再訪著名韓式燒肉,絕對值得一試☺️ 餐廳裝潢高檔舒適,空間大 環境乾淨企理,坐得好舒服,播放韓國音樂 氣氛熱鬧🥳餐廳設有自助吧😍😍 任食多款前菜辣泡菜、青瓜、蘿蔔等等,還有豐富醬料及生菜,好正呀😆同朋友叫咗幾款食物,人均約$250已經好飽~喜來烤肉 ($158)✨醬酒烤韓豚 ($150)✨高質素食材👍🏻 特別推薦烤牛肉,肉質軟嫩,牛肉味濃,好好味!豚肉肥美,肉質嫩滑爽口,完全不會韌~附上蒜頭片及芝士蛋,可似無限加蛋 好正呀🤤喜來鳥冬 ($75)✨熱騰騰 湯底清甜不會鹹😚 烏冬爽滑彈牙,簡單又好味🥰蟹籽紫菜飯團 ($50)✨太抵食了!大大碗飯鋪滿豐富蟹籽及紫菜🤤 戴上手套攪勻,然後搓成飯團便能享用,仲配有沙律醬,好好味好飽肚😋大麥茶(HOT) ($20)✨

同朋友叫咗幾款食物,人均約$250已經好飽~

喜來烤肉 ($158)✨
醬酒烤韓豚 ($150)✨

喜來鳥冬 ($75)✨
熱騰騰 湯底清甜不會鹹😚 烏冬爽滑彈牙,簡單又好味🥰

蟹籽紫菜飯團 ($50)✨

大麥茶(HOT) ($20)✨
2023-09-13 13 瀏覽
喜來稀肉係我心目中係幾高質既韓燒! 今晚帶埋第一次食既朋友黎~ 佢都話好OK!呢到有個自助既小菜bar,出面有好多款泡菜! 好鐘意佢有提供蔥絲! 真係好少地方見到有,呢款好解膩。泡菜方面,佢有分酸泡菜或者佢地自家既喜來泡菜。一定要食佢地既喜來泡菜!! 平時出面食到既都係酸既款,我個人冇咁鐘意。佢地自家款係辣味同蒜味比較突出! 肉方面,我係好鐘意食佢地既護心肉,姐係隔膜肉。肉質特別嫩滑,好好食。牛肉方面就叫左喜來烤肉,呢款燒幾秒就食得,建議點下韓式燒肉醬再包埋生菜食! 食燒肉就想食D清爽D既野去解膩,叫左水冷面。好冰涼,冷面汁酸酸甜甜,好開胃之餘就解左燒肉既膩感!
2023-09-07 27 瀏覽
❤️喜來稀肉喜來稀肉係韓燒嘅熱門餐廳旺角店座位闊落舒適,好啱朋友聚會前菜同醬料都喺自助bar自取🥬韓式前菜有泡菜、酸蘿蔔、醃青瓜同芽菜生菜都係無限 refill 😊❤️ 喜來烤肉 $158必點嘅招牌菜👐🏼卷成玫瑰花形上枱好靚🌹厚薄適中而且肉味濃,以微甜醬汁醃製燒落有油香,口感軟嫩配上燒肉汁或海鹽,以生菜包住食好正呀😚❤️辣烤韓豚 $150 食燒肉必點韓式豚肉🥩肉質有油脂感但又唔會過肥落咗韓國辣醬,味道微辣帶甜味燒完依然保留滿滿肉汁❤️海鮮泡菜餅 $90大推海鮮燒餅,外層煎得脆卜卜好有口感🥰配料有魷魚、蝦、同泡菜好足料特製醬料好惹味,為煎餅加咗唔少分👍🏽❤️蟹子紫菜飯團 $50飯上面鋪滿紫菜同蟹籽,附上手套可以DIY搓成飯團,飯底預先以麻油調味特別香,加少少蛋黃醬,好味又飽肚順帶一提爐邊蛋都可以無限任添一邊加芝士一邊加泡菜,啖啖足料,超正😚📍喜來稀肉旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
❤️喜來稀肉
喜來稀肉係韓燒嘅熱門餐廳
旺角店座位闊落舒適,好啱朋友聚會
前菜同醬料都喺自助bar自取🥬
韓式前菜有泡菜、酸蘿蔔、醃青瓜同芽菜
生菜都係無限 refill 😊

❤️ 喜來烤肉 $158
必點嘅招牌菜👐🏼卷成玫瑰花形上枱好靚🌹
厚薄適中而且肉味濃,以微甜醬汁醃製
燒落有油香,口感軟嫩
配上燒肉汁或海鹽,以生菜包住食好正呀😚

❤️辣烤韓豚 $150
食燒肉必點韓式豚肉🥩
肉質有油脂感但又唔會過肥
落咗韓國辣醬,味道微辣帶甜味
燒完依然保留滿滿肉汁

❤️海鮮泡菜餅 $90
大推海鮮燒餅,外層煎得脆卜卜好有口感🥰
配料有魷魚、蝦、同泡菜好足料
特製醬料好惹味,為煎餅加咗唔少分👍🏽

❤️蟹子紫菜飯團 $50
飯上面鋪滿紫菜同蟹籽,附上手套
可以DIY搓成飯團,飯底預先以麻油調味
特別香,加少少蛋黃醬,好味又飽肚

順帶一提爐邊蛋都可以無限任添
一邊加芝士一邊加泡菜,啖啖足料,超正😚

📍喜來稀肉
  • 豬頸肉
2023-09-06 24 瀏覽
「燒肉癮」又黎啦🤣 呢到雖然唔係任食,但叫每一樣都好好味😋溫馨小提示:旺角分店係有自助沙律吧!記得要試【喜來泡菜】!喺係呢個世界我認為最好味😋既泡菜,一啖肉一啖泡菜真係好棒棒 ✌🏻喜來烤肉180g $158呢款係牛肉,真係五星級推薦呀!呢款係人氣熱選,入口即溶,好香牛肉味,配埋個燒肉醬油包你食到lamlam脷 👅 濟洲五花肉 200g $ 180原先想叫喜來豬肉,但旺角店餐牌唔見有,所以試下呢款啦~肉同肥膏比例岩岩好!好Juicy💦包埋辣辣泡菜同新鮮生菜一齊放入口😍口感滿滿正到爆!蟹子紫菜飯團🍙$50落手落腳搓飯團!超好味😋搓成一個個小圓波,配埋附送既蛋黃沙律醬真係好好味參雞湯 $125食到飽飽地飲返個湯消滯啦~雞肉好嫩好清甜🌸原來湯底仲有少少糯米,食完成個人都暖粒粒🥰
「燒肉癮」又黎啦🤣 呢到雖然唔係任食,但叫每一樣都好好味😋

喜來烤肉180g $158

濟洲五花肉 200g $ 180

蟹子紫菜飯團🍙$50

參雞湯 $125
  • 紫菜拌飯
2023-09-06 21 瀏覽
今日去咗旺角一間韓燒老字號,喜來稀肉食韓燒,新分店面積佔咗一整層,相當闊落,整體用藍金色配搭頗有格調。出面有自助區可以自行夾韓式配菜例如泡菜豆芽菜等,而且仲有生菜包任拎等你一陣燒肉可以夾住黎食☺️韓燒當然唔少得嘅就係窩邊蛋,分別有原味同芝士味2款,有蛋香只要唔燒太耐係相當滑嫩非常好食🥹而肉就叫咗一牛一豬,分別係真雪花牛肉以及韓豚五花肉,各有150g,分量2個人食啱啱好,肉質唔錯,加上少少蒜片以及泡菜製成生菜包一啲都唔會膩☺️最後仲叫咗紫菜蟹籽飯團,可以自己動手搓成波形咁食,整體食物質素唔錯,而且最緊要嘅係坐得舒服,燒耐啲都冇問題👍🏻

人均$250起|旺角|韓式烤肉|喜來稀肉徬彿置身於韓國的街頭小巷之中. 🏘️點選的石鍋牛肉拌飯是一道經典的韓國料理,它將口感豐富的牛肉與熱騰騰的飯混合在一起,一口接一口地品嚐到濃郁的味道。而且飯焦超級多!🍚😋這道料理的香氣和美味絕對會驚艷.👌品嚐了牛護心肉、牛肉眼和五花肉等美味的烤肉選擇.🥩🔥這些肉品都經過精心挑選和調味,烤時散發出迷人的香氣,味蕾得到充分的享受.👅💦每一口肉都鮮嫩多汁,口感絕佳,愛不釋口.😍尤其是五花肉,經過鐵板燒烤之後,將由花充分逼出來,點上辣椒漿,或者豆瓣醬,用生菜包裹就是最完美的配搭.🌶️🥬🌯而「喜來烤肉」特別受到喜愛的地方是他們提供的任吃生菜和韓國前菜.🥗🥘新鮮的生菜提供了清爽的口感,讓您能夠將烤好的肉品包裹在生菜中,增添了層次感和口感的變化.此外,餐廳還供應各種傳統的韓國前菜,如芽菜、泡菜等等,這些小吃的風味獨特,為您的用餐體驗增添了豐富的層次感.🌱🥒🥢還有的是他們家的爐邊蛋,是任吃!任吃!🍳🍳連芝士爐邊蛋也是任食的!🧀🍳一定要叫店員多多refill,把餐廳吃虧本😂💰——————為食分界線——————📍喜來稀肉旺角彌敦道628號瓊華中心7樓人均消費: $250#
人均$250起|旺角|韓式烤肉|喜來稀肉

徬彿置身於韓國的街頭小巷之中. 🏘️

還有的是他們家的爐邊蛋,是任吃!任吃!🍳🍳
連芝士爐邊蛋也是任食的!🧀🍳
一定要叫店員多多refill,把餐廳吃虧本😂💰

——————為食分界線——————
📍喜來稀肉

人均消費: $250
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-08-31 940 瀏覽
講起韓燒,呢間大家一定唔陌生,當年進軍香港掀起一大片熱潮!個個爭住食燒肉,我都被迷倒😽不過後來其他韓國食店相繼出現,多左選擇之後就少左食😬今日再食質素依然好高👍呢間分店環境好靚,而且坐得舒適🌞餐廳仲有一個自助吧,任你選擇喜愛的韓式前菜🤤就連泡菜都有兩種口味,好正😋烤肉水冷麵水冷麵清甜帶酸,夏天食好爽😋份量仲好抵食,一大碗水冷麵🍜仲有烤牛肉😋😋牛五花呢碟牛五花必點,牛肉肥瘦相間,而且夠薄身,加埋店舖特製調味燒起上嚟特別好食😋食燒肉仲可以任食鍋邊蛋👍我哋仲嗌左碗白飯配埋食🤤迷你海鮮蔥餅之前食過佢地泡菜海鮮餅,今次試吓原味😋原來原味都幾好食,蔥餅煎到好香,而且材料豐富,基本上每啖都食到海鮮🤤📍喜來稀肉 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心7樓#韓燒始祖 #美食推介 #人氣美食 #瓊華中心 #旺角美食 #環境舒適 #性價比高 #抵食午市推介 #yummy #Y2K #foodie

就連泡菜都有兩種口味,好正😋

烤肉水冷麵

牛五花

迷你海鮮蔥餅

📍喜來稀肉 (旺角)

2023-08-24
午餐
  • 海鮮蔥餅
  • 水冷麵
  • 牛五花
2023-08-28 26 瀏覽
喜來稀肉真係韓燒介嘅一個有名品牌由韓風初起嘅時候已經相當有名事隔多年之後終於有機會試下座位非常舒適寬敞真係好適合一邊韓燒一邊吹水值得一讚嘅係佢有好多免費嘅食材供應例如在自助區有各式嘅泡菜供應其中蘿蔔相當清爽,泡菜的辣度十足同時亦有爐邊蛋可以無限refill芝士爐邊蛋可以話係非常出色主食方面我哋揀咗喜來烤肉和護心肉亦揀咗一個大醬湯和海鮮拉麵喜來烤肉肉質又幾高質非常大塊,食落亦冇乜肥肉所以係非常爽嘅豬護心肉肉切得比較厚,口感相當唔錯肉汁豐富,適合拌菜一齊食大醬湯份量雖少,但相當足料直頭有半隻蟹喺入面配菜亦有豆腐金菇等等加上湯底夠辣食起來相當滿足海鮮拉麵係一個較為粗身嘅韓式拉麵再配上大蝦青口,出奇地豐富加上價錢唔貴,都值得叫一個飲品方面我哋揀咗兩個蜜桃罐裝汽水中和有辣度嘅泡菜就啱啱好總結喜來稀肉真係不負眾望如果想食精緻啲嘅韓燒就可以揀佢啦

喜來稀肉真係韓燒介嘅一個有名品牌
由韓風初起嘅時候已經相當有名
事隔多年之後終於有機會試下

座位非常舒適寬敞
真係好適合一邊韓燒一邊吹水

值得一讚嘅係佢有好多免費嘅食材供應
例如在自助區有各式嘅泡菜供應
其中蘿蔔相當清爽,泡菜的辣度十足

同時亦有爐邊蛋可以無限refill
芝士爐邊蛋可以話係非常出色

主食方面
我哋揀咗喜來烤肉和護心肉
亦揀咗一個大醬湯和海鮮拉麵

喜來烤肉
肉質又幾高質
非常大塊,食落亦冇乜肥肉
所以係非常爽嘅

豬護心肉
肉切得比較厚,口感相當唔錯
肉汁豐富,適合拌菜一齊食

大醬湯
份量雖少,但相當足料
直頭有半隻蟹喺入面
配菜亦有豆腐金菇等等
加上湯底夠辣
食起來相當滿足

海鮮拉麵
係一個較為粗身嘅韓式拉麵
再配上大蝦青口,出奇地豐富
加上價錢唔貴,都值得叫一個

飲品方面我哋揀咗兩個蜜桃罐裝汽水
中和有辣度嘅泡菜就啱啱好

總結
喜來稀肉真係不負眾望
如果想食精緻啲嘅韓燒就可以揀佢啦
呢間喜來稀肉🔥烤肉店口味正宗👍,韓國風味🇰🇷滿滿,地方寬敞☺️,而且而家仲做緊暑假😆學生優惠添!佢哋自助區有🥬生菜、芽菜、泡菜🌶️、蘿蔔片同埋🧄蒜片等等嘅配菜☺️任你拎。壹頭牛🐂2人拼盤套餐🥰有晒佢哋😍五款主打嘅牛肉:喜來烤肉、牛五花、牛頸、牛肋骨肉同埋調味牛排骨,份量十足👍而且各有特色😋。用生菜🥬同埋烤過嘅🧄蒜片包住燒肉🍖一齊食層次豐富滋味🤤無窮!Han-Don五花肉🐖大大件,肥瘦相間🥰肉香滿滿。另外佢哋嘅爐邊蛋🥚仲有加芝士🧀️,又可以加🇰🇷韓式辣醬🌶️或者泡菜🥬,而且可以😍無限添加!韓式🦐海鮮拉麵🍜大大碗,十分之鮮味😋。食住🔥燒肉再飲埋🥭芒果味汽水同埋🤤西柚味汽水🥤,爽呀!

韓式🦐海鮮拉麵🍜大大碗,十分之鮮味😋。

食住🔥燒肉再飲埋🥭芒果味汽水同埋🤤西柚味汽水🥤,爽呀!

2023-08-27 27 瀏覽
好耐無食韓燒啦,一個月食一次不過分吧😆店舖環境以深藍色裝修為主調配黑色梳化,有種高級感的燒肉店,入去時沒有很重油煙味,抽氣設備不錯。設有前菜吧,有免費生菜、泡菜、醃蘿蔔、芽菜、蒜片等任取、芝士蛋漿和泡菜蛋漿也是任添的燒肉你喜歡原汁原味食,還是包生菜食呢?我就更愛後者,點些醬油再加些泡菜同蒜片,正!真雪花肥牛,厚切肉味更香濃,油花均勻好軟淋,好滿足;牛五花,一層油花一層紅肉,入口油香滿溢;醬油烤韓豚,厚薄適中,唔蘇有肉味,又唔鞋除了燒肉,還有好多菜式我也很喜歡,例如韓燒石鍋拌飯,泡菜豆腐湯,海鮮餅等⋯⋯ 但一次不能太貪心,分開來食會更珍貴😅介紹下這個石鍋豬肉拌飯,石鍋熱騰騰的,有飯蕉,還有隻太陽蛋,正!餸同飯的比例剛好,豬肉好薄又唔鞋,似食緊牛肉,我會拌辣醬同醬油一齊食,更滋味
好耐無食韓燒啦,一個月食一次不過分吧😆

2023-08-21
2023-08-26 20 瀏覽
呢間韓燒真係細個食到大,旺角分店剛剛翻新過,充滿格調,出面亦提供免費韓式醃菜小食(泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜、芽菜)和醬汁提供。店家用QR code下單,十分方便。喜來烤肉烤肉部份點了招牌喜來烤肉,賣相卷成花形狀,很有心思,呢款牛肉肉質偏向腍身,而且帶點蜜糖香,十分推薦。牛護心肉今日主攻牛,呢款牛護心肉牛味較重,建議呢款牛唔好燒太耐,肉質較厚充滿口感。海鮮牛胸肉大醬湯食完烤肉之後當然要試埋其他韓式主食,我們點了這個大醬湯,海鮮部份有蜆和蟹腳,還有牛胸肉,食材豐富,大醬湯帶點微辣,十分開胃。石鍋豬肉拌飯另外點了一份石鍋豬肉拌飯,一開始即刻放上小小辣醬,拌飯加埋豬肉,芽菜,菇好香口。石鍋拌飯帶點飯焦香。烤肉鍋邊仲有煎蛋和加入芝士,一齊食好滿足啊。鍾意食韓燒一定要嚟呢間食,選擇多而去環境舒適,適合一大班朋友聚會。

喜來烤肉

牛護心肉

海鮮牛胸肉大醬湯

石鍋豬肉拌飯

2023-08-25 24 瀏覽
我其中一間好鍾意嘅韓式燒肉店,其實韓式嘢食都好好食,好多選擇,而且調味好吸引🤩呢間韓式燒肉點除咗燒肉,仲有其他熱食,主食。最正就係可以自己無限任添前菜!新鮮泡菜刺激到味蕾😍真係好開胃,而且仲有醃蘿蔔,生菜等選擇👍今次試咗燒豬腩肉😍韓式嘅豬五花腩真係一試難忘,肉質鮮嫩,一啲都唔油,配上自選嘅調味,有唔同種類嘅鹽,同埋辣醬,好吸引🤩生牛肉拌飯有麻油香,份量好多,可以兩個人share,撈完好滑,正👍令我驚喜嘅係芝士配爐邊蛋,熟咗之後可以成份拎起,一啲都唔痴底,而且有芝士溶喺蛋入邊好Creamy,蛋底焗到少少焦香,大推!😍

2023-08-24 18 瀏覽
平時燒肉食得唔少,今日黎到位於旺角既喜來稀肉試試佢! 餐廳既環境好寬敞,位置坐得舒服之餘,同其他臺既距離都相隔較遠,隱私度都高返唔少。而食物方面,有任食既生菜用黎配燒肉,同埋唔同小菜等,例如辣泡菜、酸辣泡菜、豆芽、酸蘿蔔、青瓜等等,全部都係任食~~~ 🤩 🌟牛五花($158)🐮牛五花有住層次分明既油脂分佈,個肉味道有啲甜甜哋,唔洗點任何醬汁都好夠味道!😚  🌟Don五花肉($180)🐷五花肉偏肥,不過食得就緊係唔驚啦~ 燒到啱啱好既五花肉搭配埋餐廳提供既香草鹽、燒烤醬、辣醬等,任何一種都係好味既match!!🥰  🌟喜來烤肉($158) 🐮喜來烤肉係有醃製過既,味道濃郁之餘,搭配埋生菜好恰~~肥瘦既比例好平均,燒幾秒鐘就食得~😋 🌟配菜配菜方面最推薦喜來泡菜,非常解膩同埋清爽,同一般喺出面食到既泡菜好唔同,推薦一定要試試!! 😛

🌟牛五花($158)🐮

🌟Don五花肉($180)🐷

🌟喜來烤肉($158) 🐮

🌟配菜
2023-08-21 34 瀏覽
今天去了旺角瓊華7樓喜來稀肉食燒肉,環境好寬敞舒適,播著韓文歌,感覺寫意😆前菜例如泡菜,芽菜,生菜,甜蘿蔔,另外好滑溜蛋漿也可任加😛壹頭牛🐮 $580分別有喜來烤肉,牛五花,牛頸,牛肋骨肉,調味牛排骨,十分豐富,所有牛也好濃郁,肉質嫩滑多汁,色澤鮮明,放在石板上燒,香氣飄逸,可放肉在生菜蒜片上,口感更為豐富,超级高質,必試😍整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇喜來稀肉🎈旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
前菜例如泡菜,芽菜,生菜,甜蘿蔔,另外好滑溜蛋漿也可任加😛
壹頭牛🐮 $580
整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5

🎇喜來稀肉
🎈旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
2023-08-21 26 瀏覽
今晚黎個韓國之夜。去喜來稀肉燒下韓燒。入到場,有自助區。可任拎生菜,泡菜及醬汁等等的配料。另外,一讚既係服務一流,燒左唔夠一round,已經有員工主要行埋黎幫手換鐵板。我最鍾意既係佢用真牛油放係鐵板上面。令整個韓燒更有牛味👍講番主菜🌟🌟🎉喜來烤肉 $158牛肉黎。上菜時包到成朵花甘,好有儀式感。燒起喜來牛肉,濃濃的牛肉香味迎面而來。一塊塊牛肉配埋牛肉醬一絕。唔使包生菜,先食到牛肉的原汁原味。五花肉$180厚厚的五花肉係韓燒一定要點的。燒一燒,‘炸炸’聲,已經急不可待地等呀等呀。終於食得,一咬落塊豬肉味濃郁,脂肪溶入口中,肉質多汁鮮嫩。再包埋生菜同其他配料,中和五花肉的肥膩。 好滿足。牛排骨湯$125好想飲湯,尼個牛排骨湯要點,清清的牛肉湯,熱騰騰的,湯入面有大蔥,韓國粉絲作配料👍👍今晚尼個韓國之夜好滿足。
今晚黎個韓國之夜。
去喜來稀肉燒下韓燒。
入到場,有自助區。可任拎生菜,泡菜及醬汁等等的配料。

講番主菜🌟🌟🎉
喜來烤肉 $158
五花肉$180
厚厚的五花肉係韓燒一定要點的。
牛排骨湯$125

今晚尼個韓國之夜好滿足。