2022-10-31
喜來稀肉終於開咗係旺角想食唔洗再出去港島位置好方便 地鐵行2分鐘就到有自助嘅沙律吧有佢地秘製嘅喜來泡菜 口感係好正宗嘅韓國泡菜!會比較辣得嚟仲有少少甜味而韓國酸泡菜就好開胃同時仲有我最愛嘅涼拌豆芽 酸蘿蔔 仲有無限嘅生菜籃每張枱已經preset咗個爐 側邊有爐邊蛋 仲有芝士蛋同蒜片食嘅時候用生菜包住蒜片 泡菜同燒好咗嘅肉嚟食 口感同味道都更加豐富 有層次!📍喜來烤肉(後)肉質好嫩 完全係入口即溶而且牛味好香 肉嘅鮮甜都好突出📍護心肉(豬)(前)係好少見嘅部位 食落去肉質好爽📍泡菜煎餅個邊超香脆 而且好貼心咁 會再另上一個泡菜汁 想食辣啲嘅人一定要沾嚟食!入面嘅餡都好足料 有泡菜同魷魚食落去口感更爽口📍紫菜蟹籽手握飯團食嘅時候只要倒埋onside嘅mayonnaise 落去 攪拌好 握成一舊舊 食嘅時候就好方便 雖然好似平平冇奇咁 但食燒肉食到好油膩嘅時候再食 感覺就好似refresh咗咁!
想食唔洗再出去港島
位置好方便 地鐵行2分鐘就到
有自助嘅沙律吧
而韓國酸泡菜就好開胃
同時仲有我最愛嘅涼拌豆芽 酸蘿蔔 仲有無限嘅生菜籃
📍喜來烤肉(後)
肉質好嫩 完全係入口即溶
而且牛味好香 肉嘅鮮甜都好突出
📍護心肉(豬)(前)
係好少見嘅部位 食落去肉質好爽
📍泡菜煎餅