招聘中
時薪
$16,300-$19,500
月薪
2024-10-04 513 瀏覽
久唔久都會去係港九新界都有分店嘅吃茶三千買茶飲🧋佢哋嘅茶底幾講究,會用上玉露青茶、鳳眉紅茶、凍頂烏龍等得獎茶葉🌱茶葉係製作飲品時即場現萃,可以萃取茶葉最精華嘅香味👍🏻佢哋周不時亦會推出以時令水果做主題嘅飲品,好似水蜜桃、菠蘿等,比較有新鮮感。好欣賞佢哋用麻繩套住飲品嘅設計,可以抽住麻繩手抽飲品,好方便👏🏻今次去到希慎廣場分店,原來店舖後面有個超大嘅半室外area😍😍有枱有櫈,可以舒舒服服地歎嘢飲🥳🍵水仙桂花蜜 $33水仙桂花茶好清新,加入百花香蜜🍯清香之中帶點蜜香,仲多咗一種滋潤感覺😚🥭松針芒果茶 (+椰果) $33松針茶係綠茶嘅一種,製茶時加入茉莉花,令茶底飲起上嚟不但有茶嘅清香,亦帶有微微嘅花香🌼清新淡雅嘅茶底加上酸酸甜甜嘅芒果,係踏入10月依然熱辣辣嘅天氣飲就啱晒😽另外仲加咗椰果增添口感,同茶底好夾。推介指數(10分為滿分):7.5分

🍵水仙桂花蜜 $33

🥭松針芒果茶 (+椰果) $33

推介指數(10分為滿分):7.5分
2024-09-30
5 分鐘 (外賣自取)
2024-10-02 445 瀏覽
夜晚吃茶三千唔需要等好耐,職員都沖得好快,等五至十分鐘就有啦。鍾意吃茶三千既茶底,因為佢地係獨有既萃茶機,沖完之後啲茶香仍然能夠保留,飲完好舒暢。水果茶啲水果好新鮮又有菠蘿肉 🍍,而國王珍珠奶茶鳳眉紅茶好醇厚,珍珠好Q彈🧋。同埋呢個價錢好合理,唔洗好貴都品嚐到好茶葉。

同埋呢個價錢好合理,唔洗好貴都品嚐到好茶葉。
最近同朋友喺銅鑼灣希慎行街,發現原來呢度都開咗吃茶三千!!!超級開心,雖然每次都要排長龍,但都心甘情願等,因為呢間舖頭嘅茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,所以茶飲絕對值得等😋🤭而同朋友幾乎每次行街都會飲,所以非常有默契,直接叫咗以下兩杯,私心推介🙈🩵國王珍珠奶茶$37鳳眉紅茶 +皇家厚奶+國王珍珠我自己係好鍾意甜嘅嘢飲,所以都係要返正常嘅甜度,而佢飲落唔會話過甜,而且茶底係超級濃,而珍珠呢就係煙煙韌韌,成個組合係超級Perfect😋💛寶島經典水果茶$38風眉紅茶+ 水果百匯杯入邊有好多新鮮嘅生果,唔會話超級甜,但反而係好Fresh,同埋非常之解渴嘅一杯水果茶。而呢一杯嘅水果味會比茶味更加突出,所以好啱唔鍾意茶味太濃嘅朋友飲😋最後最後要講埋佢令人驚喜嘅地方,係佢嗰個杯套設計,我第一次飲已經覺得好amazing,居然諗到加條繩喺個杯套上面,真係非常之方便行街拎住杯嘢飲嘅人,值得大贊!😇😇😇

🩵國王珍珠奶茶$37
鳳眉紅茶 +皇家厚奶+國王珍珠

💛寶島經典水果茶$38
風眉紅茶+ 水果百匯

2024-09-27 443 瀏覽
國王珍珠奶茶🧋係招牌,一定係必飲架啦,每次飲珍珠奶茶都好驚啲珍珠會好硬、唔好食,但係呢杯又唔會喎🤩每飲一啖都有珍珠,份量好足,而且店員都好Nice啊🫣。環境都唔錯,座位都足夠,打開門可以同朋友坐係露台到一齊傾計,好放鬆啊‼️‼️‼️鳳來厚奶係新品黎架,由於依加係菠蘿🍍嘅季節,所以啲菠蘿果肉都好甜😋,啖啖果肉,真係好幸福啊‼️‼️‼️一開始以為會好甜好漏,原來唔會喎,厚奶嘅甜度岩岩好,飲多杯都唔係一個問題🤣🤣

吃茶三千一直都係我大愛🤍茶底一直都選用萃茶機現萃茶葉去整所以佢由開業以來一直長龍不斷試過買一杯要等一個半鐘🤣🤣🤣 不愧係茶飲界頂流😍 可惜到店時已經沒有鳳梨系列希望再出過!👍🏻首選國王珍珠奶茶 珍珠煙煙韌韌好好食! 鳳眉紅茶茶底濃!整體上奶茶味濃超好飲!一定要試再者玉露百花香蜜 適合平時飲開茶既人玉露青茶回甘配以香甜的百花香蜜飲落去比較似平時嘅蜜糖水,加了點清香的桂花茶落去!口味整體更好飲清潤!
吃茶三千一直都係我大愛🤍
茶底一直都選用萃茶機現萃茶葉去整
所以佢由開業以來一直長龍不斷
試過買一杯要等一個半鐘🤣🤣🤣
不愧係茶飲界頂流😍

可惜到店時已經沒有鳳梨系列

希望再出過!👍🏻

首選國王珍珠奶茶
珍珠煙煙韌韌好好食!
鳳眉紅茶茶底濃!
整體上奶茶味濃超好飲!
一定要試

再者玉露百花香蜜
適合平時飲開茶既人
玉露青茶回甘配以香甜的百花香蜜
2024-09-23
外賣自取
$50 (其他)
  • 國王珍珠奶茶
天氣熱行行下梗係要飲番杯台式茶飲消暑,呢間人龍店「吃茶三千」飲過幾次味道都好有驚喜,要讚下佢地既茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,茶底更香更濃☺️要排隊都抵😍寶島經典水果茶好fresh!呢杯佢地每日嚴選新鮮水果,入面真係有啲新鮮水果片,甜度適中有助解膩,茶底用左得獎鳳眉紅茶,帶果香茶香味濃松針芒果茶 呢杯選用松針綠茶,茶底清香,加入香甜芒果果露酸甜開胃,另外仲加左配料纖玉菓子,口感彈牙香甜惹味,值得一試

寶島經典水果茶

松針芒果茶

2024-09-22 254 瀏覽
台灣手搖飲品🥤茶底喺用萃茶機現萃茶葉整所以茶飲值得等待!!當日同朋友一齊到店買,邊行街邊嘆茶🤭🤭我點咗店內Top10嘅國王珍珠奶茶 甜度100%國王珍珠奶喺由鳳眉紅茶+皇家厚奶 +國王珍珠嘅組合入口順滑,國王珍珠口感煙靭,唔怪之得啲人讚喺天花板另一杯點咗水仙桂花,產地台灣嘉義。水仙桂花加仙草凍 走甜 少冰淡淡茶香 仙草增加整杯層次感📍吃茶三千 (希慎廣場) 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖
台灣手搖飲品🥤茶底喺用萃茶機現萃茶葉整所以茶飲值得等待!!
當日同朋友一齊到店買,邊行街邊嘆茶🤭🤭

我點咗店內Top10嘅國王珍珠奶茶 甜度100%
國王珍珠奶喺由鳳眉紅茶+皇家厚奶 +國王珍珠嘅組合
入口順滑,國王珍珠口感煙靭,唔怪之得啲人讚喺天花板

另一杯點咗水仙桂花,產地台灣嘉義。
水仙桂花加仙草凍 走甜 少冰
淡淡茶香 仙草增加整杯層次感

📍吃茶三千 (希慎廣場)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A號舖

外賣自取
2024-09-19 364 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣希慎廣場行街,天時暑熱,決定買杯冰凍嘅飲品一路行一路飲🥵 平時經過見到呢間吃茶三千入面有一部好似專業咖啡機嘅儀器都畀佢吸引住,再加上佢個包裝好精緻好有手工feel,拎住行街都唔怕倒瀉啦😝佢個menu 好豐富,有唔同嘅茶底,例如:紅茶、烏龍、綠茶,可以揀自己鍾意嘅奶蓋同埋配料。今期仲有個特別嘅台灣鳳梨系列🍍我見賣相都幾吸引就叫咗杯鳳來厚奶,佢材料係金鑽鳳梨湯、玉露清茶同埋皇家厚奶,底層係有真嘅菠蘿果肉,味道 好似平時鳳梨酥入面嘅餡咁,酸酸甜甜,係一杯非常消暑嘅果茶。朋友叫咗一杯凍頂烏龍加奶蓋慕絲,烏龍茶味好甘香,奶蓋真係好順滑,我會形容係好似溶咗嘅棉花糖咁,同茶底非常夾!兩杯飲品都做得好好,下次會想試埋其他呢!

朋友話呢間係係茶飲界嘅愛馬仕🤣吃茶三千源自於台灣~ 慢慢就開到嚟香港🇭🇰整茶方面真係落足心機,因為所有茶底都係用萃茶機現萃茶葉,慢工出細活,可以講係落足心機,等都係值得嫁💓好多人幫襯😎😎1️⃣ 熔岩黑糖波霸鮮奶🧋黑糖味好濃,係螞蟻星人必嗌🐜~ 入面有香醇鮮奶、古法黑糖同國王珍珠👅 所謂嘅國王珍珠係每日用慢火熬煮90分鐘出嚟,係粒粒完美嘅珍珠,咬落去好ǫ彈煙韌💦 同鮮奶好夾🥰2️⃣ 鳳來厚奶🍍唔可以錯過嘅期間限定鳳來系列~ 仲要係限量每日150杯咋🤣入面包括有金鑽鳳梨湯、玉露青茶、皇家厚奶~ 鳳梨果粒完全唔會少,切到細細粒,每啜一啖都飲到‼️ 整杯飲落甜度啱啱好,唔會話飲完會痛到頭痛🤣
朋友話呢間係係茶飲界嘅愛馬仕🤣

唔可以錯過嘅期間限定鳳來系列~ 仲要係限量每日150杯咋🤣
2011 瀏覽

下午茶
2024-09-14 270 瀏覽
來自台灣的「吃茶三千」做茶超過二十年,出名靚茶底,每杯茶底皆用萃茶機現萃茶葉而成,新鮮製作,工序需時,值得等耐啲!點茶可以自選或選預設人氣口味。自選的話,先選好茶種, 再選調味, 最後再選加料。茶種有松針綠茶· 鳳眉紅茶 、 水仙桂花 、 凍頂烏龍等, 調味可選各式果汁或牛乳,最後再按自己喜好加上珍珠、椰果等,增添咬口。不知如何選擇的人士,可以参考店內八種人氣熱銷口味。茶飲杯賣相精緻,有一根草子的手抽,方便又貼心。🔸寶島經典水果茶 $38人氣熱銷口味,茶底用了鳳眉紅茶,再加水果百匯,沒有額外加糖,水果味比茶味突出。 🔸(自選)松針綠茶+百香果蜜+國王珍珠 $37基底松針綠茶搭上百香果蜜喝起來很對味,珍珠大粒,好喝。

🔸寶島經典水果茶 $38

🔸(自選)松針綠茶+百香果蜜+國王珍珠 $37
基底松針綠茶搭上百香果蜜喝起來很對味,珍珠大粒,好喝。
天氣太熱,忍唔住走咗去買茶飲,今次都係走去吃茶三千度買鳳梨系列嘅嘢飲,佢哋嘅茶係用萃茶機現萃茶葉,都需要啲時間,不過係值得等待~鳳來厚奶 $43飲品以台灣新鮮鳳梨為主打,帶濃郁奶香,口感滑順,每一啖都感受到鳳梨的甜美與奶香的完美融合。如果第一次飲用鳳梨作主打嘅飲品,推介呢一款嘢飲。鳳來蜜冰茶 $43鳳來蜜冰茶係另一種風味的呈現,將台灣鳳梨的酸甜同茶香結合,入口清而不膩。冰茶的清涼感與鳳梨的自然甜味相得益彰,喺炎熱的天氣中,感受到冰涼的滋味,令人忍不住想要一口接一口咁飲

鳳來厚奶 $43

鳳來蜜冰茶 $43
次次行Hysan行到5樓都都聞到好香嘅茶香味,但每次都勁多人排隊要等勁耐,所以都冇試過。今次經過見到冇咁多人排隊,所以就同friend買咗兩杯試吓。熔岩黑糖波霸鮮奶黑糖好香,份量好岩鍾意甜啲嘅朋友,珍珠好煙靭。好飲水仙鮮奶茶加仙草 去糖少冰呢個同店員所介紹嘅一樣個茶香味好清新,見到佢喺用萃茶機個技術去直接現泡所有茶葉,所以你會聞到勁香嘅茶葉味!仙草個味都幾出,個奶係用明治奶,飲落唔會覺得好漏。總括嚟講,我覺得都值得排隊等一陣,覺得佢嘅茶真係同附近嘅茶飲店有唔同。大家都可以去試吓佢嘅水仙茶!

熔岩黑糖波霸鮮奶
黑糖好香,份量好岩鍾意甜啲嘅朋友,珍珠好煙靭。好飲

水仙鮮奶茶加仙草 去糖少冰

呢日嚟咗買兩杯鳳來系列嘅飲品 因為都幾多人選購 所以要等一陣先拎到野飲😮 但飲品幾高質 所以都好值得等待👍🏻 鳳來雪霜呢杯飲品甜度同埋冰度都係預先設計好 冇得更改 所以可以保證係店家標準設定嘅味道😎 主要飲到有金鑽鳳梨湯同埋香醇鮮奶 口感好Rich 底下仲有粒粒嘅台灣金鑽鳳梨🍍 鳳梨嘅味道好甜呀 係天然嘅果香☺️ 配埋面頭嘅奶蓋慕絲同埋香酥脆餅 店員有特別提醒我哋攪拌埋一齊先飲 令到飲品好有質感 除咗有餅乾碎仲有金鳳梨粒 每一啖都係幸福嘅滋味鳳來厚奶呢杯同樣係期間限定商品 都係以台灣嘅金鳳梨做主打 底下嘅金鑽鳳梨湯今次係配上店鋪好出名嘅玉露青茶🍵 茶底好香濃 用上咗萃茶機現萃茶葉整出嚟 所以每杯都係店員用心製作 等一陣都好值得☺️ 冇諗過金鳳梨同青茶嘅味道會咁夾特別欣賞呢間茶飲嘅茶底 真係好香醇🍵 提一提台灣金鑽鳳梨飲品係每日限量供應趁呢期鳳梨當造 就快啲嚟試啦🥰

鳳來雪霜

1912 瀏覽
2064 瀏覽
2024-08-22 264 瀏覽
📍吃茶三千 夏日低卡茶飲推介❤️‍🔥🧡柚粒冰茶🍊仲可以自選茶底😋酸酸甜甜 可以解膩 裏面仲有葡萄柚果露同果粒💛玉露青檸🍋‍🟩 仲可以飲到清甜甘香嘅茶底 清爽冇負擔-今次買咗2款茶飲 仲送嘉頓粒粒威化🍪亦都係高膳食纖維 可以邊飲邊食😋-成日聽到朋友問:吃茶三千嘅茶飲都要等一段時間⁉️☝🏻原來茶底係用萃茶機現萃茶葉製成✅ 飲到高質嘅茶飲係值得等待⌛️今次喺銅鑼灣分店仲有大量位置可以坐低等😙
📍吃茶三千 夏日低卡茶飲推介❤️‍🔥
💛玉露青檸🍋‍🟩 仲可以飲到清甜甘香嘅茶底 清爽冇負擔
成日聽到朋友問:吃茶三千嘅茶飲都要等一段時間⁉️
2024-08-21 200 瀏覽
一直幾鐘意飲佢哋嘅茶飲,知道佢哋嘅茶底係用萃茶機現萃茶葉而成,而個人鐘意茶香比較濃嘅,特別係珍珠奶茶。市面上好多都係着重奶味,而忽略咗個茶香味,所以就算要等都覺得佢哋嘅茶飲係值得嘅。寶島經典水果茶 $38茶底鳳眉紅茶,再加上新鮮水果片欣賞佢酸味多過甜味,飲完唔會甜到漿住個口酸酸甜甜好fresh國王珍珠奶茶 $37茶底同樣鳳眉紅茶,再加上皇家厚奶同國王珍珠茶香味好出但又唔會苦澀,珍珠好煙靭彈牙鐘意佢唔會好漏,令人一口接一口咁飲,推薦!

寶島經典水果茶 $38
茶底鳳眉紅茶,再加上新鮮水果片
欣賞佢酸味多過甜味,飲完唔會甜到漿住個口
酸酸甜甜好fresh

國王珍珠奶茶 $37
茶底同樣鳳眉紅茶,再加上皇家厚奶同國王珍珠
茶香味好出但又唔會苦澀,珍珠好煙靭彈牙
鐘意佢唔會好漏,令人一口接一口咁飲,推薦!