2021-11-13
封關左兩年,差不多2年無得去台灣,最近成日都好掛住台灣美食😢朋友陪我ssp 睇野,咁岩見到呢間餐廳都係台式style, 見唔算太多人,好快就入坐❤️店內環境都裝修到好台式,有台灣感覺!餐牌入面野食選擇多,剩係影左一面,但呢個雙面。欣賞唔係用紙,用擦擦筆環保👍🏻我同朋友都唔想食太多澱粉質既野,所以打算主打食小食(假減肥餐😂)⭐️起司蛋手抓卷餅好香濃既cheese 味!我幾鐘意佢有厚度。同埋勁大份,有驚喜,叫一份share 都好夠!⭐️滷蛋乾豆腐我好鍾意食乾豆腐,入晒汗,食起黎好juicy⭐️綜合甜不辣我好鍾意食甜不辣,主要係因為個醬,酸酸甜甜辣辣地!朋友居然第一次try😂佢都幾like⭐️肉燥燙青菜食咁多野都係要清一清個胃 個菜份量都多!給贊!⭐️蚵仔麵線台灣店必叫既野食,都係比我想像中好大份!我估唔到咁大份,呢個價錢真係物超所值🤩另外要贊呢個菜脯辣椒!我好鐘意食,夠晒spicy, 落左勁多😂😂好想買走我仲叫左茉香珍珠奶綠,都好香甜,叫左少甜,味道岩岩好今次同frd 眼闊肚窄,但我地都食晒!同埋埋單都係2百幾鬆d, 每人一百左右就到咁多置,真係好抵食👍🏻另外,呢度d 服務好好,黎開ssp 真係會再e
店內環境都裝修到好台式,有台灣感覺!
⭐️起司蛋手抓卷餅
⭐️滷蛋乾豆腐
我好鍾意食乾豆腐,入晒汗,食起黎好juicy
⭐️綜合甜不辣
⭐️肉燥燙青菜
食咁多野都係要清一清個胃 個菜份量都多!給贊!
⭐️蚵仔麵線
我仲叫左茉香珍珠奶綠,都好香甜,叫左少甜,味道岩岩好
今次同frd 眼闊肚窄,但我地都食晒!同埋埋單都係2百幾鬆d, 每人一百左右就到咁多置,真係好抵食👍🏻另外,呢度d 服務好好,黎開ssp 真係會再encore ❤️