早排入屯門探朋友,佢就介紹我黎呢間位於屯門卓爾廣場既呢間餐廳食野,今次係下午茶時間黎,價錢好抵味道有驚喜下午茶🫖 (每天供應時間下午2:30至5:30)芝士手撕雞牛角包 $36會配埋沙律幾清新!牛角包🥐好香脆十分鬆化,手撕雞幾滑,加入胡麻醬十分惹味,特登加左芝士食落更香口麻辣手撕雞湯米粉(細) $32以上煎蛋及多士,麻辣味香濃,手撕雞配米粉特別香口😌另外米粉仲可以轉水晶粉所有下午茶套餐都送熱飲🤣好抵

下午茶🫖 (每天供應時間下午2:30至5:30)

芝士手撕雞牛角包 $36

麻辣手撕雞湯米粉(細) $32

所有下午茶套餐都送熱飲🤣好抵
2023-10-17 49 瀏覽
今日同朋友去咗間屯門成日再排隊嘅厚興瑜記餐廳食飯,試咗佢哋嘅家鄉手絲雞同上湯魚腐娃娃菜。而且我要講下佢哋餐廳嘅環境,真係好優美。職員嘅服務態度又好又貼心,同埋菜飾都好健康同精緻。嚟同大家分享下我嘅評價同感受。🤭先講下家鄉手絲雞。呢道菜好有特色,有啲似手工拉麵嘅感覺。手絲雞好彈牙,雞肉鮮嫩多汁。湯底好濃郁,有家鄉嘅味道。加埋啲新鮮蔬菜同香料,口感更加豐富。整體嚟講,呢碗家鄉手絲雞真係好好食,好有家的感覺。🤫🤫再嚟講下上湯魚腐娃娃菜。魚腐娃娃菜好嫩好滑,湯底清鮮。娃娃菜嘅脆口同魚腐嘅鮮美,令味道更加突出。湯底裡面仲有啲蔬菜同魚片,豐富口感同營養。我好鍾意呢個上湯魚腐娃娃菜,好開胃同健康。🤓🤓再講下餐廳嘅環境同服務。佢哋餐廳環境真係好優美,氣氛舒適。有舒服嘅燈光同裝潢,令人感覺好放鬆。職員嘅服務態度好好,好貼心,笑容滿面。而且食物上齊上碟快,令我嘅用餐體驗更加愉快。😝最後講下菜飾。佢哋嘅菜飾好健康同精緻,令人食得開心。每道菜都有精心擺設,色彩鮮豔,令人食慾大增。真係好吸引眼球。🤩總括嚟講,呢間屯門餐廳嘅家鄉手絲雞同上湯魚腐娃娃菜都好出色。味道鮮美,口感豐富。而且餐廳環境優美,服務態度好好,令

總括嚟講,呢間屯門餐廳嘅家鄉手絲雞同上湯魚腐娃娃菜都好出色。味道鮮美,口感豐富。而且餐廳環境優美,服務態度好好,令人感到舒適。如果你想嚐家鄉風味,我推薦你黎試下呢間餐廳。家鄉手絲雞嘅彈牙口感、上湯魚腐娃娃菜嘅清鮮滋味,一定會令你滿足味蕾同享受美食。快啲嚟試下啦!😎😎😎
2023-10-16 57 瀏覽
以前食手撕雞通常都係外賣返屋企,估吾到卓爾居,比我發現有堂食既地方,坐位夠闊落,服務員仲好nice。我地叫左一個“皇牌二人餐”$134,呢個套餐真係好抵食,非常健康,我哋再另外叫左每人一款特飲$16。招牌手撕雞🐓半隻:手撕雞啖啖肉分量足,雞肉嫩滑吾鞋口,另外有5款醬汁選擇。自選雙拼小食:12款小食中我哋揀左海蜇同麻辣豬耳,豬耳爽脆,吾會好辣夠野味。上湯魚腐娃娃菜:上湯濃而不咸,仲有娃娃菜既甜味,魚腐吸晒啲湯汁,勁正。住家靚湯:對於我哋無飯夫婦黎講,湯真係足料夠火喉,好有家既味道。港式樽裝奶茶:出奇濃郁好飲,真係喜出望外。鮮奶水晶華田:原來華田係黎自水晶寶寶,再配上鮮奶,都幾特別。📍厚興瑜記手撕雞 📌屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

招牌手撕雞🐓半隻

麻辣豬耳 + 海蜇

住家靚湯

港式樽裝奶茶:出奇濃郁好飲,真係喜出望外。

港式樽裝奶茶 + 鮮奶水晶華田

📍厚興瑜記手撕雞
📌屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖
招牌手撕雞🐓半隻
麻辣豬耳 + 海蜇
住家靚湯
港式樽裝奶茶 + 鮮奶水晶華田
2023-10-15 36 瀏覽
又比依間手撕雞店吸引左去食😆真係好有家的感覺。上次食左麵,今次食飯為主☺️麻辣醬手撕雞飯🐤佢依個餐本身預設左有手撕雞,你可以自己去揀唔同嘅醬汁去配食,我揀咗麻辣醬。鍾意食辣嘅我真係覺得好滋味,佢唔會好辣,但係亦都好惹味😆😆手撕雞三寶飯🍜佢係有手撕雞之外,再可以自己揀兩款特色小食,我哋揀咗海蜇同豬肚🤤兩個都好夠味,再加埋糖心蛋,成件事好豐富🤤佢隨餐仲有嘢飲或湯,湯唔係味精湯,係蕃茄薯仔湯,幾足料👍🏻☺️我地加左錢叫埋特飲都係$10。叫左鮮奶水晶華田同奶茶,兩個都係用個樽仔裝住,兩個味都超級正😆👍🏻整體呢一間嘅餐廳真係好抵食,而家又夠味,款式又好多,係會想一食再食嘅間餐廳👍🏻👍🏻👍🏻🤤

麻辣醬手撕雞飯🐤

手撕雞三寶飯🍜

2023-10-08 35 瀏覽
我之前都有買這家的手撕雞加餸,今次去屯門見客,就有機會堂食😍 菜式除咗多款手撕雞飯麵,仲有花雕醉雞😋 這個花雕醉雞米粉套餐只需$60,仲可以免費轉水晶粉,而例湯亦是包㗎! 上菜嘅時候亦好驚喜,份量好多,例湯好大碗,花雕醉雞分開另上,仲有隻靚髀🤤 皮薄油光閃閃,皮下有一層晶凝嘅啫喱,皮爽肉嫩,鮮味十足! 水晶粉好少有得食,夠哂彈牙!小食涼拌海蜇🪼爽脆麻油味香臨走先見到有自家創意特飲,包括港式樽仔奶茶、港式泡沫咖啡、柚子蜜水晶奇亞籽、鮮奶水晶咖啡、鮮奶水晶華田, 可以帶走邊行邊飲!

• 花雕醉雞
  • 鮮奶水晶華田
  • 港式樽仔奶茶
2023-09-28 37 瀏覽
原來卓爾居廣場開咗呢間食手撕雞嘅餐廳😍裝修好乾淨✨☺️而且落單嘅職員都好Nice☺️我哋叫咗兩個餐 分別係手撕雞蝦餅飯同埋醉雞絲鳳爪雞腎水晶粉❣️手撕雞係佢哋嘅招牌 果然好好食 啲雞好爽滑 咸度適中😊蝦餅爽口💕 醉雞絲鳳爪雞腎都好好味🥰水晶粉似粗啲嘅粉絲 好易入口❤️另外佢嘅例湯係蕃茄薯仔湯🥰飲得出完全冇味精 有住家嘅感覺😌飲完唔會好頸渴😳我哋仲加咗特飲水晶咖啡😳同埋菊花杞子茶🫶🏻菊花杞子茶生津解渴✨值得一讚❤️

2023-09-26 35 瀏覽
厚興瑜記手撕雞🐔厚興瑜記未開餐廳堂食之前,屋企已經成日買佢嚟加餸,開埋堂食之後,簡直就成為咗我哋嘅飯堂,食過咁多樣嘢,我哋都係最推薦大家叫精選推介套餐$199!一個套餐就包括左兩款小食、兩個主食、一大碗菜、兩碗湯同埋兩個飲品!超級豐富🈵🈵🈵小食方面,我哋就揀咗雞腎同埋必食嘅海蜇🪼手撕雞方面,今次試新嘢,叫左餐牌一路都有,但係未試過嘅韓式辣醬泡菜手撕雞飯,泡菜嘅辣度應該係大部份人都接受到嘅,比起平時嘅手撕雞更加惹味開胃🤤!另外一個就揀咗安全牌,胡麻醬手撕雞撈烏冬,都係一如既往咁好食!果然係老字號!🫶🏻🫶🏻另外就當然唔少得,我幾欣賞嘅上湯魚腐娃娃菜🥬,每款有四粒魚腐🐟,佢呢隻魚腐比起出面嘅好似特別好食,雖然呢個唔係啲咩複雜嘅菜式,但係就好有住家嘅感覺,平時出街冇乜機會食菜,嚟到呢度就啱晒啦!🙌🏻🙌🏻飲品方面都係揀返平時揀開嘅水晶奇亞籽同埋樽仔奶茶,🍹呢兩款我不嬲都覺得幾好飲嘅!金橘配上有咬口嘅水晶啫喱同埋健康嘅奇亞籽,好飲又健康!👍🏻👍🏻
厚興瑜記手撕雞🐔

小食方面,我哋就揀咗雞腎同埋必食嘅海蜇🪼

2023-09-25 22 瀏覽
今日同同事放lunch食飯,去到卓爾居呢家厚興瑜記手撕雞食,我同同事每人都叫左個精選套餐,套餐附送檸檬茶一包或例湯一碗。手撕雞麻辣水晶粉手撕雞 雞皮幾爽脆,雞肉嫰滑。食落不會帶肥膏,麻辣湯底,麻辣椒香十足,雞肉和水晶粉都吸滿湯底,食落好爽。比平時配飯的食法,特別得黎又好食得多。韓式辣醬泡菜手撕雞飯第一次食韓式手撕雞飯,手撕雞配泡菜,估唔到又幾夾,跟餐還有冬筍做配菜,泡菜冬筍爽脆,泡菜帶少少辣、冬筍酸甜,配埋嫰滑的雞肉,口感味道都非常豐富。蕃茄蘿蔔豬骨湯 (例湯)每一啖都飲到唔少湯渣,但幾咸,淡味少少會更好。港式泡沫咖啡正常港式咖啡口味柚子蜜水晶奇亞籽好多奇亞籽,還有水晶凍,好足料,如果大枝少少會更好

手撕雞麻辣水晶粉

韓式辣醬泡菜手撕雞飯

蕃茄蘿蔔豬骨湯 (例湯)
每一啖都飲到唔少湯渣,但幾咸,淡味少少會更好。

港式泡沫咖啡
正常港式咖啡口味

柚子蜜水晶奇亞籽
好多奇亞籽,還有水晶凍,好足料,如果大枝少少會更好

2023-09-20
5 分鐘 (堂食)
  • 手撕雞麻辣水晶粉
  • 韓式辣醬泡菜手撕雞飯
2023-09-25 49 瀏覽
好少黎卓爾居原來卓爾居有好多野食😁韓式手撕雞水晶麵個醬睇落唔似平時韓國食個d醬,但食落去個味又岩喎!仲有泡菜,筍,椰菜,木耳,同主角手撕雞,d餸同個麵分開放,個湯底就唔會溝埋食材的味,讚手撕雞好滑,辣辣地👍🏻我最鍾意係個例湯,超足料無味精飲品係枝裝,入面有野可以咬下,精爽解渴個雞腎好正,好容易咬開,好少有👍🏻豬耳夠辣,2樣麵好開胃😁手撕雞三寶麵,好好食😁仲可以配2款小食,我配左筍同海蜇,好爽口
好少黎卓爾居
原來卓爾居有好多野食😁

韓式手撕雞水晶麵
手撕雞好滑,辣辣地👍🏻

我最鍾意係個例湯,超足料無味精

飲品係枝裝,入面有野可以咬下,精爽解渴

個雞腎好正,好容易咬開,好少有👍🏻豬耳夠辣,2樣麵好開胃😁

2023-09-25 36 瀏覽
除咗市中心同v city,卓爾居都有好嘢食! 呢間手撕雞份量超級大, 推薦皇牌二人餐,好味又飽肚!CP值高!皇牌二人套餐:$1341 招牌手撕雞半隻,份量多,麻香味濃,啖啖肉,一試難忘!2 小食兩款,共12款小食選擇總有一本啱你口味,我地就選左雞腎同豬肚!3 上湯魚腐娃娃菜 :健康之選,魚腐軟滑。4 兩碗住家靚湯:味道濃郁, 有粟米淮山蘿蔔, 鮮甜美味!5 兩碗白飯,如果唔食白飯仲可以轉中華拉麵,水晶粉等。特飲: 鮮奶水晶咖啡, 柚子蜜水晶奇亞籽, 自家創意之作,口感豐富,特別又好飲!

皇牌二人套餐:$134

1 招牌手撕雞半隻,份量多,麻香味濃,啖啖肉,一試難忘!

3 上湯魚腐娃娃菜 :健康之選,魚腐軟滑。

4 兩碗住家靚湯:味道濃郁, 有粟米淮山蘿蔔, 鮮甜美味!

5 兩碗白飯,如果唔食白飯仲可以轉中華拉麵,水晶粉等。

2023-09-24 26 瀏覽
一向有去開厚興買手撕雞外賣加餸,朋友話佢唔知厚興有堂食,是日特登帶佢黎卓爾居呢間分店食。🥢花雕醉雞米粉朋友叫了醉雞,佢話成日買手撕雞,今次試下新野。賣相唔錯,雞件入味好有酒香,鮮味不澀,雞肉仲好滑,高質👍米粉大大碗,個醉雞汁太正,朋友直頭攞黎撈米粉😆🥢胡麻醬手撕雞撈烏冬自己點左胡麻醬手撕雞配冷烏冬,本身好鍾意食胡麻醬,而手撕雞鹹香有雞味,肉質爽滑彈牙,凍食都唔會結油塊。烏冬扁長形幼滑細膩,應該係用上稻庭烏冬,凍食有著爽滑口感,再配上麻醬真心正🤤🥣例湯是日係紅青蘿蔔粟米馬碲雞湯,湯頭極鮮甜又唔油膩,超正👍🥤港式泡沫咖啡另外仲加左野飲,要左樽仔咖啡,啡味幾香微甜。🥤鮮奶水晶華田仲有水晶華田,入面嘅水晶係華田凍,好滑呀,飲品本身勁重奶香,啱晒愛奶人仕,呢個都係微甜㗎。好味好味🤤唔怪得不咁多人食。

🥢花雕醉雞米粉

🥢胡麻醬手撕雞撈烏冬

🥣例湯
是日係紅青蘿蔔粟米馬碲雞湯,湯頭極鮮甜又唔油膩,超正👍

🥤港式泡沫咖啡
另外仲加左野飲,要左樽仔咖啡,啡味幾香微甜。

🥤鮮奶水晶華田

好味好味🤤唔怪得不咁多人食。
2023-09-24
2023-09-23 19 瀏覽
今日放工同朋友嚟到卓爾廣場嘅手撕雞專門店。店舖唔算大,但店員好友善,出餐都好快醉雞米線米線有種台灣特色嘅感覺。米線本身細緻滑嫩,店家嘅湯汁搭配得好好,有鮮甜嘅雞湯味。醉雞用雞脾肉經調味同帶有酒香,肉質鮮嫩多汁。蔥花嘅點綴豐富咗整體口感,令味道更加清新,一啖接一啖咁食。第一次喺手撕雞專門店食醉雞米線,估唔到都咁出色🤭招牌三寶米線揀咗手撕雞、半熟蛋、海蜇同麻辣豬肚嘅米線。手撕雞當然喺主角,手撕雞嘅肉鮮嫩,撕成絲狀,加上少許醬汁,口感好正。半熟蛋有少少流心,加落米線,令湯汁更加濃郁,帶出一種蛋香,增添層次感。海蜇就好清脆,質感爽口。麻辣豬肚係一種有著辣味同豬肚特殊口感嘅配料。至於麻辣豬肚,質地爽口彈牙,再加上搭配麻辣調味,帶出一種麻辣鮮香,成個米線就更加開胃。每個餐都可以配檸檬茶或者例湯。今日嘅例湯喺青紅蘿蔔豬骨湯,勁足料好大碗,湯好清甜,感覺到喺用心煲,喺家嘅味道!🥹🥹最後仲有轉做飲佢哋嘅特飲柚子蜜水晶奇亞籽 柚子蜜味道酸酸甜甜,加入咗奇亞籽同類似啫喱咁嘅感覺嘅水晶。奇亞籽喺啲水晶入面口感好有趣,好似個甜品。樽仔奶茶奶茶茶味香濃,奶同茶嘅配合都好好,冰凍咗嘅奶茶,味道就更上一層樓😊😊套餐價

醉雞米線

招牌三寶米線

最後仲有轉做飲佢哋嘅特飲
柚子蜜水晶奇亞籽

樽仔奶茶

套餐價錢平均都喺$50-60,呢個價錢都真係幾物超所值,有湯又可以加嘢飲,大家行開附近都可以試吓😛😋
2023-09-18
  • 招牌手撕雞
行經卓爾居,試一試厚興瑜記手撕雞專門店以前細細個間中都會買一盒手撕雞返屋企加餸😋依家有埋餐廳,就更好了點了‘’皇牌二人餐‘’ $134 招牌手撕雞半隻自選雙拼小食,小食選擇有好多,如:豬耳,海蜇😛,鳳爪,麻辣豬肚….上湯魚腐娃娃菜住家靚湯+ 白飯飯可以免費轉米粉/拉麵/水晶粉 或+$8 轉稻庭烏冬飲品可用優惠價加配今次叫左特飲,係自家創意的作品🤗-鮮奶水晶咖啡-鮮奶水晶華田裡面的水晶其實係仙草粉,滑嘟嘟口感不錯,鮮奶味濃✨手撕雞半隻,真係原隻既半隻雞拆肉而成,好入味,手撕雞厚度適中,唔會撕到好碎,有滿滿的芝麻,可叫職員加蔥油醬,味道更惹味🤤留意返雞翼位會有少許皮&骨小食 (海蜇,麻辣豬肚)海蜇份量好多麻辣豬肚少少微辣,可以問職員加辣椒醬,2款小食都好爽口上湯魚腐娃娃菜大大碗上枱,湯底好清甜,菜份量多,煮到岩岩好,唔會好硬魚腐新鮮,冇雪味,都有5-6粒,同娃娃菜煮好夾⭐️住家靚湯係紅蘿蔔蕃茄薯仔湯,飲得出係真材實料煲,冇味精,又鮮又甜,好健康呢間店價錢貼地親民,質素挺好的即使我平日晚餐時間去,都需要等一陣先有位
行經卓爾居,試一試
厚興瑜記手撕雞專門店
以前細細個間中都會買一盒手撕雞返屋企加餸😋
依家有埋餐廳,就更好了

點了‘’皇牌二人餐‘’ $134
招牌手撕雞半隻
住家靚湯+ 白飯
飯可以免費轉米粉/拉麵/水晶粉 或+$8 轉稻庭烏冬

飲品可用優惠價加配
今次叫左特飲,係自家創意的作品🤗
-鮮奶水晶咖啡
-鮮奶水晶華田
裡面的水晶其實係仙草粉,滑嘟嘟口感不錯,鮮奶味濃

留意返雞翼位會有少許皮&骨

小食 (海蜇,麻辣豬肚)
海蜇份量好多
麻辣豬肚少少微辣,可以問職員加辣椒醬,
2款小食都好爽口

上湯魚腐娃娃菜
大大碗上枱,湯底好清甜,菜份量多,煮到岩岩好,唔會好硬
魚腐新鮮,冇雪味,都有5-6粒,同娃娃菜煮好夾

呢間店價錢貼地親民,質素挺好的
即使我平日晚餐時間去,都需要等一陣先有位
  • 招牌手撕雞
印象中記得係路邊鋪多, 而屯門卓爾居依間就快餐廳式裝修, 仲可以坐入去慢慢食~同媽媽行完行番屋企路上經過去左食~除左有平時手撕雞冷麵/飯同涼拌小食外, 估唔到會有手撕雞牛角包依個配搭🥐~個牛角包就幾鬆脆同重油香, 個人覺得手撕雞可以多番d🤭 另外既麻辣手撕雞米粉正正常常,不過不失同媽媽分別叫左鮮奶水晶咖啡同柚子蜜水晶亞麻籽, 單點每支16蚊, 跟餐每支加8蚊~ 咖啡個支既水晶係咖啡凍👍另外佢每個餐都有跟番每日例湯🍲7

另外佢每個餐都有跟番每日例湯🍲
[✨性價比高手撕雞專門店🐔]#厚興瑜記 #屯門 #卓爾廣場 🥢花雕醉雞米粉 $60招牌人氣推介,花雕酒味香濃,仲配有杞子簡直係養生之選👍🏻至於雞方面,雞嘅肉質嫩滑,份量亦好足夠,好滿足🤩💞🌟水晶奇亞籽 套餐+$10 店員推介呢款自家制水晶奇亞籽飲品,感覺非常特別,味道好清新,而且飲品內配搭了柚子,口感豐富,非常解膩😙🥢韓式辣醬泡菜手撕雞水晶粉 $56另一款試左韓式辣泡菜手撕雞配水晶粉,一款比較非傳統,另類配搭嘅😊韓式辣醬手撕雞,再加上泡菜,酸酸辣辣,感覺特別好清新🫶🏻🌟水晶咖啡 套餐+$10自家製飲品,咖啡配合仙草,飲落唔會太單調,口感豐富,而且奶味濃郁,適合鍾意飲奶啡嘅朋友😍💗🥢豉油王乳鴿 $58乳鴿滷水好入味,啖啖肉,而且肉質嫩滑,食唔到油膩感覺。價錢親民,適合鍾意啖啖肉嘅朋友😬💫🥣套餐均配有 紙包檸檬茶/住家靚湯住家靚湯好足料,好甜好潤,飲得出係老火湯,好有心思同心機去煲的👍🏻————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結呢間舖頭嘅花雕醉雞及手撕雞都非常出色,係必食之選。佢哋嘅手作飲品亦都好特別,飲得出係有花心思嘅。店員親切有禮,環境光猛而且乾淨,絕對值得推介❣️🥰📍厚興瑜記手
[✨性價比高手撕雞專門店🐔]

🥢豉油王乳鴿 $58

🥣套餐均配有 紙包檸檬茶/住家靚湯

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍厚興瑜記手撕雞 (屯門)
🏠屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #屯門 #屯門美食 #屯門好去處 #卓爾廣場 #花鵰醉雞米粉 #韓式辣醬泡菜手撕雞水晶粉 #水晶奇亞籽 #水晶咖啡 #豉油王乳鴿 #厚興瑜記 #厚興瑜記手撕雞