2022-06-28 37 瀏覽
好耐冇食喜來稀肉啦,見到開咗新分店,一定要嚟試一試!呢間喺瓊華嘅分店走高檔風,出面睇完全唔似係韓式烤肉店,有卡位,座位超闊落,冷氣又夠涼,前菜可以自己出去refill, 正~~翻兜個招牌喜來烤肉,果然無失望,依然咁好食,輕輕燒一燒已經好惹味!然後再試下牛五花同喜來五花肉,兩款都幾多肥膏,但燒完又唔會太肥膩,好香口呀!最後叫多個水冷麵同紫菜飯團,夠哂飽肚~臨走去雪櫃拎埋雪糕,試咗辣炒年糕味嘅雪米糍,又甜又辣幾過癮。apeach 嘅蜜桃果汁雪條就幾juicy~
好耐冇食喜來稀肉啦,見到開咗新分店,一定要嚟試一試!

最後叫多個水冷麵同紫菜飯團,夠哂飽肚~

2022-06-28 24 瀏覽
好耐冇食過韓式燒肉,所以就放工近近地出旺角食😂 @seorae.hk 佢個環境幾大,座位都好闊,所以坐落都舒服👍🏻可能係新分店,所以覺得佢個裝修幾靚~ 依家好多都係用QR code落單,係方便嘅~今次晏就肥米食得太飽, 所以叫咗3碟肉就飽左😂加上佢仲有前菜可以仼夾同埋爐邊蛋✨喜來烤肉用招牌做名多數都OK嘅~佢啲肉質幾滑,同埋醬汁都好夠味( ´▽` )ノ✨牛舌佢勁大碟,啲肉都爽嘅~✨牛護心肉點埋個燒肉醬係幾特別嘅~#喜來稀肉 📍旺角彌敦道628號瓊華中心7樓

✨喜來烤肉

✨牛舌
佢勁大碟,啲肉都爽嘅~

✨牛護心肉
點埋個燒肉醬係幾特別嘅~

#喜來稀肉
📍旺角彌敦道628號瓊華中心7樓
2022-06-28 955 瀏覽
很久沒有吃喜來稀肉了,近日發現原來他們於旺角瓊華開了分店,一於跟朋友來開心燒肉!餐廳以藍色為主,而且裝修較為西式,座位大多是卡位,坐得舒適!這裡的前菜和生菜都是自己於自助區取,可以任食,泡菜都有兩款選擇,很正!護心肉 ,每次必點,肉質較軟腍,味道都好濃郁!濟州五花肉,這裡的五花肉已經切開一片片,方便食用!五花肉非常適合別生菜、泡菜、生蒜一齊食,能夠減去油膩感之餘亦好惹味!牛舌,牛舌大大碟,份量都幾多!牛舌爽身,味道都幾濃!牛肋骨肉,牛肉口感較煙韌,牛肉味濃,細細舊夾菜食最岩!牛肉眼,大大塊肉眼扒,牛肉肉質鬆軟,牛肉味都濃,加上少少鹽作調味,正呀!石鍋牛肉拌飯,牛肉飯拌入蘿蔔絲、芽菜、中華沙律等,熱辣辣而且份量都好多,很美味!海鮮牛胸肉大醬湯,湯入面有蟹、蜆、翠玉瓜、豆腐、芽菜等,味道鮮甜和咸香,熱辣辣飲一碗很開胃!西柚梳打、檸檬梳打,兩杯都是酸味味的飲品,西柚梳打中還有西柚肉,酸酸甜甜又夠凍,解膩又透心涼!
護心肉 ,每次必點,肉質較軟腍,味道都好濃郁!
牛舌,牛舌大大碟,份量都幾多!牛舌爽身,味道都幾濃!
牛肋骨肉,牛肉口感較煙韌,牛肉味濃,細細舊夾菜食最岩!
2022-06-17
2022-06-28 56 瀏覽
好耐之前食過銅鑼灣分店,覺得味道唔錯,近排見到旺角原來有新分店,就諗住去睇下keep唔keep到水準~環境幾大幾靚,座位都闊落舒服,用QR Code落單幾方便,我地兩個細食仔叫左3碟肉就已經覺得飽,同埋有無限refill嘅爐邊蛋仲有出面任夾嘅前菜,一定夠晒😚✨喜來烤肉 - 每次必叫嘅牛牛,佢嘅醬汁幾入味,肉質幾嫩,擺碟又靚👍✨牛舌 - 比想像中大碟,都幾吸睛,肉質幾爽口✨牛護心肉 - 幾有口感,沾d烤肉汁食更有風味🤩佢嘅麵豉醬都唔差,沾肉食幾夾~

✨牛舌 - 比想像中大碟,都幾吸睛,肉質幾爽口

✨牛護心肉 - 幾有口感,沾d烤肉汁食更有風味🤩

佢嘅麵豉醬都唔差,沾肉食幾夾~
爐邊蛋
牛護心肉
牛舌
爐邊蛋
牛護心肉
牛舌
2022-06-25 76 瀏覽
好耐冇食過韓燒啦,知道旺角新開左喜來稀肉,之前食過佢其他分店,都覺得味道相當唔錯,睇吓呢間新開嘅分店keep唔keep到個水準先呢間新分店係喺瓊華中心嘅, 搭lift上到去,見到個裝修真係嘩左一聲,佢嘅佈置有種好Grand嘅感覺,每個座位都超大超好坐,仲有就係佢嘅通風好好,唔會有好大陣油煙味食物方面梗係主打食燒肉啦,牛肉豬肉任君選擇,仲有比較特別嘅護心肉呢度都有,另外佢出面仲有個自助吧,可以拎啲生菜,泡菜,芽菜呢啲嘅配菜😊我同朋友就叫咗牛舌:呢個牛舌相當大盤,佢仲要用特製嘅醬汁調咗味,肉質相當鮮嫩同有咬口,呢個爐度每邊燒幾秒就即刻食得,點埋佢個芥末籽醬😍牛五花:呢個牛五花相當之正,因為佢有少少嘅肥肉喺上面,又做到肥瘦均勻,燒完之後有少少油脂喺上面喺個口到溶化😋手抓紫菜飯團:呢個上面鋪滿左蟹子,用手將紫菜蟹子同飯混合埋一齊,口感十足👍🏻呢間分店果然同其他分店一樣,都保持到水準,仲要係新裝修,加咗唔少分😍

2022-06-23
2022-06-23 52 瀏覽
新裝修果然係靚啲又舒服,呢間過江龍嘅韓燒餐廳,搬左位置又全新裝修,地方大好多又靚好多🥰 呢度有正宗韓燒燒爐,而且格式好有韓風,每枱亦好有自己私人空間。前菜變左自助形式,可以自己出去攞鐘意食嘅小碟 呢度有壹頭牛套餐🐂 又有壹頭豬🐷套餐,仲有韓牛拼盤或者散叫牛套餐入面有5款牛🐮喜來烤肉🐂牛肋骨肉 🐮牛五花 🐂牛頸 🐮烤調味牛排骨 牛肋骨肉肉質嫩滑,配生菜包再加配料,蒜頭、泡菜及醬料簡直一流牛肋骨肉肉質嫩滑,配生菜包再加配料,蒜頭、泡菜及醬料簡直一流 調味排骨係好食之一,由於已醃製左,所以味道特別香濃,肉質厚有口感,飽肚感十足

呢度有壹頭牛套餐🐂 又有壹頭豬🐷套餐,仲有韓牛拼盤或者散叫
牛套餐入面有5款牛
🐮喜來烤肉
🐂牛肋骨肉
🐮牛五花
🐂牛頸
🐮烤調味牛排骨

2022-06-23 58 瀏覽
今日係幸福嘅一日,期待已久嘅燒肉終於食到啦❣️旺角呢間分店真係好方便就腳,喺瓊華中心上面,地方又大,坐得又舒服😃雖然Menu得嗰幾頁,但其實有很多食物款式提供👍🏻👍🏻今日小妹就叫咗以下幾款,全部都好值得推薦比大家🤤牛舌:燒十秒八秒就食得,非常彈牙😋而且大大碟,真係食得好滿足💓牛五花:牛肉味好濃,又係每邊燒幾秒就食得,肉質好鮮嫩🤩和包住啲生菜式更加係一流😎大醬湯:超好飲,鹹鮮味好重!原來入邊有好多料,又有牛肉、蟹、蜆肉同一啲雜菜😍紫菜飯:紫菜飯勁好味,又有蟹子增加口感,仲可以自己用手搓飯團🍙食,玩得又食得!然後出面仲有個沙律吧,可以攞生菜同埋其他醃製嘅泡菜或者青瓜等!一定要食喜來泡菜❤️辣得黎又酸酸地,好開胃😊
今日係幸福嘅一日,期待已久嘅燒肉終於食到啦❣️

2022-06-23 70 瀏覽
喜來稀肉瓊華多野食🍽🍴🥢都唔係第一日知道嘅事。今日約左朋友係到食飯見佢新開張🎊🎊,於是試下先。我地被安排坐卡位位置。相當舒適。前菜同生菜🥬等食物放係自助吧任拎。食幾多拎幾多。咁就唔會浪費啦🚯🚯。濟洲五花肉🐷🐷$180,老實講價錢唔算平。但你一定會覺得值回票價。五花肉🐷🐷肥瘦比例適中。燒起上嚟有香而不膩嘅豬油香。配合生菜🥬🥬包住嚟食。岩岩好。牛護心肉$160。牛味濃。🐮🐮而且佢係薄切。本身加左少少黑椒碎。輕輕一燒已經食得。唔洗點任個醬汁🧂🧂。喜來烤肉$158,肉類紋理好靚。上菜嘅時候擺到好似一朵花💠💠咁。打卡一流。食喜來稀肉,識食一定係食佢個爐邊蛋🥚🥚,今次request大量芝士🧀🧀侍應都無乍型😝服務一流。埋單每人三百零。唔算平。但絕對值得比。😋
喜來稀肉

埋單每人三百零。唔算平。但絕對值得比。😋

還記得以前尖沙咀食喜來稀肉,排晒長龍等勁耐先有位!見瓊華新開,樣樣都新淨企理。新開呢間service手都不錯,自己QR落單,仲有免費沙律吧(其中推介泡菜同醃蘿蔔!!)一坐得就唔怕餓親。lunch time時間,除左散叫燒肉,仲有lunch menu多款選擇。叫左個lunch menu先有既:Jung-Chan Box $88,包六款拌菜+豬/牛/雞+飯+湯。實物絕對吸引!拌菜唔hea,唔係重覆出面沙律吧有既野。有: 醃魷魚(超正!)、小魚乾、黑豆、玉子、醃蘿蔔、泡菜只係個BBQ主食係煮熟左先上台既,無得自己燒就令人失望左d。一場黎到,無理由唔開爐燒肉架嘛!!於是都叫左d燒肉,五花腩醃得超好味,燒到香香脆唔油膩,夾埋蒜頭/泡菜食,正到爆!另一最愛呢度既係:可以不斷refill既爐邊蛋!每個烤爐有三個烤蛋格,一格原味雞蛋一格芝士蛋一格則是烤蒜頭之用最愛芝士蛋!超飽超滿足的一餐!
還記得以前尖沙咀食喜來稀肉,
排晒長龍等勁耐先有位!

見瓊華新開,樣樣都新淨企理。
新開呢間service手都不錯,
自己QR落單,
仲有免費沙律吧
(其中推介泡菜同醃蘿蔔!!)
一坐得就唔怕餓親。

lunch time時間,
除左散叫燒肉,
仲有lunch menu多款選擇。

叫左個lunch menu先有既:
Jung-Chan Box $88,
包六款拌菜+豬/牛/雞+飯+湯。
實物絕對吸引!
拌菜唔hea,唔係重覆出面沙律吧有既野。
有: 醃魷魚(超正!)、小魚乾、黑豆、玉子、醃蘿蔔、泡菜
只係個BBQ主食係煮熟左先上台既,
無得自己燒就令人失望左d。

一場黎到,無理由唔開爐燒肉架嘛!!
於是都叫左d燒肉,
五花腩醃得超好味,
燒到香香脆唔油膩,
夾埋蒜頭/泡菜食,正到爆!

另一最愛呢度既係:
可以不斷refill既爐邊蛋!
每個烤爐有三個烤蛋格,
一格原味雞蛋
一格芝士蛋
一格則是烤蒜頭之用
最愛芝士蛋!

超飽超滿足的一餐!
Jung-Chan box
Jung-Chan box
2022-06-22 62 瀏覽
有時出job見客搵野食就最煩,唔可以㨂d cheap野時,又要顧住老細個budget,咁啱個客係旺角,其實黎親MK都係食 cheapcheap放題同茶餐廳,但身為一個professional(其實內心很MK),catchup客就要揀番d大路既連鎖店無咁易出錯得黎又唔會太過廉價。之前都試過喜來稀,咁啱見有間新開既分店係旺角,perfect fit。餐廳坐得舒服,四人靠窗位置好寬敞,D用具同紙巾放係旁枱邊既櫃仔,非常方便。點左份燒肉同set lunch,份量剛剛好,佢仲有個免費既沙律吧,燒盤既蛋同芝士蛋可任refill,但其實都食唔晒哈哈。特別要介紹下佢個jung-chan box,8宮格,可揀牛豬雞跟飯同湯,非常精美,只不過是$88,值回票價。又找到一個午餐好地方。
有時出job見客搵野食就最煩,
唔可以㨂d cheap野時,又要顧住老細個budget,
又找到一個午餐好地方。
2022-06-21 24 瀏覽
旺角全新店位於瓊華中心,豪華靚裝修,座位好舒服。呢度加左自助前菜區,有泡菜、蘿蔔、芽菜、生菜等。 呢間人氣店,CP值又高,肉質juicy又美味😋 壹頭牛套餐 Beef Set有~5款牛肉🟣喜來烤肉 ~ 薄身嘅牛肉帶有醬料醃肉,味道好好味🟠牛肋骨肉 ~ 油花多又平均,好美味⚪牛五花 ~ 油脂比較多而肉質幼嫩🟤牛頸 ~ 肉質煙韌爽口有口感🟢烤調味牛排骨 ~ 可以最後先食比較濃味呢款,特製醃料入牛排骨,多汁又滋味 壹頭牛套餐都好大份又高質,款款好都各有特色,可以試度牛嘅唔同位置,係鐘意食牛嘅好選擇😊 飯後仲有雪條食,韓國哈蜜瓜同芒果雪條最好味🥰

呢間人氣店,CP值又高,肉質juicy又美味😋

壹頭牛套餐 Beef Set有~5款牛肉
🟣喜來烤肉 ~ 薄身嘅牛肉帶有醬料醃肉,味道好好味

🟠牛肋骨肉 ~ 油花多又平均,好美味
⚪牛五花 ~ 油脂比較多而肉質幼嫩
🟤牛頸 ~ 肉質煙韌爽口有口感

飯後仲有雪條食,韓國哈蜜瓜同芒果雪條最好味🥰

老實講當我見到嗰menu時,我覺得所有嘢都好貴🥹 一碟牛/豬都要起碼$150,叫三碟都成$500😳 咁點解唔食放題😗 但今次食完我對佢完全改觀🤓 首先叫三碟都已經超級飽,因為外面有配菜(泡菜、芽菜、青瓜等)任拎,側邊啲芝士蛋任加😳 真係好正啊🤓🙋🏻‍♀️我嗌咗濟州五花肉$180、牛護心肉$160同喜來烤肉$158🤓 喜來泡菜係有啲辣,五花肉係有啲油,但加埋五花肉同生菜🥬一齊食,真係好好食‼️大家有機會可以試下😂😂 啲牛都好香牛味,好淋😋 尤其係牛護心,佢切到細細條,易熟又易入口🤓🙋🏻‍♀️埋單每人$300左右都覺得幾抵,服務態度又好,塊板我哋無主動要求都幫我哋換咗三次,加蛋同芝士又係加咗三次都無厭我煩,仲好好服務🫶🏻 坐卡位又坐得幾舒服🥰

• 芝士蛋
  • 喜來泡菜
  • 五花肉
  • 牛護心肉
2022-06-18 94 瀏覽
本身已經係尖沙咀店鐵粉今次姊妹飯局話想食燒肉 旺角又甘岩開左新店 梗係要帶姊妹一齊去試下入到黎環境好光猛 地下唔會有油淋淋既感覺 亦都無好重既油煙味 抵讚👍🏻👍🏻首先佢會有自助蔬菜區 用嚟包肉既生菜,泡菜,芽菜等等既小食都可以係到拎到我最鐘意韓式泡菜 偏酸辣 加埋啲肉一齊食非常惹味仲有近年韓燒必備的爐邊蛋 一邊係普通 另一邊會加芝士 啱啱熟就要食 超級滑 仲可以無限添加二人飯局 食唔到太多 梗係叫佢地既王牌同埋個人favourite 喜來烤肉同埋牛護心肉兩隻肉都經過醃製 燒一陣就食得 肉質嫩滑我個人就更喜愛護心肉 肉味更香濃另外仲叫左個泡菜煎餅佢外圍煎到非常香脆 加埋佢秘製醬汁 少少辣勁鮮味 令人忍唔住一啖接一啖甘食另外叫左兩杯飯品 埋單大概500元
本身已經係尖沙咀店鐵粉

首先佢會有自助蔬菜區
用嚟包肉既生菜,泡菜,芽菜等等既小食都可以係到拎到
我最鐘意韓式泡菜 偏酸辣 加埋啲肉一齊食非常惹味

佢外圍煎到非常香脆 加埋佢秘製醬汁 少少辣
勁鮮味 令人忍唔住一啖接一啖甘食

另外叫左兩杯飯品 埋單大概500元
2022-06-16 123 瀏覽
喜來稀肉在旺角瓊華開左全新分店,一入去就覺得裝修好靚好乾淨。燒烤盤係用左麥飯石不沾烤盤,有別於其他韓燒店,燒起上黎都冇咁易黐底。食韓燒最緊要有任食爐邊蛋,可以揀落唔落芝士。餐廳中間置位係小食同醬料bar,小食有泡菜芽菜青瓜等等,醬料除左基本的燒汁同辣醬,仲有芥辣等等多款選擇因為得兩個女仔食,所以單點左兩款牛肉,同埋一份蔥餅,再加飲品。望落好似唔多野,但食完已經好飽1. 喜來烤肉 $158 (150g)2. 牛護心肉 $160 (150g)3. 海鮮蔥餅 $90個人覺得喜來烤肉好食過牛護心肉,雖然牛護心肉牛味濃d,但喜來烤肉口感較嫩,煎熟後兩款肉都啖啖肉汁,整體黎講兩種都好食!海鮮蔥餅材料十足,份量夠大,食落好香口。職員服務都值得一讚,不時會自動快手幫我地換烤盤。

1. 喜來烤肉 $158 (150g)
2. 牛護心肉 $160 (150g)
3. 海鮮蔥餅 $90

喜來烤肉

海鮮蔥餅材料十足,份量夠大,食落好香口。
海鮮蔥餅

職員服務都值得一讚,不時會自動快手幫我地換烤盤。
海鮮蔥餅
2022-06-16 65 瀏覽
又無酒牌,無酒叫,醬料要自己攞,配菜要自己攞,d蝦又唔新鮮,坐卡位換鐵板又要出出入入,價錢已經唔平,d肉又退步咗,去到重要廁所整緊,去廁所要上上落落樓層😤😤
2022-06-14