2018-08-24 85 瀏覽
今天到了位於灣仔的一間四川私房菜。餐店外表雖然撲素,可是食物質素很高,川菜惹味之餘又不會太辣,很合香港人口味。二人餐可以點2款涼菜和3款熱菜。如人數多的話,也可以預訂辣蟹等菜式。首先送上的是招牌四川涼面,涼面拌以秘製的辣油,加上醋和麻油,令到味道入口時除了香辣更帶有一點酸味,十分開胃醒神。另一道的涼菜則是重慶口水雞,雞件十分嫩滑,肉質爽脆,口水汁更是非常惹味,辣味十足,先刺激味蕾。熱菜方面則點了招牌重慶水煮魚,水煮魚是今晚眾多菜式中最辣的一款。雖然邊吃邊流汗,可是魚塊入口嫩滑,配上荳芽和薯粉,加上花椒的麻燙感,令人忍不住一口接一口。另外兩款熱菜均點了干煸四季豆和川式宮保雞丁。四季豆炒得乾身,吃下時十分香脆可口,肉碎的咸香更令到整碟菜也十分惹味。而川式宮保雞丁則肉質鮮美,加上西芹花生得配料,口感豐有層次。兩款熱菜都是佐飯的佳品。最後餐廳更送了一碟清炒油麥菜,為你的味蕾在川式刺激下能冷靜下來。整體而言,四姐的川菜水準很高,值得光顧。

招牌四川涼面

重慶口水雞

干扁四季豆
川式宮保雞丁

2018-08-17 32 瀏覽
今天和朋友約了吃飯,已經很久沒吃過川菜了,所以找了這家私房菜。這家店價錢不是按菜算的,而是按人頭算的,每人$340,我們兩個人可以選2個涼菜,3個熱菜。乾煸鱔魚片(熱菜)鱔魚片很香,不是滑的那種的鱔魚,而是乾香,越嚼越香,還有很多的豆芽一起炒,非常下飯。酸辣土豆絲(熱菜)吃川菜必點手工菜,酸辣爽口,很開胃。川式椒鹽蝦(熱菜)蝦的個頭不小,而且炸得很香,蝦鬚蝦刺都處理掉了,所以連殼吃都沒問題,當然啦,剝殼更好吃。椒鹽鹹香,但不會過鹹,很值得讚賞。招牌四川涼麵(涼菜)這個是沒想到的大盤和好吃,面有嚼勁,辣油香,一口接一口,不知不覺就吃完了。涼拌木耳(涼菜)酸辣麻油醬油味濃。另外店裡還送了個蒜蓉油麥菜,清淡好吃。

乾煸鱔魚片(熱菜)

酸辣土豆絲(熱菜)
吃川菜必點手工菜,酸辣爽口,很開胃。

川式椒鹽蝦(熱菜)

招牌四川涼麵(涼菜)

涼拌木耳(涼菜)
酸辣麻油醬油味濃。

另外店裡還送了個蒜蓉油麥菜,清淡好吃。
2018-08-17
  • 川式椒鹽蝦
2018-08-15 33 瀏覽
川菜向來係我中國菜入面最鍾意嘅菜系,今日朋友話想食中餐,我就即刻提議食呢間位於灣仔嘅四姐川菜。2人餐分別可以揀2款涼菜,3款熱菜。涼菜我地就揀左口水雞同蒜泥青瓜 ,而熱菜我地就揀左乾扁四季豆、椒鹽蝦同埋辣子雞。川菜咁辣,當然唔少得飲茶解渴喇。手拍蒜泥青瓜非常青新,師傅味道調得剛好,非好食。口水雞非常有住家感覺,而且唔會太辣,唔太食得辣嘅朋友都可以挑戰下。呢個抄生菜係送嘅,非常有鍋氣,味道都相當唔錯。乾扁四季豆係我非常鍾意嘅一道菜,師傅落左雪菜、肉粒等同四季豆一齊抄,食落非常香口惹味,岩晒送飯食。椒鹽蝦亦相當好味,蝦殼炸到脆卟卟咁,可以連埋殼一齊食,師傅細心咁剪左蝦頭,番番有蝦膏嘅部分,成隻蝦食落鮮味十足,大推!最後呢個辣子雞花椒味重,而且都幾辣,岩晒送飯。

川菜咁辣,當然唔少得飲茶解渴喇。

手拍蒜泥青瓜非常青新,師傅味道調得剛好,非好食。

呢個抄生菜係送嘅,非常有鍋氣,味道都相當唔錯。

最後呢個辣子雞花椒味重,而且都幾辣,岩晒送飯。

2018-08-13 36 瀏覽
平時食飯諗到頭都大埋,中西法意日韓,樣樣都試過下無咩新意,難得今次有朋友介紹呢間四川私房菜館,於是決定一戰。店舖位置係樓上舖,觀景面向維港,環境寬敞舒適,可以盡情享受川菜嘅辣勁而不失姿態,夜晚仲可以欣賞五光十色嘅夜景。菜單非常貼心,設計因應人數而決定菜式數量,岩曬選擇困難症患者呢!今次我地一行兩個人,涼菜方面點左招牌四川涼麵同口水雞;熱菜點左招牌重慶水煮魚、酸辣土豆絲同川式椒鹽蝦。以涼麵同口水雞作為頭盤非常醒胃,除左麻辣味道之外仲有秘製醬料嘅混合,唔係單純嘅麻辣,口水雞亦好入味。到左主菜嘅水煮魚,令我喜出望外,濃郁嘅辣汁醬料薄薄咁包裹住每一舊魚塊,夾上手時非常輕盈,魚肉入口好嫩滑,醬汁惹味之餘亦唔會喧賓奪主。另外兩款炒菜亦好夠鑊氣火喉,保留左新鮮食材嘅質素又唔會太油。呢間川菜館真係食得出係正宗惹味,下次不妨約多幾個fd食。

呢間川菜館真係食得出係正宗惹味,下次不妨約多幾個fd食。

2018-08-08 24 瀏覽
我同女友都係無辣不歡,今次心血來潮想食中菜,講吓講吓就不如試吓食四川菜啦,之後發現四姐川菜嘅評語都好似唔錯,就決定嚟灣仔呢間分店試吓啦。點菜紙上邊建議左唔同嘅人數可以點涼菜同熱菜嘅數量,我哋兩個人就有兩款涼菜同三款熱菜,價錢就Fix咗$340一位,價錢有點貴,希望物有所值!餐廳門面不算大,好快就坐滿左人。涼菜的其中一款—口水雞,都幾入味,我覺得可以再辣啲!招牌涼麵,果然冇介紹錯!個醬汁非常惹未開胃,麵身彈牙可口,非常推薦大家食呢個!熱菜我哋揀咗川式椒鹽蝦,佢帶點黃金蝦嘅感覺,反而唔辣,但非常香口,好食招牌重慶水煮魚,店員一拎到過嚟我哋都呆左!因為勁大兜兩個人真係食唔晒!最後要打包味道十分正宗,魚肉嫩滑入味,不過略嫌薯粉太過彈牙,有啲難咬。干扁四季豆好味。原來仲會送多個蒜蓉炒油麥菜,呢餐真係非常豐富

餐廳門面不算大,好快就坐滿左人。

涼菜的其中一款—口水雞,都幾入味,我覺得可以再辣啲!

招牌重慶水煮魚,店員一拎到過嚟我哋都呆左!因為勁大兜
兩個人真係食唔晒!最後要打包

干扁四季豆好味。

原來仲會送多個蒜蓉炒油麥菜,呢餐真係非常豐富

2018-08-03
2018-08-07 46 瀏覽
大約有半年時間沒有去四姐食飯。可能因為暑假的關係,今天沒有平時那麼多人!四姐的冷麵保持倒一貫的水準。酸度和辣度都十分適中。他們的特製辣醬非常美味。😋水煮魚的魚塊很嫩滑。在水煮魚下,有很少見的闊條水晶粉。👍🏻蒜蓉菜好好味,獲得同朋友的一至好評。很有家鄉味道👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻我很喜歡他們有點酸,有口感,但不太辣的土豆絲。重慶酸辣粉太淋,沒有拍照。來四姐,記得要預先訂位和帶足夠的現金呀!💰
大約有半年時間沒有去四姐食飯。
可能因為暑假的關係,今天沒有平時那麼多人!

水煮魚的魚塊很嫩滑。在水煮魚下,有很少見的闊條水晶粉。👍🏻

我很喜歡他們有點酸,有口感,但不太辣的土豆絲。

重慶酸辣粉太淋,沒有拍照。

來四姐,記得要預先訂位和帶足夠的現金呀!💰
2018-08-07 26 瀏覽
無懼熱辣辣,我來到四姐川菜!為左證明自己係食得辣,我來到這裡了2個涼菜,3個熱菜,黎到川菜餐廳唔食辣,等如去日本唔食拉麵!所以唔洗講咁多啦,叫哂辣野啦黎一個涼伴木耳,涼一涼先!!但其實我覺得都係有少少辣!不過木耳幾爽,爽呀!然後再叫左個芹,都係有紅色既喂,不過唔緊要,我頂得住!!!!涼完菜,咁就黎熱菜吧干煸四季豆!!有少少紅色,辣又唔係好辣,幾香口,幾多豆,有肉碎,算係健康之選!然後就係泡椒鱔片哇 鱔片份量都ok!雖然睇落係紅色的,但無我想像中咁辣,我頂得順!!然而,呢個先係終極boss!!係招牌毛血旺,即係大雜錦!令我諗到《國產凌凌漆》入面既「攞你命三千」!!因為佢係加入左唔同既食材!鴨血、魷魚、午餐肉、仲有內藏,辣椒乜椒嘜椒都有,集多種食材!媽,好辣呀我最終必需承認!我係食唔得辣的!!不過我還是會再食四姐川菜的,我係唔會咁易放棄我的食辣之旅!!
無懼熱辣辣,我來到四姐川菜!
為左證明自己係食得辣,我來到這裡了

所以唔洗講咁多啦,叫哂辣野啦

涼完菜,咁就黎熱菜吧

然後就係泡椒鱔片

然而,呢個先係終極boss!!

我最終必需承認!我係食唔得辣的!!

2018-08-07 28 瀏覽
以前都食過一次,覺得有四川嘅味道同埋屋企嘅味道,住家菜既感覺。今次又過黎食啦🤣呢度每張枱有張點餐紙,會寫明幾多個人,幾多個菜,我哋兩個人,就可以點兩個前菜同三個熱菜。我哋叫咗蒜蓉青瓜同五香鹵牛肉蒜蓉青瓜青瓜粒粒分明,大大粒拍碎咗,蒜蓉係生蒜嚟嘅,見到粒粒都係人手切,拍碎咗嘅青瓜爽口,加埋蒜蓉,唔辣而有蒜蓉香。五香鹵牛肉呢個牛肉,見到肉同根好分明,好有層次感,記得一定要點佢嘅配料,食落好有五香嘅味道,有少少似牛肉乾,味道好特別。熱食我哋嗌左水煮魚、西芹炒牛肉、同埋川式椒鹽蝦招牌水煮魚一見到有好多好多辣椒,食落其實唔算太辣,水煮魚每舊都好大舊,仲保持嫩口,魚肉滑身,入面仲有薯粉同芽菜,芽菜比較長身同諗,薯粉給晒水煮魚嘅辣汁,好入味。西芹炒牛肉呢碟菜好有住家嘅味道,雖然見到有辣椒同蒜頭,但其實一啲都唔辣,西芹配牛肉,唔會好樓而食到西芹同牛肉嘅味道。川式椒鹽蝦椒鹽蝦外面脆卜卜,食到有椒鹽嘅味道,好香口,入面嘅蝦仲保持肉汁,連埋蝦殼食都可以。

我哋叫咗蒜蓉青瓜同五香鹵牛肉

蒜蓉青瓜

五香鹵牛肉

熱食我哋嗌左水煮魚、西芹炒牛肉、同埋川式椒鹽蝦

招牌水煮魚

西芹炒牛肉

2018-08-05 105 瀏覽
上星期聽朋友介紹,同個鬼佬客上黎呢到食,諗住私房菜唔似中餐館酒樓個d咁嘈,野食都特別d。果然無令人失望,附近都有停車場,只係要搵路上黎麻煩d。一開始冷盤都唔錯,尤其喜歡個四川涼麵,個麻辣汁真心一試難忘,鬼佬客表示拍得住四川既水準。熱盤叫左個土豆絲,水煮魚同埋川式椒鹽蝦,我個人比較喜歡個水煮魚,十分足料,大大堆芽菜同粉皮墊底,索埋d辣汁,正!魚就用靚魚柳,好綿滑,認真不錯。鬼佬就大讚土豆絲,可能鬼佬係鐘意食薯仔掛
2018-08-03 1424 瀏覽
香港川菜館真係好多,但好似四姐咁屹立咁多年嘅唔多見。 由我第一次食到現在已經多年了,餐單沒怎改, 味道依然。2人用餐可選2個涼菜,三個熱菜,亦會送一碟時,但冇包白飯,飲品,要另叫。涼菜我們點了夫妻肺片,涼拌木耳。雖然我們只得2人,但分量冇相應減少,都係咁大碟 夫妻肺片分量足,片片大而薄, 加上芹菜, 麻辣鮮香。 涼拌木耳加了大量薑絲, 爽口潤肺滋, 係非常有益涼菜。現在方面我哋叫咗個魚香茄子,泡椒嫩牛肉, 乾煸肥腸, 外加碗白飯。當中最美味係泡椒嫩牛肉, 牛肉鮮嫩,另外加咗大量西芹,泡椒, 唔單止牛肉嫩, 西芹都好美味,而且四姐嘅西芹全部都刨走筋, 一絲不苟。乾煸肥腸, 香酥可口, 因為辣椒同肥腸顏色太接近,一時以為已經食晒,叉叉又會有多一舊可食。魚香茄子砌塊, 加上泡椒,薑,蔥,蒜,呢味菜並不香辣, 反而帶辣,口感嫩滑,配飯一流。如果冇加其他食品,價錢就340,冇加一但只收現金, 呢個價位,完全fair.只收現金個人覺得一早講明,總好過越嚟越多餐廳 ,食完餐飯,過千蚊然後同你講卡機壞咗, 騙徒手法層出不窮。

夫妻肺片

泡椒嫩牛肉
乾扁肥腸
郊外油菜
2018-07-20 106 瀏覽
以往在銅鑼灣的分店吃過一次,十分好吃,故今日再來回味一下,看到灣仔也有分店,決定來這間嚐一下。灣仔的店跟銅鑼灣不太一樣,好點像是私房菜的感覺。我們2個人故就選擇兩人餐。食物上菜的速度很快,而且份量很大,兩個人絕對足夠。整體來說最愛涼麵及土豆絲。四川涼麵辣得過癮,但不會辣到吃不上,是會上癮的味道。水煮魚裡有很多魚塊,一直吃都不減少的感覺,而且不會做得很油👍🏻試過其他餐廳的吃完會肚子不舒服。土豆絲炒得很爽脆,酸酸辣辣的讓人吃到停不下。不辣的食物也做得很好,糖醋里脊真是大推薦😋最後餐廳更很貼心的送一碟炒菜。我們2人都吃到捧著肚子走,非常滿足及美味。

食物上菜的速度很快,而且份量很大,兩個人絕對足夠。

招牌重慶水煮魚
辣癮發作,一般既麻辣小食店和米線店都止唔到癮,四川同事於是話帶我去揾四姐幫手,原來係食四川麻辣私房菜,未食已經很其侍啦位於商廈的四姐,門內門外裝潢都很有中國風,花藝書法,除處可見。不過,最吸引我的,是店員所操既語言和口音😏基本上, 在場就只有我在說廣東話,大家都是以普通話交談和落單。看見這兒的食客,未食已經知道來對了。真的很感謝四川同事帶我來解癮😁😁😁私房菜沒有想像中貴,$340位。人愈多,可點菜式愈多。2人可選2個涼菜和3個主菜,而且還有炒菜送。這個價錢比酒店自助餐價錢還要平,但食物質素和店家既心機郤有過之而無不及,真的對私房菜另眼相看。涼菜:五香滷水牛展牛展很腍,滿滿的滷水香味。不過,個人覺得精華在於跟上的調味粉。由多種香料混製而成,微辣,醮後,把牛展的滷味帶出,辣中帶點甜涼菜:蒜泥青瓜清甜爽口,用來中和辣度一留!主菜:水煮魚白滑魚柳大大件,厚切,無骨,入口即溶,感覺辣味在口中四散,味蕾慢慢開始麻麻痺痺,感覺層次分明,非常過癮。窩底下為粗身既薯粉,吸晒啲麻辣味,既麻且辣,非常刺激不過,略嫌太粗太煙韌,牙力不夠,多吃兩條已經牙骹倦🤦🤦主菜:毛血旺材料豐富,包羅萬有,估佢唔到既材料都有

私房菜沒有想像中貴,$340位。人愈多,可點菜式愈多。

涼菜:五香滷水牛展

涼菜:蒜泥青瓜
清甜爽口,用來中和辣度一留!

主菜:水煮魚

窩底下為粗身既薯粉,吸晒啲麻辣味,既麻且辣,非常刺激
不過,略嫌太粗太煙韌,牙力不夠,多吃兩條已經牙骹倦🤦🤦

主菜:毛血旺
材料豐富,包羅萬有,估佢唔到既材料都有。
有鴨血,薯仔片,牛栢葉,午餐肉……

仲揾到很少見,精瑩通透既萵荀,朋友話其實就是油麥菜既菜莖。滿好吃的,口感爽脆宜人,而且仲好似營養價值很高添

主菜:螞蟻上樹,奇怪的名字🙄?

朋友叫我夾起啲薯粉看,肉碎就像螞蟻般在樹上爬。菜式名字因此而來

這個薯粉屬幼身,亦是煙煙韌韌,但就比較易咀嚼。吃起來就像炸醬撈薯粉,每條薯粉都精瑩通透,亦沒有糊在一起,又辣又有肉香,非常入味。

還有附送的炒菜是蒜蓉炒油麥菜。雖然是免費的,但份量也很多,滿滿一碟的。菜也很鮮嫩爽口,入口清甜,吃了重口味的麻辣餸菜,這個簡簡單單的炒菜份外好吃。四姐真的很貼心

這兒的餸菜份量實在太多,吃到捧著肚子也吃不完。可惜私房菜是按人頭收費,不能三個人吃個二人餐,份量就剛剛好。
鍾情川菜既,切勿錯過四姐川菜。唔食得辣又鍾意川菜既人,我見唔少,一邊食一邊流哂馬淚,流住鼻涕。 四姐川菜係我食唔少既川菜餐廳而言,個辣椒落得冇咁狠,但係卻保持川菜既風味。 其實餐廳既價錢都偏貴,幾人食,都係 $340 蚊一位,冇服務費。我地2人食,有2涼菜,3 熱菜。3人就多個熱菜,4人就3涼菜4 熱菜,如此類推。 我會話,其實計番大約130一碟左右。但係要食好野,不能夠太吝嗇。當天好多既客人其實都係訂左位,慕名而來既,最後還是滿座了!所以有意朝聖既朋友,要預先訂凳,就唔洗去到等。加上,其實佢菜式既分量十分充足,至少我同朋友兩人食係綽綽有餘,仲可以打包番去食。餐廳門口其實我十分鍾意餐廳既格調,尤其係所有既菜式都用左精緻既青花瓷器皿。點菜紙涼菜篇四川涼麵必叫!四川涼麵雖然食材平凡,但卻十分考究廚師既功夫,即使呢碗麵表面平凡,麵條同調味料既比例岩岩好,麵條爽滑,香味令人念念不忘。口水雞口水雞最精髓之處係雞既嫩,醬既麻;個雞夠嫩,但係麻辣可以再重手一點。熱菜篇糖醋里脊酸甜比例剛剛好,個醬汁非常香,十分開胃。 一開始食爽脆,但稍嫌豬肉有點粗硬。水煮魚水煮魚都係另一重點,麻辣程度比一般食既水煮魚
鍾情川菜既,切勿錯過四姐川菜。

餐廳門口

點菜紙

涼菜篇

口水雞

熱菜篇

水煮魚
水煮魚都係另一重點,麻辣程度比一般食既水煮魚輕微,亦都冇咁咸。驚喜既係餐廳所採既魚非常新鮮,肉質鮮嫩,火候岩岩好。拎起支勺舀,搞左搞,表面,碗底都係魚肉,完全有偷工減料。裡面仲有荳芽,間粉,十分豐富,呢個真係抵叫。

三鮮鍋巴

叫左好多碟濃味,多肉既菜式,叫番個比較素食清淡既菜式-三鮮鍋巴,平衡一下。

原來呢個餸好有驚喜,鍋巴一擺系枱嘅時候,仲聽到啱啱炸起嘅聲音,點一點湯後變得入口即溶,食到最後仲感覺到淡淡嘅清甜味。湯裡有木耳,萵筍,鮮魷,午餐肉,蕃萵等等。 湯非常嘅鮮甜,魷魚好爽口,蕃茄湯又夾雜住鮮魷既鮮甜。呢個味道同我家鄉福建既海鮮湯味道相近,係溫暖,幸福既味道。見到有咁多顏色嘅配料,心情都變得好愉快。

兩個女人,盡最大既能力,撐住肚皮,都係食唔哂所有野,但係最好味既,三鮮鍋巴同四川涼麵都比我地掃得光光。

• 重慶口水雞
2018-07-09 41 瀏覽
辣妹吃香吃辣@四姐川菜 灣仔告士打道171-172號安邦商業大廈1樓 當屋企人勁愛辣同重口味食物,外出食飯搵餐廳照顧其口味。這裡是按人頭收費,人數越多就可點越多小菜及主菜,每次來都覺得份量多會食不完!重慶水煮魚我妹最愛,除了香港會點,亦間中北上吃水煮魚!魚塊起肉省掉了吐骨,魚肉好嫩,下面仲有芽菜同彈牙架蕃薯粉,味道濃郁食到流淚仍然停不了下來。蒜泥青瓜,先要碟唔辣定讓我定定驚,青瓜塊爽口多水份!青椒皮蛋,青椒碎同蒜碎好多酸酸的。川式宮保雞丁明顯為我而設,用油炒香加了豬肉碎,用少量紅辣椒碎點綴一下帶甜醋酸香,很下飯惹味。麻婆豆腐,放上豬肉碎同豆板醬,嫩豆腐披上汁又是鹹香惹味!這碟不辣的炒菜是額外送的,油墨菜每道菜都鑊氣十足又惹味,又照顧到唔食辣架人!
辣妹吃香吃辣@四姐川菜

灣仔告士打道171-172號安邦商業大廈1樓

蒜泥青瓜,先要碟唔辣定讓我定定驚,青瓜塊爽口多水份!

青椒皮蛋,青椒碎同蒜碎好多酸酸的。

麻婆豆腐,放上豬肉碎同豆板醬,嫩豆腐披上汁又是鹹香惹味!

這碟不辣的炒菜是額外送的,油墨菜

每道菜都鑊氣十足又惹味,又照顧到唔食辣架人!
2018-07-08 390 瀏覽
星期六晚上和朋友聚一聚,朋友知道我喜愛川菜,專門搵了一間川式私房菜,川菜食得多,私房菜真係未試過,感覺是廚藝味道要更上一層樓才可稱私房菜。和朋友來到灣仔一商業大廈,真係太隱閉了,就是如果你不上網看,或者沒有朋友介紹,是完全不知道有間餐廳。家庭式格局,地方大,一進門就聽到廚房拋鑊炒爆的搶火聲,好豪氣每位$340,不加一,兩個人可以選2個涼菜,3個熱菜,多人會再加菜,價錢不算便宜,但是吃完之後,我真心覺得值得👍這間私房菜水準好高。涼菜:四川涼麵完全有驚喜,撈勻面層的辣油,每一條麵都滲透著秘制四川辣油的味道,香而不辣,麻而不油,麵條軟硬適中,非常滋味。涼菜:五香鹵牛肉原本點口水雞,可以已經賣光了,就改叫鹵牛肉,牛𦟌肉滲出五香花椒八角香味,不韌,如想更惹味,可沾上旁邊辣粉,更加香辣。熱菜:水煮魚一大鍋,份量多,鮮魚片處理到完全沒有碎骨,配上大量乾椒,芽菜,粗薯粉,紅油,口味非常正宗,先麻後辣,真是舌尖上的享受。熱菜:乾煸四季豆川菜中我也愛這道菜,四季豆過油後再爆炒,時間控制得好,四季豆面層脆,裡面還保持水份,配惹味肉碎,甚是滋味。熱菜:川式椒鹽蝦蝦身處理得乾淨,開邊,有小小黃金蝦的口味,鹹香美

涼菜:四川涼麵

涼菜:五香鹵牛肉

熱菜:水煮魚

熱菜:乾煸四季豆

熱菜:川式椒鹽蝦

蝦身處理得乾淨,開邊,有小小黃金蝦的口味,鹹香美味,整隻都可以啜出味道。
蒜蓉炒菜
跟餐附送一份炒菜,正好中和了川菜中的油。

由於是私房菜,所以整個環境都好舒服,食得很自在,可以真正慢慢品嚐美食,這是在香港我心中暫時排第一位川菜館,和我在重慶時食的川菜味道一致。
兩位埋單$680,值得推薦👍

2018-07-07