2018-11-15
我由周記係香港仔既時候已經聽過佢個大名 但一直搵唔到機會去試 個日男友興致勃勃話要去周記試下佢個蝦多士 事源係佢同事試過之後大讚 日日洗佢腦話好食 搞到佢非試不可 咁擇日不如撞日就去西環食啦 個日又係訓醒先出發去 去到都已經係3點幾 過左最繁忙既時候 唔駛等就入得 但佢安排既都係要搭檯咁坐 即使係無人等緊 仲要係同後面個檯背同背咁坐 有d唔太舒服好啦 正題喇 我地叫左主角蝦多士 同少少點心 下午茶時段蝦多士有個餐有埋野飲既 其實我一向麻麻地蝦多士 因為有次係第2度食過勁難食留下好差既印象但今次改變左一向既印象 好食喎! 咬落個多士仲好脆 咬落d芝麻超香 啖啖既蝦膠 勁正! 完全無油益味! 加埋個沙律醬中和番種油膩感 無得彈 難怪咁多人大讚!仲有佢既點心都好好食 我地叫左燒賣 牛肉球 蝦餃 3樣都好足料 好新鮮 食得出佢地應該係自家製 好過宜家好多酒樓喺大陸廠整完運落嚟香港一啲都唔新鮮唔好食!