2022-05-21 361 瀏覽
行過俾張廣告吸引左叫左杯慢熟濃芋厚奶走甜少冰味道正常 小芋圓佔1/4杯 都幾多芋泥就少得可憐 🥺唔係好飲到芋泥叫呢杯野主要係想食芋泥 如果想飲芋泥奶 推介迷客夏 佢地既芋泥非常慷慨
行過俾張廣告吸引左
叫呢杯野主要係想食芋泥
如果想飲芋泥奶 推介迷客夏
佢地既芋泥非常慷慨

2022-05-19 351 瀏覽
吃茶三千,好多人排隊!終於今天決定試下,果然茶味清甜,飲完醒神~走甜,飲得更清楚茶的味道🍃🌱!欣賞外賣的杯套都精心包裝👍🏼忘記咗叫咗咩珍珠茶,只係記得係「皇牌」。
2022-04-27 341 瀏覽
之前經過618這間茶店超多人排隊,可能疫情關係少左人,要把握機會試下先😂。茶店亦有室外座位,走文青風,感覺幾舒適。《芋圓鮮奶茶》 $42見到芋圓飲品每日限量150杯,趁人少少,試下先。叫了少甜少冰,有淡淡茶香,芋圓微甜,有芋香,配搭得非常之有層次,雖然價錢比一般珍珠奶茶來講稍貴,但都值得一試。而且飲品杯連外賣掛繩真的十分好看,打卡一流。

《芋圓鮮奶茶》 $42

2022-04-22 354 瀏覽
試咗✨慢熟濃芋鮮奶茶✨松針綠茶 油切(無糖) 加珍珠🧋其實茶底不錯芋圓 珍珠都不錯就係芋泥唔夠多 唔係好覺得佢嘅存在🤭可以再飲嘅下次試皇牌🤗等冇咁多人排隊先🤭------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️📷環境/Ambience: 外賣/takeaway🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
試咗
可以再飲嘅
下次試皇牌🤗
等冇咁多人排隊先🤭
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️
📷環境/Ambience: 外賣/takeaway
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
外賣自取
心心念念的吃茶三千,已经火了好长一段时间了。之前试过它家芋泥系列的,但是最近没有了这次试了国王重奶霜奶茶33hkd味道也超级好啊颜值超级高#香港人气奶茶店# #香港奶茶# #给我一杯奶茶# #最好喝的香港奶茶# #香港好喝的奶茶# #香港奶茶安利# #香港探店# #香港探店分享# #香港美食探店# #港漂# #港漂生活# #港漂日常# #香港生活##香港打卡# #香港美食打卡# #香港網紅打卡店# #香港人气奶茶店#
心心念念的吃茶三千,已经火了好长一段时间了。
之前试过它家芋泥系列的,但是最近没有了
这次试了国王重奶霜奶茶33hkd
味道也超级好啊
颜值超级高

#香港人气奶茶店[话题]# #香港奶茶[话题]# #给我一杯奶茶[话题]# #最好喝的香港奶茶[话题]# #香港好喝的奶茶[话题]# #香港奶茶安利[话题]# #香港探店[话题]# #香港探店分享[话题]# #香港美食探店[话题]# #港漂[话题]# #港漂生活[话题]# #港漂日常[话题]# #香港生活[话题]##香港打卡[话题]# #香港美食打卡[话题]# #香港網紅打卡店[话题]# #香港人气奶茶店[话题]#
2022-03-16 458 瀏覽
熱潮期間吃茶三千人龍誇張得唔敢買嚟試,喺等👦🏻出街食飯前見冇咩人排隊,👧🏻就偷偷地走去買茶飲🧋🧊。個人認為店員服務一般☹️,企咗喺到幾分鐘等落單都冇人理👧🏻😔🌟慢熟芋見國皇由於天氣太凍,👧🏻就叫左杯熱飲,點知叫完先醒起熱飲係用紙杯,冇得影相📸️😖。茶底用上即時浸泡嘅鳳眉紅茶☕️,+皇家厚奶。不過講真果句溝完奶又唔覺得茶底極濃😅 珍珠輕輕掛上黑糖糖水唔太甜,比起市面珍珠更圓潤更彈牙QQ😍!芋泥食到有粒粒芋頭+芋泥,可惜芋泥略嫌太水唔夠綿密。下次有機會會想再試珍珠奶茶🧋,試真啲茶底!

🌟慢熟芋見國皇

下次有機會會想再試珍珠奶茶🧋,試真啲茶底!
台灣過江龍🙆🏻‍♀️超值得試‼️‼️環境好文青,好有台灣小店嘅味道仲有靚靚露天打卡位🥰好天去一定影到靚相!!文青地!芋頭國王珍珠奶茶 HK$40以萃茶機來萃取深度烘焙鳳眉紅茶飲落茶底超濃郁!再配上皇家厚奶🥛飲落好滑,入面仲有珍珠同芋頭粒珍珠超煙韌,有咬口,飲到飽飽der🙊凍頂烏龍鮮奶茶茶底超濃!呢個用鮮奶飲落更滑!我仲加左珍珠,甜度啱啱好!📍 吃茶三千 (旺角)旺角上海街618號地下G04D號舖
台灣過江龍🙆🏻‍♀️超值得試‼️‼️
環境好文青,好有台灣小店嘅味道
仲有靚靚露天打卡位🥰
好天去一定影到靚相!!文青地!

芋頭國王珍珠奶茶 HK$40
以萃茶機來萃取深度烘焙鳳眉紅茶
飲落茶底超濃郁!再配上皇家厚奶🥛
飲落好滑,入面仲有珍珠同芋頭粒
珍珠超煙韌,有咬口,飲到飽飽der🙊

凍頂烏龍鮮奶茶
茶底超濃!呢個用鮮奶飲落更滑!
我仲加左珍珠,甜度啱啱好!

📍 吃茶三千 (旺角)
旺角上海街618號地下G04D號舖
  • 國王珍珠奶茶
仲記得每次經過吃茶三千門口嘅時候,有陣濃濃嘅茶香🤤 因為吃茶三千放咗特製萃茶機,可以見到店員會即席現埸萃茶,沖泡飲品,所以要等耐少少,不過值得😋 而且啲茶葉都係來自台灣👏🏻 最近做緊慢熟濃芋, 所以我嗌咗一杯芋頭飲品。芋頭國王珍珠奶茶 $42咁我呢杯就係用咗「鳳眉紅茶」同皇家厚奶,睇住店員萃茶,紅茶茶色呈橙紅色,配埋厚奶,紅茶味好濃,唔會似平時有啲預先沖好嘅紅茶,啱晒鍾意茶濃之人🥰 加上我自己最鍾意嘅大甲芋頭芋泥同大珍珠,芋泥好滑,有芋粒,唔算太甜; king size 珍珠彈牙🤓玉露青檸 $32 (加纖玉菓子$4)朋友就揀咗杯fresh d嘅飲品😜 玉露茶香,更有少少奶香味咁,配埋青檸原汁,酸酸甜甜,清新又開胃🤤 另外,店員推介咗纖玉菓子,低卡又唔會好甜嘅菓子,同青檸好match, 令成杯飲品更豐富😆其實佢哋除咗有固定飲品外,客人仲可以自由選擇要咩茶同配料👍🏻

芋頭國王珍珠奶茶 $42

玉露青檸 $32 (加纖玉菓子$4)

5 分鐘 (外賣自取)
之前👧🏻係銅鑼灣經過見到新開張排曬長龍就已經係心入面默默bookmark 左搵個機會一定要試下去 終於有呢個機會依間台中過江龍亦都無令👧🏻失望餐廳位於上海街 亦都提供左少少露天座位疫情底下唔需要周街食野飲野 都係一個唔錯嘅選擇 餐廳主打現萃茶湯用特製萃茶機即席沖泡六款台灣高山茶👧🏻 #feiching_foodie手搖👦🏻 🌟國王珍珠奶茶 $36呢杯手搖用左鳳眉紅茶同皇家厚奶製成國王珍珠口感煙韌彈牙 茶底都幾香🌟熔岩黑糖波霸鮮奶 $37比起另外一杯👧🏻偏愛呢杯 值得一讚嘅係佢地採用左香醇鮮奶混拌奶味好濃 手工黑糖雖然糖嘅份量set 死左 但係整體唔太甜 飲完呢杯都幾飽肚 另外 值得一提嘅係手搖等待時間偏長但味道唔錯 都值得我地等嘅📌吃茶三千旺角上海街618號地下G04D號舖🚇港鐵旺角站 A2 出口, 步行約2分鐘📌吃茶三千將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖🚇港鐵寶琳站 A1 出口📌吃茶三千 (海港城)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖📌吃茶三千深水埗深旺道28號V Walk地下G25號舖🚇港鐵南昌站 A 出口, 步行約2分鐘📌吃茶三千銅鑼灣軒尼詩道500號
之前👧🏻係銅鑼灣經過見到新開張排曬長龍

旺角上海街618號地下G04D號舖
🚇港鐵旺角站 A2 出口, 步行約2分鐘

將軍澳貿業路8號新都城中心2期地下G04號舖
🚇港鐵寶琳站 A1 出口

📌吃茶三千 (海港城)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖

深水埗深旺道28號V Walk地下G25號舖
🚇港鐵南昌站 A 出口, 步行約2分鐘

銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
🚇港鐵銅鑼灣站 F出口 步行約2分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#旺角
最近大熱既吃茶三千 用上新鮮茶葉現萃茶香一流👍🏻特地去左上海街618分店 店內有啲位可以坐 慢慢嘆茶.芋頭珍奶🧋既珍珠煙韌彈牙 飲落仲有芋頭粒粒香而不膩 鳳眉紅茶+皇家厚奶真係最佳配搭🤤男朋友就鐘意飲純茶加百花香蜜呢度有3種甜度 正常 半甜 零甜揀左半甜 剛剛好 仙草凍好滑好淋 唔會好似龜苓膏果種💜喜歡飲落清啲又有少少口感既可以揀呢款喔~買果日係平日下午時間 等大約5分鐘左右😍.每杯飲品都有手提杯連繩可以吊住 方便提走。
最近大熱既吃茶三千 用上新鮮茶葉現萃
茶香一流👍🏻
特地去左上海街618分店 店內有啲位可以坐 慢慢嘆茶
芋頭珍奶🧋既珍珠煙韌彈牙 飲落仲有芋頭粒粒
香而不膩 鳳眉紅茶+皇家厚奶真係最佳配搭🤤
男朋友就鐘意飲純茶加百花香蜜
呢度有3種甜度 正常 半甜 零甜
揀左半甜 剛剛好 仙草凍好滑好淋 唔會好似龜苓膏果種💜
喜歡飲落清啲又有少少口感既可以揀呢款喔~
買果日係平日下午時間 等大約5分鐘左右😍
每杯飲品都有手提杯連繩可以吊住 方便提走。

2022-02-17
5 分鐘 (堂食)
下午茶
2022-02-15 155 瀏覽
情人節同好朋友飲野都有啲儀式感既, 飲管包裝紙都被我砌成心形😂🧋慢熟濃芋鮮奶 慢熟濃芋系列有4杯唔同款, 每日限量發售。呢杯由香醇鮮奶+慢熟芋泥+慢熟小芋圓組成, 唔會好膩, 小芋圓正正方方細粒得黎好煙韌。神奇既係佢無得改變甜度同冰度, 但唔會過甜岩岩好。😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🧋鳳眉紅茶x皇家厚奶x仙草凍朋友話鳳眉紅茶最正, 所以佢自己配搭唔同配料, 不過就叫左半糖少冰。大讚買極茶包都沖唔出佢呢隻茶既香味😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🧋慢熟濃芋鮮奶
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🧋鳳眉紅茶x皇家厚奶x仙草凍
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5
慢熟濃芋鮮奶
鳳眉紅茶x皇家厚奶x仙草凍
2022-02-14
10 分鐘 (外賣自取)
下午茶
慢熟濃芋鮮奶
鳳眉紅茶x皇家厚奶x仙草凍
2022-02-14 175 瀏覽
其實我平時好鍾意飲啲杰撻撻嘅嘢,所以好少飲冇加奶嘅茶🤣有日行街行到攰攰哋又頸渴,就去咗呢度買杯嘢飲解解渴,一飲就覺得好Impressive💕➼ 玉露青茶 + 百花香蜜我平時飲開一係就伯爵茶,一係就茉莉茶,再唔係呢就係烏龍茶,好少揀其他茶底🤣但今次我心血來潮,就揀咗個玉露青茶嚟試,貪佢個名夠陌生啊嘛haha💕茶底好清香!雖然我對茶葉冇乜研究,但都飲得岀係靚茶底👍🏻另外加埋少少淡嘅蜜糖味,成杯嘢飲好清新,好快就飲晒成杯🤣幻想到如果係熱飲嘅話,都會好好飲好潤喉!

➼ 玉露青茶 + 百花香蜜

玉露青茶 + 百花香蜜
2021-12-14
玉露青茶 + 百花香蜜
2022-02-07 113 瀏覽
等佐好耐但味道冇預期咁好略失望點佐國王珍珠奶茶和鳳來密冰茶珍珠還可以幾有咬口原本看著他家用這種機器沖泡還挺期待的結果讓我有點失望覺得紅茶的苦甘味比較重同珍珠唔係特別搭30多40塊錢一杯奶茶都不算平
等佐好耐

覺得紅茶的苦甘味比較重
同珍珠唔係特別搭
30多40塊錢一杯奶茶都不算平
2022-02-02
45 分鐘 (外賣自取)
嗰日同朋友喺旺角行街,路過發現有呢間台式茶店,真係好多人在排隊買嘢飲呀!所以我哋係附近店舖行咗一陣間先回來買。*南投薑汁撞奶 (HK$36).我點咗熱的,半糖,另外加國王珍珠 (+HK$4).杯飲品好夠熱,好奶滑嘅口感,薑味濃郁,但不會覺得辣,不過如果可以再少甜一點,味道可能會更好.珍珠煙韌,微甜*因為週末,真係好多人點嘢飲,仲有外賣單,所這杯飲品,我等咗差唔多30分鐘,不過以上原因,我覺得都值得等嘅。*
南投薑汁撞奶 (HK$36)
.我點咗熱的,半糖,另外加國王珍珠 (+HK$4)
.珍珠煙韌,微甜
南投薑汁撞奶
南投薑汁撞奶
2022-01-28 143 瀏覽
第一次幫襯,5:46 order,6:07先整到出嚟……鋪頭入面連埋收銀有4位職員,我前面只有3張單,4杯嘢飲,唔知點解可以咁慢……啲茶只可以话普通,唔算特别好飲……
啲茶只可以话普通,唔算特别好飲……