 卜卜餃子店嘅餃子全人手製作,不含味精同防腐劑,粒粒大大包餡,當然要入貨試下啦 🤤 三拼:白菜、欖菜豆角、木耳粟米四拼:芫荽、白菜、蓮藕、椰菜木耳三拼同四拼嘅雜錦裝真係好適合貪心嘅寶寶 😆 咁樣我就可以一次過試 7 款口味 😍 餃子每粒都大大粒好多餡,個皮有少少煙煙韌韌嘅口感,整體口感幾好 🫶🏻 菜類嘅餡料都好新鮮,食到菜嘅鮮甜 😋 而且芫荽餃子勁足料,芫荽控一定要試 😌 木耳粟米就更加係屬於香甜嘅味道 😆 呢個同埋蓮藕餡嘅口感確實係特別,估唔到餃子都可以咁多變化 🤩 個人最欣賞欖菜豆角,係坊間比較少有嘅味道,欖菜獨有嘅鹹味令到成件事好有特色 👍🏻 餡料調味做得幾好,唔需要點任何野都有好夠味 🤤其實仲有好多款式,店主介紹嘅時候三拼同四拼都好幾款 😍 口味咁多,但都可以 keep 到品質,真心係非常用心嘅小店 🫶🏻 下次要再去入貨,食埋其他味 😋

三拼:白菜、欖菜豆角、木耳粟米
四拼:芫荽、白菜、蓮藕、椰菜木耳

2023-09-25 57 瀏覽
朋友介紹呢間手工餃子CP值十分高, 而且味道亦好...所以去開深水埗就到此小店入手兩盒手工餃子.喜歡此小店的盒裝餃子有多款口味可供選擇;買了四拼豚肉餃(白菜+粟米+芹菜+韓式泡菜)及三拼豚肉餃 (蟲草花木耳+韮菜+蓮藕),真係一次過滿足你多個願望。咁多總口味,令我印象最深刻的,就係蟲草花木耳、蓮藕及韓式泡菜水餃。蟲草花木耳水餃:蟲草花和木耳的組合十分夾,水餃餡料豐富、十分足料,真係食到粒粒都有蟲草花和木耳。蓮藕水餃:口感特別,蓮藕餡料帶點咬口,入口帶點清甜,清新的感覺。韓式泡菜水餃:泡菜的酸辣風味與水餃的餡料完美融合,帶來一種爽辣的口感。如果你喜歡食辣,可以一試。下次再經過深水埗,都會再次回購。如果有蟲草花木耳、蓮藕及韓式泡菜水餃的三拼就好了。

朋友介紹呢間手工餃子CP值十分高, 而且味道亦好...
所以去開深水埗就到此小店入手兩盒手工餃子.

蟲草花木耳水餃:

蓮藕水餃:

口感特別,蓮藕餡料帶點咬口,入口帶點清甜,清新的感覺。

韓式泡菜水餃:

2023-09-22
2023-09-25 29 瀏覽
今日買左老公最鍾意食既餃子🥟見到款式特別,而且仲係手工餃見佢純手工製作,每盒都既餃子都包得好靚揀左三拼豚肉同買拼豚肉餡料豐富,材料新鮮🥬🥒食落去都feel到係靚料豚肉餃子皮仲唔厚,唔會好粉整個場干淨簡潔,一眼睇哂有咩餃因為新鮮製作,所以每次都唔同款😂😂1盒12隻,價錢適中而且包裝簡潔,唔嘥位,買定幾盒放雪櫃都得🤣🤣買餃子仲有精美保溫袋+乾冰覺得勁貼心❤️拎住行陣街都唔怕,而且出面天氣又熱
今日買左老公最鍾意食既餃子🥟
見到款式特別,而且仲係手工餃
見佢純手工製作,每盒都既餃子都包得好靚

揀左三拼豚肉同買拼豚肉
餡料豐富,材料新鮮🥬🥒
食落去都feel到係靚料豚肉
餃子皮仲唔厚,唔會好粉

整個場干淨簡潔,一眼睇哂有咩餃
因為新鮮製作,所以每次都唔同款😂😂
1盒12隻,價錢適中
而且包裝簡潔,唔嘥位,買定幾盒放雪櫃都得🤣🤣

買餃子仲有精美保溫袋+乾冰
覺得勁貼心❤️
拎住行陣街都唔怕,而且出面天氣又熱

2023-09-18 45 瀏覽
西九龍中心9樓蘋果商場,偶然發現這間外賣餃子店,店舖雖小,但標榜餃子世一,一於買返屋企加餸!這𥚃有多款三拼或四拼豚肉餃,店員介紹這些全是手工製作,冇味精、添加劑及防腐劑,而且是每日新鮮製造。我就揀了幾款比較有特色的餡料,例如蓮藕、西洋菜、椰菜粟米、韓式泡菜等。回家後急不及待煎來吃,輕輕煎幾分鐘已經很有香味,咬開更看到內裏的餡料十分充足,其中蓮藕這個十分特別的餡料更非常爽脆,果然是真材實料!店舖提供保溫袋、冰包保溫,非常貼心!

店舖提供保溫袋、冰包保溫,非常貼心!

位於西九龍中心9樓呢間❤︎︎卜卜餃子店❤︎︎超級推比大家買來打邊爐,或者買來看門口淥麵食都不錯😋連我肥老公是一名嘴刁怪都讚😛我今次試左三拼同四拼💁🏻‍♀️三拼豚肉餃$46有(西洋菜,欖菜豆角,麻辣旺菜)四拼豚肉餃$48有(欖菜豆角,白菜,黑松露芝士,西洋菜)基本上款款你都會食得出材料個種鮮味😋最有驚喜係欖菜豆角,豆角嘅爽脆口感加埋欖菜嘅咸,店主用嘅瘦肉係用本地嘅黑毛豬🐷絕對無添加🙅🏻‍♀️保證大家食得安心又放心💖呢款欖菜豆角我必定會回購🛒最欣賞店員知我住得比較遠,重幫我用冰袋同保溫袋包好啲餃子🫶🏻最鍾意幫襯小店就是呢啲滿滿嘅窩心

我今次試左三拼同四拼💁🏻‍♀️
三拼豚肉餃$46有(西洋菜,欖菜豆角,麻辣旺菜)
四拼豚肉餃$48有(欖菜豆角,白菜,黑松露芝士,西洋菜)

2023-09-15
  • 欖菜豆角豚肉餃
2023-09-16 25 瀏覽
早餐食咩好❓餃子脹卜卜🤩「卜卜餃子店」出品嘅餃子🥟係用本地嘅黑毛豬🐷仲要係瘦肉無添加🚫保證食得健康又開心💖有好多唔同款式嘅拼餃選擇,皮薄餡靚性價比高,值得推薦
早餐食咩好❓餃子脹卜卜🤩

「卜卜餃子店」出品嘅餃子🥟
係用本地嘅黑毛豬🐷仲要係瘦肉
無添加🚫保證食得健康又開心

💖有好多唔同款式嘅拼餃選擇,皮薄餡靚

性價比高,值得推薦
2023-09-13 37 瀏覽
繼續講吓深水埗啲美食先,我們閒逛西九龍廣場,原來九樓有很多小店舖,其中一間叫「卜卜餃子店」,見到寫住全人手包製、不含味精及無添加防腐劑,鍾意食餃子嘅我哋當然不會放過,選了兩盒四拼豚肉餃,可以試到很多不同味道的餃子呢😁餃子啲款式幾有創意,我哋揀咗蟹籽、紫菜、芹菜芫荽、蟲草花木耳、欖菜豆角、黑松露、西洋菜及韓式泡菜共八款(其實只係要咗兩盒餃子,就可以試到八個款式,真幸福😝)返屋企急不及待煮來試試,果然名不虛傳,餃子皮夠鮮嫩,材料新鮮,有豐富的肉汁,也吃不出有味精,確係唔錯,下次有機會要試埋其他款式呢!

2023-08-05 118 瀏覽
係西九見到間外賣手工餃子店,標榜人手包製,無味精防腐劑,仲係用本地黑毛豬,就買咗返屋企試下😗.買咗兩盒三拼,一盒係菠菜,西洋菜加甜梅菜,另一盒係旺菜,蟹籽同泡菜。46蚊每盒有12隻。.我一盒煲嚟食,一盒煎嚟食,兩種整法都好食。食落係屋企整嘅味道,唔會太鹹太濃味,餡料幾多菜,同佢哋有好多特別嘅味道,甜梅菜個個我幾鐘意,甜甜哋,蟹籽食落都好得意。.推薦可以買返屋企試下,唔洗自己包又有健康好食餃子食🥟
推薦可以買返屋企試下,唔洗自己包又有健康好食餃子食🥟
外賣自取
在深水埗的欽州街,藏著一間名為「深水埗卜卜餃子店」的小店,專門製作和銷售一眾無味精,全手工製作的餃子。這間位於西九龍中心9樓的小店,以其新潮的裝修和豐富的餃子選擇,吸引了眾多食客的目光。進入店內,首先映入眼簾的是那各式各樣自家製的餃子,每一款都充滿了創意與美味。店內提供的餃子種類多樣,每一款都是由專業的廚師親手包製,材料新鮮,口感紮實。以無礙於健康的原則,他們堅持不使用味精,使得每一顆餃子都保持了食材原有的美味。值得一提的是,他們的黑松露水餃更是店內的招牌。當你咬下第一口時,口中的味道豐富多變,先是鮮嫩的餃子皮,再是滿滿的松露香氣,最後是豐富的肉汁,一次滿足了味覺的總和。黑松露的香氣與肉餡的美味完美融合,反而讓人忍不住一顆接一顆地品嚐。「深水埗卜卜餃子店」不僅僅是一間餃子店,它是一個美食的實驗室,也是一個食材的舞台,更是一個手工藝術的展示廳。在這裡,你可以品嚐到最新鮮的食材,最美味的餃子,最貼心的服務。無論是為了家人,還是為了自己,這裡都是你最佳的選擇。新開張的「深水埗卜卜餃子店」,以其無味精的手工餃子,強烈的香港小店精神,無疑是全香港最值得去的餃子店之一。在這裡,每一顆餃子都是一個故

新開張的「深水埗卜卜餃子店」,以其無味精的手工餃子,強烈的香港小店精神,無疑是全香港最值得去的餃子店之一。在這裡,每一顆餃子都是一個故事,每一口都是一次美味的旅行。
《卜卜餃子店 (深水埗)》細細個曾經短住過一排深水埗,住得呢度又點會對西九龍中心陌生,利伸我就未見過部過山車開嘅(扮下年青先),雖然好多連鎖台開始進駐左呢度,但仍然有唔少隱世小店值得我地去發掘同支持😍今日我就去左一間本地新鮮製作嘅小店買佢嘅餃子,唔好食嘅我唔推介,見到我推介嘅即係好食😋今晚有大有細,一於蒸夠兩盒,唔算好大食嘅我地應該夠哂數!🐷四拼豚肉餃見我鍾意食放題同車仔麵就知我份人比較貪心,咩味道都想試下。見到四拼都合哂我心意,每樣味都有得試下,試啱左下次就專攻果隻味哈哈。四拼分別有蟹子﹑紫菜﹑甜梅菜同埋芹菜芫茜。我一開始都會諗生蟹子我就食過,熟左嘅再放埋落餃子做餡唔知會係咩口味,我拎呢包嘅時候都係抱住獵奇心態,點知味道同口感出乎我意料之外,食落去有蟹子嘅爽口嗦嗦聲加埋新鮮豬肉軟中帶脆,係我會番頭再買嘅一款。另外再想推介嘅就係甜梅菜,我覺得佢吸引我嘅反而係個甜味,同埋令我諗起細個婆婆會自己係屋企醃啲家鄉梅菜,係果隻味啦!紫菜同芹菜芫茜都係穩陣之選,四款口味都係出色嘅!🥟雙拼豚肉餃貪心的我又叫老闆推介左另一款雙拼,又可以滿足我兩個願望🤣呢兩款就係比較少有同埋特別口味,有麻辣旺菜同埋泡菜
《卜卜餃子店 (深水埗)》

🐷四拼豚肉餃

🥟雙拼豚肉餃
貪心的我又叫老闆推介左另一款雙拼,又可以滿足我兩個願望🤣呢兩款就係比較少有同埋特別口味,有麻辣旺菜同埋泡菜芝士☺️ 近年香港興起左米線同埋台式火鍋熱潮之後,本人對於麻同辣嘅接受程度高左好多!同埋自己搬左出嚟住,雪櫃總會有一盒泡菜同芝士片看門口,所以對於呢兩款餃嘅口味完全唔會覺得陌生🤣 麻辣口味算係入門級,細路都食到!芝士唔會太膩同埋泡菜味都無好搶,非常夾!

另外好值得分享嘅係佢嘅餃子皮真係好煙韌,厚薄適中。今次我選擇左用蒸嘅方法炮製啲餃子,本身怕細路食少少就嫌淡要點呢樣點果樣,點知佢地一起手成餐餃子宴乜都無點就停唔到口係咁食🤣 煮餃子另一樣問題係好多時唔知自己食左咩味,仲有咩味未食,但係一咬左落去就返唔到轉頭。個人嚟講唔係太喜開盲盒,今次蒸完出嚟我直頭嘩一聲齋睇都已經知邊隻打邊隻,證明係真材實料皮薄饀靚!

呢間鋪頭係西九龍中心9樓小巷入面嘅鋪頭,坐升降機去到9樓見到酒樓轉右對正果一行行到尾就會見到呢間咁用心製作嘅小店。大家記得多多支持!

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 深水埗欽州街37號西九龍中心9樓9113號舖

#cantonese #handmade #dumplings #hongkong #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
四併豚肉餃
雙併豚肉餃
四拼配雙拼豚肉餃
2023-07-30
$60 (其他)
四併豚肉餃
雙併豚肉餃
四拼配雙拼豚肉餃
  • 四拼豚肉餃
2023-08-01 76 瀏覽
卜卜餃子🥟店森仔由細到大就最鍾意食餃子🥟咁岩係西九龍中心行街嘅時候,見到有一間全人手包製嘅手工餃子店,緊係要試一試佢🙌🏻🙌🏻聽老闆娘話,餃子店係新開張,主打手工餃子🥟,所以當中有不同口味可選,重要‼️亦有分肉餃和素餃👍🏻適合不同飲食習慣嘅人士😎我精心挑選左三拼豚肉餃和麻辣旺菜豚肉餃。兩者味道都不錯,同時各有特色👍🏻👍🏻三拼豚肉餃這個餃子拼盤,最正係一次過可以滿足三個口味嘅願望🥳當中有芝士粟米,木耳粟米,椰菜粟米🌽粟米🌽萬歲🙌🏻不同嘅配菜夾埋粟米均會帶來不同的化學作用,口感同味道都唔同🤣正丫喂最重要‼️粟米係十分鮮甜😌鍾意食粟米嘅人先千萬唔可以錯過!麻辣旺菜豚肉餃鍾意食辣嘅森仔,梗係會挑選呢一款麻辣味嘅豚肉餃子!😎佢整體上幾好,有麻,香,辣三者合一嘅感覺。而旺菜更帶來了一個層次的口感👍🏻唯口味問題,森仔略嫌不夠辣🤣🤣
卜卜餃子🥟店
森仔由細到大就最鍾意食餃子🥟

我精心挑選左三拼豚肉餃和麻辣旺菜豚肉餃。
兩者味道都不錯,同時各有特色👍🏻👍🏻

三拼豚肉餃
這個餃子拼盤,最正係一次過可以滿足三個口味嘅願望🥳
當中有芝士粟米,木耳粟米,椰菜粟米🌽
粟米🌽萬歲🙌🏻
最重要‼️粟米係十分鮮甜😌
鍾意食粟米嘅人先千萬唔可以錯過!

麻辣旺菜豚肉餃
鍾意食辣嘅森仔,梗係會挑選呢一款麻辣味嘅豚肉餃子!😎
佢整體上幾好,有麻,香,辣三者合一嘅感覺。
而旺菜更帶來了一個層次的口感👍🏻
唯口味問題,森仔略嫌不夠辣🤣🤣
  • 三拼豚肉餃子
2023-07-31 42 瀏覽
最近天氣勁熱,熱到都無心情出街食飯,加上病病地又無咩胃口,之前朋友介紹過我去西九買餃子🥟🥟🥟🥟見今日出開黎西九呢面,一於買啲餃子返去試下😍😍😍Miss Crazy係餃子控,對餃子要求好高,一般超市既急凍餃子真係唔係隻隻放得入口,個人都係比較喜歡人手包既餃子,今次呢間真心令我驚喜!!店中餃子款式都唔少,有雙拼同三拼既選擇,我揀左三拼豚肉餃(豆苗,芫荽,西洋菜)三款都係我勁愛既菜類!另外仲揀左蟹籽,黑松露芝士同泡菜芝士呢類比較新式既豚肉餃今晚煮左烏冬會一會佢,完全驚喜到一個點!一口咬落去真材實料,菜同肉既比例都唔錯,皮薄餡靚!而同調味都好好,而且用料新鮮!全人手包製,不含防腐劑!完全覺得自己無揀錯!超棒既選擇!

完全覺得自己無揀錯!超棒既選擇!
2023-07-28
2023-07-31 37 瀏覽
招牌寫住「餃子世一,新鮮為你而造」,無理由唔買番兩盒試下。店員話佢哋用不含味精,無添加防腐劑,可以安心食。而且全人手包製👍🏻三拼豚肉餃 & 四拼豚肉餃三拼口味︰旺菜、黑松露、泡菜。四拼口味:韭菜、西洋菜、菠菜、白菜拼盤餃子有好多combinations ,我幾鐘意呢個design,因為我今次已經試到7款餃子。有時候買咗一打不合心意口味的餃子,又不想丢咗去咁浪費,又不想格硬食,最後擺係雪櫃放到過晒期🥶呢間買拼盤餃子就冇呢個問題~其中有幾款口味,我係覺得值得推介!黑松露餃子🥟真係好香黑松露味,一咬開已聞到!比起其他蔬菜餡,差不多價錢,梗係買黑松露~泡菜餃子不會好辣,又酸又辣,惹味過癮~白菜、旺菜白菜仔、旺菜帶有爽脆口感,鮮甜啲西洋菜、菠菜西洋菜、菠菜獨特嘅香味,沒有苦澀、夠嫩,所以食落冇渣。韭菜足料飽滿,韭菜、豬肉比例好,令韭菜味突出。卜卜餃子款式眾多,價錢平,CP值高,要多多支持小店。

三拼豚肉餃 & 四拼豚肉餃
三拼口味︰旺菜、黑松露、泡菜。
四拼口味:韭菜、西洋菜、菠菜、白菜

其中有幾款口味,我係覺得值得推介!
黑松露餃子🥟

泡菜餃子
不會好辣,又酸又辣,惹味過癮~

白菜、旺菜
白菜仔、旺菜帶有爽脆口感,鮮甜啲

西洋菜、菠菜
西洋菜、菠菜獨特嘅香味,沒有苦澀、夠嫩,所以食落冇渣。

韭菜
足料飽滿,韭菜、豬肉比例好,令韭菜味突出。

卜卜餃子款式眾多,價錢平,CP值高,要多多支持小店。

2023-07-30 39 瀏覽
每次食餃子,都會心諗想有唔同既味道選擇!因為好似食黎食去就係的韭菜同白菜餡,唔算有太多選擇!再加上出面既餃子大部分都有添加劑化學人造色素或者香料!選擇就算係蒸餃都可能未必健康!跟住透過朋友介紹去咗一間深水埗西九龍中心9樓上面嘅餃子店!呢間餃子店嘅特色系!冇人造色素添加劑同香料仲要係每一隻都用靚簿皮靚餡料去製作!係名副其實嘅心機食品!店舖環境簡約白色做主調!再加上有一個安全又衛生嘅冰櫃雪住所有餃子都係即訂即有!大大減少食物成本!呢間舖全部都係訂咗先會有貨!咁你就一定可以食到好新鮮嘅餃子!呢間餃子嘅材料亦都相當豐富,餡料包括有菠菜拼豚肉,甜梅菜拼豚肉,西洋菜拼豚肉和菠菜拼豚肉!成分係呢幾個蔬菜之後就係餃子皮醬油同埋糖!一眼睇曬成份,另外餃子嘅主用方法唔需要解凍直接擺喺水入面用筷子將餃子餃氣避免黐底用中火煮五分鐘見到餃子放喺水面就可以將餃子撈起即日適用!餃子店亦都有食物製造廠地址及食物廠牌照號碼2951815414、啱曬鍾意衛生同埋堅持安全健康嘅你!所有產品香港製造!新鮮餃子款式眾多總有一款啱你口味卜卜餃子店(深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心9樓9113號舖

卜卜餃子店(深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心9樓9113號舖
2023-07-28 24 瀏覽
呢個餃子店係專做外賣 唔好睇佢舖頭細細 餃子既款式五花八門 仲有雙拼四拼餃咁賣 完全解決左有選擇困難症既我 可以一次過試哂幾款 買完仲有凍袋乾冰跟 保持餃子既最佳狀態🍽️雙拼素肉餃(椰菜粟米+椰菜木耳) $44皮好薄 入面啲餡料隔住塊皮都顯而易見椰菜鮮甜 加上粟米及木耳增添口感及層次🍽️四拼豚肉餃(菠菜+西洋菜+豆苗+芝士蟹子) $48餡料飽滿 菠菜西洋菜豆苗都好新鮮 唔洗額外沾醬汁已經好夠味 而芝士蟹子滿滿既肉汁 非常juicy

🍽️雙拼素肉餃(椰菜粟米+椰菜木耳) $44
皮好薄 入面啲餡料隔住塊皮都顯而易見