2024-06-17 20 瀏覽
諾士佛台呢度餐廳林立,有超多不同國家的菜式。以往都係食西班牙菜同德國菜。今次試下串燒,最平$10就有!辣肉腸pizza味道正常發揮,都幾多芝士,餅底不脆比較軟身。🥗三文魚沙律沙律菜都新鮮,份量都ok既。串燒發揮都可以,燒肉腸幾天食。🥤mocktails比較特別,好飲。非常推薦tropical fruit,happy hour只是$35/杯,飲得過。餐廳裝修屬於五光十色,都幾適合年輕人。上去飲野傾計係吾錯。
辣肉腸pizza
味道正常發揮,都幾多芝士,餅底不脆比較軟身。
🥗三文魚沙律

沙律菜都新鮮,份量都ok既。
串燒發揮都可以,燒肉腸幾天食。
🥤mocktails比較特別,好飲。
餐廳裝修屬於五光十色,都幾適合年輕人。上去飲野傾計係吾錯。
2024-06-13
今日同男朋友去呢間咕嚕咕嚕飲野食飯,聽到餐廳名已經覺得肚餓🤤餐廳係諾士佛臺既一棟大廈入面,一入去已經見到大招牌同bar game俾客人使用我地都係志在食少少野同飲下野,叫左香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉🍝 黑松露野菌pizza🍕兩杯cocktail🍹🍸pina colada同cosmopolitan香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉🍝 第一眼就睇到粒帶子好大粒好吸引🤤青醬同帶子好夾。意粉彈牙配合青醬真係好鬼正😋而且相比出面既青醬意粉,呢度既冇咁多油,超正👍🏻黑松露野菌pizza🍕黑松露好香😌再夾埋芝士同野菌食到停唔到口,加上薄餅脆卜卜好香口😋差啲連男朋友果份都食埋🤣呢度除左食野得,仲有桌球玩有波睇仲有Beer pong玩架!同一大班朋友黎飲酒吹水下玩都好正👍🏻🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodie

pina colada & cosmopolitan

香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉🍝
香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉

黑松露野菌pizza🍕
黑松露野菌pizza

🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #尖沙咀美食 #諾士佛臺 #咕嚕咕嚕 #GuluGulu #意粉 #pizza #飲野
pina colada & cosmopolitan
香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉
黑松露野菌pizza
放工最開心就係happy hour,去左嚟間Bar霓虹燈「咕嚕」,花藝佈置及粉紅沙發氣圍唔錯㗎Maryland Crab Cake Salad 翠綠紫嫩沙拉菜上瑪里蘭蟹肉餅啖啖蟹絲好滋味Parmaham & Arugula 餡料平均,芝士同鹹香嘅Parma Ham 及點綴甘香火箭菜簡直Perfect match ,Pizza 餅底又薄又脆,讚不絕口MocktailsLonely Walker $45 mixed berries、citrus 、ginger aleFresh & PleasantGoose lsland IPA$55啤酒濃苦、夠冰凍Menu西式小食、主菜配美酒🍸串燒$10起配啤酒適合不過🍻酒吧有足球直播、美式桌球枱及杯子乒乓枱等潮玩gathering啱哂
放工最開心就係happy hour,去左嚟間Bar
霓虹燈「咕嚕」,花藝佈置及粉紅沙發氣圍唔錯㗎

Maryland Crab Cake Salad

Lonely Walker $45
Fresh & Pleasant

Goose lsland IPA$55
啤酒濃苦、夠冰凍

Menu西式小食、主菜配美酒🍸
串燒$10起配啤酒適合不過🍻

2024-06-11
2024-06-13 42 瀏覽
上到酒吧,一入門口就覺得非常奪目,唔止地方大,有嘢食有嘢飲之外,還有很多娛樂設施,都幾適合一班人一齊嚟玩。可能時間尚早,人還不算太多,但這樣反而有一種悠然舒適,適合傾計的感覺。兩個人隨便叫了兩杯Cocktail和少少嘢食,輕輕鬆鬆便過了兩個小時。歡樂時光特價串燒:串燒算多選擇,味道唔差,而且價錢唔貴,適合聊天當小吃。-日本燒丸子- 車厘茄- 羊肋串- 免冶雞肉棒- 鷄肝- 山賊牛肋條西班牙辣肉腸Pizza Pizza是我最喜歡的薄身pizza,而且好濃蕃茄味,食完唔會太「濟」。Cocktail則選了White Russian 和Mojito,調味比之前試過的地方好,不會太濃,有點點清的感覺~

歡樂時光特價串燒:
串燒算多選擇,味道唔差,而且價錢唔貴,適合聊天當小吃。

-日本燒丸子

西班牙辣肉腸Pizza

• 日式燒丸子
  • 免治雞肉棒
2024-06-10 22 瀏覽
諾士佛台真係好多酒吧,自己就喜歡樓上鋪嗰類型,感覺冇咁嘈,同埋會有啲私隱。今日happy hour嚟到呢間GULU GULU,成個場一眼睇晒,座位都係歸邊,中間一條好長嘅吧枱最吸睛,個場中間又有beer pong同埋桌球玩。我除咗貪佢上嚟會有啲私隱之外,仲係因為佢哋嘅嘢食而來。酒吧小食都係啲炸嘢之類,Pizza意粉佢哋都有,但係我覺得佢哋出色嘅係佢哋嘅串燒,10零$20一串唔算好貴,但係佢哋做到出邊串燒店嘅質素。咁我就叫咗一個拼盤同埋飲咗啲酒。呢個拼盤有帶子、雞翼、牛舌芯、羊肋串、日本黑豚腩肉。肉類都做到外脆內軟又多汁送返一杯啤酒呀真係一流。另外再飲多杯佢哋嘅signature cocktail:JERRY‘S VINEYARD。成個酒主要係葡萄味,上面加埋嗰粒冰葡萄,甜甜地好易入口。早嚟都唔算多人,傾吓偈係唔錯嘅地方。

下午茶
2024-06-09 44 瀏覽
係諾士佛臺想食好野,最緊要耳仔唔好軟,唔好俾地面一字排開既職員氹到坐低,就可以上4樓食到物超所值既串燒🍢叫左個串燒組合包mock-tail先 $118仲有5串串燒(免治雞肉棒、雞皮、雞軟骨、日本厚油揚、雞髀菇)雞肉棒好食,食完唔夠喉再追加左😋再單叫日本青椒仔、秋葵、大蔥串(自創夾南部雞雞脾肉一齊食😂)煙肉車厘茄卷(燒香的煙肉加上車厘茄的汁水,完美的配搭!)粗薯條先$18一碟,性價比無得輸🫡卡邦尼意粉🍝$108每一間食店的卡邦尼意粉都係決定間野水準既關鍵,呢間無令人失望!夠creamy,調味認真,煙肉唔會死咸,令人食得毫無負擔同回味😋

叫左個串燒組合包mock-tail先 $118
雞肉棒好食,食完唔夠喉再追加左😋
再單叫日本青椒仔、秋葵、
大蔥串(自創夾南部雞雞脾肉一齊食😂)

煙肉車厘茄卷(燒香的煙肉加上車厘茄的汁水,完美的配搭!)

粗薯條先$18一碟,性價比無得輸🫡

卡邦尼意粉🍝$108
2024-06-09 53 瀏覽
有時早咗收工,又唔想去Cafe坐,發現呢一間有串燒套餐嘅酒吧,去到9:00之前都有happy hour套餐,唔同種類嘅串燒,佢都會送紅酒、白酒、或者指定樽裝啤酒、額外仲可以加$40轉Cocktail,或者加$45轉生啤。最抵$98就可以有四串串燒加杯酒飲,其實想食海鮮都有,海鮮串燒組合都係$188。因為今日真係突然之間早咗收工,所以就同男朋友唔知去邊好上嚟坐吓傾下計plan下嚟緊旅行行程。今次一開頭同男朋友,每人叫咗一個串燒餐,覺得唔夠食,又追加咗一個,講真除返開一支啤酒都40幾蚊,加多幾串燒先至$100鬆啲。同埋如果唔夠食,仲有啲$10起跳嘅串燒。講真真係抵過你去Party Room或者去睇戲或者coffee shop 。百零蚊有得俾你chill吓。

• 牛肉組合
  • 咕嚕串燒
2024-06-08 18 瀏覽
巴馬火腿火箭菜沙律pizza $118巴馬火腿配上新鮮彈牙的火箭菜,十分清新開胃的pizza。呢個Pizza底唔係一般嘅Pizza底,佢係特別薄脆,所以唔會有漏或者超級飽肚嘅感覺,個人非常喜歡。水牛城雞翼配藍芝士醬$88雞翼炸得脆脆的,同藍芝士醬相當配搭。分量十足,食得好過癮。雞腎$58雞腎新鮮彈牙,咸香惹味。羊肋串$68羊肋肉質鮮嫩柔軟,烤得正好,又唔會太乾。Nuts$25(另加一服務費)呢度嘅菜式選擇多元化,質素都算不錯,價錢亦公道
巴馬火腿火箭菜沙律pizza $118

水牛城雞翼配藍芝士醬$88
雞翼炸得脆脆的,同藍芝士醬相當配搭。分量十足,食得好過癮。

雞腎$58
雞腎新鮮彈牙,咸香惹味。

羊肋串$68
羊肋肉質鮮嫩柔軟,烤得正好,又唔會太乾。

Nuts$25

(另加一服務費)

呢度嘅菜式選擇多元化,質素都算不錯,價錢亦公道
2024-06-02
  • 水牛城雞翼
2024-06-07 17 瀏覽
琴晚同朋友去食飯飲嘢,諾士佛台嘅樓上舖,環境幾闊落,乾淨企理,嘢食都唔錯㗎🍻🍴卡邦尼意粉 $108意粉嘅芝士味超級香濃,邪惡嘅美味,同朋友一齊share就最啱啦😋😋🍴西班牙辣肉腸薄餅 $128原本以為Pizza會比較厚,不過呢款就係超級薄身嘅,飲酒傾偈嗰陣食都比較適合,唔會太油膩,令人一舊食完又會想食另一舊🍕🍴黃金炸薯條 $18好香脆,飲酒必備🤤🍸Sakura $98女生最愛,好清爽fruity🍹Apple treeRefreshing嘅Mocktail 🍏

🍴卡邦尼意粉 $108

🍴西班牙辣肉腸薄餅 $128

🍴黃金炸薯條 $18
好香脆,飲酒必備🤤

🍸Sakura $98
女生最愛,好清爽fruity

🍹Apple tree
Refreshing嘅Mocktail 🍏
2024-06-04 18 瀏覽
🍱餐廳:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)🍽️類別:酒吧餐廳💯推薦指數:7/10.≡※≡※≡※≡※🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※.▪️香辣鮮茄汁虎蝦意粉 $138意粉醬汁頗多,夾雜著許多番茄蓉,味道比想像中辣,同時酸味亦相當出眾,既惹味又開胃。表面的虎蝦新鮮彈牙,與意粉醬汁挺搭配。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️巴馬火腿火箭菜pizza $148有別於一般pizza,餐廳採用餅乾作餅底,口感偏向乾身,柔韌中帶少許脆口,挺有趣的。表面的巴馬火腿和火箭菜份量頗多,鹹度適中。▪️水牛城雞翼配藍芝士醬 $88香辣的水牛城醬滲透每隻雞翼中,非常入味,沾上溫和而醇厚的藍芝士醬吃,有助中和辣味,滲出甜味,本來不喜歡吃藍芝士的小編都能接受。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※作為酒吧餐廳,內裡擺放著多款遊戲設備,其中包括桌球、beer pong、飛鏢等等,娛樂性相當高,非常適合放工後來放鬆一下。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟服
🍱餐廳:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)
🍽️類別:酒吧餐廳

味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
特登上依間同朋友飲酒食野,環境好有氣氛,音樂夠強勁。仲有桌球🎱玩~[串燒]有單點亦有套餐(包飲品,18:00-21:00),串燒好抵食,$10起,亦有$15/20/25一串。免治雞肉棒日本多春魚炸薯條日本銀杏秋葵雞脾菇日本青椒仔山賊牛肋串日本黑豚腩肉擺盤勁靚,自製左個串燒拼盤出來!即叫即烤,熱烘烘食好正,加埋燒汁更惹味。[熱食]熱湯蕎麥麵🍜湯頭鮮甜,麵條夠軟身。炸薯條🍟—超脆枝豆—送酒一流[啤啤佢]Corona加青檸係最夾既!Haoogarden peach-果味重岩女士飲

[串燒]
山賊牛肋串
日本黑豚腩肉

[熱食]
熱湯蕎麥麵🍜
湯頭鮮甜,麵條夠軟身。

炸薯條🍟—超脆
枝豆—送酒一流

[啤啤佢]
Corona加青檸係最夾既!
Haoogarden peach-果味重岩女士飲
  • 串燒
收工想跟個同事訴下苦,黎到諾士佛臺剛巧落雨,同事建議試下咕嚕咕嚕,這間樓上酒吧無論是食物、酒水、遊戲,還是環境,各方面都相當不錯。先解決晚餐再DRINK,香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉帶子大粒甜美,青醬與忌廉的混搭恰到好處,非常濃郁,意粉煮得軟硬適中,好食。札幌叉燒拉麵口感窒實,湯頭甘醇,叉燒肉多汁鮮香,配搭既唐揚炸雞塊,外酥內軟,蘸上自家特製調味醬料後更是入味上口。另外再點了1份串燒,多春魚唔腥,外皮完整,厚油揚鮮脆可口,大蔥鴨胸肉、煙肉車厘茄卷和秋葵均做得精緻,咸甜鮮爽齊全,口感豐富。這裏啤牌、骰盅、桌球、beer pong,還是slap cup,應有盡有,不論是談心定玩一整晚都一定沒問題,可以滿足各人需要。

,外酥內軟,蘸上自家特製調味醬料後更是入味上口。

另外再點了1份串燒,多春魚唔腥,外皮完整,厚油揚鮮脆可口

香煎珍寶帶子意式青酱忌廉汁

日式拉麵餐

串燒組合

2024-05-28
$222 (宵夜)
香煎珍寶帶子意式青酱忌廉汁
日式拉麵餐
串燒組合
  • 香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁意粉
2024-05-30 138 瀏覽
星期五晚諗住同啲朋友去間餐廳有酒飲吓,又食吓啲串燒咁樣,話哂又話要支持一下本地酒吧餐廳,同時都好耐無去尖沙咀諾士佛臺,所以係OpenRice 見到呢間樓上吧餐廳,就試吓!朋友幫手訂枱,之後就講返話120分鐘限時😒🙄!同時,所推廣既優惠要晚上八點前享用,否則冇嗰個所謂七折優惠。真係未食已經令我好唔想去呢間餐廳囉,基本上,一講限時真係令人哋非常之反感,不過朋友book咗我就算啦照去。同時,擺明我book 7:30我又如何可以八點前享用得晒個優惠呢?以下經驗真係不吐不快,已經唔係講啲嘢好唔好食。當日我地8點先入場,以為好多人,其實只有一半人🙂‍↕️, 以為逐啲叫嘢食慢慢飲,點知叫左: 一碟意粉🍝、黑松露薄餅同泰式炸蝦餅,除左意粉半小時後上檯後,另外兩樣係一個鐘頭都無影無蹤😩😩。9:15好肚餓。之後咪同一個男侍應講麻煩佢追追啲嘢食,佢竟然完全冇去廚房跟過張單,就即時話而家餐廳好繁忙,廚房喺樓下,所以要等耐少少😒!最後碟蝦餅15分鐘之後嚟到,最惡劣嘅係唔熱嘅😡! 之後我哋食完碟蝦餅都再等多15分鐘,個薄餅完全冇蹤影,所以我哋直接埋單走人。 我明白喺呢啲飲酒嘅餐廳,食物質素唔可以要求太高,但無咩客情

以下經驗真係不吐不快,已經唔係講啲嘢好唔好食。

我明白喺呢啲飲酒嘅餐廳,食物質素唔可以要求太高,但無咩客情況下,要等超過一個鐘嘢食,服務都唔使講啦,嘢食到都係凍嘅😫,做食客應該要接受嘅咩?!😡算吧啦呢間餐廳😤

2024-05-19 22 瀏覽
位於諾士佛臺嘅一間樓上酒吧,霓虹燈裝潢充滿藝術氣息,高腳凳同梳化卡位配搭大理石紋枱面,洋溢復古而又摩登的格調。牆上有多部大電視,仲設有桌球同Beer Pong等遊戲,啱晒成班friend齊齊咕嚕咕嚕飲返杯~酒吧唔只提供西式餐點,更有多款日式串燒任君選擇。4:00-9:00pm仲可以嗌埋串燒組合套餐,附送一杯飲品,好抵!由於第二日要返工,蘑菇同男友揀咗兩杯mocktail🍹Gulu Gulu Porche橙汁、菠蘿汁、檸檬汁同石榴汁糖漿交織出一杯充滿度假風情的甜蜜mocktail🍸Lonely Walker梅子、柑橘同薑汁汽水碰撞出酸甜可口的特飲,飲落好fresh,靚靚漸層啱晒打卡牛肉組合($178)✿牛舌芯✿山賊牛肋串✿牛肉串✿安格斯牛肉串串燒組合($178)✿牛舌芯✿雞中翼✿日本黑豚腩肉✿羊肋串✿燒刺身帶子總體黎講,串燒頗具日本居酒屋質素,即叫即整,每款送到來都熱氣騰騰,同時勁多肉汁。牛舌芯厚身又彈牙;山賊牛肉串肥瘦相間,散發濃烈牛脂香,咬落爆晒汁咁;安格斯牛肉串外焦內嫩;雞中翼嘅雞皮係亮點,焦香四溢;黑豚肉與京蔥和諧交織;燒刺身帶子融入咗牛油風味,肉厚味甜

🍹Gulu Gulu Porche

🍸Lonely Walker

牛肉組合($178)
✿牛舌芯
✿山賊牛肋串
✿牛肉串
✿安格斯牛肉串

串燒組合($178)
✿牛舌芯
✿雞中翼
✿日本黑豚腩肉
✿羊肋串
✿燒刺身帶子

2024-05-17 2160 瀏覽
尖沙咀諾士佛台無數bar restaurant,推介間樓上已bookmark之選,Gulu Gulu 咕嚕咕嚕💛裝修好有玩味又有特色霓虹燈牌,靚到有人取景拍野📍cocktail好多選擇,天氣開始熱轉戰生啤,有Hoegaarden Peach🍺又靚又特別,好清新,Stella大大杯飲得好爽又夠麥味,Goose IPA無得唔飲啦,充滿果香,正👍🏻然後就見到…..<歡樂時光串燒組合>🫣抵食到爆既串燒組合🍢海鮮組合,燒刺身帶子,好大粒,就離大過舊鱔🫨好鮮好厚肉,虎蝦燒得好香,肉質彈,日本蠔肉,超爆汁好濃味🫶🏻必食白鱔,燒到外面香脆,焦香好味肉嫩又有肉汁😎牛肉組合,山賊牛肋黑椒味做串燒好夾,黑椒牛肉好有風味,安格斯好濃牛味🐮牛舌芯好味,厚身又香濃,牛肉串味道都好好味😋繼續串!🍡 南部雞雞髀肉,高質嫩滑雞肉,醬汁好味😌 日本厚油揚,非常脆,送酒⼀流,日本青椒仔必食超正,外皮有椒香又少少鹽味,唔辣而好味🤩免治雞肉棒醬汁幾好味,墨魚香腸驚人,墨魚燒到非常香,味道特別而好好味🤤串燒真係無得輸,好高質愈食愈有,仲開左枝白酒🥳如果想又食又飲又Chill又爽既,就係依度!🥂

Hoegaarden  Peach
Goose  IPA