2018-09-20 200 瀏覽
又到同爸爸妈妈食饭日子,老豆之爱海鲜餐,我见到禧庆酒家$898全包宴,仲要主打海鲜,啤酒汽水任饮,真系超抵。当中包十餸一饭, 最后仲有甜品送。海悅廣場最上一層,十分大。上湯青龍蝦伊面,肉質鮮嫩,非常多汁彈牙。四個人剛好。紅燒王子鴿二隻, 皮脆肉嫩可口,媲美沙田乳鴿香口多汁。白灼生猛海蝦大大隻,非常新鮮。礦泉水灼鮮鮑魚,大大隻,一啖一隻,十分滋味。豉汁蒸元貝四隻, 非常好味。清蒸沙巴龍躉仔,估唔到佢又蒸得幾滑,火爐同時間控制得好好,出面好多大酒樓蒸到鞋颯颯,所以非常好食。薑蔥粉絲蟹煲又好合時令,多肉。酥炸大生蠔又大隻。金銀蛋浸菜苗,非常有益。真的大飽,個飯要打包。臨走見到大魚缸。
当中包十餸一饭, 最后仲有甜品送。

海悅廣場最上一層,十分大。

上湯青龍蝦伊面,肉質鮮嫩,非常多汁彈牙。四個人剛好。

紅燒王子鴿二隻, 皮脆肉嫩可口,媲美沙田乳鴿香口多汁。

白灼生猛海蝦大大隻,非常新鮮。

礦泉水灼鮮鮑魚,大大隻,一啖一隻,十分滋味。

豉汁蒸元貝四隻, 非常好味。

薑蔥粉絲蟹煲又好合時令,多肉。

酥炸大生蠔又大隻。

金銀蛋浸菜苗,非常有益。

真的大飽,個飯要打包。

臨走見到大魚缸。
2018-09-16 1169 瀏覽
今晚約咗朋友去土瓜灣食飯, 返嚟行去唔知食乜好, 最後就入咗呢間囍慶藝廚酒家。放工已經攰到死,根本就唔想諗叫乜嘢餸。見到有二人餐而且仲有8餸1炒飯,梗係即叫啦。啲餸都要等耐少少先至嚟,唔通係因為賽馬日~上湯焗龍蝦伊麵,每人半隻開邊,二人分量嚟計, 龍蝦唔算十分細隻,伊麵熱辣辣幾好食。如果有得選擇芝士焗龍蝦就更加好啦~豉汁蒸元貝2隻,唔好睇佢細細隻, 豉汁既味道真係唔錯。白灼生猛海蝦4隻,大細同埋味道都係一般水平,不過不失啦~清蒸海上鮮,侍應話係倉魚,但係我覺得有少少似立魚。但係不論魚嘅品種,成條魚的確係滑嫩同埋新鮮既,比較滿意。酥炸大生蠔2隻,都幾香口同埋脆嘅。油鹽水浸花甲,同埋粉絲配埋一齊都鮮味喎,粉絲配飯都可以。紅燒王子鴿一隻,每人食半邊啱啱好,色水雖然係一般,但可能炸完後即刻攞出嚟,所以層皮都幾香脆。食完炸曬嘢嚟返一個金銀蛋浸菜苗就啱啱好喇,菜都幾新鮮吖,配皮蛋鹹蛋真係冇得輸炒飯有少少特別,係蝦仁炒飯炒完之後先會將提子乾同埋蔥花灑係上面,食落甜甜地都幾得意。最怕浪費食物,有成8樣餸,起初都有少少擔心食唔曬,好彩分量控制得好,兩個男人絕對食得曬。兩個人,八樣餸,一碟炒飯,包埋茶芥,
啲餸都要等耐少少先至嚟,唔通係因為賽馬日~

豉汁蒸元貝2隻,唔好睇佢細細隻, 豉汁既味道真係唔錯。

白灼生猛海蝦4隻,大細同埋味道都係一般水平,不過不失啦~

酥炸大生蠔2隻,都幾香口同埋脆嘅。
油鹽水浸花甲,同埋粉絲配埋一齊都鮮味喎,粉絲配飯都可以。

兩個人,八樣餸,一碟炒飯,包埋茶芥,四百幾蚊又唔算貴喎。 雖然味道同埋賣相唔係乜嘢酒店質素, 但係性價比係非常之高。如果放工攰攰哋 ,唔想煩惱諗食乜嘢,但係又想大堆頭,呢度係好好嘅選擇。
2018-09-05
2018-09-12 281 瀏覽
話說朋友有日見到囍慶藝廚酒樓做緊十全十美既四人套餐推廣,每人都係二百幾蚊,套餐裡九道菜是海鮮,一道菜是乳鴿,重要任飲橙汁、啤酒(生力)、椰青水,重要包埋茶介,重要免加一,呢個推廣聽完你唔食,咁你走寶啦!所以我一行四人放工即刻就去試試佢,去到先知原來重要無時間限制,我地覺得好似去左食海鮮放題咁興奮,入到洒樓環境坐得舒服及服務幾好,成日幫我地換碟,上菜速度簡直快到不得了,先黎介紹第一道菜白灼海蝦有8大隻,彈牙爽口,絕不是雪藏蝦上湯青龍蝦伊面,用2隻龍蝦開邊,肉質彈牙已經不在話,Size都比較大件,而且個伊麵底係好多豉汁蒸元貝四件,豉汁味香濃,如果有埋粉絲就錦上添花啦,清蒸沙巴龍躉仔,估唔到條魚都幾滑身,而且火喉同時間都控制得啱啱好,薑蔥粉絲蟹煲,上到枱就已經聞到香噴噴嘅薑蔥蟹味,粉絲索晒蟹嘅精華.......已經無法用字表達礦泉水灼鮑魚四隻,雖然唔算好大隻但囗感都好彈牙,金粟海鮮湯,有粟米、紅蘿蔔、花甲、蝦,咁樣既湯唔鮮甜都幾難啦酥炸大生蠔四隻,炸皮薄之餘重要炸得香脆,而且肉質鮮紅燒乳鴿兩隻,炸得香脆有肉汁,本人極之推介金銀蛋菜心,菜心清爽無渣,最後係黃姜炒飯,內有葡萄乾同粟米,炒得均勻,

酥炸大生蠔四隻,炸皮薄之餘重要炸得香脆,而且肉質鮮
紅燒乳鴿兩隻,炸得香脆有肉汁,本人極之推介
金銀蛋菜心,菜心清爽無渣,最後係黃姜炒飯,內有葡萄乾同粟米,炒得均勻,不油膩,竟然重有附送紅豆沙,今餐食到笑住埋單
礦泉水灼鮑魚
金銀蛋菜心
上沙青龍蝦伊麵
黃薑炒飯
2018-09-12 875 瀏覽
家姐話見到囍慶藝廚酒樓做緊推廣,有個十全十美套餐,每人都係二百幾蚊鬆啲,重點有海鮮食,任飲橙汁、啤酒(生x)、椰青水,重點是包茶介,酒水,加一,付合晒我心水!所以試試先,四個人叫左十全十美餐,仲要冇限時間tim,環境坐得舒服及服務幾好,成日幫我地換碟,上菜速度快,正,肚餓到不得了😂😂白灼海蝦有8⃣️隻,新鮮彈牙及大隻上湯青龍蝦伊面,有2⃣️隻開邊龍蝦,肉質彈牙啊,鮮味,龍蝦都比較大件,而且個伊麵到幾多豉汁蒸元貝四件,豉汁味香濃清蒸沙巴龍躉仔,估唔到條魚幾滑身,時間啱啱好,吾腥薑蔥粉絲蟹煲,熱辣辣上菜,未上到枱已經聞到香噴噴嘅薑蔥蟹味,粉絲索晒蟹嘅精華,正,回味無窮礦泉水灼鮑魚四隻,鮑魚中規中矩,囗感彈牙金粟海鮮湯,有粟米海鮮樣樣有啲鮮甜酥炸大生蠔有四隻,炸得香脆肉質鮮蠔味紅燒乳鴿,兩隻,炸得香脆仲有肉汁,推介推介金銀蛋菜苗,今日係菜心,菜心清爽炒飯,黃姜葡萄乾炒飯,炒得均勻,不油膩仲有附送紅豆沙,非常滿足
白灼海蝦有8⃣️隻,新鮮彈牙及大隻

豉汁蒸元貝

豉汁蒸元貝四件,豉汁味香濃
清蒸沙巴龍躉仔

清蒸沙巴龍躉仔,估唔到條魚幾滑身,時間啱啱好,吾腥

礦泉水灼鮑魚四隻

礦泉水灼鮑魚四隻,鮑魚中規中矩,囗感彈牙
金粟海鮮湯

金粟海鮮湯,有粟米海鮮樣樣有啲鮮甜
酥炸大生蠔

酥炸大生蠔有四隻,炸得香脆肉質鮮蠔味
紅燒乳鴿
紅燒乳鴿,兩隻,炸得香脆仲有肉汁,推介推介
金銀蛋菜苗
金銀蛋菜苗,今日係菜心,菜心清爽
黃姜葡萄乾炒飯

炒飯,黃姜葡萄乾炒飯,炒得均勻,不油膩
仲有附送紅豆沙,非常滿足
2018-09-12
2 分鐘 (堂食)
金銀蛋菜苗
  • 上湯龍蝦伊麵
  • 金銀蛋浸菜苗
  • 灼蝦
2018-09-12 441 瀏覽
星期一晚同阿爸去了土瓜灣探親戚, 唔知附近有咩好食, 就去了酒樓, 本身打算點小菜, 見到二人海鮮餐幾吸引就試下門面唔錯~紅燒皇子乳鴿: 乳鴿都幾厚肉, 肉質滑,味道正,配有淮鹽白灼生猛海蝦: 海蝦大大隻, 新鮮蝦, 雖然是白灼, 反而可以食出海蝦的鮮甜金銀蛋浸菜苗: 有皮蛋,咸蛋香, 但不會太咸油鹽水浸花甲: 比想像多花甲! 味道偏淡, 但連同湯汁一起食就很滋味豉汁蒸鮮元貝: 元貝蒸完都算大隻, 新鮮的, 不過我喜歡食蒜蒸, 阿爸就喜歡豉汁蒸酥炸大生蠔: 外脆, 但我一般生蠔, 怕會腥所以都給阿爸食上湯龍蝦伊麵: 龍蝦好食! 炸一炸再薈上湯, 一拉就出晒肉, 彈牙的! 伊麵吸晒湯汁, 偏淋身, 味道鮮甜清蒸游水海上鮮: 今晚是蒸倉魚, 其他我已經食到好飽, 想不到蒸魚是大大條!!! 炒飯: 味道偏淡, 米假粒粒分明, 上飯時我已太飽, 只食了少許, 內有提子粒, 咬緊啖飯會有甜提子, 幾特別~跟餐有一杯飲品, 椰子水&果汁先生坐了陣都7,8成滿, 走人時差不多坐滿人, 難得酒樓晚市咁好生意!! 以二人海鮮餐438免茶芥加一來說, 性價比高的~ 而且酒樓好似有其他優惠, 但我們太飽點不
門面唔錯~
紅燒皇子乳鴿

紅燒皇子乳鴿: 乳鴿都幾厚肉, 肉質滑,味道正,配有淮鹽
白灼生猛海蝦

金銀蛋浸菜苗

金銀蛋浸菜苗: 有皮蛋,咸蛋香, 但不會太咸

酥炸大生蠔

酥炸大生蠔: 外脆, 但我一般生蠔, 怕會腥所以都給阿爸食

椰子水&果汁先生

跟餐有一杯飲品, 椰子水&果汁先生

以二人海鮮餐438免茶芥加一來說, 性價比高的~ 而且酒樓好似有其他優惠, 但我們太飽點不了~
2018-09-10
白灼生猛海蝦
椰子水&果汁先生
2018-09-12 225 瀏覽
放工老豆話出去食飯,我這個孝順仔當然不會托手掙啦,去到酒樓老豆已經點了菜,基本上都是點了些海鮮等。望過菜單,價錢貼地,人多還可以點套餐,免茶芥加一,簡直超直。叫了渣果汁先生送飯。金銀蛋浸菜苗:菜苗仔翠綠,不會煮得過腍,加上咸蛋及皮蛋味道,比較健康且不油膩。薑葱粉絲蟹煲:原隻肉蟹放了在粉絲表面煮,所有肉汁都滲進了粉絲內,真是吃到原汁原味,蟹殼已略為扑過,所以很容易就拆到蟹肉出來。上湯龍蝦伊麵:因為不想吃太濃味,所以點了一個上湯龍蝦,不要芝士,龍蝦肉爽口彈牙,伊麵爽口不糊口。清蒸游水龍躉:蒸魚的時間剛好,魚肉已離骨但不會過鞋,雖然是養魚但味道都鮮甜,魚肉嫩滑。最後酒樓還送上紅豆沙,多豆少甜,而且又夠腍。

叫了渣果汁先生送飯。
果汁先生

清蒸游水龍躉

最後酒樓還送上紅豆沙,多豆少甜,而且又夠腍。
紅豆沙
果汁先生
紅豆沙
2018-09-11 879 瀏覽
晚上同屋企人去了土瓜灣的囍慶酒家食晚飯。一行四行決定點了一個四人十全十美海鮮餐,有7款海鮮,非常豐富,而價錢都只是九百幾蚊,認真抵食。上湯龍蝦伊麵開邊的青龍蝦,龍蝦是細細隻的,但肉質爽彈,伊麵更是吸收了龍蝦的肉汁,爽口鮮甜。豉汁蒸元貝元貝上面淋上豉汁及葱,新鮮嫩腍,不會太咸。白灼九節蝦簡簡單單的白灼蝦,蝦肉新鮮爽彈,加點豉油汁調味就可以了。清蒸游水龍躉龍躉肉厚,外皮充滿骨膠原,肉質嫩滑且鮮甜。礦泉水灼鮮鮑魚鮑魚不算大隻,但肉質爽口,但味道比較一般,不夠新鮮。薑葱粉絲蟹煲粉絲吸收了蟹肉的鮮甜味,既爽口又有蟹香,蟹肉肉質結實且新鮮。酥炸大生蠔生蠔外脆內嫩,粉漿很薄,蠔肉鮮甜不腥。紅燒皇子乳鴿二隻乳鴿燒至表面帶脆,肉質嫩滑,沒有雪味。金粟海鮮湯粒粒粟米及海鮮的鮮甜味,湯甜且鮮。金銀蛋浸菜苗簡單且不油膩,皮蛋味香,菜苗很嫩腍且翠綠。炒飯有些粟米及提子乾,炒飯爽口。最後食埋個紅豆沙,非常完滿的一餐。

豉汁蒸元貝
元貝上面淋上豉汁及葱,新鮮嫩腍,不會太咸。

白灼九節蝦
簡簡單單的白灼蝦,蝦肉新鮮爽彈,加點豉油汁調味就可以了。

清蒸游水龍躉
龍躉肉厚,外皮充滿骨膠原,肉質嫩滑且鮮甜。

礦泉水灼鮮鮑魚
鮑魚不算大隻,但肉質爽口,但味道比較一般,不夠新鮮。
礦泉水灼鮮鮑魚

酥炸大生蠔
生蠔外脆內嫩,粉漿很薄,蠔肉鮮甜不腥。

紅燒皇子乳鴿二隻
乳鴿燒至表面帶脆,肉質嫩滑,沒有雪味。

金粟海鮮湯
粒粒粟米及海鮮的鮮甜味,湯甜且鮮。

金銀蛋浸菜苗
簡單且不油膩,皮蛋味香,菜苗很嫩腍且翠綠。

炒飯
有些粟米及提子乾,炒飯爽口。
炒飯

最後食埋個紅豆沙,非常完滿的一餐。
2018-09-09 83 瀏覽
今晚又去食好野啦我地叫左個二人餐,估唔到有咁多野食,真係好豐富!先上左個海蝦,即刻整,好熱!而且食落去好爽口大大隻,新鮮!鼓汁蒸元貝,每人有1隻,望落去鼓油好似好多,但食落去唔覺得咸,味道剛好,好食蒸倉魚,呢個味道正常,算大條,送飯一流油鹽水浸花甲,呢個我同朋友都覺得個湯好鮮,粉絲索左d湯真係食到停唔口,花甲無沙上湯焗龍蝦伊麵,呢個好大碟,龍蝦唔錯,啖啖肉肉金銀蛋浸菜苗,蛋黃味好濃酥炸大生蠔,呢個炸粉勁薄又鬆脆,值得一食,炸完即上紅燒皇子鴿,一上台香味就已經飄岀來,食落去真係好得!我同朋友一致覺得好食!最後仲有個炒飯,其實已經飽到差d食唔落,不過我地都唔會浪費食飯,最後都食晒成碟400幾二人餐,真係好抵,我覺得3個人食都夠食
今晚又去食好野啦

我地叫左個二人餐,估唔到有咁多野食,真係好豐富!

先上左個海蝦,即刻整,好熱!而且食落去好爽口

大大隻,新鮮!

蒸倉魚,呢個味道正常,算大條,送飯一流

上湯焗龍蝦伊麵,呢個好大碟,龍蝦唔錯,啖啖肉肉

金銀蛋浸菜苗,蛋黃味好濃

酥炸大生蠔,呢個炸粉勁薄又鬆脆,值得一食,炸完即上

400幾二人餐,真係好抵,我覺得3個人食都夠食

2018-09-07 136 瀏覽
由於在我家附近,所以常常來幫襯,並且時常留意他們推出的不同優惠,最近見到晚市有幾個套餐都幾抵,於是決定和我的父母試試 八道鮮味二人海鮮餐, 由於我們一行三人,所以另外一位只需加多二百蚊就可以多一人份量,真的不敢想像以這優惠的價錢竟然可以有那麼豐盛的菜式, 上湯龍蝦伊麵, 龍蝦肉爽口彈牙,上湯與伊麵非常夾,味道很好,白灼海蝦,蝦大隻新鮮,清蒸海上鮮,魚非常鮮味,一啲都唔霉,油鹽水浸花甲,並不是只有殼,花甲肉有很多,紅燒皇子乳鴿,香脆多汁,一啲都唔韌,八道菜以外還有炒飯,甜品和飲品贈送,真係街坊價,簡直係平靚正
清蒸海上鮮
是日甜品
2018-08-27
8 分鐘 (堂食)
清蒸海上鮮
是日甜品
2018-09-03 72 瀏覽
難得土瓜灣朋友仔得閒 肯定要叫佢帶我食下好野點知佢帶我黎酒樓😵😵原來係有二人八道海鮮餐 好抵食咁🙈兩個人先$438 包埋茶位😁呢張menu都見到有唔少抵食野 但由於唔可以眼闊肚窄 我地都係要個二人餐夠了 紅燒乳鴿 脆香外皮肉都好嫩 而且唔會太咸!呢個蒸元貝新鮮而且鼓汁較得岩岩好雖然龍蝦好迷你 但係麵底好多 龍蝦亦有鮮味全晚至愛 魚肉蒸得好滑 時間岩岩好 食完條魚已經好飽🙈🙈之後炸蠔 水浸花甲 金銀蛋浸菜心陸續上碟全部味道都如其名 係道道鮮味!仲要係物超所值 最尾上多碟飯成個套餐係三人以上份量😵😵好犀利 最尾仲可以打包跟餐仲有野飲 有得揀椰子水或橙汁!好抵食呀😍😍
難得土瓜灣朋友仔得閒 肯定要叫佢帶我食下好野
點知佢帶我黎酒樓😵😵原來係有二人八道海鮮餐
好抵食咁🙈

兩個人先$438 包埋茶位😁

呢張menu都見到有唔少抵食野
但由於唔可以眼闊肚窄 我地都係要個二人餐夠了

紅燒乳鴿 脆香外皮
肉都好嫩 而且唔會太咸!

呢個蒸元貝新鮮而且鼓汁較得岩岩好

雖然龍蝦好迷你 但係麵底好多
龍蝦亦有鮮味

全晚至愛 魚肉蒸得好滑 時間岩岩好 食完條魚已經好飽🙈🙈

之後炸蠔 水浸花甲 金銀蛋浸菜心陸續上碟
全部味道都如其名 係道道鮮味!

仲要係物超所值 最尾上多碟飯
成個套餐係三人以上份量😵😵
好犀利 最尾仲可以打包

跟餐仲有野飲 有得揀椰子水或橙汁!好抵食呀😍😍
2018-08-23
2018-09-02 56 瀏覽
我一向約朋友食晚飯是西式,大多數是据扒,但今次經朋友力薦之下便嘗試一間位於土瓜灣囍慶酒家,當晚是平日但酒樓都十分旺場坐無虛席,我相信這間酒樓應該唔錯,經侍應殷謹的招呼坐下,於是點了二人份量的八道鮮美海鮮餐,名符其實是海鮮餐;有不同種類的海產分別有:龍蝦、大蝦、帶子、元貝、花甲、海魚還有乳鴿等等。每樣菜色都很好!例如芝士龍蝦伊麵的芝士好香濃,帶子蒸出來剛剛好不太熟,炸乳鴿十分嫩滑,這個套餐只是四百多元而且任飲還有甜品心想應該份量不會大,但結果每樣菜色的份量都唔算少,還有炒飯𠻹,免收茶介免收加一真係好低食!
2018-09-01 87 瀏覽
中午落大雨無去買餸,夜晚直接去左酒樓食飯,黎左土瓜灣這間💁🏻‍♀️ -囍慶酒家-這個地方都經歷過幾間酒家 ,我細細個成日都黎呢度飲茶 ,呢度前身是珠江戲院 ,所以對呢度特別有感情!😌今次黎呢間 -囍慶- d 姐姐服務態度好好,都有講有笑 ,亦介紹左幾款海鮮比我!-白灼生猛海蝦👍🏻👍🏻👍🏻海蝦既質感好結實,鮮甜,點介末豉油好好!-上湯青龍蝦伊麵👍🏻👍🏻👍🏻大大隻龍蝦 ,又鮮甜啖啖肉,d 伊麵索晒龍蝦d精華,一啖伊麵,一啖肉,簡直就係富貴人家既享受,不禁令我沾沾自喜,懷疑人生 簡直物超所值 以底價食物來說😊-礦泉水灼鮮鮑魚👍🏻👍🏻👍🏻用上礦泉水灼鮑魚是幾特別的 應該係保持鮑魚鮮甜,我本人喜歡用返之前既介末豉油點鮑魚,食落嘴覺得鮑魚質感非常有口感,值得一試再試 !-豉汁蒸元貝👍🏻👍🏻上碟非常香口 見到已經食指大動 吾算太細粒 都覺得值回票價!-黃金普提子粒炒飯👍🏻好耐無食過炒飯,特意叫左碟飯食,主要係今次食到既炒飯 ,好乾生,有好濃既咖喱味 食完大家都好飽肚!

-白灼生猛海蝦👍🏻👍🏻👍🏻
海蝦既質感好結實,鮮甜,點介末豉油好好!

-上湯青龍蝦伊麵👍🏻👍🏻👍🏻

-礦泉水灼鮮鮑魚👍🏻👍🏻👍🏻

-豉汁蒸元貝👍🏻👍🏻

-黃金普提子粒炒飯👍🏻
2018-08-31 53 瀏覽
唔覺意search到,$1000有找4個人可以食到豐富既海鮮餐,超抵,一於試下。十全十美四人餐 $898炸乳鴿,超脆皮,好juicy灼鮑魚,烹調時間恰到好處,軟硬度剛剛好,好鮮甜。蝦好新鮮。上湯青龍蝦伊麵,竟然唔係選用平價嘅波士頓龍蝦,而用上青龍蝦,肉質彈牙,好鮮甜,新鮮生猛龍蝦沙巴龍躉仔,蒸得剛剛好,時間拿捏好準,我地四人都大讚薑蔥粉絲蟹煲,粉絲吸收晒蟹既精華,好味。酥炸大生蠔金銀旦浸菜苗金粟海鮮湯呢餐絕對係超值又美味,值得再幫襯。

十全十美四人餐 $898

炸乳鴿,超脆皮,好juicy

灼鮑魚,烹調時間恰到好處,軟硬度剛剛好,好鮮甜。

蝦好新鮮。

沙巴龍躉仔,蒸得剛剛好,時間拿捏好準,我地四人都大讚

薑蔥粉絲蟹煲,粉絲吸收晒蟹既精華,好味。

金銀旦浸菜苗

金粟海鮮湯

呢餐絕對係超值又美味,值得再幫襯。
2018-08-30 56 瀏覽
正當行到海悅廣場,突然落大雨,把心一橫,直頭上去開餐啦!廣場有老麥同吉野家,都唔係我杯茶,見到囍慶藝環境唔錯喎,okay,就入去幫襯啦!點咗客套餐,有上湯焗龍蝦伊麵,紅燒乳鴿,黃金炒飯,酥炸大生蠔,豉汁蒸粉絲元貝,清蒸海鮮,金銀蛋浸菜苗,重有蝦同油鹽水浸花甲,唔洗五百蚊兩個人根本食唔哂,抵啦!龍蝦係新鮮嘅,蝦肉夠實夠彈牙,伊麵份量夠多夠味,滿分.燒乳鴿肉嫩骨脆,有d骨脆到吞埋落肚添.清蒸海上鮮我唔知條魚個名,好唔好味先係重點,魚肉夠嫩滑,蒸得啱啱好,唔錯.食到哩三味,已經飽飽地。酥炸大生蠔無呃人,真係大生蠔,唔係細細隻果d蠔,而且炸得外脆內軟蠔味夠.話就話油鹽水花甲,但油份唔多,粉絲吸收咗個湯同蜆嘅鮮味變得好好味.食到哩到,爆肚啦!超抵食呀!再留意吓四周,環境好光猛,結婚擺酒都唔錯喎.....
正當行到海悅廣場,突然落大雨,把心一橫,直頭上去開餐啦!
龍蝦係新鮮嘅,蝦肉夠實夠彈牙,伊麵份量夠多夠味,滿分.
燒乳鴿肉嫩骨脆,有d骨脆到吞埋落肚添.
食到哩三味,已經飽飽地。
食到哩到,爆肚啦!超抵食呀!
再留意吓四周,環境好光猛,結婚擺酒都唔錯喎.....

2018-08-30 61 瀏覽
每逢放假都會約媽咪去囍慶飲茶,一來住得近二來點心好食。今年媽咪生日想食中菜見呢間酒樓有套餐,所以決定黎食餐生日飯。見到魚缸海鮮已經有七八款,紥䋢跳好新鮮呀!我地選擇左十全十美四人套餐,好意頭,媽咪永遠都係(十全十美)金栗海鮮湯,湯煲得好濃鮮甜,最重要無味精,連渣都食埋主角出場,上湯龍🦐伊麵,爸爸媽媽超愛,龍蝦炸完再加入上湯好入味、伊麵吸入濃湯超正。酥炸生蠔-大大炸,一啲都吾腥反而好新鮮彈牙,反,簡單炸完再加入椒鹽已經好惹味薑䓤粉絲蟹煲,粉絲條條分明,不會食落一舊舊好入味,蟹炒至金黃色,色香味俱全乳鴨加入小小鹽,已經食吾停清蒸沙巴龍躉仔,肉質鮮嫩,蒸得岩岩好。媽咪好喜歡這個套餐,四人分量啱啱好,食物新鮮好味,下次一定會再嚟食過。
見到魚缸海鮮已經有七八款,紥䋢跳好新鮮呀!
金栗海鮮湯,湯煲得好濃鮮甜,最重要無味精,連渣都食埋
乳鴨加入小小鹽,已經食吾停
清蒸沙巴龍躉仔,肉質鮮嫩,蒸得岩岩好。
  • 上湯龍蝦伊麵