2022-08-01 60 瀏覽
今次兩個人去,人均消費$300…起旺角食韓燒,依個價$最高CP值嘅除咗平昌(放題)就只有喜來稀肉喇🤩 一去到,店員就送上泡菜、醃蘿蔔、醃黃瓜、大蔥、生菜,仲有無限refill嘅爐邊蛋🤤爐邊蛋有兩隻味(泡菜&芝士🧀)今次叫咗:1️⃣壹頭豬-護心肉/五花肉/豬頸肉/韓式烤豬大腸/韓式烤豬皮兩個人又想食肉又想食豬大腸最啱叫依款!護心肉同豬頸肉一個夠淋一個夠爽,豬大腸燒到脆卜卜好香口,而燒豬皮就最特別!豬皮本身有調味,甜甜地,將表面燒到脆口,有滿滿骨膠原而且唔油膩👍🏻配埋黃豆粉又有唔同嘅感覺,個人覺得配黃豆好味過就咁食😊唯一美中不足係五花肉唔夠厚切2️⃣蟹子紫菜飯團-其實就係拳頭飯🤣飯上面加上大量芝麻、紫菜同蟹子,戴上手套整到一口大小,一啖一粒,蟹子粒粒分明,整體調味啱啱好👍🏻3️⃣海鮮泡菜餅-煎餅好大塊(2人食唔晒🙈),厚薄適中,煎得外脆內軟,海鮮好足料而且口感彈牙,中意食煎餅嘅,唔會失望🤣

15 分鐘 (堂食)
  • 燒豬皮
2022-08-01 58 瀏覽
黎到旺角呢間新開無耐既喜來稀肉, 好闊落坐得舒服, 裝修亦不俗。我地一行兩人黎食燒肉!肉黎之前先去自助吧攞伴菜, 當然有韓國菜不可或缺既泡菜,有芽菜, 酸瓜等, 仲有生菜任攞! 正。呢度泡菜都有兩款, 一款係韓國酸泡菜,另一款係喜來泡菜, 我更中意喜來泡菜多一D, 味道更豐富。我地叫左兩款肉, 分別係護心肉同牛肋骨肉!兩款肉都屬於好有口感既牛, 而護心肉牛味更濃, 將生菜夾牛, 再配點配菜好好食!我地仲有叫伴冷麵, 味道份量不俗, 性價比幾高。而仲有呢個係薯仔煎餅, 超大份, 口感似蠔仔煎蛋, 配泡菜味道最夾, 多人一齊食絕對必嗌!
我地一行兩人黎食燒肉!

肉黎之前先去自助吧攞伴菜, 當然有韓國菜不可或缺既泡菜,

有芽菜, 酸瓜等, 仲有生菜任攞! 正。

我地叫左兩款肉, 分別係護心肉同牛肋骨肉!

我地仲有叫伴冷麵, 味道份量不俗, 性價比幾高。

2022-07-31 56 瀏覽
🎈喜來稀肉旺角喜來稀肉 搬咗去瓊華中心呀新地方比喺廣華街舊舖 光猛咗有闊落咗個個卡位都可以望到出面風景燒牛肉都燒得開心啲舒服啲。-而且午市新menu比之前多左好多選擇啊除左有石頭飯,仲有水冷麵等等今次叫左Jung Chan Box 烤牛肉定食除左有BBQ 烤牛肉仲有6款拌菜黑豆,水泡菜,魚干仔,午餐肉,玉子同醃蘿蔔乾超豐富夠韓式BBQ 烤牛肉都烤得香口惹味-仲有海帶湯同白飯的確好似係韓國食傳統韓食成檯一碟碟小食咁啊~-海鮮煎餅除左小食仲叫左海鮮煎餅入面有魷魚粒粒同香蔥煎得香口惹味之餘啊~
🎈喜來稀肉

旺角喜來稀肉 搬咗去瓊華中心呀
新地方比喺廣華街舊舖 光猛咗有闊落咗

個個卡位都可以望到出面風景

燒牛肉都燒得開心啲舒服啲。
而且午市新menu比之前多左好多選擇啊
除左有石頭飯,仲有水冷麵等等
今次叫左Jung Chan Box 烤牛肉定食

除左有BBQ 烤牛肉仲有6款拌菜

黑豆,水泡菜,魚干仔,午餐肉,玉子同醃蘿蔔乾

超豐富夠韓式
BBQ 烤牛肉都烤得香口惹味

仲有海帶湯同白飯

的確好似係韓國食傳統韓食成檯一碟碟小食咁啊~
海鮮煎餅

除左小食仲叫左海鮮煎餅

入面有魷魚粒粒同香蔥
煎得香口惹味之餘啊~
Beef Ribs ($150)牛肋骨肉牛肋肉油脂分佈均勻,牛味較濃,站上一點醬汁立即更加昇華!Jeju Pork Belly ($180)濟洲五花肉韓燒怎麼能少得五花肉呢? 五花肉生菜包更是不能抗拒。Fish Roe with Seaweed Rice Ball ($50)蟹子紫菜飯糰這個是每次來喜來稀肉必點的寶藏菜式🤣雖然就是蟹子紫菜飯糰,不過因為是上菜會提供手套,DIY拌和捏,紫菜和蟹子簡單配合,原來都可以這麼好吃😋。旺角喜來稀肉新店加入自助式韓國小菜吧,還有不少得任添原味和芝士爐邊蛋。新店環境也更新淨,不會大油煙味。
Beef Ribs ($150)
牛肋骨肉
牛肋肉油脂分佈均勻,牛味較濃,站上一點醬汁立即更加昇華!

Jeju Pork Belly ($180)
濟洲五花肉
韓燒怎麼能少得五花肉呢? 五花肉生菜包更是不能抗拒。

蟹子紫菜飯糰
這個是每次來喜來稀肉必點的寶藏菜式🤣

2022-07-26 49 瀏覽
以前每次去韓國,我都一定會食韓燒! 而家未去到旅行住,好彩香港都有唔少高質嘅韓燒店,隨時都可以止吓癮~ 😋已經係第N次第到喜來稀肉喇~ 今次又叫咗幾款牛肉同豬肉~ 呢款真雪花牛嘅油脂分布平均,食落好有牛味,而且肉質鮮嫩,好食到停唔到口!🤤 另外嘅牛護心肉,肉味香濃而且肉質彈牙有咬口~🐮 我哋仲叫咗喜來五花肉配特製醬汁,五花肉好入味,不會過於油膩~👍🏼呢度嘅泡菜/前菜、生菜都係放喺自助吧俾人任食,都幾方便!最鍾意就係用生菜包肉食,口感更清爽而且更健康~😇

另外嘅牛護心肉,肉味香濃而且肉質彈牙有咬口~🐮

2022-07-26 81 瀏覽
唔經唔覺,原來已經4年冇去過韓國食烤肉🥲,今日就約左朋友去食喜來稀肉補返數👭~之前都去過旺角分店嘅舊舖食烤肉,搬咗新舖後,坐位更闊絡、坐得舒服🥰👍🏻前菜同醬汁係自助餐形式自己出去拎,其中我覺得最好食嘅係涼拌大豆芽同喜來泡菜😋~我哋揀咗真雪花牛肉🥩、牛護心肉🐮🫀同埋喜來五花肉🐖配特製醬汁~真雪花牛肉🥩($228)一睇到啲雪花紋理就知道係靚牛肉🥩,同埋好新鮮😍,食落仲有好香濃嘅牛味🐮,入口即溶👍🏻牛護心肉🐮🫀($160)護心肉好新鮮,牛味都好濃郁,同雪花牛係唔同嘅texture,比較有咬口~喜來五花肉🐖配特製醬汁($150)用咗秘製醬汁醃嘅豬肉味道偏甜,入口有豬味🐖,但比較細碟🙈今餐食得超滿足,下次要再嚟encore😋~

牛護心肉(前)、真雪花牛肉(左)、喜來五花肉配特製醬汁(右)

真雪花牛肉🥩($228)

真雪花牛肉

牛護心肉🐮🫀($160)
牛護心肉

喜來五花肉🐖配特製醬汁($150)
喜來五花肉配特製醬汁

用咗秘製醬汁醃嘅豬肉味道偏甜,入口有豬味🐖,但比較細碟🙈

今餐食得超滿足,下次要再嚟encore😋~

牛護心肉
喜來五花肉配特製醬汁
2022-07-22 72 瀏覽
環境舒適,坐得舒服,亦唔會有太大油煙,不過朋友仔話鍾意以前舊舖小店嘅風格多啲。食物有質素,肉類醃得入味,口感juice,前菜泡菜同蘿蔔酸甜適中,個紫菜蟹籽飯足料,我同朋友仔都好滿足
2022-07-20 74 瀏覽
餐廳位於旺角美食區,人流超級多,近期新開所以裝潢好新式而座位都好寬落.基本配菜(例如特製喜來泡菜,涼拌芽菜)都係自助形式,方便啲又唔會浪費😛蟹籽紫菜飯團 $50超豐富既飯團有勁多蟹籽,與新鮮紫菜同美奶滋自己去拌,好玩又惹味!因為飯團落左少許麻油,食落好香口,搓到湯圓大小真係好靚😎烤肉就推介以下兩款:濟州五花肉 $180肥瘦相間既五花肉經烤煮後又香又嫩,肥肉食落超juicy🤤牛肋骨肉 $150食落肉質結實,好啱燒烤,配上韓式辣醬同生菜包住又一食法🤣

蟹籽紫菜飯團 $50

烤肉就推介以下兩款:
濟州五花肉 $180
肥瘦相間既五花肉經烤煮後又香又嫩,肥肉食落超juicy🤤

牛肋骨肉 $150
食落肉質結實,好啱燒烤,配上韓式辣醬同生菜包住又一食法🤣
必食烤肉!每次嚟到尖沙咀食烤肉,都會選擇呢間!價錢公道,而且食物質素有水準同朋友兩個,叫咗兩碟燒肉,包括牛護心肉同牛肋骨肉其實係封門柳為牛橫隔膜肌肉,這部份肌肉比較少運動,色澤比較偏深肉味濃郁,油花較少,口感爽嫩適合唔鍾意咁肥嘅朋友食!牛肋骨肉肉質軟嫩,油花分布均勻,富牛味!配有唔同醬汁,仼君選擇旁邊仲有泡菜蛋同芝士蛋可以refill!!!超好吃,食蛋都已經夠滿足了韓國嘢亦都唔少得泡菜豆腐湯,辣度足夠,配料足$80價錢好抵而且佢嘅抽氣位做得非常之好!可升上降低,自己調較唔會好大浸油煙!

同朋友兩個,叫咗兩碟燒肉,包括牛護心肉同牛肋骨肉

其實係封門柳為牛橫隔膜肌肉,
這部份肌肉比較少運動,
色澤比較偏深
肉味濃郁,油花較少,口感爽嫩
適合唔鍾意咁肥嘅朋友食!

牛肋骨肉肉質軟嫩,油花分布均勻,
富牛味!
配有唔同醬汁,仼君選擇

旁邊仲有泡菜蛋同芝士蛋
可以refill!!!
超好吃,食蛋都已經夠滿足了

韓國嘢亦都唔少得泡菜豆腐湯,
辣度足夠,配料足
$80價錢好抵

而且佢嘅抽氣位做得非常之好!
可升上降低,自己調較
唔會好大浸油煙!

2022-07-15 1573 瀏覽
新鋪原來搬左係瓊華,呢度環境乾淨,坐得又舒服好多,仲可以望到岀面個環境添一來到,鐵板已經準備左係度,開火,等d蛋煮熟就食得醬汁放晒岀來,可以選擇自己想要既調味,我就每樣都羅左小小反去試下另外而家變左自助形式,除左醬汁,冷盤都可以隨時羅泡菜都有2個款式,仲有芽菜,青瓜,大豆芽,蘿蔔,新鮮生菜,想食幾多就羅幾多反去生菜色澤翠綠,唔會好似擺左好耐甘其中一款泡菜較酸,各位可自行選擇韓式烤豬皮 $138Q彈脆口,我都係第一次食,燒既時候佢會燒岀到好多油份,如果驚太油膩,可以加生菜一齊食喜來烤肉 $158呢款算係招牌菜,個底有小小醬油浸住每邊燒幾秒就已經食得,呢個大家可以一試牛肋骨肉 $150係牛腹附近既肋骨位置,口感較鬆軟,會有層薄薄的筋膜護心肉 $158平時好少見,朋友話呢個係豬珍貴既部位,味道濃郁,幾有咬口豬肉泡菜湯 $80每次食韓國店都會必叫食物,唔洗多講

一來到,鐵板已經準備左係度,開火,等d蛋煮熟就食得

另外而家變左自助形式,除左醬汁,冷盤都可以隨時羅

生菜色澤翠綠,唔會好似擺左好耐甘
其中一款泡菜較酸,各位可自行選擇

韓式烤豬皮 $138

喜來烤肉 $158
呢款算係招牌菜,個底有小小醬油浸住
每邊燒幾秒就已經食得,呢個大家可以一試

牛肋骨肉 $150
係牛腹附近既肋骨位置,口感較鬆軟,會有層薄薄的筋膜

護心肉 $158
平時好少見,朋友話呢個係豬珍貴既部位,味道濃郁,幾有咬口

豬肉泡菜湯 $80
每次食韓國店都會必叫食物,唔洗多講

2022-07-15 82 瀏覽
返工後來到旺角吃韓燒,看起來是間新開的店,餐廳明亮且相當乾淨,就來試試囉。餐牌基本上都是單點,另外韓式小菜以及生菜都可以在自助區自行取用,算是滿方便的。牛肉盤看起來油花很美,只需要兩面各烤個五秒鐘,肉質好軟嫩美味。護心肉是吃韓式烤肉必點的一道,他們家的肉質也相當不錯,份量也滿多的。飲品部分點了杯芒果梳打,酸酸甜甜的很好喝也很解膩。特別要推薦一下他們家的爐邊蛋,比起很多別家的版本,他們的蛋液比較濃,放起司的量也很豪邁,吃起來厚實又美味!整體而言,食物品質和味道都不錯,服務生也很積極幫大家換烤盤以及加爐邊蛋

飲品部分點了杯芒果梳打,酸酸甜甜的很好喝也很解膩。

2022-07-13 79 瀏覽
「喜來稀肉」以前成日去廣華街嗰間分店食,佢搬咗嚟瓊華中心,我終於抽倒時間嚟捧下場。裝修比以前光猛,又有卡位非常舒服,抽風系統好好👍🏼唔會成間鋪油煙。伴菜吧枱:泡菜都分左兩款:辣泡菜、喜來稀泡菜(唔辣)荳芽、醃蘿白…任君選擇生菜放滿滿。任拎。非常大方醬汁都有好多款🫣🫣韓式爐邊蛋。無限添加😂次次都食兩轉喜來烤肉:薄薄一片。烤兩烤已經食得。濃濃牛味🤤🤤非常好味。烤豬皮👍🏼:係我必食之選。冇嘜鋪頭有依款厚豬皮。加上花生粉一啲都唔油。入口滿滿油香。覺得充滿左骨膠原🤩豬肉泡菜湯:好足料。有好多泡菜、豆腐、豬肉等…食住烤肉。加個湯係最正,辣辣地非常開胃。兩個女仔 食埋配菜同爐邊蛋都食到半飽😂😂再食唔落甘多野喇。非常滿足。甘舒服既環境。又要約定下次

伴菜吧枱:
生菜放滿滿。任拎。非常大方
醬汁都有好多款🫣🫣

韓式爐邊蛋。無限添加😂次次都食兩轉

喜來烤肉:薄薄一片。烤兩烤已經食得。濃濃牛味🤤🤤非常好味。

2022-07-12 66 瀏覽
其實自己係屋企都會食韓燒,就算買到幾靚嘅牛,都係覺得出街食更好,有任食前菜(泡菜)、有唔同嘅sauce,有爐邊蛋🤤 仲有最緊要係唔洗洗嘢、抺地😂😂 同埋出街食一定要食五花肉🤤 因為五花肉要油膩先好食,但如果唔包生菜🥬泡菜就可能會食到成好油😂 我仲刁鑽到五花肉要剪開細細條,易一啖放落口又唔會咬到骨頭🦴飲品建議你嗌梳打類$38,唔好嗌罐裝,因為罐裝比較細罐,梳打就大大杯🤤 唔會唔夠飲,同埋保凍能力更好👍🏻同埋佢有紙巾🧻濕紙巾供你無限使用,放咗係櫃桶或者櫃面😂 唔洗行嚟行去洗手‼️

2022-07-12 49 瀏覽
實不相瞞,最令我深刻係呢度嘅芝士蛋,我食到著迷🥰 如果有埋粟米🌽就超級完美🤤 其實一直我都唔太識欣賞嗰爐邊蛋😂 因為唔知點先好食,見Openrice有人重點推介,令我好期待🤤 要熟咗先好食🤓 唔好好似以前嘅我咁,未熟就係咁搞啲蛋汁😂真雪花牛肉 $228 - 唔洗和牛,都有啲入口即溶嘅感覺,牛味好香🤤 攞盤又靚,啱哂打卡🥰佢哋有好多員工,亦都好好服務態度,會周不時行過嚟睇下你有咩需要,嗰個都唔會”扮”睇你唔到,亦會主動幫你換燒烤碟👍🏻

• 真雪花牛肉
  • 爐邊芝士蛋
正宗韓燒專門店 — 喜來稀肉呢間喜來稀肉之前都試過一次,今次又嚟咗旺角瓊華中心分店試吓,呢間分店裝修以藍色風格為主,見到門口旁邊仲有放置凍肉櫃,環境都好大,坐得都幾舒服。前菜係以自助形式出去拎嘅,包括有青瓜、酸蘿蔔、涼拌芽菜、泡菜、生菜等,想食幾多就自己出去拎,醬汁都係,方便好多~▫️護心肉($158)每次食韓燒都好鍾意食呢個款肉😆護心肉夠爽口😋份量都正常▫️🍙蟹籽紫菜飯團($50)店員會提供手套🧤可自行包飯團,飯嘅份量好多,面頭重鋪咗好多沙律醬 +蟹籽+紫菜,勁豐富!包到成個波咁樣食,好滋味!▫️🍑桃汁$20▫️地址:喜來稀肉旺角彌敦道628號瓊華中心7樓。尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下。銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈1樓。
正宗韓燒專門店 — 喜來稀肉

▫️
護心肉($158)
每次食韓燒都好鍾意食呢個款肉😆護心肉夠爽口😋份量都正常
▫️
🍙蟹籽紫菜飯團($50)
🍑桃汁$20
地址:喜來稀肉
旺角彌敦道628號瓊華中心7樓。
尖沙咀金巴利道79-81號金栢閣1樓連地下。
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈1樓。