2023-02-10 52 瀏覽
好友話荃灣有抵食雞煲/烤魚/酸菜魚,並送海鮮拼盤和牛肉拼盤,包超大杯無酒精飲料,更有自助區任取任食。我們選左大鱼大肉兩小時任食放題 $268位。原條烤魚連爐上枱,炸香的魚索左湯汁,魚肉很嫩很滑很美味,配料豐富。👍👍食完烤魚就開始打邊爐!精選海鮮拼盤:有新鮮大蝦、鮑魚,帶子,頗大隻蠔,蝦肉很爽很鮮甜又有膏,超美味👍連殻鮑魚去左內臟,值得一讚,肉質鮮甜腍滑。😋😋精選牛肉拼盤,牛肉味濃、肥瘦均勻,色澤嫩紅。💕💕自助區有幾十款火鍋配料,推介鮮蝦雲吞、波菜餃、肥牛、長蟹柳、牛柏葉,個人推介一試。飲品:龍鳳檸樂、柑桔鹹檸七現讚社交平台可以免費加大有1.2L勁大杯可以慢慢嘆,真心滿足。總結:食材新鮮有質素,價錢親民,店員態度親切,值得回頭。

我們選左
大鱼大肉兩小時任食放題 $268位。

食完烤魚就開始打邊爐!

精選海鮮拼盤:有新鮮大蝦、鮑魚,帶子,頗大隻蠔,
蝦肉很爽很鮮甜又有膏,超美味👍
連殻鮑魚去左內臟,值得一讚,肉質鮮甜腍滑。😋😋

精選牛肉拼盤,牛肉味濃、肥瘦均勻,色澤嫩紅。💕💕

自助區有幾十款火鍋配料,
推介鮮蝦雲吞、波菜餃、肥牛、長蟹柳、牛柏葉,個人推介一試。

飲品:龍鳳檸樂、柑桔鹹檸七

總結:食材新鮮有質素,價錢親民,店員態度親切,值得回頭。
  • 烤魚
  • 大海蝦
  • 連殻鮑魚
  • 鮮蝦雲吞
  • 肥牛
2023-02-10 34 瀏覽
這裡的口水雞是暖的。去很多地方食這個都是凍的,但這是微暖,不太熱也不凍,真的很美味平日午餐時段不會等太耐,因我幾次中午去到還有位置,如大家怕午餐周圍都冇位,我推薦這間真的不錯喔下午茶時段都有午餐供應
這裡的口水雞是暖的

下午茶時段都有午餐供應
2023-02-10
2023-01-24 494 瀏覽
荃灣是美食地區,真係好多好食小店,新年前去開荃灣搵朋友,然後就係附近搵食,呢日想食烤魚酸菜魚呢啲熱菜,去街市街附近被佢大大張宣傳海報吸引-大魚大肉2小時任食放題,原來係可以選酸菜魚/雞煲/烤魚一款,然後任食邊爐放題,啱晒我想食烤魚的慾望。一入到去就立即order 烤魚,仲有8種煮法比我揀,包括:🥢全湯酸菜烤魚🥢檸檬酸菜烤魚🥢泡椒酸菜烤魚🥢檸檬泡椒酸菜烤魚🥢鮮滕椒烤魚🥢香辣烤魚🥢麻辣烤魚🥢重慶麻辣烤魚我地就揀咗鮮滕椒烤魚(小辣),然後就可以出去拎嘢食,出面有一個櫃放置任食食品,種類選擇都不少,都是平時吃烤魚時會加的配菜,包括牛栢葉、水魷魚、鴨血、午餐肉、滑牛、牛肉、雞件、長蟹柳、蓮藕片、雲吞、水餃、各式丸、粟米、金菇、萵苣等等,仲有辛辣麵!烤魚好快就到,伴隨就係附送既精選海鮮及牛肉一份,烤魚超大條的,而藤椒味清香,小麻小辣,小辣也不是太辣,下次可以叫中辣試試看,魚肉實淨嫩滑入味,吃不停口。食到一半就可以將配菜加入湯打邊爐,先吃附送的海鮮及牛肉,海鮮有帶子、大蝦、鮑魚及生蠔,都很不錯,而牛肉都油花充足,打邊爐一流。吃完都好飽,所以配料只能淺嚐,當中最喜歡佢既滑牛、牛栢葉及雲吞,滑牛調味剛好

一入到去就立即order 烤魚,仲有8種煮法比我揀,包括:
🥢鮮滕椒烤魚
🥢香辣烤魚
🥢麻辣烤魚
🥢重慶麻辣烤魚

吃完都好飽,所以配料只能淺嚐,當中最喜歡佢既滑牛、牛栢葉及雲吞,滑牛調味剛好,而且嫩滑,牛栢葉爽脆唔嚡,而雲吞內裏鮮蝦大大隻好味😋,原本想試埋辛辣麵,但真係無能為力,唯有等下次🤣🤣

P.s. 跟餐可以配一杯飲品,一定要加錢叫大杯,因為真係好大杯,完全夠成餐飯飲👍🏻😂

• 烤魚
好味煮意 | 烤魚雞煲酸菜魚 打邊爐✨餐廳有大魚大肉兩小時任食放題 除左傳統既打邊爐之外仲可以揀雞煲/烤魚/酸菜魚 只係可以一次過滿足我地幾個諗法天氣涼涼地 食雞煲再打邊爐 岩曬 $268@head 價錢唔貴 但又可以食到好多野 🔶雞煲/烤魚/酸菜魚🐟2-3人可選一款,4-5就選兩款如果多人黎食 可以係到雞煲又食到烤魚 其實幾正今次我地得兩個人食, 只可以揀雞煲雞件份量好足 成煲都係雞 上菜既時候 店員話雞係8成熟 煮多一陣就可以食的確 雞係岩岩好熟 雞肉鮮甜有雞味 啖啖肉今次揀左麻辣 小辣 小辣既味道岩岩好 少少麻少少辣 幾過癮🔶海鮮拼盤⭐️每人有送1隻虎蝦、1隻鮮鮑魚、1隻帶子同1隻蠔虎蝦真係勁大隻 蝦肉厚有蝦味鮮鮑魚真係新鮮 食落去唔會有異味帶子肉厚 有海鮮既鮮味蠔熟曬既時候 蠔既味道都好鮮甜 蠔肉唔會縮🔶手切牛肉呢個套餐係送手切牛肉一份 牛肉既份量都有7-8大塊牛肉味道十分重 好香牛味 牛肉質素高 鮮甜有牛味 🔶任食火鍋配料火鍋配料係任食 有菜有丸有肉🐖菜夠新鮮 肉有豬腩肉 雞件同埋牛肉但係我地食完雞煲之後 都已經飽左好大部份再食多少少菜同埋幾粒丸 已經夠曬飽Like 社交平台p
好味煮意 | 烤魚雞煲酸菜魚 打邊爐✨

餐廳有大魚大肉兩小時任食放題 除左傳統既打邊爐之外
仲可以揀雞煲/烤魚/酸菜魚 只係可以一次過滿足我地幾個諗法
天氣涼涼地 食雞煲再打邊爐 岩曬
$268@head 價錢唔貴 但又可以食到好多野

🔶雞煲/烤魚/酸菜魚🐟
2-3人可選一款,4-5就選兩款
如果多人黎食 可以係到雞煲又食到烤魚 其實幾正
今次我地得兩個人食, 只可以揀雞煲
的確 雞係岩岩好熟 雞肉鮮甜有雞味 啖啖肉

呢杯大大杯 份量岩岩好 飲完杯凍檸茶就差唔多食到飽曬

🍴整體評價:
可以揀雞煲/烤魚/酸菜魚 之後有任食放題打邊爐
以一次過滿足我地幾個諗法
除左雞煲同打邊爐之外 仲有送海鮮拼盤 手切牛肉 同埋大大杯野飲
食完係好滿足
推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 荃灣荃灣街市街45號地下
付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 AE 銀聯 Apple Pay Google Pay 微信支付
2023-01-10 46 瀏覽
What a surprisingly fabulous chicken pot 🐔restaurant in TW which offers good food😍 I enjoy the dinner so much. !!! We ate for 2.5 hrs… so jeng 😍 Very nice environment for catch up with fdsThe size of the chicken pot is very big 👍🏻 love it so much. Not to mention the taste. Taste very good . We order the non-spicy one !!! Very full for two ppl already .Each set include beef 👍🏻 可能好多雞,啲牛食唔晒🙈Besides, there is a set of seafood 🦞. It’s fresh . Love it 🥰 as I am a seafood lover !If u like their fb,can

If u like their fb,can upgrade the drink for free!!! It’s really super size !!!’can’t believe it. We are surprised with the size .

For other food. It’s free as we ordered a 放題set !!! Nice . We only went for one round coz it so full already .

Overall, it is recommended!!!!

2023-01-10 50 瀏覽
和味煮意經過呢間小店聞到好香的烤魚味,好似幾正咁諗住試下佢的烤魚,點知原來佢有做任食放題,扺受不了誘惑叫咗任食放題佢有得揀食雞煲/ 酸菜魚/ 烤魚先,再加湯底打邊爐放題,我地揀咗重慶麻辣豆花烤魚烤魚本身炸過,表面炸到好香,麻辣酸的調味好香好足料,超多乾辣椒,而魚本身都大條,有好多肉食任食邊爐送咗一客海鮮拼盤,入面有虎蝦,蠔,帶子同鮑魚,海鮮都算新鮮牛肉一碟:任食區選擇都唔少,有齊丸類,菜類,同餃子類同主食類等,擺放得乾淨整齊,推介雲吞,好大一粒,仲有好多蝦肉
和味煮意

牛肉一碟:

睇門面完全睇唔出呢間小店嘅放題竟然會咁高質素😍😍😍 我地嗌咗一個烤魚 慢慢嘆足全晚🌝 正到爆!💁🏻‍♀️ 重慶豆花烤魚 👍🏻😋😋😋重慶湯底會越滾越辣🥵 所以我地淨係嗌小辣🥵呢條係清江魚🐟 魚已經預先炸過 魚肉好滑好OK👌🏻重點係有好多花生粒🥜 夠香夠惹味!🆓 精選海鮮拼盤一份好豐富🥰🥰🥰 有蝦🦐、鮑魚、蠔🦪、帶子!估唔到呢個價錢食到咁正嘅海鮮!🤩🤩🤩🆓 箱選牛拼盤一份牛肉啲顏色勁靚仔,紅卜卜,應該係新鮮靚牛🐮切得唔算超薄,啱啱好👌🏻放入去淥一陣好快熟😌🆓 大大杯非酒精飲料我地嗌咗凍檸茶🍋同鹹檸七7⃣️🍹🍹唔係講笑 份量大得好緊要呀🤪救命呀 我地飲完都覺得已經飽咗一半😅好彩有呢兩杯飲品咋!解辣一流!🧊🧊🧊檸檬茶完全香濃 唔會因為大杯就溝稀咗!覺得係超級正!😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻🆓 幾十款精選火鍋配料嘩呢個放題真係抵食出面啲嘢食多到我都已經唔想逐樣打大家自己睇圖😝😝😝星期一至四💁🏻‍♀️ 2:00PM-6:00PM $168(不奉送海鮮盤及牛拼盤)💁🏻‍♀️ 6:00PM -9:00PM $268💁🏻‍♀️ 9PM後 $248五,六及公眾假期💁🏻‍♀️ 2:00PM-6:00PM $188(不奉送海鮮盤及牛
睇門面完全睇唔出呢間小店嘅放題竟然會咁高質素😍😍😍
我地嗌咗一個烤魚 慢慢嘆足全晚🌝 正到爆!
💁🏻‍♀️ 重慶豆花烤魚 👍🏻😋😋😋

重慶湯底會越滾越辣🥵 所以我地淨係嗌小辣🥵
呢條係清江魚🐟 魚已經預先炸過 魚肉好滑好OK👌🏻
重點係有好多花生粒🥜 夠香夠惹味!

🆓 精選海鮮拼盤一份
好豐富🥰🥰🥰 有蝦🦐、鮑魚、蠔🦪、帶子!
估唔到呢個價錢食到咁正嘅海鮮!🤩🤩🤩

🆓 箱選牛拼盤一份

牛肉啲顏色勁靚仔,紅卜卜,應該係新鮮靚牛🐮
切得唔算超薄,啱啱好👌🏻
放入去淥一陣好快熟😌

🆓 大大杯非酒精飲料

我地嗌咗凍檸茶🍋同鹹檸七7⃣️🍹🍹
唔係講笑 份量大得好緊要呀🤪
救命呀 我地飲完都覺得已經飽咗一半😅
好彩有呢兩杯飲品咋!解辣一流!🧊🧊🧊
檸檬茶完全香濃 唔會因為大杯就溝稀咗!
覺得係超級正!😋😋😋👍🏻👍🏻👍🏻

星期一至四
💁🏻‍♀️ 6:00PM -9:00PM $268
💁🏻‍♀️ 9PM後 $248

五,六及公眾假期
💁🏻‍♀️ 2:00PM-6:00PM $188(不奉送海鮮盤及牛拼盤)
💁🏻‍♀️ 6:00PM - 9:00PM $288
💁🏻‍♀️ 9PM後 $268
2023-01-05 96 瀏覽
大魚大肉任食放題$268/位好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:昨天下過雨,今天天氣變冷了。天氣凍就想吃雞煲或火鍋。去了荃灣千色店買過年的東西,買完後就在附近一間餐廳吃雞煲放題。雞煲可選不辣、香辣🌶️或麻辣,亦可選不同的辣度。我們不太能吃辣,選了香辣味,BB辣。喜歡那種不是死辣的味道。那煲雞超大煲,雖然我們只有2人,但應該給了我們一整隻雞!🐔除了雞煲,每人還有一份牛肉和海鮮拼盤。牛肉新鮮,色澤呈鮮紅色,雪花靚。海鮮拼盤有一隻多膏肉質爽口的大蝦🍤、蠔、鮑魚仔及大大隻爽口帶子。所有海鮮都好新鮮,沒有海水腥味。另可到自助區取食物。種類繁多,蔬菜🥬有唐生菜、娃娃菜、萵荀、粟米🌽、金菇等。丸類有肉味濃的牛丸、彈牙陳皮魚蛋、超脆皮腸仔、台灣腸、魚腐。其他食物包括牛肉、雞件、雲吞餃子🥟、午餐肉等。放題套餐每人包一杯飲料🥤,只要like 餐廳的社交平台,就可轉為特大杯飲料,應該有1L 吧!餐廳服務不錯,侍應會主動幫我們調較爐的火力,又主動為我們加湯。
大魚大肉任食放題
$268/位
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
昨天下過雨,今天天氣變冷了。天氣凍就想吃雞煲火鍋。去了荃灣千色店買過年的東西,買完後就在附近一間餐廳吃雞煲放題雞煲可選不辣、香辣🌶️或麻辣,亦可選不同的辣度。我們不太能吃辣,選了香辣味,BB辣。喜歡那種不是死辣的味道。那煲雞超大煲,雖然我們只有2人,但應該給了我們一整隻雞!🐔
香辣雞煲

海鮮拼盤

香辣雞煲
星期一晚天寒地凍,收工來到荃灣街市對面,試試朋友推介的小店,話這裡種類選擇多,有小菜、川菜、雞煲、烤魚食,而且抵食又好味💯店內小小,但光猛企理!老闆推介 $268 「大魚大肉兩小時任食放題」,包括:✤ 雞煲/烤魚/酸菜魚✤ 精選海鮮拼盤✤ 手切牛肉✤ 精選火鍋配料✤ 每位一杯無酒精飲品💎 雞煲/烤魚/酸菜魚越多人食人越抵食,2-3人選一款,4-5選兩款,如此類推。我跟🐷先生當然必點雞煲❣️ 今次在芸芸口味中,選擇了鮮藤椒雞煲✨✨ 藤椒比平時食的麻辣更清香,麻味較柔和,麻味更持久。 而雞件份量足啖啖肉。之後用來打邊爐,味道也是一流!套餐跟手切牛肉一份,牛肉色澤紅潤,肥瘦適中,食落肉味濃✨ 而海鮮拼盤有虎蝦、鮮鮑魚、帶子及蠔。虎蝦超大隻,非常彈牙!鮑魚爽口、蠔飽滿鮮味🤗還有大量火鍋配料任食!當中個人推薦鮮蝦雲吞及滑牛❣️ 而只要讚好分享餐廳社交平台專頁,就可以將餐飲升級為特大杯😎 大大杯夠哂抵飲,一邊打邊爐一邊飲透心涼✨

店內小小,但光猛企理!

老闆推介 $268 「大魚大肉兩小時任食放題」,包括:

雞煲/烤魚/酸菜魚
✤ 精選海鮮拼盤
✤ 手切牛肉
✤ 精選火鍋配料
✤ 每位一杯無酒精飲品

💎 雞煲/烤魚/酸菜魚

套餐跟手切牛肉一份,牛肉色澤紅潤,肥瘦適中,食落肉味濃✨

還有大量火鍋配料任食!當中個人推薦鮮蝦雲吞及滑牛❣️

2022-12-19
  • 鮮藤椒雞煲
2022-12-21 81 瀏覽
自選二人套餐 $388❤️泡椒酸菜魚(bb辣)✔️好大盤、分量大方、多配料✔️魚片好滑、爽口無骨,仲有好多片✔️有涼皮好煙韌好食✔️味道正宗,酸味偏重,濃烈嘅川菜椒香❤️口水雞(bb辣)✔️好滑嘅雞件,好入味,好新鮮✔️連雞胸都好好食✔️唔會太辣,幾滋味❤️酸辣土豆絲(bb辣)✔️好爽口✔️開胃小菜,川味十足❤️配兩個白飯,兩杯熱飲🥳overall: 真心好食😋食完仲要覺得成個身暖晒,加埋充滿住川菜嘅香,冬天必去。見佢有個大魚大肉仼食放題好吸引, 下次試試佢😋Igable打卡度:8.5/10Taste 好味度:8.5/10 Worth revisiting返兜度:8/10
自選二人套餐 $388

❤️泡椒酸菜魚(bb辣)
✔️好大盤、分量大方、多配料
✔️魚片好滑、爽口無骨,仲有好多片
✔️有涼皮好煙韌好食
✔️味道正宗,酸味偏重,濃烈嘅川菜椒香

❤️口水雞(bb辣)
✔️好滑嘅雞件,好入味,好新鮮
✔️連雞胸都好好食
✔️唔會太辣,幾滋味

❤️酸辣土豆絲(bb辣)
✔️好爽口
✔️開胃小菜,川味十足

❤️配兩個白飯,兩杯熱飲

Igable打卡度:8.5/10
Taste 好味度:8.5/10
Worth revisiting返兜度:8/10
  • 酸菜魚
2022-12-16 59 瀏覽
呢間餐廳嘅食物種類多到不得了,仲要款款都勁吸引🤤酸菜魚、水煮魚、烤魚、雞煲打邊爐、串燒、干鍋同埋各式各樣嘅川菜,應有盡有🥳小編當晚就叫咗串燒食,但周圍啲人食嘅雞煲酸菜魚都勁香勁吸引,睇黎小編要黎多幾次🤩另外老闆娘都好親切,做開街坊生意😎.🍆蒜蓉燒大茄子 $48茄子超大份,都算幾抵食🥳每次食串燒都一定要食蒜蓉燒茄子🤣辣度十足又好重蒜蓉味,啱曬重口味人士🤩.🐡燒雞泡魚乾 $58平時食串燒都好少嗌,但當晚突然心血來潮好想試下🤣有啲蛋黃醬點下又幾過癮,送啤酒一流🍻.💰人均消費~$150.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3/5
🍆蒜蓉燒大茄子 $48
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3/5
2022-12-08 60 瀏覽
呢幾日又凍返,又係食辣嘢嘅時候喇!今日難得去咗荃灣,一於搵返間辣嘢食下補下暖先。喺街市街有間新開嘅川菜,入邊有勁多嘢食,就試吓佢啦!我哋叫咗一個二人套餐,有一份大熱食,一份前菜,一份主菜,兩碗飯,分量十足,超抵食!👍🏻味道都好啱我哋口味😍酸菜魚 - 估唔到二人份量竟然會咁大份!魚肉有超多,粗略估計超過20舊!味道非常唔錯,我哋叫小辣啱啱好,酸菜味道唔會太酸,魚肉又嫩滑,強烈推介👍🏻👍🏻👍🏻 涼拌青瓜 - 同樣分量十足,青瓜爽口,配埋佢個口水麻辣汁,好惹味😍麻辣脆耳 - 麻辣汁超香,撈埋豬耳同青瓜絲, 撈飯一流😋成個套餐$400有找,食到捧住個肚走,性價比極高,一定返食!

麻辣脆耳 - 麻辣汁超香,撈埋豬耳同青瓜絲, 撈飯一流😋

2022-12-08 58 瀏覽
成日都會去荃灣找嘢食,經過到有間食酸菜魚不少人食緊,有個自選2人套餐$388都幾抵食又係我最愛辣+魚,即捉朋友去試吓嫩滑 酸菜魚 原來用生魚,湯底濃郁帶點酸菜味不錯,魚身好滑身不會一夾就散,而且份量不少。酸菜不少不會太酸剛好,入面配菜仲有萵筍,金菇和紅薯粉都幾大盆,沒想到套餐咁多,細問之下原來同散叫一樣份量口水雞 就選擇辣,辣度都剛好不會太辣,幾啖啖肉不會太多骨,雞肉都幾嫩,再配一個微辣涼伴青瓜,爽口帶點辣不錯食辣和酸菜魚當然要配返個白飯和凍飲就最好,我哋飲品加$3要了凍檸檬茶,味道正常份量真心比心目中多咗,2人都有點吃不完,這裡選擇不少可以下次再試吓雞煲,因嗅到隔離桌食都幾香

2022-12-02 59 瀏覽
剛巧來到荃灣逛街,天氣轉涼很想食熱辣辣烤魚,就來到這間地鐵站附近的和味煮意試一試,點了烤鱸魚,湯底選了麻辣,小辣。 湯底的選擇有很多,今日吃麻辣下次吃其他也不會悶。 也有雞煲、酸菜肉等選擇?另外叫了2個小食,皮蛋和鴨血。皮蛋超級岀色,超開胃。鴨血也很有川菜的風味。小食方面也有很多選擇,下次想試埋其他😃餐廳坐位寬躺,坐得舒服,另外店員的服務態度也值得一讚,一見有卡位就幫我們轉過去,也很熱情地介紹食物。另外也有自助區,蟹柳獅子狗肥牛質素也很高,推介大家來試試。

另外也有自助區,蟹柳獅子狗肥牛質素也很高,推介大家來試試。
2022-12-01
  • 麻辣鱸魚
  • 麻辣鴨血
  • 皮蛋
2022-12-01 55 瀏覽
真係耐唔耐就好想食啲辣嘢的,加上啲四川菜食店又越開越多,真係去到邊都總有一間係附近的😁😁😁前幾日去荃灣搜羅聖誕禮物,路途中經過呢個《和味煮意》四川小店就入咗去開餐啦!🥰我哋簡單點咗一個自選二人套餐,揀咗水煮牛、口水雞及辣味土豆絲,套餐仲包兩碗飯同兩杯飲品的,都算幾豐富呀!牛肉夠滑,雞夠嫩,土豆絲夠爽,而且辣度又啱啱好,非常之惹味,整體來講都唔錯!其實仲有好多其他嘢食都想食的,不過個肚仔已經冇位啦!唯有下次再嚟食過啦!😝😝😝