2024-08-08 91 瀏覽
同班朋友黎到旺角宵夜,難得搵到川菜同燒烤可以去到凌晨4、5點😮 經過門口已經聞到陣陣串燒香味。整體性價比唔錯,值得再黎~🥢辣子鷄今晚之最~ 朋友一致認同辣度剛剛好,雞粒都有少少肉又夠入味。唔會太柴皮同時帶有咸咸地味道,刺激嘅味道用黎配啤酒,真係一流🥢清炒萵筍絲幾鍾意萵筍絲切得夠幼細,清清地嘅味道入口爽又夠fresh🥢手打青瓜拍青瓜都要講吓,佢夠晒入味,勁開胃🥢炒手撕包菜經典炒菜,唔太油膩但炒得都係夠濃味,鑊氣十足🥢特色蛋炒飯大大碟幾個人齊齊用黎填肚,非常滿足🥢魚骨豆腐湯奶白色嘅湯夠誠意,滿口濃郁魚香味道,配埋豆腐就緊係絕配喇

🥢辣子鷄

🥢清炒萵筍絲
幾鍾意萵筍絲切得夠幼細,清清地嘅味道入口爽又夠fresh

🥢手打青瓜
拍青瓜都要講吓,佢夠晒入味,勁開胃

🥢炒手撕包菜
經典炒菜,唔太油膩但炒得都係夠濃味,鑊氣十足

🥢特色蛋炒飯
大大碟幾個人齊齊用黎填肚,非常滿足

🥢魚骨豆腐湯
奶白色嘅湯夠誠意,滿口濃郁魚香味道,配埋豆腐就緊係絕配喇
宵夜
2024-08-06 66 瀏覽
講起食烤魚 前排去左間好正既烤魚專門店到食飯今次要為大家介紹既系囍囍 川菜烤魚燒烤🐟禧禧 川菜烤魚燒烤系位於旺角砵蘭街180號地下A號鋪餐廳主打食川菜同烤魚❤️❤️❤️成個環境開揚👍👍食物個方面 個人大愛避風塘蟹😍😍😍佢炒得超香😋😋😋而且啲蒜好香口好脆😋😋😋最正系個只蟹好鮮甜🦀🦀🦀不得不提個水煮魚片同樣出色🤙🏻佢系又麻又辣 而且條魚都好滑 🫶🏻Location : Mong Kok
講起食烤魚 前排去左間好正既烤魚專門店到食飯

不得不提個水煮魚片同樣出色🤙🏻
佢系又麻又辣 而且條魚都好滑 🫶🏻

Location : Mong Kok
2024-07-24 106 瀏覽
{囍囍川菜烤魚 - $414}有時睇返啲舊post 發現本麻甩都幾鐘意食川菜,除咗因為重口味帶嚟嘅刺激感,仲係因為佢地都大大份一定夠飽!今日又幾friend 子一齊食烤魚!睇到間舖頭原來係下晝五點開工,會開到凌晨五點,川菜都可以食到凌晨四點,係真正嘅夜繽紛!♦️ 香辣烤鱸魚其實一入間店就知道呢間嘢唔錯,味道係呃唔到人嘅,惹味嘅烤魚味一嘢已經全日本麻甩嘅鼻!呢度有幾款魚揀,我哋就揀咗中價位嘅海鱸魚!肉質係結實,但係唔會柴!當然仲有唔同嘅辣度講啦,不過對於我黎講大辣是必須的!真心令人回味窮!♦️豉椒炒花甲食嘢未嘅川菜,當然係一不離二,呢個豉椒炒花甲都係相當足料,花甲嘅份量唔少,繼續都係惹味,豉椒嘅香味竟然就算我哋食住重口味嘅烤魚都能夠獨立綻放!最緊要係唔會炒到啲花甲肉甩晒出嚟,熟度剛剛好!正!♦️青椒皮蛋食食吓我哋見到隔黎枱叫咗一碟皮蛋,外貌超級吸引,晶瑩剔透嘅蛋白,加埋去糖心嘅蛋黃,實在令人無法忍手,我哋兩個麻甩叫足兩碟,酸酸辣辣,真係差啲令我地叫多一碟😂美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #囍囍川菜烤魚燒烤 (旺角)旺角砵蘭街180號地下A號舖
{囍囍川菜烤魚 - $414}

♦️ 香辣烤鱸魚

♦️豉椒炒花甲

♦️青椒皮蛋

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #囍囍川菜烤魚燒烤 (旺角)
旺角砵蘭街180號地下A號舖
2024-07-18 156 瀏覽
喺公司開OT收工夜咗,同事建議帶我哋一班人去食宵夜,旺角站E1出口行三分鐘就到好近,“囍囍川菜烤魚燒烤店”燒烤檔係喺下午五點鐘至凌晨五點,川菜小炒都可以去到凌晨四點.乾鍋田雞:有乾紅辣椒切粒,新鮮青辣椒切粒,紫洋蔥同埋薑切片,加上辣椒醬爆炒,然後加上炒好嘅田雞肉一齊煸炒,田雞肉新鮮彈牙,配料炒得非常香辣惹味,三五知己用嚟送啤酒一流.清炒萵筍絲:萵筍切絲非常幼細,條條一樣刀功一流,落油鑊清炒萵筍絲,萵筍絲新鮮爽口.酸菜魚片:新鮮魚肉切片,加上乾紅辣椒切粒,然後放上花椒、蒜蓉、芫茜,酸菜一同烹煮,魚片新鮮無骨,酸辣惹味剛剛好,加上花椒麻辣味更加絕配.小炒黃牛肉:有乾紅辣椒切粒,新鮮青辣椒切粒,紫洋蔥同埋薑切片,加上辣椒醬爆炒,然後加上炒好嘅黃牛肉一齊煸炒,再炒新鮮唐芹香氣十足,黃牛肉質鮮嫩彈牙,配料炒得非常香辣惹味,一碗熱辣辣嘅白飯令人非常飽足.
喺公司開OT收工夜咗,
同事建議帶我哋一班人去食宵夜,
旺角站E1出口行三分鐘就到好近,
“囍囍川菜烤魚燒烤店”
燒烤檔係喺下午五點鐘至凌晨五點,
川菜小炒都可以去到凌晨四點.

乾鍋田雞:
有乾紅辣椒切粒,
新鮮青辣椒切粒,
紫洋蔥同埋薑切片,
加上辣椒醬爆炒,
然後加上炒好嘅田雞肉一齊煸炒,
田雞肉新鮮彈牙,
配料炒得非常香辣惹味,
三五知己用嚟送啤酒一流.

清炒萵筍絲:
萵筍切絲非常幼細,
條條一樣刀功一流,
落油鑊清炒萵筍絲,
萵筍絲新鮮爽口.

酸菜魚片:
新鮮魚肉切片,
加上乾紅辣椒切粒,
然後放上花椒、蒜蓉、芫茜,
酸菜一同烹煮,
魚片新鮮無骨,
酸辣惹味剛剛好,
加上花椒麻辣味更加絕配.

小炒黃牛肉:
有乾紅辣椒切粒,
新鮮青辣椒切粒,
紫洋蔥同埋薑切片,
加上辣椒醬爆炒,
然後加上炒好嘅黃牛肉一齊煸炒,
再炒新鮮唐芹香氣十足,
黃牛肉質鮮嫩彈牙,
配料炒得非常香辣惹味,
一碗熱辣辣嘅白飯令人非常飽足.

2024-07-16 118 瀏覽
🥜嗰日係同朋友凌晨搵宵夜,就發現呢間餐廳係由下午5:00開到凌晨5:00,川菜都可以去到4:00肥腸擔擔麵🥜爽脆多汁,肥腸的口感是這道菜的靈魂所在🥜四川的經典小吃,麻辣調味🥜細軟彈牙的麵條吸附著辣椒油和肥腸汁豉汁炒花甲🥜花甲好新鮮,又夠鑊氣🥜份量都好多,唔會只係多配菜熗炒土豆絲🥜又係超大份量,好抵食🥜口感爽脆,炒到恰到好處,不會過於軟爛,也不會過於乾硬🥜香辣惹味,好好送酒串燒🥜選擇好多,又係飲酒必備,全部都係大約10幾蚊串,超級抵🥜菠蘿同埋韭菜都係必叫嘅

肥腸擔擔麵
🥜爽脆多汁,肥腸的口感是這道菜的靈魂所在
🥜四川的經典小吃,麻辣調味
🥜細軟彈牙的麵條吸附著辣椒油和肥腸汁

豉汁炒花甲
🥜花甲好新鮮,又夠鑊氣
🥜份量都好多,唔會只係多配菜

熗炒土豆絲
🥜又係超大份量,好抵食
🥜口感爽脆,炒到恰到好處,不會過於軟爛,也不會過於乾硬
🥜香辣惹味,好好送酒

串燒
🥜選擇好多,又係飲酒必備,全部都係大約10幾蚊串,超級抵
🥜菠蘿同埋韭菜都係必叫嘅
一向都鐘意食川菜,今晚約又係鐘意食辣野既朋友食飯,佢收工收得夜,揀左係地鐵站附近,好方便,食落估唔到甘地道!佢拍版揀左以下食品:🥢 #香辣烤鱸魚:川菜的經典之作,佢首先份量十足,鱸魚配上麻辣的調料烹調而成,口感香嫩又有一股辣味,送飯一流😙🥢 #麻辣小龍蝦:小龍蝦是餐廳的必點之選。餐廳煮法保持小龍蝦肉質鮮嫩彈牙,加上麻辣調味,非常惹味!🥢#手撕包菜:最尾唔少得要叫個菜,這道菜好爽脆,再加上一些香料調味,難得仲仲留到菜既清甜👍🏻燒烤檔係下晝5點開到凌晨五點,川菜都可以去到凌晨四點,而家香港都好小地方可以食甘夜,仲要坐得舒服,啱晒啲收工收得夜或者輪班既忙碌人士!

佢拍版揀左以下食品:

• 烤魚
2024-07-12 72 瀏覽
四川回鍋肉 ,肉質鮮嫩可口,入口即化。醬汁以四川辣豆瓣為主,添加了蒜蓉、蔥花等調味料,交織出獨特的香辣滋味。 每一口都令我欲罷不能,這道菜絕對是餐廳招牌菜之一香辣雞煲 - 熱辣十足這道香辣雞煲實在是太入味了。雞肉Q彈多汁,散發著四川特色的麻辣香氣。醬汁由辣椒油、蒜泥、五香粉等組成,入口即有一股辣勁直衝鼻腔,口感豐富燒茄子 - 香嫩可口這道燒茄子非常入味。表皮略帶焦香,咬下去卻意外地很嫩滑。醬汁以蒜蓉、酸甜醬油為主,為這道素菜增添了不少層次感。餐廳最啱我依個夜鬼,川菜4:00 凌晨都可以食到,燒烤仲可以有朝早五點去到凌晨五點

香辣雞煲 - 熱辣十足

燒茄子 - 香嫩可口

2024-07-12 49 瀏覽
呢排天氣好熱,但係反而好想食啲麻麻辣辣嘅嘢嚟刺激很味蕾!朋友介紹呢一間位於旺角嘅川菜館,我哋今日一於嚟試吓!因為我哋都有好多人嚟食,所以就叫咗好幾樣餸,一次過品嚐晒咁多種味道!生炒牛肉飯呢度啲嘢大件夾抵食,呢個生炒牛肉飯份量好足,飯粒炒到好乾身,牛肉粒都好香,成個炒飯好有鑊氣!酸豆炒角雞雜第一次食雞雜,本身好怕有腥味,食落發現係我諗多咗!雞雜好鮮嫩,同啲酸酸地嘅豆角配埋一齊,出奇地夾!水煮香辣鱸魚呢個係呢餐飯壓軸菜!水煮鱸魚要整得好一啲都唔簡單,首先鱸魚要夠新鮮,而湯底亦都唔可以太油,辣椒嘅份量亦都要啱啱好,唔可以過辣或者係過淡!呢間嘅水煮魚做得幾出色,魚肉係鮮嫩嘅,上面嘅配配料份量得宜,令到個魚肉更加鮮味!乾鍋田雞以前覺得田雞好恐怖,但係今日食完之後真係改觀!田雞肉好嫩滑,而且啖啖肉!廚師火候控制得剛剛好,有鑊氣得來又唔會好乾或者好柴!麻辣韭菜餃子麻辣韭菜餃子都好好食,其實好欣賞佢哋嘅麻辣味,調配得剛剛好,又唔會話辣到頂唔順,但係又好麻!咁樣先過癮!總括嚟講呢間餐廳嘅味道同菜式都係我食過比較正宗嘅川菜!麻辣控一定要去試吓啦!順帶一提,呢間餐廳嘅營業時間會去到凌晨五點,如果大家喺附近收

生炒牛肉飯

酸豆炒角雞雜

水煮香辣鱸魚

乾鍋田雞

麻辣韭菜餃子

總括嚟講呢間餐廳嘅味道同菜式都係我食過比較正宗嘅川菜!麻辣控一定要去試吓啦!順帶一提,呢間餐廳嘅營業時間會去到凌晨五點,如果大家喺附近收工想食宵夜嘅話,呢個都係一個好好嘅選擇!
2024-07-12 53 瀏覽
重口味人士又出動搵食了,今次出發旺角食川菜。雖然我也不是那種無辣不歡的人,但是每過一段時間吃一點辣也是有必要的😝😝😝。還有重點是有朋友跟自己一齊喜歡吃辣就更開心了😄😄😄。這不是趕絕不吃辣的朋友嗎?非也,選這裏就是因為大部分菜色都可以選辣度(唔辣/小/中/大辣),吃不了辣來也可以。這家烤魚看評論有說做得不錯,不過我們人不算很多,一盤烤魚上來,其他菜就吃不下了,還是多點幾碟不同的菜更開心😍😍😍烤魚就留待下次。🌶🌶火爆腰花+野山椒牛肉🥢腰花配上大量萵筍爆炒,雙重爽脆,腰花也處理得很乾淨,不會有內臟的異味。🥢野山椒牛肉,肉質很滑很嫩,第一次吃到野山椒煮的菜,味道獨特。🌶🌶水煮生魚片例魚肉剛剛熟的感覺,非常嫩滑,放進口裏,一不小心便吞進去了。🌶🌶青椒皮蛋松花皮蛋青椒,加上餐廳秘制紅油,好香辣,好冰涼,味蕾的享受。🌶🌶悠香豆乾有點像回鍋肉的感覺,有薄薄的豬腩肉,但是在豆乾面前完全成了配角,豆乾預期不到的好嫩,加上它原來的五香味,好好吃。這裏還有燒烤吃,時間還特別適合夜貓子,供應時間竟然是下午5點到第二天凌晨5點,川菜也供應到凌晨4點。一定會為這次吃不了的烤魚跟燒烤再回來的。
重口味人士又出動搵食了,今次出發旺角食川菜。

🌶🌶火爆腰花+野山椒牛肉
火爆腰花+野山椒牛肉

🌶🌶水煮生魚片例
水煮生魚片例

魚肉剛剛熟的感覺,非常嫩滑,放進口裏,一不小心便吞進去了。

🌶🌶青椒皮蛋

🌶🌶悠香豆乾
悠香豆乾

一定會為這次吃不了的烤魚跟燒烤再回來的。

火爆腰花+野山椒牛肉
悠香豆乾
2024-07-12 48 瀏覽
夜晚係旺角收工幾個同事都未食飯就不如一齊食啦行到砵蘭街, 都冇咩餐廳有開唯獨見到一間仲有營業既川菜餐廳營業時間仲去到凌晨五點🌙啱哂我地夜晚收工既人於是一齊就入去試下🥳入去坐低睇下 menu我地一行幾人就叫幾個餸開心 share✨香辣雞煲🐔打開煲蓋見到好足料, 雞件份量夠多, 而且唔係全部都係骨好多都係肉, 唔乾身, 好嫩麻辣味仲好香, 食落又唔太辣剛剛好撈埋白飯好惹味🍚✨鐵板牛肉🐮,酸豆角炒雞雜🐔牛肉份量都唔少, 而且好淋, 冇 overcook紅洋蔥撈埋d 牛油同埋醬汁, 好甜好有牛味炒雞雜跟其他餸一樣, 雞既份量好慷慨唔會淨係得豆角而麻辣既味道跟雞雜撈埋一齊食真係好夾✨孜然燒羊肉🐑孜然味好香, 食落唔會好鹹而孜然既味道亦剛剛好食到羊既味道之餘仲有孜然味配襯而燒羊肉串都有唔少份量羊肉串亦係肉為主, 唔會全部都係肥膏總括而言用餐經驗愉快侍應態度親切有禮餐廳環境闊落, 啱哂食圍餐聚會既食客最重要係去到凌晨時間都仲未收工啱哂夜晚收工既我地或者鐘意食川菜既夜鬼🌙會再幫襯
夜晚係旺角收工
幾個同事都未食飯
就不如一齊食啦
行到砵蘭街, 都冇咩餐廳有開
唯獨見到一間仲有營業既川菜餐廳
營業時間仲去到凌晨五點🌙
啱哂我地夜晚收工既人
於是一齊就入去試下🥳

入去坐低睇下 menu
我地一行幾人
就叫幾個餸開心 share

✨香辣雞煲🐔
打開煲蓋見到好足料, 雞件份量夠多, 而且唔係全部都係骨
好多都係肉, 唔乾身, 好嫩
麻辣味仲好香, 食落又唔太辣剛剛好
撈埋白飯好惹味🍚

✨鐵板牛肉🐮,酸豆角炒雞雜🐔
牛肉份量都唔少, 而且好淋, 冇 overcook
紅洋蔥撈埋d 牛油同埋醬汁, 好甜好有牛味
炒雞雜跟其他餸一樣, 雞既份量好慷慨
唔會淨係得豆角
而麻辣既味道跟雞雜撈埋一齊食真係好夾

✨孜然燒羊肉🐑
孜然味好香, 食落唔會好鹹
而孜然既味道亦剛剛好
食到羊既味道之餘仲有孜然味配襯
而燒羊肉串都有唔少份量
羊肉串亦係肉為主, 唔會全部都係肥膏

總括而言用餐經驗愉快
侍應態度親切有禮
餐廳環境闊落, 啱哂食圍餐聚會既食客
最重要係去到凌晨時間都仲未收工
啱哂夜晚收工既我地或者鐘意食川菜既夜鬼🌙
會再幫襯
2024-07-09
宵夜
2024-07-03 64 瀏覽
市面上有好多食烤魚既餐廳,但要搵到一間做到湯底正,魚又烤得嫩滑既食烤魚餐廳唔容易。,呢間餐廳就岩晒我口味啦。雙椒魚頭:上枱已經飄著濃郁香氣,魚頭的軟骨及魚肉厚實,肥而不膩、口感軟糯、鮮辣適口,非常好吃。香辣烤鱸魚:湯底香辣味濃,鱸魚烤得剛剛好,皮有少少脆,肉質嫩滑鮮美,有辣椒、花椒的香麻,讓人食慾大開。魚香茄子:點呢個菜一定要一碗白飯,魚香茄子加入鹹魚,以鹹魚突出當中的魚香。濃辣惹味的醬汁,加上鹹魚香、豬肉的肉香,口感軟綿既茄子和料頭爆炒的精華,配白飯一流。如果係同朋友敘舊吹下水食少少野,呢間餐廳仲提供燒烤串燒,蔬菜類肉類海鮮類都有,食物種類豐富,適合一班朋友。

一家非常出色的川菜燒烤餐廳餐廳以其正宗的川菜風味和優質的烤魚烤肉而聞名他們的招牌菜-青椒雞更是獲得許多食客的熱烈追捧〰︎✍🏻💭真心不騙的評價這間餐廳的環境非常舒適雅致 無論是用餐還是休閒聊天都非常適合整個餐廳裝潢典雅大氣 透著濃厚的川菜特色讓人彷彿置身於成都的小巷子里招牌菜 青椒雞 更是驚艷了所有食客的味蕾鮮嫩多汁的雞肉被切成小塊配上香氣四溢的青椒和特製的川式調味料在高溫下迅速炒制而成每一口都能品嘗到雞肉的鮮甜兩種截然不同的口感完美交融不會讓人感到油膩或者過於刺激串燒的款式也有很多 令人眼花撩亂最驚艷我的更是烤羊架 香而不羶其他川菜料理也同樣出色水煮魚 麻辣雞煲 泡椒肥腸等都擁有正宗的川式風味 能夠徹底滿足川菜愛好者的味蕾推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

一家非常出色的川菜燒烤餐廳

推薦指數:♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

2024-06-11
  • 青椒雞
  • 烤羊架
鐘意食川菜必去,地理位置夠方便,每一道菜式都正宗地道,口感豐富,味道層次突出~同一班朋友一齊叫小炒就最好不過~
餐廳環境舒適,裝潢雅致,桌椅整潔。店員非常友善和專業,佢哋迅速安排座位,並詳細解釋各道菜品。而且反應速度都好快,由點菜到上菜時間非常合理。 🫧泡椒魔芋招牌菜之一!以魔芋為主料,搭配鮮辣泡椒,口感彈牙,辛辣中帶住微微的麻感,非常開胃!🫧番茄炒蛋口感滑嫩,每啖都有濃郁嘅家常味道,好快就清曬一碟!🫧大碗花菜以新鮮嘅花菜為基底,搭配香辣醬汁,清脆可口!而且營養豐富,健康飲食之選
🫧熗炒藕片經典川菜!炒製得啱啱好,藕片保持了嚼勁,又帶住微微辣味~
🫧四川涼麵麵條彈牙,配上酸辣調味汁同各種配料,爽口解渴,非常適合夏天叫!🫧悠香豆干豆干軟嫩,入口即化,口感豐富。
豆干本身帶有豐富大豆風味,搭配醬汁和調味料,味道更為濃郁~🫧椒絲腐乳通菜通菜好鮮嫩,搭配辣椒同腐乳味道,鮮香辣口,非常開胃~

🫧泡椒魔芋
🫧番茄炒蛋
口感滑嫩,每啖都有濃郁嘅家常味道,好快就清曬一碟!
🫧大碗花菜

🫧熗炒藕片
經典川菜!炒製得啱啱好,藕片保持了嚼勁,又帶住微微辣味~

🫧四川涼麵
🫧悠香豆干
豆干軟嫩,入口即化,口感豐富。
豆干本身帶有豐富大豆風味,搭配醬汁和調味料,味道更為濃郁~
🫧椒絲腐乳通菜
通菜好鮮嫩,搭配辣椒同腐乳味道,鮮香辣口,非常開胃~
尋晚落旺角食飯,因為我有個朋友出哂名係「路痴」一名,所以約佢去旺角食飯都搵間方便就腳嘅俾佢😂「嗱!旺角地鐵站E1出口,直行見到馬路唔駛過,轉左,之後一直行,過完馬路繼續行,留意吓左邊啦,間餐廳叫囍囍川菜烤魚燒烤」果然,收咗線📞之後佢識得搵路嚟到。所以話,有時搵間就腳易搵嘅餐廳都好重要架。知我個朋友鍾意食魚,我就特登叫咗個「酸菜鱸魚」,呢個係唔辣嘅版本,因為我哋都一致認為想呷真啲個酸度,結果冇令我哋失望,個酸度拿捏得好準確,唔會搞到食唔到條魚本身係咩味。鱸魚🐟肉質偏嫩滑,又有魚嘅香甜味道,加上酸菜同芫茜嘅香氣。整體嘅講,呢個「酸菜鱸魚走辣」係水準之作。另外,我哋仲嗌咗「雙椒魚頭」,一上枱就非常搶眼,青🟢紅🔴雙色,食落去更加係鮮辣可口、刴椒🌶️香氣四溢,入口帶有微微香辣感覺,亦因為魚頭夠入味,先至唔會俾刴椒搶哂風頭。而我自己比較鍾意食串燒,呢度嘅串燒🍡都非常之好食。尤其燒牛肉串,燒豬頸肉,燒雞腳筋都好出色,亦都唔會細細份咁樣,係足料嘅,價錢又公道,唔怪得知每枱都幾串幾串咁嗌啦。下次我再嚟嘅話我最想試埋佢哋個乾鍋,雞雜同肥腸都好想食,攞嚟送啤酒🍻應該好爽。餐廳四正闊落,乾淨企理,坐得又舒服。我

餐廳四正闊落,乾淨企理,坐得又舒服。我哋兩個一路食魚,一路吹水講吓笑,開心其實就係咁簡單👍

酸菜鱸魚

2024-06-19
酸菜鱸魚
2024-06-21 50 瀏覽
最近同幾個朋友去咗旺角嘅囍囍 川菜烤魚燒烤,呢間餐廳專做川菜同燒烤,仲有串燒、雞煲同水煮系列。環境熱鬧,氣氛好好,食物選擇多,真係好吸引。入到嚟見到隔離枱叫咗雞煲同串燒,陣陣香味飄過嚟,真係好吸引。雞煲嘅香氣濃郁,仲有串燒燒得好香脆咁,睇見都流口水。首先試咗口水雞,雞肉嫩滑,麻辣醬汁夠味,辣得過癮又唔會太嗆,入口即化,真係一流。雞肉浸滿香料,配埋花生碎同蔥花,味道豐富,每一啖都好開胃。跟住試咗香辣烤鱸魚,鱸魚烤得外脆內嫩,魚肉鮮甜,配上香辣醬汁,辣度適中,最岩叫埋火鍋配料,例如海帶絲、娃娃菜、凍豆腐,全部吸收哂D醬汁,食到停唔到口。魚嘅份量夠大,幾個人share都啱啱好。最後叫咗碟蛋炒飯,炒飯粒粒分明,蛋香濃郁,配搭川菜嘅重口味,非常合適。炒飯唔會太油,食完唔會覺得膩,反而更加襯托出其他菜式嘅味道。每道菜都好有水準,特別係口水雞同香辣烤鱸魚,真係令人回味無窮。推薦大家嚟試試,特別係鐘意食辣嘅朋友,一定唔會失望!

2024-06-20