2020-09-08 846 瀏覽
集團經營的燒鰻魚飯店鋪,堂食已經試過,其實餐牌選擇並不多,價錢高低係在於鰻魚份量嘅多少。 佢哋現在加入天婦羅食品,等限聚令冇咁嚴苛嘅時候會來一試。每個星期最少有三晚,都會來購買鰻魚飯外賣。佢哋嘅品質係好穩定 😋😋味道同堂食非常接近👍🏼👍🏼👍🏼。 同時,店舖的經理及侍應個個都非常禮貌同親切,所以佢係我外賣嘅首選 😊鰻魚重$98 跟餐嘅漬物泡菜 $20 佢哋嘅日式泡菜醃得非常入味,略帶少少微酸,泡菜偏淋與韓式泡菜味道及口感截然不同。堂食- 鰻魚重堂食 - 照燒雞丼

鰻魚重$98

跟餐嘅漬物

泡菜 $20

堂食- 鰻魚重

堂食 - 照燒雞丼
  • 泡菜
2020-08-17 752 瀏覽
朋友係會員,偶爾會過黎食鰻魚飯,基本上我每次都叫最經濟個兩款,今次試下叫 溫玉鰻魚丼,實物同餐牌圖一樣表面鋪滿蔥花勁誇張,唔鐘意食蔥的朋友表示接受唔到😂 鰻魚切小件,口感較遜色,性價比實在唔高。反而朋友的鰻魚天婦羅烏冬較為吸引,外皮薄脆,內裏的鰻魚厚身肥美,外脆內軟,亳無油膩感,有驚喜!呢個餐係季節限定,唔知下次有無機會再食到呢~

2020-07-10
午餐
2020-08-15 402 瀏覽
限聚令無得堂食,買外賣是常識吧!點估到外賣鰻魚飯都咁好食👍🏻肥嘟嘟的鰻魚,有濃厚的炭燒味,啱晒鐘意食肥鰻的朋友,正丫!唔好以為外賣一定唔好食,係,佢一定無堂食咁脆,但都唔會淋哂,完全無口感。以鰻魚飯價錢黎講一啲都唔貴,絕對係性價比中上的餐廳
限聚令無得堂食,買外賣是常識吧!
鰻魚飯
鰻魚飯
2020-07-19 470 瀏覽
想食鰻魚飯 search openrice知呢間日本東京過江黎香港 想試下 由於疫情 所以都唔堂食 叫了外賣openrice 8折再減$20 由於第一次經openrice order 外賣 total $139都好抵 叫了山藥鰻魚飯 加溫泉蛋 另加錢叫了鰻魚肝湯加醃菜 另外叫了一個牛丼 包了普通清湯加醃菜 order時可以揀多飯 少飯 多汁少汁 由於怕多飯會食唔晒 所以叫了正常 預切時間亦好準時囉得 先講鰻魚肝湯 只有咸字 如要加$15 我覺得唔值得 反而清湯更好飲 鰻魚飯無特別 不過不失 但有好多細骨 感覺唔太好 但加了山藥同溫泉蛋 滑乎乎的味道好夾 如果無咁多細骨會更好 牛丼都可以 但飯比較軟 口感鰻魚飯既飯好食的 總括來講 無乜特別 試一次就夠 或者下次去東京試下可能有比較吧
2020-07-18
呢間店主要賣鰻魚,鰻魚都係即燒即賣​​鰻魚丼 ​ $68​以呢個價錢黎講,包埋味增湯同小小漬物,價錢真係唔貴,鰻魚既份量都唔少,好厚肉,同埋無骨,鰻魚燒得岩岩好,無燒焦,加埋照燒汁同d飯一齊食好好味! 而味增湯應該係用左赤味增,比平時街邊飲到既味增湯比較濃味,好好飲❤​

呢間店主要賣鰻魚,鰻魚都係即燒即賣​

鰻魚丼 ​ $68​
2020-07-02
2020-05-16 483 瀏覽
今日去左食鰻魚料理專門店Nadai Unatoto,發現一款主食價錢唔太貴,望落去都吸引,最後叫左一個鰻魚飯三食、鰻魚野菜天婦羅烏冬同埋小食鰻魚冷豆腐先講鰻魚飯三食,食法係將鰻魚飯加埋茶攪拌一齊食,口感清新,無左原本食太多鰻魚油膩嘅感覺~一個set會附送味噌湯同埋漬物之後就講下天婦羅烏冬,烏冬偏幼,口感煙韌唔會話食落好粉至少天婦羅,因為即叫即炸所以等嘅時間比較長,但炸得外脆內軟,個人認為南瓜好好味最後就係鰻魚冷豆腐,豆腐真係好冰凍,同埋係屬於比較堅挺唔會一夾就散曬,鰻魚都係同飯嘅同一種味道,不過將鰻魚造成凍食都有新意總括嚟講呢間餐廳食品質素都偏中上,加上呢個價錢食到呢啲日式料理都真係算係咁,有空不妨一試

鰻魚野菜天婦羅烏冬

之後就講下天婦羅烏冬,烏冬偏幼,口感煙韌唔會話食落好粉

鰻魚冷豆腐

鰻魚野菜天婦羅烏冬
鰻魚冷豆腐
2020-04-13 398 瀏覽
星期日中午去,無人排隊。三人去叫咗三食鰻魚飯,秋葵鰻魚飯和溫泉蛋牛肉飯。飯黎得好快,好似預早做好材料,而且份量好少,食物無嘜溫度!牛肉唔好食比吉野家還差,鰻魚有少許腥味, 又沒有炭燒味道,而且好似擺咗一段時間才給客人食。
2020-03-30 438 瀏覽
今日午餐係東港城行左陣,經過名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店,我同男朋友都冇食過,就決定入去試下新野。入面座位唔多,餐牌主要以鰻魚為主,都有照燒雞,牛肉,烏冬,小食。第一次黎梗係食佢主打既鰻魚飯啦,我地一個叫雙層鰻魚丼,一個叫鰻魚釜飯。雙層鰻魚丼包一碗麵豉湯同醃青瓜。麵豉湯好日式,夠濃味,好味。醃青瓜酸酸鹹鹹。雙層鰻魚丼既鰻魚份量足,鰻魚好肥美,又冇骨,加埋照燒汁,好多食。照燒汁撈飯都好夾,白飯我地仲免費加大左。鰻魚釜飯上枱後要等二十分鐘,由生米煮成熟飯。鰻魚份量得好少,味道清d, 冇甘肥美。釜飯既邊邊全部係飯焦,鍾意飯焦既人會好開心。

鰻魚釜飯
2020-03-30
午餐
2020-03-18 282 瀏覽
有晩行街經過見到新開,而且裏面坐滿左客人,當時已經決定下次一定要試試佢。今晚決定"的"起心肝去試佢一餐。其實從佢個鋪頭名已經知道佢食咩-鰻魚。照燒雞鰻魚丼-首先要講講呢度係可以免費加飯的而且送埋味噌湯。個飯送到上枱唔係特別大碗好似平時丼果d size 但已經要求左要加飯,雞同鰻魚沒有特別大驚喜,談不上好味但又談不上差。鰻魚天婦羅烏冬-勝在個天婦羅係熱辣辣,而且個烏冬夠彈牙,但係個烏冬湯係極普通嘅醬油湯。又係一個冇深度、不過不失之作。總括-冇咩特別,試過就算,未必會返轉頭再食。

總括-冇咩特別,試過就算,未必會返轉頭再食。
2020-02-23 254 瀏覽
行左一陣街, 就同朋友們去醫下個五臟腑. 見到有間專門食鰻魚既鋪頭, 就走左入去試下.雙層鰻魚丼睇落個碗型份量好似好細咁, 但鰻魚真係好有驚喜, 鰻魚好厚肉, 燒得岩岩好冇咩點燶, 食落去香甜軟滑, 油脂味出哂黎, 再加埋鰻魚汁既珍珠白飯, 真係好好味. 值得一試. 如果份量再多就真係超值.鰻魚燒玉子玉子都做得好厚身, 食落都算有蛋味, 而且仲好多汁, 蛋吸收哂鰻魚既精華, 變得香甜, 但可惜入面既鰻魚味道就唔算太有味, 份量都少得可憐, 不過不失.鰻平燒見到好似幾特別, 就點左個黎試試. 原來係煎左一塊蛋餅, 再係入面加入鰻魚/ 芽菜等等, 上面加埋沙律醬同蔥花. 食落去都幾特別, 芽菜好爽脆, 解一解油膩. 可惜食唔到鰻魚既味道, 而且鰻魚唔多, 有點遜色.

鰻魚燒玉子

鰻平燒
2020-02-03 202 瀏覽
🍙等待時間:平日假期大概十二點多點,唔洗等直入,冇咩人。🍔室內環境:行過已經比佢門面日式風格同色調所吸引,室內燈光昏暗舒服。🍰服務質素:無得彈,加水,落order都好勤快,欣賞。🔺用餐簡評:可能係開業唔係太耐,店舖想賺口碑,好似有好多優惠咁😹。首先飯係免費任添,我叫左個鰻魚牛肉飯再加一朝啤酒。佢又免費送左個湯,然後啤酒仲係買一送一,你仲可以拿返去😂😂。講返正題,燒鰻魚既火候一流,10分軟熟,足滿鰻魚既燒香,但飯一般,令可惜既係個汁唔夠濃味同惹味,可能我本人本身重口味。🔹總括來講:係中上,牛肉可不試,普通野。
🍙等待時間:平日假期大概十二點多點,唔洗等直入,冇咩人。
🍰服務質素:無得彈,加水,落order都好勤快,欣賞。

🔹總括來講:係中上,牛肉可不試,普通野。

2020-01-29 185 瀏覽
近期的肺炎事件、偶像高比的離世和現在全香港人所擔憂的處境,真的令人心情非常低落😭如果各位要出街,請做足安全措施,戴口罩和攜帶消毒酒精都是少不免的💪🏻這天去了朋友家拜年,並到附近餐廳食午餐。這間餐廳是一間鰻魚專門店,有不同的鰻魚菜式和套餐,雖然選擇多和味道唔錯,但價錢略貴,而且普通丼飯的鰻魚較細塊,想食大件鰻魚的要選較貴的套餐👍🏻1. 和風牛肉鰻魚丼 $88這個丼飯的鰻魚和牛肉是分開上。雖然蒲燒鰻魚的份量少,但燒得不錯,咬下去不乾身,而且魚油味道重,和吸了香濃鰻魚汁的米飯一齊食,非常美味🤤另外和風牛肉的味道香甜,因為是和洋蔥一併煮過👍🏻隨餐配了一個赤味增湯和漬物(酸瓜),因味道普通,並沒有拍照😅🙈

1. 和風牛肉鰻魚丼 $88
和風牛肉鰻魚丼
和風牛肉鰻魚丼
2020-01-21 133 瀏覽
見新開冇幾耐, 餐廳人流都唔算多, 但本身鍾意食鰻魚飯, 所以想試下 ,點咗山芋鰻魚飯,成碗飯得五粒鰻魚, 又冇味, 分量又少, 連飯都少 , 最多係紫菜,性價比又低, 唔會再幫襯。
2020-01-21
10 分鐘 (外賣自取)
2020-01-16 114 瀏覽
等左好耐終於香港有首間鰻魚專門店引入…… 【名代宇奈とと】。上年於尖沙咀及銅鑼灣開業後, 迅速成為人氣食店。不少人把食物照片放上網上,非常吸引。原本好想拜訪,但是總有一條長長的人龍。分店越開越多, 最近終於開到我屋企附近。【名代宇奈とと】主打備長炭現燒鰻魚,餐廳門口有燒鰻魚的地方可以見到師傅即席燒鰻魚。睇到都想食,但安裝了一塊玻璃擋住香味。應該熱潮過後已經唔太需要排隊, 等左5分鐘左右已經可以入來。 鰻魚專門店面積不太大, 店內以黑、紅色裝修,牆上有鰻魚彩繪,簡單風格。作為鰻魚專門店,餐牌上九成菜式都與鰻魚有關係,鰻魚感覺是一種高級食材但這裡最平一碗鰻魚丼$68就有交易,沒有加一實在有驚奇。除了主打多款即燒鰻魚飯之外,也有不少其他菜式選擇前菜及一品料理選擇例鰻魚蒸蛋、鰻魚玉子、燒鰻豆腐及鰻魚天婦羅……等與鰻魚有關的菜色。另外有季節限定的烏冬,又有幾款以炸雞或牛肉讓不愛鰻魚的客人多些選擇。只吃鰻魚飯我覺得太膩,所以揀了【鰻魚飯 三食$88】。呈上的鰻魚飯,鰻魚切成細條狀有六件,看似肥美而且燒到香口非常吸引。乜嘢係三食?有QR code link去you tube 教你點食!首先將飯平均分

只吃鰻魚飯我覺得太膩,所以揀了【鰻魚飯 三食$88】。呈上的鰻魚飯,鰻魚切成細條狀有六件,看似肥美而且燒到香口非常吸引。乜嘢係三食?有QR code link去you tube 教你點食!首先將飯平均分成四等份,之後試三種食法。最後再選擇其中最愛的方式結尾。

第一食……先品味鰻魚飯原有的美味。咬下去鰻魚皮未夠香脆,亦不覺得有炭香味,不過秘製醬汁惹味。鰻魚、日本白米以及秘製醬汁三種食材加起來非常配合。

第二食……加入紫菜與wasabi。wasabi 可以吊起鰻魚味道

第三食……加入茶湯變成茶漬飯。茶湯裡面加入柚子皮零盜賊湯有種香味。 我喜歡茶飯不過版鰻曼魚浸在茶湯內把鰻魚的香味冲淡了影響味道。

食完這個鰻魚三食,我最喜歡應該是鰻魚原有的味道,之後就喜歡茶漬飯。雖然這個鰻魚飯不是非常超班, 但是這間是香港首間從日本引入的鰻魚專門店加上價錢吸引沒有加一而且可以加白飯都叫做幾抵食呀。可是好多喊臉唔知道點解黎我就覺得不是那麼差。
2020-01-01
5 分鐘 (堂食)
2020-01-10 90 瀏覽
坑口呢間店舖面唔算大,但係啲野幾好食。姐夫之前食過,介紹我黎試,本身都幾中2食鰻魚果日12點半左右去到,無咩人唔洗等位。Lucky~雙層鰻魚丼厚厚嘅鰻魚配微溫嘅日本珍珠米飯食唔到有骨,好味道鰻魚飯三食鰻魚唔會一夾就散,又唔會好韌泡湯加wasabi一齊食又好夾鰻魚玉子係熱辣辣甜甜地,又多汁嘅玉子 ❤❤❤❤炸雞都係熱辣辣,入面有肉汁,一口炸雞,方便唔洗咬骨,一無雪味,有肉香平日12點半黎唔洗等位,但坐底隔左一陣就好多人
果日12點半左右去到,無咩人唔洗等位。Lucky~

厚厚嘅鰻魚配微溫嘅日本珍珠米飯
食唔到有骨,好味道

鰻魚飯三食
鰻魚唔會一夾就散,又唔會好韌
泡湯加wasabi一齊食又好夾

鰻魚玉子
係熱辣辣甜甜地,又多汁嘅玉子
❤❤❤❤

炸雞
都係熱辣辣,入面有肉汁,
一口炸雞,方便唔洗咬骨,一
無雪味,有肉香

平日12點半黎唔洗等位,但坐底隔左一陣就好多人