餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-27 117 瀏覽
公司老闆請食燒肉放題lunch,我揀左第一次試食一郎燒肉結果無令大家失望,性價比高,服務又好好,經理重好好間中幫我哋手燒肉點餐都係用手機QR code落單,跟住就有自動火車送到枱側邊,如果帶小朋友一齊食一定好開心😀另外餐廳有棉花糖機,我久違嘅兒時棉花糖終於可以獨自享受哂全部😂不過真係好甜,重有雪糕款式都好多選擇,又好食😋最後講返重點啲牛肉,佢哋嘅牛都好好味,大家都食得好開心!我亦將會再同家人再嚟帶埋小朋友一齊再食,我哋今次揀A餐預付$313成人一位(包加一服務費),總體而言非常滿意👍🏻老闆都話正!
公司老闆請食燒肉放題lunch,我揀左第一次試食一郎燒肉
對呢間餐廳嘅印象係相對貴啲 但料靚又選擇多所以一而再 再而三去食 飲品同食物嘅質素都依舊保持到係高嘅 一定比齊嘢食你 上菜上得快坐得舒服 都係值得一讚都依然幾適合同一大班朋友去依Dessert Bar係值得預留時間慢慢試慢慢食因為無咩伏 可惜佢以前好自豪嘅自家製雪條已經無再供應 得啲即成買番嚟嘅不同款式 不過荔枝同Oreo味都的確幾足料同好香重點係佢多咗一部棉花糖機 用嚟打卡係好好嘅話說朋友好興奮咁同我分享 叫我臨走記得去整嚟打卡 因為店員可以幫手將佢包得靚靚哋比你拎走好公平咁講 晚市實忙嘅 所以我默默同朋友企咗五分鐘觀察邊個店員會有時間同經過我嗰邊可以幫幫手 我亦都同佢四目交投講唔該 好喇 我當我太細聲 環境太嘈 但我試咗四次都係咁 認真咩?🙂最後一次 我問咗個戴眼鏡嘅白衫職員 因為得佢停咗喺一邊 企咗喺度未有其他嘢忙緊 同樣地我好客氣 戰戰兢兢咁問佢 可唔可以幫手包一包個棉花糖 點知佢好晦氣咁話:「小 姐,你等等啦。」 😅最後佢無講咩,淨係比咗個膠袋我,而唔係幫我包。其實會唔會可以講句:「唔好意思丫,我哋宜家比較忙。可能要你哋自己處理番」?仲有其實放咗落佢比嘅袋真係好難搞,黏到不得
對呢間餐廳嘅印象係相對貴啲 但料靚又選擇多
坐得舒服 都係值得一讚

都依然幾適合同一大班朋友去依

Dessert Bar係值得預留時間慢慢試慢慢食

不過荔枝同Oreo味都的確幾足料同好香
重點係佢多咗一部棉花糖機 用嚟打卡係好好嘅

最後一次 我問咗個戴眼鏡嘅白衫職員 因為得佢停咗喺一邊 企咗喺度未有其他嘢忙緊 同樣地我好客氣 戰戰兢兢咁問佢 可唔可以幫手包一包個棉花糖 點知佢好晦氣咁話:「小 姐,你等等啦。」 😅最後佢無講咩,淨係比咗個膠袋我,而唔係幫我包。其實會唔會可以講句:「唔好意思丫,我哋宜家比較忙。可能要你哋自己處理番」?仲有其實放咗落佢比嘅袋真係好難搞,黏到不得了,唔知點拎番出嚟同隻手都會污糟晒。呢個位可以再諗得thoughtful啲⋯究竟建唔建議啲客拎走?拎走驚有塵會唔會有好啲嘅方法包裝?有呢部機唔係想啲客開心啲,自己鋪頭聲譽好啲?宜家咁真係令人好失望好諷刺。

To be fair 其他時間服務態度真係無咩嘢,但呢件事被幾個店員刻意無視同呢個處理方法似乎唔太OK
今日係個特別日子4月4號兒童節,話說早前我哋兩個大細路未安排到時間去旅行,係香港生活得咁苦悶,所以呢一日要簡單慶祝下食餐好當慶節。旅行除咗歐洲之外,亞洲區就一定係去日本,所以今次就Book咗間有日本特色嘅餐廳,可以任飲、任食又有得玩,最後搵到呢間有條新幹線直送既黑毛和牛,聽到都已經好吸引。當日好彩一早Book定枱,因為基本上如果Walk-in未必入到去,所以如果你哋想試最好都預約定先。當日去到係門外見到有一隻黑毛和牛展品,亦見到員工喺後面處理緊食材,環境衛生相當乾淨,跟住入去門口見到日本餐廳都會展示既證書,介紹當日賣嘅和牛,佢每一隻都有獨立編號,都可以根據編號搜尋返佢嘅資料,除此之外都見到呢間舖頭攞咗好多證書,所以係呃唔到人嘅。及後侍應安排我哋坐卡位,座位地方好寬敞舒適,而且唔會有好大油煙味,未開始食都好滿意個環境。其後我哋卡位旁邊見到有一條新幹線軌道,就好似迴轉壽司咁,相對上食品都好衛生而且有效率。就座後都已經急不及待出去吧枱睇下除咗燒肉仲有啲乜嘢食,發現原來大部份食品都係日本貨,好似汽水喺市面都好少見,亦有適合小朋友嘅爆谷機、雪糕機同棉花糖機,真係食得又玩得,而且中間位置有大約十款
當日去到係門外見到有一隻黑毛和牛展品
,介紹當日賣嘅和牛
,佢每一隻都有獨立編號
及後侍應安排我哋坐卡位,座位地方好寬敞舒適
,亦有適合小朋友嘅爆谷機
、雪糕機同棉花糖機,真係食得又玩得,而且中間位置有大約十款自家製嘅果荼

,睇賣相都好吸引唔會太熱氣。呢個規模都已經引起我嘅食慾,佢仲有一個超大型嘅雪糕櫃
,琳瑯滿目嘅日本雪條、雪糕,好過次次食Häagen-Dazs。
喺個位舒舒服服點餐,我地叫咗個Course C 120分鐘任食,主打四款日本黑毛和牛,因為平日食會比較平又唔駛逼餐死。坐咗大約五分鐘,上枱啦~上枱啦~ 職員首先送上第一輪,全部都係黑毛和牛:和牛寶箱、極上花盛合、舟•盛盒、桶•盛盒,每一款都用特別器皿盛載,勁吸引。第一款是日寶箱係一塊和牛西冷
和牛寶箱
,就咁睇雪花分佈平均,如果燒起上嚟一定好甘香又惹味。其後比較大份嘅就係舟•盛盒
舟盛盒
,用木船裝載海陸空食材,包括帶子、海蝦、牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條、五花肉、雞肉等。之後有一個叫做桶•盛盒,因內有乾冰,所以上枱時好有仙氣,包括:牛肋肉、牛里脊肉
和牛里脊肉
、豚肉和雞肉。最後個款最吸引我嘅眼球就係極上花盛合
極上花盛合
,入面包括:黑毛和牛,牛肋肉、和牛里脊肉、和牛橫膈膜、豚肋肉
豬頸肉
,佢擺盤相當精緻,將所有和牛卷到一朵玫瑰花咁,上面鋪埋金箔,淨係佢個賣相真係唔捨得食。及後有個職員主動上前幫手燒和牛西冷
和牛西冷
,職員係爐上輕烤一下就剪開一小塊就上碟
和牛西冷
,見到油脂已經湧出,入口時果然甘香而且即溶,每啖都有牛脂香氣, 所以你地一定要試下。職員離開後就到我地自由發揮,咁我哋當然唔會客氣就立即開始燒,首先極上花盛合每件都厚切,燒出黎都非常吸引,而且啲金箔飄下飄下真係心花怒放。除咗食材新鮮之外份量都相當足夠,一定食到你捧住個肚走。兩個人不停食不停燒,食下呢樣食下嗰樣,之後就合力處理埋個舟•盛盒
舟盛盒
、桶•盛盒,主力雖然食牛肉,但係豬肉同埋雞肉都相當嫩口。食完頭輪之後要休息下再睇下有否其他食品,由於佢係用QR Code落單,見到入面有非常多元化嘅食物,有生肉外仲有好多熟食、醬料配菜等等,太花多眼亂啦。最後我自己就點左幾款:薄炙蔥花牛舌
薄炙蔥花牛舌
、壽喜燒里脊肉、炙燒伴生牛肉等等
炙燒伴生牛肉
。而另一半就比較清淡點左海鮮:魷魚筒、元貝、珍珠蠔同埋一啲炸物。等左陣間旁邊嘅新幹線列車好快駛去我哋身邊
,真係又快又衛生,相信小朋友見到都覺得幾開心又好玩。部份食物一到就即時燒啦,佢個和牛薄炙壽喜燒里脊肉加月見(即雞蛋)
和牛薄炙壽喜燒里脊肉
,牛肉燒得好靚,配合埋壽喜燒汁同埋蛋漿食
和牛薄炙壽喜燒里脊肉
,食落肚真係好味到暈,呢一款最後都Encore咗兩次。其後再試埋佢嘅牛舌同埋炙燒伴生牛肉等等,兩款質素都好高好滿意。另一半點既海鮮都上埋枱,幫佢個魷魚筒剪一圈圈後放上去燒
魷魚
,燒到半生熟就可以食得,因為好新鮮所以入口時好彈牙又爽口。跟手再試埋佢個黑松露元貝同埋珍珠蠔
黑松露元貝

珍珠蠔、雜菌
,用錫紙盤載住燒好快就食得,佢肉質好鮮甜爽口又彈牙,海鮮真係無得彈。最後試埋炸物
炸蝦、炸雞
,雖然都已經飽到上心口,但係炸蝦係我其中一樣最愛嘅食物當然要試下,海蝦好新鮮而且好大隻,而且炸雞好有肉汁味道唔錯。食咗幾輪之後要留肚試埋佢哋嘅甜品,當然對我嚟講甜品一定係日本雪糕同埋雪條,好多既自助餐或者放題都唔會有啲口味,所以要盡量食晒咁多款。當時趁佢人少少我即時玩埋部棉花糖機
,佢係全自動運作,只需要揀好你心目中嘅款式,之後就會塑造出一模一樣嘅造型
棉花糖
,你哋睇下相真係見到都口水流,真係好玩又好味。
食到咁上下都差不多夠鐘,我諗都已經有十成飽...... 是次感受真係好滿意,款式多性價比高,而且食物及環境境質素都滿分。兩個埋單都係$1300蚊左右,我可以夠膽講,喺香港呢個價錢食到咁嘅質素真係抵到爛,遲下一定要再試埋最貴嘅Course D先得。
2023-04-04
5 分鐘 (堂食)
和牛寶箱
黑松露元貝
珍珠蠔、雜菌
炸蝦、炸雞
棉花糖
#佐敦美食 #小蓮星呑食佐敦🔻 和牛燒肉一郎佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓/🔆 Course B 特選牛&嚴選牛25種放題 $448/🧃燒牛選擇勁多,有牛里脊肉、牛肋肉,大判壽喜燒牛里脊肉,薄炙蔥花牛舌、牛肉角切,牛舌棒等,每款嗌一樣試都試唔晒,送來嘅時候好快,係靠輸送帶送過嚟自己拎,好玩又方便,而且每一碟牛嘅賣相都好靚,推介厚切牛舌,油花充足,口感煙韌,牛味濃郁,另外都好推介大判壽喜燒牛里脊肉,超級大塊,點埋日本生雞蛋,勁滑勁濃蛋香。/🧃燒海鮮侍應首先會送來海鮮船,有原條大魷魚,真係第一次燒,超鹹香鮮味,好口肉爽口,另外仲有大大隻海蝦,爽口彈牙,扇貝都好鮮甜。/🧃其他唔好錯過生拌牛肉,同熟咗嘅牛肉,完全係兩種風味,口感好得意,而且好甜。仲有黑松露醬薯條,完全食唔停口/🧃自取食物唔好講笑,未見過一間放題啲嘢多過自助餐,飲品好多選擇、甜品成個櫃都係,仲好整齊,最正係仲可以整棉花糖,無論大人細路都食得勁開心/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlo
#佐敦美食 #小蓮星呑食佐敦
🔻 和牛燒肉一郎
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
🔆 Course B 特選牛&嚴選牛25種放題 $448
🧃燒牛

🧃燒海鮮

🧃其他

🧃自取食物

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
上網見到新幹線送燒肉,已經即刻叫老公同我嚟試下。 我哋揀咗個C餐-日本產黑毛和牛放題及極上花盛合,職員先送上一隻木舟,有牛肋條、牛里脊肉、牛肋肉、海鮮等。 仲有個寶箱裝住和牛肉眼,職員會幫手燒出最靚嘅效果。和牛脂肪比例均勻,油香十足,肉質嫩滑非常。 極上花盛合:啲和牛介要捲到一朵朵花咁,靚到唔捨得食,啱晒影相打卡。 客人仲可以掃一掃和牛識別碼搜尋到牛隻詳細資料,例如:產地、年份,保證客人食到真正嘅和牛。 除咗職員送上嘅和牛之外,客人亦可以透過QR Code 落單,再由新幹線送上,非常過癮又好玩。 沙律吧有多款唔同嘅沙律,顏色翠綠,蔬菜新鮮鮮甜,而且全部都用蓋遮住,保證乾淨衞生。 飲品方面除咗有多款唔同嘅罐裝飲品,仲有好多自家製嘅果汁,顏色鮮豔,款款都想試下。 甜品方面有多款唔同日本雪條,例如:日本明治栗子紅豆雪條、明治海鹽荔枝雪條、日本明治角十棒四方梳打味雪條、白桃烏龍、北海道雲呢拿、藍莓乳酪味、朱古力雪糕批、井村屋牛奶金時雪條同埋我好鍾意嘅井村屋鯛魚燒,真係款款都係我平時喺日式超市鍾意買嘅味道,太吸引了吧! 除咗啲日式雪條之外,仲有啲自家製嘅小甜品,有玉桂青蘋果芝士餅、檸檬忌廉杯、焦

上網見到新幹線送燒肉,已經即刻叫老公同我嚟試下。

除咗啲日式雪條之外,仲有啲自家製嘅小甜品,有玉桂青蘋果芝士餅、檸檬忌廉杯、焦糖布丁、牛奶布丁等,每款都會寫明製造期限同賞味期限,客人可以放心食用。

呢度仲有個棉花糖機,有幾十款唔同嘅造型同味道可以整,老公整咗個花型送比我😍,啱晒打卡,真係大人細路都啱!
2023-04-04
2023-04-21 89 瀏覽
今次比我搵到呢間高質(和牛燒一郎)燒肉放題真係又抵食,又靚仔又多選擇仲要坐得好舒服👍120分鐘,精選牛肉放題$448真係超值包括特選牛肉25款,另有牛肉刺身,日本豚肉雞肉海鮮,牛舌等等102款燒物飲品同甜品仲係任飲任食超多選擇好似小朋友咁睇見都開心🫢職員首先送上一隻(舟)盛合船,有牛肋條,蝦,扇貝,日本豚肉,牛里脊肉🌟(桶)盛合,有牛肋肉,牛里脊肉,雞肉日本,豚肉,南瓜同冬菇🌟和牛四邊梯,包括和牛西冷,和牛肉眼,和牛里脊肉同牛牛肋條完全滿足晒高質牛肉嘅層次🌟淨係呢幾款咁靚嘅牛肉簡直係超值😍😍😍呢度仲有和牛壽司食非常滿足🙌🙌🙌
120分鐘,精選牛肉放題$448真係超值

飲品同甜品仲係任飲任食超多選擇好似小朋友咁睇見都開心🫢

淨係呢幾款咁靚嘅牛肉簡直係超值😍😍😍
呢度仲有和牛壽司食非常滿足🙌🙌🙌
2023-04-21 90 瀏覽
香港最近多咗唔少高檔和牛放題,不過當然唔同縣出產的和牛,唔同部位的口感肉質都好唔同🤭和牛燒肉一郎別具特色,用新幹線送餐🫰🏼佢哋西利地的地方係原隻和牛入口有哂bar code,信心保證~四種和牛階梯: 包括有和牛肋肉,和牛肋條,和牛西冷,和牛里脊肉配上金箔,非常矜貴❤️四種和牛部位別具特色,西冷豐富脂肪,完美脂肪花紡,入口融化❤️和牛肉眼,由寶盒盛上貴氣十足~肉眼部份特別多汁,🔟分嫩滑🫰🏼飲品方面有幾種自家特色飲品,美人果荼,西瓜紅苺苿莉茶,甘荀蘋果美水~雪條,雪糕方面全部都係日本款式,超過十款由於太飽的關係,只可揀一款,揀左鹿兒島草莓朱古力脆雪條~有草莓粒,好香口,雪糕好滑,好想再食一條~職員服務好好,仲會幫你燒同細心解釋不同食材👍每月最後一個星期日仲有半價優惠,好抵食!總結: 喜歡和牛的1⃣️定要試試這家❤️
和牛燒肉一郎別具特色,用新幹線送餐🫰🏼

職員服務好好,仲會幫你燒同細心解釋不同食材👍
每月最後一個星期日仲有半價優惠,好抵食!
總結: 喜歡和牛的1⃣️定要試試這家❤️
2023-04-21 77 瀏覽
真係好鐘意食燒肉, 搵到間 100cm 以下免費既, 咁就要帶埋阿女去食喇!(7:30pm前結帳仲有7折添!)揀左款最平既 $298+ 一位, 牛肉都有11款選擇, 每款都好出色, 唔un 有牛味!另外, 可以有自助吧攞沙律🥗, 甜品🧁, 飲品🥤! 飲品款式真係好多, 一定有多款罐裝, 仲有幾款果茶! 甜品既雪條類, 多到好似去左 supermarket 咁😅 有多款日韓雪條! 另外, 仲爆谷同而家好興既棉花糖機添!地址 : 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓評分 : 8/10
(7:30pm前結帳仲有7折添!)

地址 : 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
評分 : 8/10
2023-04-11
復活節假期梗係召喚牛魔王📣同雨神+孖寶一齊食好西啦! 今次就嚟到全港獨家來自日本鹿兒島🇯🇵「小田A4和牛」及首創既「燒肉新幹線」智能送餐模式🤭全程用QR code落單好方便更快捷衞生!另外仲有semi buffet 沙律自助吧!有棉花糖機超多款有得揀、爆谷機、軟雪糕、棉花糖大人小朋友都瘋狂圍住嚟試! 仲有多款日本雪糕、布甸…另外有各種飲品提供普洱茶、桂花烏龍、玄米綠茶、玫瑰茉莉、美人果茶、青瓜奇異果綠茶、甘筍蘋果美人水、西瓜紅妹茉莉茶…等等有4款grading 揀,今次揀Course C 日本產黑毛「和牛食べ放題」及極上花盛盒菜單大人Weekday $598/ weekend $648 , 小童$388 💕同檯客人必須選擇同一款套餐💕小童收費僅適用於身高一米以下的小童💕為鼓勵珍惜食物,如有浪費將按量收費。✨110款食物+舟盛+桶盛合+是日寶箱 +極上花盛盒✨4款黑毛和牛(里脊肉、薄炙里脊肉、薄炙壽喜燒里脊肉、牛肉角切一口牛)✨黑毛和牛西冷「寶箱」 潘朵拉的盒子,一打開仙氣滿滿,油膩分佈好平均,經理知道我地有小朋友好細心幫手燒medium rare 💕😘✨極上花盛合(和牛助肉、和牛里脊肉

💕同檯客人必須選擇同一款套餐
💕小童收費僅適用於身高一米以下的小童
💕為鼓勵珍惜食物,如有浪費將按量收費。

✨110款食物+舟盛+桶盛合+是日寶箱 +極上花盛盒
薄炙壽喜燒里脊肉

✨4款黑毛和牛(里脊肉、薄炙里脊肉、薄炙壽喜燒里脊肉、
牛肉角切一口牛
牛肉角切一口牛)
黑毛和牛西冷「寶箱」
✨黑毛和牛西冷「寶箱」
潘朵拉的盒子,一打開仙氣滿滿,油膩分佈好平均,
黑毛和牛西冷「寶箱」

✨極上花盛合(和牛助肉、和牛里脊肉、里育肉、牛外橫隔膜、豚助肉、牛舌、蔬菜)
將肉卷成花型🌸仲有金箔係上面,燒完都仲有✨eye Candy 妹妹話豚助肉好食!
舟盛(特選牛、豚、雞、海鮮、野菜)

✨舟盛(特選牛、豚、雞、海鮮、野菜)
真係海陸空都齊晒!經理超好教我哋叫海帶湯再將野菜浸一浸再燒,果然非常好味!
桶盛(牛肋肉、牛里春肉、豚肉、雞)

✨桶盛(牛肋肉、牛里春肉、豚肉、雞)
哥哥話雞腿+雞胸燒完都好juicy 唔韌再Encore

除咗海陸空外,仲提供炸物、小食、麵飯、壽司、辛辣麵等。孖寶encore咗2次紫菜飯🤭 我就Encore雪條,明治雪條都有8款選擇🤗

Overall嚟講下次會再試埋Course D!同埋冇小朋友下食盡120分鐘😆

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🥩和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
🥩佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2023-04-06
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
薄炙壽喜燒里脊肉
牛肉角切一口牛
黑毛和牛西冷「寶箱」
桶盛(牛肋肉、牛里春肉、豚肉、雞)
  • 牛舌
  • 黑毛和牛西冷
  • 牛刺身
2023-04-10 86 瀏覽
復活節復活嘅點止我一個~2個小朋友都病好lu, 係時候出動去玩玩食食🎉呢間放題唔錯個人覺得都幾適合一家大細👨‍👩‍👧‍👦一嚟電動送餐🍽,小朋友會覺得得意鍾意睇~二嚟佢係放題,出面都多野拎,沙律飲品雪條甜品⋯特別係雪條同甜品,真係有好多款ga!仲有🍿爆谷機同棉花糖機,呢啲都係氹小朋友一流~「🥩Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合」我地點左Course C ,呢個比較推薦🌟🌟一嚟冇Course D咁貴,二嚟都一樣有高質啲嘅和牛任揀任叫👍🏻一開始會嚟一轉「舟.盛合」、「是日寶箱」、「花.盛合」、「桶.盛」牛、豬、雞、海鮮都有!可以先食一轉睇下有咩鍾意,下一轉自己再order~最特別係個「🎁是日寶箱」,係一塊燒完都好嫩滑又有肉味嘅和牛西冷😋😋(得一轉冇得再點)跟住之後嘅任食都有好多野選擇㗎,小朋友一定有野啱👍🏻而大人嘅話想回本,一定要繼續點「😎和牛」佢個「🐮和牛薄炙壽喜燒里脊肉」係必點‼️壽喜燒風格味道帶甜,燒一燒2邊就食得~入口即溶,好食到我嘅小朋友佢地都清一碟~其次雙色薄切牛舌,同佢地嘅生牛肉都唔錯~整體確實高質🌟大人同小朋友都可以任食到飽😋😋

復活節復活嘅點止我一個~
2個小朋友都病好lu, 係時候出動去玩玩食食🎉
呢間放題唔錯個人覺得都幾適合一家大細👨‍👩‍👧‍👦
一嚟電動送餐🍽,小朋友會覺得得意鍾意睇~
二嚟佢係放題,出面都多野拎,沙律飲品雪條甜品
特別係雪條同甜品,真係有好多款ga!
仲有🍿爆谷機同棉花糖機,呢啲都係氹小朋友一流~

「🥩Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合」
我地點左Course C ,呢個比較推薦🌟🌟

跟住之後嘅任食都有好多野選擇㗎,小朋友一定有野啱👍🏻
而大人嘅話想回本,一定要繼續點「😎和牛」
佢個「🐮和牛薄炙壽喜燒里脊肉」係必點‼️
壽喜燒風格味道帶甜,燒一燒2邊就食得~
入口即溶,好食到我嘅小朋友佢地都清一碟~
其次雙色薄切牛舌,同佢地嘅生牛肉都唔錯~
整體確實高質🌟大人同小朋友都可以任食到飽😋😋
  • 和牛薄炙壽喜燒里脊肉
  • 雙色薄切牛舌
呢日黎到最元祖和牛燒肉一郎 佐敦店食日產黑毛和牛燒肉C餐仲有110款小食、罐裝及自家製飲品、沙律吧、甜品櫃、仲有超開心日本雪條櫃!舟盛合(牛、豚、雞、海鮮&野菜)主打大大隻魷魚元貝及海蝦極上花盛合(和牛牛肋肉、和牛里脊肉、里脊肉、牛外橫隔膜、豚肋肉、牛舌&蔬菜)最推介橫隔膜肉,軟稔有油花又唔會過肥桶盛 (牛肋肉、牛里脊肉、豚肉&雞)牛肋骨會較juicy豚肉燒完脂肪位置脆脆有焦香~雞肉質地特別軟滑,係日產雞是日寶箱當日新鮮即切和牛牛扒,店員會幫我地即席料理,牛扒入口即溶,軟綿綿牛仔圖案棉花糖大大粒,用竹簽桔住燒溶食好開心未開始點放題選項都已經太豐富吧,不過我個妹仔肚覺得小食都好吸引!DIY章魚燒有6粒,另外有醬俾自己自由加,明太子沙律醬係世一明太子薯仔沙律好好味!喜歡食呢類日式沙律一定會喜歡黑松露醬薯條 薯條係日式幼身果種,黑松露沙律醬都好濃郁,不錯和牛他他手卷樣子不討好,但調味不錯!生牛肉刺身配蒜蓉醬一齊食,不過生牛肉壽司牛肉明顯較軟滑~特選拌生牛肉用日本生雞蛋拌勻食,整體滑順特上牛舌棒厚身多汁,但韌左dd(唔知關唔關燒嘅問題)香蔥生牛腹肉碎壽司生牛肉壽司口感軟滑,都有牛味
呢日黎到最元祖和牛燒肉一郎 佐敦店
食日產黑毛和牛燒肉C餐仲有110款小食、罐裝

及自家製飲品、沙律吧、甜品櫃、仲有超開心日本雪條櫃!

舟盛合
(牛、豚、雞、海鮮&野菜)
主打大大隻魷魚元貝及海蝦

極上花盛合
最推介橫隔膜肉,軟稔有油花又唔會過肥

桶盛 (牛肋肉、牛里脊肉、豚肉&雞)
牛肋骨會較juicy
豚肉燒完脂肪位置脆脆有焦香~
雞肉質地特別軟滑,係日產雞

是日寶箱

牛仔圖案棉花糖大大粒,用竹簽桔住燒溶食好開心

DIY章魚燒
有6粒,另外有醬俾自己自由加,
明太子沙律醬係世一

明太子薯仔沙律
好好味!喜歡食呢類日式沙律一定會喜歡

黑松露醬薯條
薯條係日式幼身果種,黑松露沙律醬都好濃郁,不錯

和牛他他手卷
樣子不討好,但調味不錯!

生牛肉刺身
配蒜蓉醬一齊食,不過生牛肉壽司牛肉明顯較軟滑~

特選拌生牛肉
用日本生雞蛋拌勻食,整體滑順

特上牛舌棒
厚身多汁,但韌左dd
(唔知關唔關燒嘅問題)

香蔥生牛腹肉碎壽司
生牛肉壽司
口感軟滑,都有牛味
2023-03-15
  • 舟·盛合
  • 桶.盛合
2023-04-01 107 瀏覽
今晚朋友生日約埋去食和牛燒肉放題,weekday由$298 - $888,4個Grading,我哋選擇$448(120分鐘)有102款食物之外+舟•盛盒+桶•盛盒。食材好新鮮,和牛可以選擇嘅部位都好多,海鮮質素高,特別係蝦燒網可以經常換,而且以智能化送餐模式,上菜速度快,服務亦好好!個人心水食品~炙燒拌生牛肉 不是間間放題有得食,經炙燒令牛肉油花更加香同生蛋拌一拌之後更香滑;~薄炙蔥花牛舌(鹽味)燒到少少香脆,入口軟滑,油脂感十足而且牛味香濃;~極上厚切牛舌網燒後,依然非常腍滑,一啖咬落去好滿足。

食材好新鮮,和牛可以選擇嘅部位都好多,海鮮質素高,特別係蝦

個人心水食品

~極上厚切牛舌網燒後,依然非常腍滑,一啖咬落去好滿足。

2023-03-30
慶祝紀念
生日
  • 牛舌
2023-03-31 96 瀏覽
第一次嚟呢度食嘢,原來四人同行,如果有一個人當月生日,咁嗰個人就會免費,所以生日月好扺食。今日我哋點咗份C放題套餐,佢哋上嘅第一份係皇牌,係個寶盒攞出嚟嘅A 4雪花和牛,好正!入口即溶!第二份出場就係一份和牛燒肉嘅拼盤。我們有七款唔同嘅牛肉,話時話我都唔係好記得自己全部食咗啲乜嘢😂😂,我知有sirloin,有ribeye。另外佢哋有個order 係用shabu shabu肉做燒肉,嗰食法係配埋一個生蛋嘅醬燒汁,勁。同場你仲可以點生蠔同魷魚,我都建議你食燒魷魚,燒出嚟好正!仲有雪條任食。
2023-03-24
  • 炙燒牛外橫膈膜
  • 舟.盛合
2023-03-30 80 瀏覽
之前食過佐敦覺得好唔錯今次再encore今次食c set ,佢包左嘅嘢都幾多-舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)- 桶盛 (牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)- 極上花盛合(和牛牛肋肉&和牛里脊肉&里脊肉&牛外橫隔膜&豚肋肉&牛舌&蔬菜)- 是日寶箱(當日新鮮即切)最吸引嘅依然係是日寶箱,因為佢係保證當天即日新鮮切,睇落去肉質都比較靚,油花均勻,而食落去都係味道最好味😋除咗去附送嘅肉類之外,仲可以用QR code點其他嘢食同自助區。自助區有沙律,飲品,甜品。見佢qr code有期間限定當然要叫DIY章魚燒(放題選項)開頭好疑惑點樣DIY,係咪自己整?原來佢係整好咗嘅章魚燒,然後有幾款醬汁比你自己添加,而我最鍾意嘅一定係明太子沙律醬估佢唔到佢嘅章魚燒幾好食,啱啱去完日本返嚟嘅朋友表示,仲好食過日本🤣🤣和牛他他手卷(放題選項)超級大件,細食人士唔建議自己食一件特上牛舌棒到時我本身鍾意食啲有厚度,所以比起薄切我更加愛生牛肉刺身記得之前食過幾唔錯所以叫,因為香港冇咩生牛肉可以食特選拌生牛肉捧生牛肉比起刺身更加出色,可能因為撈左蛋嘅關係香蔥生牛腹肉碎壽司(2件)& 生牛肉壽司(2件)賣相好靚,又係生牛肉

之前食過佐敦覺得好唔錯今次再encore
今次食c set ,佢包左嘅嘢都幾多

-舟盛合(牛&豚&雞&海鮮&野菜)

- 桶盛 (牛肋肉&牛里脊肉&豚肉&雞)

- 是日寶箱(當日新鮮即切)

DIY章魚燒(放題選項)
開頭好疑惑點樣DIY,係咪自己整?

和牛他他手卷(放題選項)
超級大件,細食人士唔建議自己食一件

特上牛舌棒
到時我本身鍾意食啲有厚度,所以比起薄切我更加愛

生牛肉刺身
記得之前食過幾唔錯所以叫,因為香港冇咩生牛肉可以食

特選拌生牛肉
捧生牛肉比起刺身更加出色,可能因為撈左蛋嘅關係

香蔥生牛腹肉碎壽司(2件)& 生牛肉壽司(2件)
賣相好靚,又係生牛肉我最愛
生食牛肉香港真係唔多,所以要食返夠

原來和牛燒肉一郎每個月嘅最後一個星期日都有肉之日$498/位
有6款和牛同超過70款美食
好正呀