2022-10-31 158 瀏覽
喜來稀肉終於開咗係旺角想食唔洗再出去港島位置好方便 地鐵行2分鐘就到有自助嘅沙律吧有佢地秘製嘅喜來泡菜 口感係好正宗嘅韓國泡菜!會比較辣得嚟仲有少少甜味而韓國酸泡菜就好開胃同時仲有我最愛嘅涼拌豆芽 酸蘿蔔 仲有無限嘅生菜籃每張枱已經preset咗個爐 側邊有爐邊蛋 仲有芝士蛋同蒜片食嘅時候用生菜包住蒜片 泡菜同燒好咗嘅肉嚟食 口感同味道都更加豐富 有層次!📍喜來烤肉(後)肉質好嫩 完全係入口即溶而且牛味好香 肉嘅鮮甜都好突出📍護心肉(豬)(前)係好少見嘅部位 食落去肉質好爽📍泡菜煎餅個邊超香脆 而且好貼心咁 會再另上一個泡菜汁 想食辣啲嘅人一定要沾嚟食!入面嘅餡都好足料 有泡菜同魷魚食落去口感更爽口📍紫菜蟹籽手握飯團食嘅時候只要倒埋onside嘅mayonnaise 落去 攪拌好 握成一舊舊 食嘅時候就好方便 雖然好似平平冇奇咁 但食燒肉食到好油膩嘅時候再食 感覺就好似refresh咗咁!
喜來稀肉終於開咗係旺角
想食唔洗再出去港島
位置好方便 地鐵行2分鐘就到

有自助嘅沙律吧
而韓國酸泡菜就好開胃
同時仲有我最愛嘅涼拌豆芽 酸蘿蔔 仲有無限嘅生菜籃

📍喜來烤肉(後)
肉質好嫩 完全係入口即溶
而且牛味好香 肉嘅鮮甜都好突出

📍護心肉(豬)(前)
係好少見嘅部位 食落去肉質好爽

📍泡菜煎餅
入面嘅餡都好足料 有泡菜同魷魚
食落去口感更爽口

📍紫菜蟹籽手握飯團
2022-10-31 127 瀏覽
個個朋友都出國去韓國,留在香港消費,都可以食到地道韓國菜,一解思鄉之苦。喜來稀肉一直都係我最受歡迎的餐廳。通常都係去尖沙咀分店,今次第一次到旺角分店,最大特色就是自行無限添加泡菜沙律區。乾淨又整齊。泡菜款式也很多,有洋蔥醃青瓜,醃蘿蔔,泡菜,冷盤芽菜。除咗鍾意食燒肉之外更加不能錯過石頭鍋飯,天氣凍凍地加埋人蔘雞湯,材料十足非常清甜。豬護心肉,牛肋骨肉。兩款肉都好新鮮。下次都嚟旺角分店,闊落之餘最欣賞個自助泡菜無限添加區。

喜來稀肉一直都係我最受歡迎的餐廳。

泡菜款式也很多,有洋蔥醃青瓜,醃蘿蔔,泡菜,冷盤芽菜。

豬護心肉,牛肋骨肉。兩款肉都好新鮮。
下次都嚟旺角分店,闊落之餘最欣賞個自助泡菜無限添加區。
我們同朋友兩個都是忠實粉絲 ,通常食銅鑼灣尖沙咀分店,不過今日電話拎去旺角維修,就食旺角分店,都係第一次。原來入旺角有個自助泡菜添加區 ,乾淨又整齊,一目了然,有冷盤芽菜,泡菜,洋蔥青瓜,沙律菜, 還有自行添加醬汁。除咗無限添加泡菜之外,當然要最正係燒爐邊的雞蛋。今日天氣好凍先叫一個人蔘雞湯暖暖身 $125, 過嚟熱辣辣上枱,有一隻雞好香濃嘅人生味,鍋底有少少白米, 好似粥咁好入味好好食。另外點豬護心肉,牛肋骨肉,石頭鍋飯,到令人滿意 。

除咗無限添加泡菜之外,當然要最正係燒爐邊的雞蛋。

另外點豬護心肉,牛肋骨肉,石頭鍋飯,到令人滿意 。

2022-10-29 136 瀏覽
許多年前食過,年少時覺得很好味。經歷咁多年,餐廳不單冇執,仲搬了新袍,一於試吓水準係咪依舊。餐廳依然任食前菜泡菜鍋韓式煎蛋,最愛吃芝士煎蛋。我們叫了三款牛,期間職員很落力幫我們換燒烤版,服務周到。牛舌切得比較薄,但很多塊,很有肉味,一燒就食得。牛肋骨 牛肉有趙口,肉味豐富,他的醬汁不會很鹹。另外叫了牛護心肉和紫菜飯團。飯團超大碗,好多紫菜用了充足,三個人都食唔晒。另外配菜都好多款,芽菜生菜,包住一齊食。

牛舌
切得比較薄,但很多塊,很有肉味,一燒就食得。

牛肋骨
牛肉有趙口,肉味豐富,他的醬汁不會很鹹。
牛肋骨肉

2022-10-28 84 瀏覽
呢2 年最常食嘅韓燒莫過於喜來稀肉,肉嘅品質有保證,仲有任添配菜。 銅鑼灣同尖沙咀分店都去過,以暗色木系為主。旺角半年前亦開咗分店,今天第一次去,發現裝修以藍白色為主,比較時尚,而且特設配料自助區包括兩份泡菜、涼拌芽菜、醃蘿蔔同生菜等,仲可以任叫爐邊蛋,有原味同芝士味,芝士味食極唔厭。餐廳環境乾淨,大多係卡位,座位好寬敞,抽風系統可以調較上下,食完都唔會有油煙味。 🔎喜來燒肉 $158招牌肉之一,每次必叫嘅牛肉, 捲成花形,擺碟更加靚,肉質鮮嫩,🔎濟洲五花肉$180 油花豐富,超邪惡,燒起嚟超搶火。🔎牛護心肉 $160幾有咬口,點下烤肉汁更加惹味🤩🔎燒酒$70一般韓燒餐廳嘅定價,呢個牌子水果味更加易入口,朋友話原味不了。 有埋小酒杯可以慢慢淺嚐,一齊乾杯。

🔎喜來燒肉 $158

🔎濟洲五花肉$180
油花豐富,超邪惡,燒起嚟超搶火。

🔎牛護心肉 $160
幾有咬口,點下烤肉汁更加惹味🤩

🔎燒酒$70
  • 牛護心肉
  • 喜來烤肉
2022-10-27 80 瀏覽
很久之前已經聽過這個品牌,以前通常去尖沙咀韓國街食,而家旺角瓊華中心都開咗。諗起呢間餐廳就會諗起佢個芝士蛋,圍住過燒烤爐,燒肉燒到一半,就可以食半熟蛋,啱啱好中和左燒肉嘅油膩感。叫咗個牛舌,護心肉,紫菜飯團,牛肋肉,全部都好新鮮,醃得夠入味。外面有無限量嘅泡菜、酸蘿蔔,都好唔錯。個蟹籽紫菜飯團,初初以為好細件,嚟到真係大碗到嚇親,啲紫菜多到有半個碗。服務亦非常周到,我坐左個幾鐘已經換咗3次燒烤爐鐵板。呢度仲要好多卡位,坐得好舒服!

2022-10-26 96 瀏覽
早兩日同朋友一齊喺旺角行街,經過見到好耐冇食過呢一間超級出名嘅韓國烤肉店🍢,就入去一齊食晚餐嗰日我唔算太肚餓,帶咗個五花腩嚟燒🥓,小食方面嗌咗兩三樣,好似有紫菜蟹子飯團、香煎薯仔餅,Main course就叫咗一個充滿韓國特色嘅豬肉泡菜石頭鍋飯,點埋辣辣地嘅豆瓣醬一齊食真係一流,啲小食嘅性價比好高,全部都係好大碟又唔貴👍🏻餐廳仲有自助沙律吧,可以自己夾青瓜🥒、蘿蔔、🥕自家製兩款唔同泡菜、大豆芽菜等等嘅韓式前菜,真係啱晒唔同人口味㗎

2022-10-26 53 瀏覽
Pork belly with homemade soy source 喜來五花肉 🍖$150 喜來五花肉嘅肉質嫩滑,肥瘦均勻,雖然份量唔多,但係幾好食值得試下😍Potato pancake 薯仔餅 🥔🥞 $90 即叫即煎嘅薯仔餅整得好香脆,入面有大量嘅薯仔絲、少少蔥絲🌿,薯仔口感唔會太軟,簡單又唔錯👍🏻Bibimbap with pork in stone pot 石鍋豬肉拌飯 $85 呢個石鍋豬肉拌飯嘅性價比好高,裡面有豬肉🥓、泡菜、紅蘿蔔🥕、芽菜等,連埋豆瓣醬一齊食好惹味!Fish roe with seaweed rice balls 蟹籽紫菜飯團 🦀️🍙 $50個蟹籽紫菜飯團好大碗,可以自己親手DIY 整飯團,好玩又幾健康
喜來五花肉 🍖$150

Potato pancake 薯仔餅 🥔🥞 $90

蟹籽紫菜飯團 🦀️🍙 $50
2022-10-23 48 瀏覽
好耐之前係尖沙咀食過幾次【喜來稀肉】係幾唔錯,後尾隔左一段時間再去食,發覺水準已經下降今次去瓊華覓食發現都有【喜來】,確定再一嚐究竟有自助沙律吧同醬料區,可以自己無限任添,沙律吧有兩款泡菜、涼拌芽菜、酸青瓜、酸蘿蔔,仲有燒肉必備嘅生菜🥬我哋兩個人叫左喜來五花肉💰150 (150 g)、牛五花💰158(150 g)、海鮮蔥餅💰90、石鍋牛肉拌飯💰85喜來五花肉食落又多汁又好味,用生菜➕啲前菜包黎食超正牛五花肉質雖然都還可以,但味道就較五花肉遜色海鮮蔥餅用料實在,味道還🉑️,但個底就有啲油膩而個石鍋牛肉拌飯味道一般,牛肉亦偏少
今次去瓊華覓食發現都有【喜來】,確定再一嚐究竟

喜來五花肉食落又多汁又好味,用生菜➕啲前菜包黎食超正

牛五花肉質雖然都還可以,但味道就較五花肉遜色
海鮮蔥餅用料實在,味道還🉑️,但個底就有啲油膩

而個石鍋牛肉拌飯味道一般,牛肉亦偏少
2022-10-22 40 瀏覽
餐廳成個環境唔會好大油煙,座位坐得都幾舒服,中間有自助沙律吧及兩同醬料區,前菜同醬料都係有六、七款喜來五花肉💰150 (150 g)個醬料味道唔錯,肉質又鮮嫩又多汁,用黎包生菜好好好食,好食到爆汁牛五花💰158(150 g)個人就覺得牛五花比較普通,肉比較薄,食落冇五花肉咁爽海鮮蔥餅💰90夠真材實料,啖啖都有海鮮,但就偏油石鍋牛肉拌飯💰85牛肉係肉碎,份量係偏少,味道普通😋味道:4/5👩🏻‍🍳服務:4/5🌃環境:4/5💰性價比:3.5/5

喜來五花肉💰150 (150 g)
牛五花💰158(150 g)
個人就覺得牛五花比較普通,肉比較薄,食落冇五花肉咁爽
海鮮蔥餅💰90
夠真材實料,啖啖都有海鮮,但就偏油
石鍋牛肉拌飯💰85
牛肉係肉碎,份量係偏少,味道普通

😋味道:4/5
👩🏻‍🍳服務:4/5
🌃環境:4/5
💰性價比:3.5/5
2022-10-18 47 瀏覽
香港依家不乏韓式燒肉,但喜來稀肉係其中一間想食燒肉嘅時候就會諗起嘅餐廳!隔咗排無黎有少少唔同嘅係而家每位劃一($28)就可以自助任食各式各樣嘅前菜,同揀唔同嘅醬料同生菜配燒肉食好鍾意爐邊蛋,趁佢啱啱熟就食真係好滑!叫左濟洲五花肉($180),色澤同肥瘦均勻,肉質紮實咬落去有口感之餘又唔會太硬。另外就叫咗牛助肉($150),燒完之後陣陣鮮甜油脂香味,入口即溶同時保留牛嘅鮮味。水冷麵($85),食燒肉食到熱辣辣食返個水冷麵原來係咁爽!感覺個人即刻無咁熱氣。而且冷麵嘅味道係酸酸地,解油膩一流!依間真係依然高質!

好鍾意爐邊蛋,趁佢啱啱熟就食真係好滑!

依間真係依然高質!
2022-10-17 51 瀏覽
旺角除咗可以去兆萬食燒肉 瓊華以上都好多選擇🤓喜來稀肉呢間雖然燒肉按量計 但外面有自選醬料同小菜任添 係啲簡單嘅芽菜泡菜蘿蔔咁 最緊要係拎定多啲生菜夾肉食!食完爐邊蛋仲可以再添😚店員好有心地加咗好多芝士加倒蛋漿jenggg。。。🦔👉牛護心肉 $160果然無叫錯!睇落色澤似瘦版牛𖟌🤭微微嘅鹽香調味很令人滿意 雖細塊但大小厚薄都好啱黎包菜食 加埋微辣嘅蒜片更剌激人味蕾👍。。。🦔👉海鮮泡菜餅 $90定價略高 但質素認真高 好大份又好有厚度的多料 擺耐咗外表依然咁香脆 每塊都食到唔少爽口泡菜同煙韌海鮮 魷魚圈八爪魚嗰啲應有盡有😚超豐富嘅餡料食一塊嘅半份已經每令人略飽🥴。。。🦔👉水冷麵 $85以食過更正宗嘅水冷麵黎講 呢份算係中上啦🤓好細心咁冷麵有預先幫手剪過嘅 蕎麥麵未到好煙韌難咬嘅程度 食落幾舒適方便(係我啲變態先追求超有嚼勁嗰種🤣 其他配料正常發揮咁 個蛋睇落係原形但其實切定一片片🤣完全係方便分食嘅狀況。。。🦔👉雪濃湯 $125當日無哂蔘雞湯wuwuu 同樣叫個兜純正牛骨熬成嘅雪濃湯補補!乳白色又唔油膩嘅湯底飲落無想像中咁濃郁 但有雪濃湯嗰種聞名嘅清香感 加上幾片切得工整嘅牛肉 驚喜地底部

👉牛護心肉 $160

👉海鮮泡菜餅 $90

👉水冷麵 $85

👉雪濃湯 $125
當日無哂蔘雞湯wuwuu 同樣叫個兜純正牛骨熬成嘅雪濃湯補補!乳白色又唔油膩嘅湯底飲落無想像中咁濃郁 但有雪濃湯嗰種聞名嘅清香感 加上幾片切得工整嘅牛肉 驚喜地底部原來有唔少麵條🤯係浸得耐口感真係會腍咗 建議盡快先撈起 再慢被筆湯飲
2022-10-16 40 瀏覽
食韓燒最緊要揀肉質🥩夠好,配菜夠足🥙、醬料岩口味🥘既餐廳啦,而喜來稀肉就值得大家一試!⭐️但凡選購沙律吧,就有各種韓式配菜供大家選擇,無限自取。泡菜都有兩款口味俾大家選擇,有酸有甜,兩款泡菜都好入味喜來泡菜:酸甜度適中,搭配各種韓式料理超開胃水冷麵🍜:唔想食咁多肉,水冷麵酸酸甜甜,麵條不會太粗/痴埋一齊,清清地勁好味濟州五花肉:豬肉大大舊,燒起上黎超搶火,呢種味道令你回味係濟州食韓燒既果種感覺,食超上黎有超厚肉感蛋醬、蒜無限添加,仲可以自己加泡菜變泡菜蛋tim 🍳🍳

喜來泡菜:酸甜度適中,搭配各種韓式料理超開胃

水冷麵

濟州五花肉

蛋醬、蒜無限添加,仲可以自己加泡菜變泡菜蛋tim 🍳🍳
水冷麵
濟州五花肉
2022-10-14 2036 瀏覽
尋日lunch想食個特別啲,又座得好d既,諗起瓊華中心有好多選擇,之後就去左瓊華搵食☺️☺️見到呢間喜來稀肉,好幾年前喺尖沙咀食過,最鍾意食佢嘅烤肉,仲有爐邊蛋食😋餐廳環境非常舒適同整潔,午餐想稍為放鬆吓真係好適合不過早幾日係咁食肉,今日想食d清少少🤏同多湯既☺️所以點左海鮮牛胸肉大醬湯及迷你海鮮泡菜餅🤤🤤餐廳仲有提供前菜自助吧,有好多款選擇👍當日就連泡菜都有兩款🥰🥰下次要帶埋朋友再嚟食燒肉😏😏海鮮牛胸肉大醬湯 $75一上枱熱辣辣出晒煙♨️♨️仲好香🤤材料都好多即刻拎起湯羹飲咗一啖,好濃郁既味道,仲有少少辣,更加提升到海鮮既鮮味☺️☺️至於牛胸肉,肉質都好嫩口👍👍送飯一流😋😋迷你海鮮泡菜餅 $40因為QR自助下單,見佢寫住迷你size,估唔到原來係有三大塊,即刻已經覺得CP值超高😝泡菜餅外層金黃香脆,入面海鮮又非常juice,口感一流,超級推介,真係一定要點👍👍入口真係好鬆脆,勁香我拎咗呢幾款前菜📌喜來稀肉 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心7樓

海鮮牛胸肉大醬湯 $75

一上枱熱辣辣出晒煙♨️♨️仲好香🤤材料都好多
迷你海鮮泡菜餅 $40
入口真係好鬆脆,勁香
我拎咗呢幾款前菜

📌喜來稀肉 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
2022-10-11
  • 海鮮牛胸肉大醬湯
  • 迷你海鮮泡菜餅
2022-10-12 44 瀏覽
又係去旺角搵食嘅日子😜,今次特登揀左間好出名,但我地又冇食過嘅韓燒😚~呢度環境好乾淨,完全冇油煙味🤩~我同朋友得兩個人,但店員都安排左卡位比我地,好闊落,坐得超舒服👍~同埋呢度係用QR code落單,方便快捷😎!一坐低店員就幫我地淋蛋漿,整爐邊蛋,除左原味,仲有芝士味嫁🤩!爐邊蛋可以無限refill,我地就算最後食到超飽,都忍唔住refill左次,因為芝士爐邊蛋真係太正💯!前菜除左任食爐邊蛋,出面仲有個自助區,可以自己出去任攞生菜同前菜😉,包括喜來泡菜,韓國酸泡菜,醃黃瓜,醃蘿蔔等等😊~爽脆生菜包住酸酸辣辣既前菜同肉類,做生菜包,真係相當滋味嫁😍!牛護心肉 $160護心肉即係橫隔膜肉,好罕有☺️,肉質非常軟腍,入口牛香滿溢,仲帶 d油嘅甘香,非常好味👍!雪濃湯 $125雪濃湯呈現乳白色,入口味道香淳濃郁,鮮甜可口😋,估計真係用左大量牛骨同時間熬製😃!同埋估唔到入面仲有好多麵條同牛肉片,完全唔驚唔飽肚🤣!海鮮泡菜餅 $90煎餅超大碟,我同朋友食完都覺得好飽😂!提示大家一定要襯熱食,即食非常酥脆🤩!同埋因為入面加左泡菜,入口酸酸辣辣,好惹味😊!而且用料非常豐富,每一淡都食到海鮮,點埋自家醬汁

前菜

牛護心肉 $160

雪濃湯 $125

海鮮泡菜餅 $90

煎餅超大碟,我同朋友食完都覺得好飽😂!提示大家一定要襯熱食,即食非常酥脆🤩!同埋因為入面加左泡菜,入口酸酸辣辣,好惹味😊!而且用料非常豐富,每一淡都食到海鮮,點埋自家醬汁就更好味😆!

水冷麵 $85

水冷麵夠晒冰凍,涼透心😝,麵條幼細,但唔會太軟,湯底酸酸甜甜,超開胃🥰!