餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-03-08 57 瀏覽
呢間餐廳係香港有好多分店, 每次都俾d poster 吸引左眼球👀餐牌顯示有5個套餐可以選擇,因為我哋都唔係慶祝啲咩節日所以選擇b set 都係普通試吓呢間燒肉店嘅質素😆呢間餐廳都好光猛闊落,餐廳都幾多職員服務, 而且每兩個人都可以坐卡位,啲嘢可以放到成枱面都係😋呢度嘅送餐服務都好特別, 除咗有職員送餐之外, 牛肉都會以送餐機送到餐枱上,夠曬方便衛生之餘又好特別呢度嘅牛肉, 每日都會喺塊板度標示住牛肉嘅產地同埋號碼,高質餐廳先會敢咁做🤣🤣🤣呢度既餐點選擇都好多,炸物,一品料理,肉類,飯類,面類等 超過一百種選擇,呢度既名物-壽喜燒牛加生雞蛋 非常推薦 入口嫩滑加上蛋汁 更加細膩呢度既炸物-黑松露薯條 都好好食炸得好穌脆 醬料都好濃陏呢度最正係可以任食日本出名既電條,而相中既雪糕錭魚燒都好特別 仲有朱古力同紅豆餡飲品選擇都好多 全部都係出面好少見既飲品🥰食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)💕

餐牌顯示有5個套餐可以選擇,
因為我哋都唔係慶祝啲咩節日
所以選擇b set 都係普通試吓呢間燒肉店嘅質素😆

呢度既炸物-黑松露薯條 都好好食
炸得好穌脆 醬料都好濃陏

呢度最正係可以任食日本出名既電條,

而相中既雪糕錭魚燒都好特別

價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️

(5⭐️最高)💕
2023-03-08 54 瀏覽
久仰大名 😆😆 今日終於嚟試吓 !! 我哋揀咗套餐 B - 嚴選牛肉放題及盛合 !餐廳裝修乾淨簡潔 😲😲 座位間及走廊好闊落 , 舒服 👍👍 食店仲有好多打卡位 !! 自助區有多款果汁 / 飲品, 沙律 , 甜品 , 茶包等 ! 呢度另外一個特色就係有輸送帶 ! 食物會經輸送帶直接送到你嘅座位 , 打開門就得 ! 感覺非常 cyber 又好玩 !! 😝😝首先黎個 舟 盛合 !! 😋😋 有好多款燒肉 , 一次過試曬咁多款肉 , 海鮮同蔬菜 !! 之後我哋又嗌咗高一級嘅牛肉試吓 , 好好味 ! 大推特選薄切灸牛肋肉 同 牛舌 !! 🤗🤗我哋仲食咗大判壽喜燒牛里脊肉 , 一大片牛肉放喺爐上燒一燒 , 直接浸落打發了的蛋汁 , 再即刻放入口 , 不得了 !! 推介 !! 😳😳😳😳😳😳😳😳另外我哋仲嗌咗少少前菜同水冷麵 , 水冷麵配料豐富 , 好味 ! 👍👍 估唔到燒肉放題嘅水冷麵都咁有水準 !! 甜品方面 , 呢度嘅雪糕櫃勁吸引 ! 🤗🤗 好似去咗超市揀任咁 ! 食左紅豆綠茶雪條 , 唔錯呀 , 而且細細條 , 可以一次過試好多味 ! 🤭🤭整體黎講 , 環境冇得挑剔 , 食物選擇豐富 , 有燒

整體黎講 , 環境冇得挑剔 , 食物選擇豐富 , 有燒肉 , 各式料理 , 冷盤 , 飲品 , 甜品等 , 任叫任食 !! 我仲想講呢度嘅廁所超靚 , 粉紅色加白色嘅裝修 😍😍 入到去超 fancy 又大又乾淨 , 抵讚 !
  • 牛舌
  • 特選薄切灸牛肋肉
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
2023-03-08 41 瀏覽
由於我同男朋友都好喜愛食燒肉,之前食過呢間嘅銅鑼灣分店都覺得唔錯,今日嚟到佐敦分店嚟慶祝佢嘅生日。首先要稱讚嘅係平時燒肉店好多時都係污煙漳氣,但呢間嘅餐廳通風系統做得十分好。座位又超級闊落,私隱度高,令到你燒完之後唔會成身油煙味,都係令我不斷幫襯嘅原因。今次我哋食B套餐458 +1,25款精選牛肉,連埋海鮮,雞,豬,蔬菜,熟食炸物等總共有102款,選擇花多眼亂。首先上枱的是Course B預設的桶·盛合與舟·盛合,有雞肉,腩肉,牛肋肉,牛里脊,帶子以及蝦。擺盤好打卡靚,味道又夠晒新鮮。最特別就係佢個雪糕放題,有好多款唔同嘅日本雪糕,你可以一口氣試晒咁多款式。呢度嘅店員都10分好服務,佢哋都係會主動問你需唔需要換過網,同都會教你點樣可以燒比較好食,真係抵讚,食到我哋都好滿足。
聽朋友說來這裏吃牛肉一定要準備好一個極餓的肚子, 呢度雖然算係自助餐, 但係食材卻極其優質, 當日供應嘅和牛產地、等級同和牛識別番號,食咩嘢都一目了然!我今日就要食盡佢地出名的日本產和牛! 我就一於揀D餐因為已經包含海陸空元素:120分鐘任食日本產黑毛和牛放題+ 海鮮9種類 及極上花盛合, 仲要食齊9款黑毛和牛,25款精選牛肉,豬肉同雞肉!職員會先送上頭一輪食物,之後要添加就用手機掃code自助落單,非常方便。送餐係用燒肉新幹線, 高科技又衛生!極上夏多布里昂夏多布里昂其實係拿破崙的外交大臣, 佢最愛吃的,「沙朗」Sirlon 下方更柔嫰的一塊肉,也就是腰內肉(tenderloin)。這在牛身上是最少的,最嫰的,也最貴的一塊肉。整頭牛也不過只有五、六磅的這種肉. 所以可以知道呢一片肉有幾咁珍貴! 非常之有牛肉味, 就算燒過火依然保持嫩滑!是日寶箱一片雪花肥牛, 只要輕輕在火爐上兩邊烤一下, 便可立即入口! 而且入口即溶! 四種類和牛階段盛包括和牛西冷、和牛肉眼、和牛里脊肉同和牛牛肋條,全部經典!極上花盛合將牛肉捲成花嘅形狀,放在精美嘅日式漆盒裏面非常精緻。而肉方面包括和牛肋肉、和牛里脊

我就一於揀D餐

極上夏多布里昂

是日寶箱

四種類和牛階段盛

包括和牛西冷、和牛肉眼、和牛里脊肉同和牛牛肋條,全部經典!

極上花盛合

將牛肉捲成花嘅形狀,放在精美嘅日式漆盒裏面非常精緻。而肉方面包括和牛肋肉、和牛里脊肉、里脊肉、牛外橫膈膜、豚肋肉等,全部清清楚楚童叟無欺!

舟•盛盒

用木船裝載海陸空食材包括帶子、蝦、牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條、五花肉、雞肉等!

桶•盛盒

木桶有乾冰,上枱時仙氣飄飄充滿電影感! 包括牛肋肉、牛里脊肉、豚肉和雞肉。

多款食物任食任點

食完以上頭盤應該可以撐爆你個肚,如果閣下有過人能力的話仲可以以繼續在過百款食物中用手機任點任食、我就再encore蒜蓉牛油海蝦同帶子! 呢度仲有沙律吧, 甜品吧, 可樂任飲!

平日一至四收HKD888, 五六日收HKD938.

2023-03-05 89 瀏覽
好耐未食過放題 今次嚟咗呢間和牛燒肉一郎食燒肉放題 又唔想太貴於是叫咗個B餐 $448 特選牛 嚴選牛套餐 出面有自助區 可以有唔同嘅嘢飲同埋甜品 仲有佢啲雪條都係啲冇咁常見嘅款式 本身個餐包左一隻舟盛合同埋桶盛合 有牛肋肉 牛肋條 牛里脊肉 海蝦 扇貝 可以每樣都試少少先 呢度好得意係好似迴轉壽司咁 用傳送帶嚟送點左嘅肉 烤和牛卷 唔會烤到好熟 剛剛好 食落暖暖地大判壽喜燒牛里脊肉 呢塊肉夠哂薄 輕輕燒一燒就得ga la 佢嘅精髓係撈埋蛋汁一齊食咁特選薄炙牛肋肉 呢個有少少似打邊爐嘅肥牛 我鍾意食薄切 又快熟又唔會好難咬 我地encore左幾次呀食燒肉食得多會想食返冷麵中和一下 呢度個冷麵應該係薯粉 非常之有彈力 亦都好清新仲有叫咗啲牛舌 菇類 牛油扇貝等等 呢個價錢可以食到咁多款式 都幾抵 仲可以食足120分鐘添呀

呢度好得意係好似迴轉壽司咁 用傳送帶嚟送點左嘅肉

烤和牛卷 唔會烤到好熟 剛剛好 食落暖暖地

2023-02-25 77 瀏覽
來吃燒肉和牛永遠是不二之選來到餐廳大門玄關位置牆上清晰可以鹿兒島與宮崎和牛識別號穿過走廊可以隨時看到牛肉櫃與和牛處理房白色瓷磚與燈白色霓虹燈加上食物全部透過輸送帶來到跟前整個佈局設計令人有踏進和牛工場的錯覺桶·盛合與舟·盛合都是豬牛雞與海鮮的 assemble自已最愛是厚牛舌與拌生牛肉還有大大塊的薄切牛里脊,賣相吸引拌醬油蛋吃,滑浖浖是一級棒的口感炙燒牛外橫膈膜有炭火香,牛味超突出另外蔥花薄切牛舌口感最好燒不到一分鐘就能開動滿口都是蔥花與洋蔥的香氣其次還有和牛壽司及其他雞豚與海鮮還有自助吧位署的果茶、甜品與日本直送雪條放題但我這醉翁之意肯定只有牛
來吃燒肉
加上食物全部透過輸送帶來到跟前
整個佈局設計令人有踏進和牛工場的錯覺

桶·盛合與舟·盛合都是豬牛雞與海鮮的 assemble
自已最愛是厚牛舌與拌生牛肉
還有大大塊的薄切牛里脊,賣相吸引
拌醬油蛋吃,滑浖浖是一級棒的口感
炙燒牛外橫膈膜有炭火香,牛味超突出
另外蔥花薄切牛舌口感最好
燒不到一分鐘就能開動
滿口都是蔥花與洋蔥的香氣
其次還有和牛壽司及其他雞豚與海鮮
還有自助吧位署的果茶、甜品與日本直送雪條放題
但我這醉翁之意肯定只有牛
2023-02-25 101 瀏覽
💜Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題套餐包括:110款,本日之寶箱,極上花盛盒,舟盛盒,桶盛盒本人覺得係未scan qr code叫野食前本身個餐包既野食已經多到食唔曬🤭一次性提供既野食裝飾都好精緻1.💎本日之寶箱🎁大大既寶箱裝住和牛西冷排,一開既時候仲有一陣乾冰散出💨好有feel 牛肉的油脂同雪花紋分佈均勻,同埋唔厚,輕輕燒下就可以食,因為都算薄,所以感覺上唔會太膩2.🌷極上花盛盒🌹當中既肉類包括和牛肋肉,和牛里脊肉,外橫膈膜,豚腩肉,蔬菜等賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣玫瑰上面仲有金箔做裝飾,睇落非常高級🤭3.⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒既賣相都唔輸蝕肉類就差不多,包括有牛肋肉,牛里脊肉,日本豚腩肉,雞肉等,海鮮有帆立貝同蝦賣相同肉質都好新鮮💙🤎當中有驚喜既食物💜🧡✨大判壽喜燒牛里脊肉鮮紅色既薄切牛里脊肉加上壽喜燒醬汁溫泉蛋食,無論賣相定係口感都一流 個人覺得本身牛肉已帶有牛香,唔使點壽喜燒醬都已經好好味😋由於太好味 忍唔住同朋友食左兩大份👍🏻✨牛舌👅牛舌本身有好多款本人叫左一碟原味,一碟蒜味同蔥味嘅牛舌喜歡蔥同蒜既朋友真係值得一試蒜味同蔥味融入左係牛舌入邊 好香牛舌
💜Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題
套餐包括:
110款,本日之寶箱,極上花盛盒,舟盛盒,桶盛盒

一次性提供既野食裝飾都好精緻
1.💎本日之寶箱🎁

2.🌷極上花盛盒🌹
賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣
玫瑰上面仲有金箔做裝飾,睇落非常高級🤭

3.⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒既賣相都唔輸蝕
賣相同肉質都好新鮮

💙🤎當中有驚喜既食物💜🧡

✨大判壽喜燒牛里脊肉
個人覺得本身牛肉已帶有牛香,唔使點壽喜燒醬都已經好好味😋
由於太好味 忍唔住同朋友食左兩大份👍🏻

✨牛舌👅
牛舌本身有好多款
本人叫左一碟原味,一碟蒜味同蔥味嘅牛舌
喜歡蔥同蒜既朋友真係值得一試
蒜味同蔥味融入左係牛舌入邊 好香
牛舌口感都好好 煙靭脆口得黎又不失牛味,非常好食。

✨生牛肉刺身🍣
生牛肉刺身亦有多款
如果比較怕食刺身 怕太重牛味嘅朋友 當中比較推薦有大雞蛋撈埋一齊食既 有牛肉味之餘亦都有蛋味唔會太乾
如果比較鍾意食到牛肉刺身既鮮味,就可以叫普通嘅牛肉刺身 但係呢款只提供Wasabi同埋蒜點住食 感覺上有d乾同比較濃味

✨海鮮🦐🦪
當中點左牛油帆立貝,牛油海蝦,廣島蠔,和牛放題當中食到既海鮮唔差,大多鮮甜肥美 值得一試

✨泡菜青瓜芽菜伴菜
當食肉食得膩,好推介大家可以同伴菜一齊食,酸酸鹹鹹解膩之餘,同肉一齊食都好夾

✨溫泉蛋紫菜燒汁飯🍚
本人屬於無飯不歡🥰如果嫌食肉太dry 又同我一樣鐘意食飯既朋友,不妨一試

當中值得讚揚一下餐廳既自動送餐機 真係方便又衛生👍🏻

除左以上任點野食外,場內仲有好多飲品機,汽水,
茶,咖啡,雪糕機,雪條等提供
雪條當中仲有日本既士多啤梨朱古力味,荔枝海鹽味,白桃烏龍茶味 本人同朋友都忍唔住食左幾支🐷

有興趣既朋友可以去試
💁🏼‍♀️📍和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

@wagyuyakinikuichiro

2023-02-16
2023-02-24 65 瀏覽
食日式燒肉就一定要搵間有靚牛肉嘅餐廳,今次依間bookmarked左好耐。餐廳門口會寫到明牛肉嘅產地同埋證書,咁就食得安心又放心。落左order嘅牛肉會有鐵路路軌自動送過嚟,感覺亦都好新穎。Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛盒$598 120分鐘當中包括 110款+是日寶箱+舟盛合+桶盛合+極上花盛合是日寶箱顧名思義係寶箱嘅形狀,打開寶箱就會見到濃濃嘅煙霧,充滿神秘感。是日牛肉係和牛肉眼,大理石嘅油花已經令到我流晒口水。大火燒一燒到兩邊有少少熟就食得,入口即溶又勁多肉汁。舟盛合係木船上面放滿和牛、雞肉、豚肉、海鮮、蔬菜。見到大大隻嘅帆立貝已經忍唔住要燒熟佢,肉質爽口又彈牙。我自己就最鍾意食牛肉,船上面就有牛里脊肉同埋牛肋條,牛肉味好濃又有少許油脂香。極上花盛合多款肉類(和牛里脊肉、牛外橫隔膜、和牛牛肋肉、豚肋肉、牛舌)卷成玫瑰花,視覺效果一流。桶盛合木桶造型嘅盛合,上面放滿牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉。另外掃描QR code,仲有多款壽司同埋海鮮可以選擇。我就另外叫咗廣島蠔、蒜蓉牛油蝦、黑松露牛油帆立貝,同樣出色。自助區亦都相當有驚喜,首先新鮮果汁同果茶類都有提供。如果食完

當中包括 110款+是日寶箱+舟盛合+桶盛合+極上花盛合

是日寶箱

舟盛合

極上花盛合

桶盛合
木桶造型嘅盛合,上面放滿牛肋肉、牛里脊肉、豚肉、雞肉。

自助區亦都相當有驚喜,首先新鮮果汁同果茶類都有提供。如果食完牛肉覺得有啲油膩嘅話,仲可以喺自助區拎啲沙律菜食。最後最驚喜嘅係甜品區,多款日本產嘅雪糕雪條都可以任食,記住留番個肚食啲甜品呀。

和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2023-02-24 69 瀏覽
今日放工搵咗呢間烤肉店,有無限食嘅烤肉,外面睇感覺都ok!晚市和牛烤肉有三款任食套餐,我揀咗中價位course B,大概就每人448港幣,週末就每人498港幣。特選牛有25款,再加上豚肉、雞肉、海鮮、野菜和其他小食,我自己感覺course B已經好夠食。除咗現點食物外,仲有一個自助吧,不同種類的沙律、飲料和很多款未見過的日本雪糕和雪條都可以攞!特別推薦西瓜紅莓茉莉茶,可以解膩。我自己平常去的烤肉店一般座位好油,這家唔會,感覺較乾淨。食品下單後好快送到,食品質素唔錯而且價錢算公道。
今日放工搵咗呢間烤肉店,有無限食嘅烤肉,外面睇感覺都ok!

2023-02-16
Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題套餐包括 110款、本日之寶箱、極上花盛盒、舟盛盒、桶盛盒在未正式叫食物前,套餐包的食物已經多到吃不下 另外一次性提供的食品裝飾都很精緻1️⃣本日之寶箱💎大大的寶箱裝著和牛西冷排,一開的時候有陣乾冰散出💨很有feel牛肉的油脂同雪花紋分佈均勻,薄薄的一片輕輕燒下就可以食,所以感覺不會太膩2️⃣極上花盛盒🌹肉類包括和牛肋肉、和牛里脊肉、外橫膈膜、豚腩肉、蔬菜等賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣玫瑰上面仲有金箔做裝飾,看相很高級3️⃣⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒賣相不輸蝕肉類包括有牛肋肉、牛里脊肉、日本豚腩肉、雞肉等,海鮮有帆立貝和蝦 賣相同肉質都很新鮮‼️當中有驚喜既食物🈵✨大判壽喜燒牛里脊肉鮮紅色的薄切牛里脊肉加上壽喜燒醬汁溫泉蛋食,無論賣相還是口感都一流牛肉本身帶牛香,不用點壽喜燒醬已經好好吃😋由於太好味 忍唔住同朋友食了兩大份✨牛舌👅牛舌有好多款選擇點了一碟原味、一碟蒜味和蔥味的牛舌喜歡蔥同蒜既朋友真的值得一試🉐蒜味同蔥味融入了牛舌裏面 很香牛舌口感煙靭脆口又不失牛味,非常好食✨生牛肉刺身🍣這亦有多款 如較怕食刺身或怕太重牛味的,會比較推薦有大雞蛋撈在
Course C 💲598一位 ⏳120分鐘放題

套餐包括 110款、本日之寶箱、極上花盛盒、舟盛盒、桶盛盒
在未正式叫食物前,套餐包的食物已經多到吃不下
另外一次性提供的食品裝飾都很精緻

1️⃣本日之寶箱💎

2️⃣極上花盛盒🌹
肉類包括和牛肋肉、和牛里脊肉、外橫膈膜、豚腩肉、蔬菜等
賣相非常吸引,每款牛都一片片砌成玫瑰模樣
玫瑰上面仲有金箔做裝飾,看相很高級

3️⃣⛵️舟盛盒同🪘桶盛盒賣相不輸蝕

‼️當中有驚喜既食物🈵

✨大判壽喜燒牛里脊肉
牛肉本身帶牛香,不用點壽喜燒醬已經好好吃😋
由於太好味 忍唔住同朋友食了兩大份

✨牛舌👅
牛舌有好多款選擇
點了一碟原味、一碟蒜味和蔥味的牛舌
喜歡蔥同蒜既朋友真的值得一試🉐
蒜味同蔥味融入了牛舌裏面 很香
牛舌口感煙靭脆口又不失牛味,非常好食

✨生牛肉刺身🍣
這亦有多款 如較怕食刺身或怕太重牛味的,會比較推薦有大雞蛋撈在一起吃,有牛肉味之餘也有蛋味不會太乾
如較喜歡食牛刺身鮮味,可叫普通牛肉刺身。但這款只提供Wasabi和蒜點著食,感覺上偏乾和較濃味

✨海鮮
點了牛油帆立貝、牛油海蝦、廣島蠔。和牛放題吃到的海鮮都不差,大多鮮甜肥美 值得一試🉑

✨泡菜青瓜芽菜伴菜
當食肉食有點膩,很推介跟伴菜一齊食,酸酸鹹鹹可解膩,跟肉一齊食也能搭配

✨溫泉蛋紫菜燒汁飯🍚
本人無飯不歡 如果嫌吃肉太悶 又一樣喜歡吃飯的,🉑不妨一試
除了以上任點食物外,場內仍有多部飲品機、汽水、茶、咖啡、雪糕機、雪條等提供

雪條🈶日本士多啤梨朱古力味、荔枝海鹽味、白桃烏龍茶味 我跟朋友都忍不住食了幾支🐷
2023-02-20
2023-02-23 71 瀏覽
懶得出街搵吓邊度有燒肉食見到呢間而家都好似開咗幾間分店今次去咗佐敦嗰間叫咗一個貴套餐 唔係最貴嗰個,但係尾2貴因為同男朋友都想食和牛和牛好似真係幾靚擺盤都幾特別除咗頭盤有個和牛出色之外佢嗰個壽喜燒都幾好食不過和牛食得多就有啲漏建議都係要叫返啲配菜或者生菜上菜好似食高速列車嗰啲迴轉壽司咁有輸送帶大時大節食一次,我覺得都OK 埋單千$4左右兩個人不過除咗牛之外,其他小食款式就少咗啲如果可以多番少少就更加好
懶得出街

佢嗰個壽喜燒都幾好食
不過和牛食得多就有啲漏
建議都係要叫返啲配菜或者生菜
上菜好似食高速列車嗰啲迴轉壽司咁有輸送帶

大時大節食一次,我覺得都OK
埋單千$4左右兩個人

不過除咗牛之外,其他小食款式就少咗啲
如果可以多番少少就更加好

2023-02-20 90 瀏覽
叫最貴嘅套餐大約一千蚊一位竟然畀啲瘀血牛肉兩截色啲牛肉捲埋做花等啲客睇唔到叫咗紫菜捲物壽司啲紫菜好冧喎好似一早整定放好耐價錢同食物質素並不相符冇同佢投訴費事話我呃錢我都唔知在嗰一千幾百
2023-02-20
2023-02-20 63 瀏覽
朋友深知我是牛魔王,帶我朝聖這間和牛任食餐廳😍😍 和牛燒肉一郎,每個月最後一個星期日都有肉之日$498/位 6款和牛 超過70款美食app裡既餐單把食物分為牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、料理、飯麵等,食物種類很多,注意的是每次只能加五項食物,避免客人一下子點太多,浪費食物。食物上菜的速度很快,沒有漏單或錯單的情況店員會上端上兩個盛合,有各樣牛肉、海鮮、蔬菜和菇類會有好似迥轉壽司既食物傳送架😙我們另外點了一些推介食物薄炙蔥花牛舌這款牛舌真的很不錯,燒完後卷成一口吃,口感彈牙,很美味壽喜燒牛里脊肉薄薄的一片,一燒就熟,油花好靚,食落牛脂香滿溢,加上蛋汁,很好吃😋😋另一款推介美食———厚切牛舌和極上牛舌棒

$498/位 6款和牛 超過70款美食

店員會上端上兩個盛合,有各樣牛肉、海鮮、蔬菜和菇類

會有好似迥轉壽司既食物傳送架😙

我們另外點了一些推介食物

薄炙蔥花牛舌

這款牛舌真的很不錯,燒完後卷成一口吃,口感彈牙,很美味

壽喜燒牛里脊肉

另一款推介美食———厚切牛舌和極上牛舌棒
▪︎Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合 當中包括日本4款黑毛和牛、25款精選牛肉、日本豚肉、雞肉、9款海鮮及大量任食食物。 和好多燒肉放題一樣,未開始scan QR code落單已經上到成枱都係食物! 第一樣要講嘅當然係個是日寶箱,非常有gimmick用個寶箱裝著一大塊和牛西冷,牛肉的雪花紋分佈均勻,肉質顏色鮮嫩,燒完後滿滿油脂香。 之後要講下個大判壽喜燒牛里脊肉,鮮紅色的薄切牛里脊肉燒熟後可以點上壽喜燒醬汁溫泉蛋食用,蛋汁包住哂啲牛肉,又滑又香。但個人較推薦什麼也不點,因為塊牛好香牛肉味,就咁食已經好好食,完全食到牛肉的原汁原味。最正係原來可以係QR code再落單,我同朋友都忍唔住叫多一份。 舟盛盒、桶盛盒和極上花盛盒賣相非常吸引,仲撒上金薄裝飾😂,當中的肉類都差不多,分別有牛肋肉、牛里脊肉、日本豚腩肉、雞肉及海鮮等,海鮮都好新鮮,豚肉及雞肉燒至香口也好好食,完全唔輸牛肉。兩款醃漬牛肉醃漬完後更juicy。 作為牛舌愛好者的我當然要叫牛舌,喱度牛舌有好多款,有厚有薄,我地差唔多全部都點哂,個人最喜歡鹽味薄炙蔥花牛舌,燒完帶點脆口同時又保持牛舌的嚼勁,非常好食。 另外亦
▪︎Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛合

另外亦點了兩款生牛肉刺身,牛肉刺身鮮甜美味,還有和牛肉生菜他他,牛肉醃漬後好甜好滑,每份都有隻大雞蛋黃,撈完之後蛋汁仲多過牛肉😂,店舖可以考慮改用下鵪鶉蛋比例會更好,但都好好食。

店裏除了QR Code 任點食物外,其實仲有好多自助食物,當中有沙律、自製甜品杯、多款特色果汁汽水、軟雪糕機、爆谷機、及最受矚目的日本雪條櫃,好癲,有成10款雪條可以任食!!!

喱度其中一個賣點係QR code order完食物之後會由自動化路軌送過黎,好好玩😆 其實menu仲有好多野都未叫到,但只係食佢個set包嘅食物再加叫少少野已經飽都癲,如果多啲朋友黎一齊食應該可以叫

• 大判壽喜燒牛里脊肉
  • 壽喜燒牛肉丼
  • 牛舌
最近天氣都好凍,諗起除咗打邊爐之外,不如我哋去食燒肉,有朋友介紹,呢間啲黃牛質素非常之唔錯,好有日本feel,所以特登去佐敦試吓一入門口已經覺得間餐廳好高級,好正入邊仲有兩隻大牛,唔講都知係食和牛嗰度有小田A4和牛,套餐亦都係有唔同選擇,由298-938都有,我哋今次就揀咗套餐C(598/位),都真係幾誇張,有超過110種嘢食選擇,有雞肉、牛肉、豚肉,仲有啲出邊食唔到嘅牛壽司、牛刺身,同埋有炸物同甜品,極度豐富,仲有啲嘢食有「燒肉新幹線」,直接送到我面前,好似其他壽司店咁另外除咗肉食之外,亦都有好多熟悉,一品料理, 120分鐘,真係好趕,選擇真係太多太多。最緊要係呢度每一款和牛,都唔係求求其其,極度有質素佢仲唔會好似其他任食咁,每一盤菜都擺得好靚、舟盛合、桶盛、極尚花盛合、仲有一個是日寶箱,嗰個就真係誇張,一開出嚟,出晒白煙,好有迷幻嘅感覺,入口即溶完全冇得輸呀除咗牛之外,嗰度有好多唔同果汁、茉莉茶、蘋果水,仲可以逐杯逐杯試下甜品方面,佢個高貴就真係誇張, 10幾款唔同嘅日本雪糕雪條,所以係咪話真係好似去咗東京烤肉店?

2023-01-24
15 分鐘 (堂食)