2019-09-02 78 瀏覽
今日又再次去「回到未來」食雞煲,真係好開心興奮呢!幾個朋友一齊,唔洗返大陸咁遠,就有大家最鍾意食既麻辣雞煲,諗起係佢一塊塊大大舊雞肉,加上洋蔥和麻辣醬料既香氣,配合雞煲既鍋氣,真係好邪惡呢!優點是還可以加雞,真的比其他雞煲店優勝,今次仲有海鮮串燒放題,有8款海鮮串燒和其他34種不同的串燒任食,食咗燒生蠔燒扇貝等等,味道很似近深圳食嗰種味道,用呢個價錢食,性價比真係高了,下次我都會keep going 咁幫襯佢!
2019-09-01 65 瀏覽
雞堡火鍋周圍都有,要吸引食客都唔易。太太喜歡雞煲,我都跟住試唔少。今次呢度,每人248半放題套餐,食雞前有個特別頭盤,就係金蒜咸蛋蒸扇貝,誠意十足。由於我吃辣程度有限,叫左少少辣,雞肉算是不錯,不會太肥,啖啖肉,而且少有是有得添食,應該點大食都夠飽。食完雞就有海鮮拼盤,帶子,鮑魚,蝦等,種類繁多。邊爐料有幾十種,應有既都有,我推薦大家試手切牛頸脊,牛味香濃。值得一提呢度服務十分之好,而且服務員十分有禮。可以回頭。

值得一提呢度服務十分之好,而且服務員十分有禮。可以回頭。
2019-08-30 58 瀏覽
任食火鍋真係好抵,而且仲有唔同串燒同任飲。旺角區有地點便利,而且坐得舒服,價錢唔貴,真係值得一試。今日同朋友一齊黎,最好就係打邊爐,係雞煲未上之前,我哋已經叫咗一堆串燒,非常豐富,有丸類、菜類、海鮮類等等,而且質素都唔錯,不過就覺得濃味左少少。另外,雞煲叫咗小辣,非常之香,雞都幾滑,份量唔少,之後就到打邊爐。打邊爐都幾好食,牛肉肉質唔錯,而且仲有多種火鍋配料任君選擇,飲品仲有珍珠奶茶之類,真係捧住個肚走。

2019-08-29 129 瀏覽
是日女友放假,當然係就我出旺角食啦⋯⋯琴晚食完泰國嘢,今日食返個雞煲先😋上網睇到依間回到味來好特別,好少任食火鍋可以無限添加雞煲,仲有串燒任點任食,仲要有台式飲品任飲,勁到不行👍🏻所以梗係要試吓啦😆Book咗7:00準時到達,有一點好特別,就係佢哋嘅侍應都係好後生嘅男仔,大概25歲左右,一般年輕人做飲食業比人感覺都係比較求其,但係依班後生仔又有禮貌、見到D野食未到會主動出聲去催,又有笑容,完全無黑面,我唔知時間食過咗鐘少少都無咋形,更過份係比我食埋幾串串燒🥰🥰態度真係完全冇得彈👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞煲非常之入味,兩個人比一隻雞,好多時出面其他任食火鍋都係比半隻,但係佢哋雞煲可以無限添加,所以直接比一隻雞😆我覺得唔係雪藏雞添,如果係冰鮮雞成本真係好高😲芫荽皮蛋湯底,非常足料,入面起碼有兩隻皮蛋👍🏻牛頸脊,牛味濃郁,唔係一般肥牛可以比較😋串燒一啲都唔馬虎,食咗咁多串,返到屋企都唔需要狂飲水,非常難得😂雞子,我係一個雞子迷,一望就知道夠新鮮😄翡翠螺、生蠔真係冇得頂,出面燒一隻我諗都要$20-$30 ,呢度係任叫任食👍🏻👍🏻如果係大胃王,仲有個出前一丁任食,不過我同女友已經投咗降,每樣食少少都
是日女友放假,當然係就我出旺角食啦⋯⋯
琴晚食完泰國嘢,今日食返個雞煲先😋
態度真係完全冇得彈👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞煲

芫荽皮蛋湯底

芫荽皮蛋湯底,非常足料,入面起碼有兩隻皮蛋👍🏻

牛頸脊

牛頸脊,牛味濃郁,唔係一般肥牛可以比較😋

各款蔬菜
雞子

雞子,我係一個雞子迷,一望就知道夠新鮮😄

翡翠螺

出前一丁

如果係大胃王,仲有個出前一丁任食,不過我同女友已經投咗降,每樣食少少都已經好飽,款式實在太多🙈🙈
2019-08-22
雞子
翡翠螺
出前一丁
2019-08-28 101 瀏覽
This all you can eat restaurant has been on our list for a while due to its name and positive reviews that we see. We decided to come here for dinner tonight, we were greeted nicely by the staff member and he explained clearly what the deal was - unlimited chicken 🐔 to be added to the pot, unlimited skewers and ingredients for hot pot after the spicy chicken pot is done. We were looking forward to this after all his explanations! The chicken pot arrived quickly once we started. it was filled wit
it was filled with chicken, sauce, onions and spice! We picked the less spicy option - the sauce itself was delicious and soaked perfectly with the chicken. Chicken was cut in the perfect size and was moist!
We has another round of chicken as we quickly finished off the first pot lol
we picked a few skewers to start too, our favorite was the fish w/ cheese, and the veggies! Seasoned in the right amount of salt and grilled in the correct timing.
the beef then arrived, fresh and cut nicely. We added water to start our hotpot session! The beef was so delicious! With the right amount of fat attached to it, generous portion to be shared for us.
I also picked the grilled fish, scallops and oyster. All three dishes were cooked perfectly for an all you can eat restaurant
we then picked a few veggie meat balls and sausages for our hotpot, all of them were fresh and tasty 😋
overall, we had a lovely night here and the staff were so nice and attentive! We were also offered a discount for our next visit.
  • 惡魔雞煲
  • 雪花肥牛
  • 娃娃菜
  • 油麥菜
  • 麻辣雞煲
2019-08-25 142 瀏覽
又黎旺角試新野朋有話想試回到味來見價錢唔貴就此一試呢個餐都幾好 但咁岩舖頭無入海鮮我地留番下次試 就點雞煲放題like facebook or follow IG都有優惠配料齊全 任食list店員好快 送上小食黃金粉絲蒸元貝好厚肉呀 精華係咸蛋既俾粉絲吸哂超好味 咸咸香香雞煲味濃 肉夠滑 份量多 唔會骨多過肉湯底點左南瓜海蜆如果多d蜆就正 淡淡既南瓜味魚皮塊塊大大件 超脆生根同響鈴都係火鍋必點牛頸脊係靚貨 重牛味 食完再食仲有羊肉芝士魚豆腐好正 仲有墨魚仔要快食 好快縮水 哈哈包埋任飲埋單300蚊左右幾抵食
又黎旺角試新野

埋單300蚊左右
幾抵食

• 炸魚皮
2019-08-24 90 瀏覽
其實之前都有和朋友去過這間回到味來,這天突然想吃火鍋,便帶男人上去看有沒有位。可能時間較夜,雖也算人多,但等了不太久便能入座。而且打卡還有減$10優惠。原來這裡轉了任食的形式,有不同價錢及分時段收費,這天我們9時過來,每位$188。少不了的混醬環節。這天送上的前菜是金蒜黃金蒸扇貝,很重蒜香夾鹹蛋黃香,扇貝也夠新鮮。除了雞煲外,現在多多卜卜蜆這個選擇,蜆的量很多,小辣已經夠刺激惹味又不會搶了蜆的鮮味,重點是這卜卜蜆也是任吃的,吃完不夠可以再要。若覺得夠喉的話可轉火鍋。海鮮拼盤很豐富,有多款海鮮,亦算新鮮。本地手切牛頸脊切得厚薄剛好,油脂分佈平均,口感軟嫩油潤。任食任飲的選擇也不少。整體來說這個價錢算抵吃呢。

可能時間較夜,雖也算人多,但等了不太久便能入座。

而且打卡還有減$10優惠。

少不了的混醬環節。

若覺得夠喉的話可轉火鍋

海鮮拼盤很豐富,有多款海鮮,亦算新鮮。

本地手切牛頸脊切得厚薄剛好,油脂分佈平均,口感軟嫩油潤。

任食任飲的選擇也不少。

整體來說這個價錢算抵吃呢。

2019-08-24 3743 瀏覽
男朋友話黎食這間雞煲火鍋串燒放題,一次過食哂3樣野!首先有2個價錢選擇,分別在串燒有無海鮮,而海鮮有燒生蠔、燒螺、燒魚、燒扇貝、燒帆立貝等共8款,是任食任點。串燒是寫紙紙數目比侍應哥哥的,我們坐下來就點串燒了,因為即點即燒,所以要點時間。我推薦燒紅腸、燒秋刀魚、燒扇貝,如果有燒菠蘿就更正,但微微咸了點飲品有台式的:多款選擇,如:奶蓋、珍珠奶茶、QQ口感、蘋果醋等等,另外的汽水、韓式罐裝飲料、烏龍茶等在下面雪櫃可自取,更有樽樽的竹庶茅根、熱水等。侍應哥哥細心解釋後,我們就選了惡魔雞煲(少辣)三選一(卜卜蜆/黃燘雞煲/惡魔雞煲)惡魔雞煲好香,只要熱返就可以食了。雞的份量唔少量嫩滑雞肉好香好滋味,醬汁唔會太咸,又甜又辣的味道剛剛好,爽甜紫洋蔥及入味莞茜都好好味!更有任食串燒:菇類、丸類、肉類、蔬菜類、海鮮類等,即點即燒的串燒,我們坐下來就點了,好香口但比較咸了點。之後點火鍋湯底,可選擇番茄、莞茜皮蛋、麻辣湯底或南瓜。選了下火清熱的皮蛋莞茜湯底,好清甜的湯;自助任取任食火鍋材料:鯇魚、瓜菜、丸類、腸仔類、獅子狗、粉麵、魚皮響玲等等,更會添加的!飲品除了台式外,出面更有一個雪櫃可自行取,另一邊有
男朋友話黎食這間雞煲火鍋串燒放題,一次過食哂3樣野!

火鍋
手打牛脊肉

飲料

飲品除了台式外,出面更有一個雪櫃可自行取,另一邊有熱水、凍竹蔗茅根。

宜家在FB or IG like 專頁及tag friend,就有-$10優惠!
2019-08-23
5 分鐘 (堂食)
火鍋
手打牛脊肉
飲料
  • 竹蔗茅根
  • 炸午餐肉
  • 串燒扇貝
細佬終於考到車牌, 大家都好開心,所以決定去食下雞煲慶祝下,細佬女朋友提議去位於旺角新城大的廈3樓 既雞煲火鍋專門店【回到味來】,佢話有朋友試過口碑唔錯,而且好抵食,所以好想去試下。我哋9:30PM後先入坐,所以可以享用原價每位$248,依家只係每位$188既海鮮火鍋半放題套餐。前菜是「金蒜咸蛋蒸扇貝」,最吸眼睛既係大殺傷力大我粒既新鮮扇貝流出鮮甜既鮮味,粉絲將其全部吸收, 香濃既金蒜咸蛋齊齊放入口,滿足到一個點。我哋揀左「招牌惡魔雞煲」- 值回票價次一係雞件係無限添加的,岩晒無雞不歡既細佬,特別要提一下,呢度既小辣係比出面既小辣再辣一點的。加上雞肉很足夠,而且很入味,非常香口惹味。食完雞煲次後,我哋揀左「莞茜皮蛋湯」足料火鍋湯底繼續打邊爐,有6-8款既生猛海鮮拼盤, 仲有本地手切牛頸脊連同其他新鮮火鍋配料(共60款)任君選擇。店員姐姐表示: 海鮮配搭會因時令而作出更改,不會另行通知。海鮮拼盤既食物都很新鮮,海蝦、 鮑魚、等等送到黎都仍然很生猛, 隨餐會有本地手切牛頸脊足足帶一板,牛味濃郁,雪花紋及脂肪分佈亦很平均。火鍋配料方面,我哋揀左炸響鈴、炸魚皮、炸午餐肉、冰豆腐、韮菜餃、豆腐卜

我哋9:30PM後先入坐,所以可以享用原價每位$248,依家只係每位$188既海鮮火鍋放題套餐。

滿足到一個點。

(共60款)任君選擇。

店員姐姐表示: 海鮮配搭會因時令而作出更改,不會另行通知。

火鍋配料方面,我哋揀左炸響鈴、炸魚皮、炸午餐肉、冰豆腐、韮菜餃、豆腐卜、蟹肉棒、肥牛片、白菜仔,西生菜,包心芝心丸等。材料都很新鮮足料,我哋都很滿意。

其實好想試下「自家製烏梅汁」,但係果晚已經賣晒了,所以的我哋叫左「自家製竹蔗茅根」,味道清甜生津解渴,細佬女的朋友特別喜歡。

總括黎講,大家都對呢一餐很滿意,店員服務新亦很周到,給了我們一個很舒服既窗邊梳化位,有街景望住,心情特別靚呢。
2019-07-27
  • 金蒜咸蛋蒸扇貝
  • 招牌惡魔雞煲
  • 莞茜皮蛋湯
  • 本地手切牛頸脊
2019-08-22 187 瀏覽
同事介紹嘅呢間邊爐放題好!正!呀!$188一位,任飲任食!打邊爐前可以任食雞煲或者卜卜蜆,之後再揀湯底打邊爐,仲有一人一隻金蒜咸蛋蒸扇貝,一碟本地手切牛頸脊,同好多款火鍋配料任食同飲品任飲!自助醬料區企理乾淨👍🏻除咗芫荽/葱/生蒜/炸蒜/指天椒,仲有香芹!任食火鍋配料選擇多!丸類,肉類包括豬/牛/羊/魚,內臟,雲吞餃子,粉麵,豆製品,雜菌,蔬菜等,超過60款!汽水,茶,無汽飲料均有免費供應。金蒜咸蛋蒸扇貝味道新鮮,肉質彈牙,配上惹味咸蛋黃更顯鮮味。雞煲就食得多,既然呢到有卜卜蜆任食,就緊係食卜卜蜆啦!蜆肉隻隻飽滿,冇沙,鮮甜;卜卜蜆用上雞煲辣汁,香濃惹味!一粒一粒食好過癮,我地食哂再加咗一煲,則係我地平均一人食咗一煲😂🙈食夠卜卜蜆我地就轉湯底打邊爐,我地清清地揀咗個皮蛋芫荽湯。本地手切牛頸脊呈現雪花狀,油脂分佈平均,入口嫩滑,牛味濃郁,油脂甘香,肉質彈牙,口感絕不肥膩。火鍋配料款款都唔錯,特別係炸魚皮好酥脆,就咁食都好好食🤤呢次嘅放題絕對係性價比高之選!未埋單已經打算約多幾個同事再返嚟食過!
同事介紹嘅呢間邊爐放題好!正!呀!
自助醬料區企理乾淨👍🏻
除咗芫荽/葱/生蒜/炸蒜/指天椒,仲有香芹!

任食火鍋配料選擇多!

汽水,茶,無汽飲料均有免費供應。

金蒜咸蛋蒸扇貝味道新鮮,肉質彈牙,配上惹味咸蛋黃更顯鮮味。

雞煲就食得多,既然呢到有卜卜蜆任食,就緊係食卜卜蜆啦!

食夠卜卜蜆我地就轉湯底打邊爐,我地清清地揀咗個皮蛋芫荽湯。

火鍋配料款款都唔錯,特別係炸魚皮好酥脆,就咁食都好好食🤤
2019-08-13
2019-08-22 120 瀏覽
以前都已經食過呢間打邊爐,而家佢轉左任食,款式好似多咗咁。我哋嚟到就首先叫左串燒先,因為除咗打邊爐佢哋仲有唔同嘅串燒任食,串燒有海鮮,有肉串。海鮮有燒蠔、蜆、扇貝、帶子,最鍾意食燒蜆及扇貝。面上充滿蒜蓉,幾香。另外叫咗燒韭菜、雞翼、貢丸、魚蛋、墨魚丸、雞軟骨、墨魚咀等等,其實佢仲有好多唔同嘅串燒可以選擇。火鍋我哋叫咗卜卜蜆煲,成個煲都係蜆,之後就會換個湯底俾你打邊爐。牛頸脊幾好食牛味幾香,而且好適合打邊爐,最鍾意就係食牛。出面仲有好多唔同嘅配料,有丸類、蔬菜類、豆腐等等。任食算不錯。
以前都已經食過呢間打邊爐,而家佢轉左任食,款式好似多咗咁。

出面仲有好多唔同嘅配料,有丸類、蔬菜類、豆腐等等。

任食算不錯。
2019-08-22 169 瀏覽
回到味來-惡魔在雞煲我身邊總係有一個魔鬼朋友,每次係我嗌減肥既時候帶我去食好野。由於我無辣不歡,朋友突登帶我到「回到味來」試佢地既惡魔雞煲。等上雞煲期間,服務員已經急不及待地遞上前菜-金蒜咸蛋蒸扇貝。扇貝非常大粒,粉絲吸晒d精華,非常入味。惡魔雞煲顧名思義係指辣度,唔食得辣既朋友可以叫微辣,除咗雞煲外,仲有卜卜硯供大家選擇,雞煲份量超足,兩個人俾咗一隻雞既份量。食到咁上下,服務員會主動上前幫我地轉打邊爐,湯底方面都幾多選擇,唔係一般加清湯,而係成個煲換。最後我揀咗南瓜海硯湯,南瓜湯非常鮮甜,海硯冇帶沙之餘亦大隻。另外,附送本地手切牛頸脊,淨係睇油脂分佈同色澤就知食得過,牛頸脊牛肉味濃,同時亦不失油香。同場有成60幾款火鍋配料,自助形式,總有一款會岩你。私心推介出面打邊爐好少有得食既鵪鶉蛋。
回到味來-惡魔在雞煲

金蒜咸蛋蒸扇貝
黃金南瓜海硯湯
本地手切牛頸脊
2019-08-22 89 瀏覽
又去旺角打邊爐,雖然餐廳出名有招牌的惡魔雞煲,我們決定試試比較少見的卜卜硯。一大鍋卜卜硯份量很多,香氣撲鼻,味道微辣惹味,我們一次過吃不下所有硯,一於先載起。店員之後幫忙換成一鍋湯底,湯底我們選擇了比較清淡的芫茜皮蛋湯,湯味清新,只是不見皮蛋。套餐有一碟本地手切牛頸脊,肉質軟稔。另外還有任食的串燒,有各種常見肉類丸類和海鮮,用孜然粉調味。還有其他60款配料可以任意自取,很抵食。總括而言性價比算不錯。

套餐有一碟本地手切牛頸脊,肉質軟稔。

還有其他60款配料可以任意自取,很抵食。

總括而言性價比算不錯。
2019-08-21 53 瀏覽
今晚放工後,同友人上左黎呢間火鍋店開餐主打串燒火鍋半放題套餐 ($248),任飲任食2小時雖則有馳名惡魔鷄煲,但照顧同行有人唔食辣,改叫黃燜鷄煲,成個鷄煲都唔少架,有成隻雞比你,仲可以添食,開爐煮30秒就食得!加入芹菜令鷄煲多一份香味,鷄件多肉,每件都被濃香惹味醬汁包圍住,但又唔會令人覺得好口渴,食晒成隻其實都飽左一半....哈哈!套餐仲包括任食串燒及台式飲品,款式超多呀即叫即燒,燒好後再灑上調味粉,歡喜佢嘅多春魚呀同翡翠螺,好在係任食,當然要黎多轉啦除左台式飲品,出面仲有罐裝飲品,有果汁汽水及烏龍茶侍應自動送上本地手切牛頸脊,肉色幾靚仔,切得厚薄同大細都適中選擇下火之選嘅芫茜皮蛋湯,同其他火鍋配料都夾到急不及待試下個牛頸脊,十秒內搞掂,入口滑中帶少少嚼口,肉味幾出,加埋少少芫茜及蔥粒一齊食,一啖一舊夠口感!其餘嘅火鍋配料係自行出去拎,無需落單紙(環保D嘛!),款式超多呀,呢邊有蔬菜,菇菌,豆腐,豬紅,蟹柳,餃子,粟米,蘿白,魚片等另一邊係肉類,粉腸,丸類,香腸,午餐肉,墨魚,牛栢葉,粉絲,米粉等,食幾多就拎幾多,簡單快捷!今晚個嘴都不停咁食,褲頭又緊左D啦..............
今晚放工後,同友人上左黎呢間火鍋店開餐

主打串燒火鍋放題套餐 ($248),任飲任食2小時

套餐仲包括任食串燒及台式飲品,款式超多呀

除左台式飲品,出面仲有罐裝飲品,有果汁汽水及烏龍茶

選擇下火之選嘅芫茜皮蛋湯,同其他火鍋配料都夾到

今晚個嘴都不停咁食,褲頭又緊左D啦......................
2019-08-18 167 瀏覽
雖然而家天氣咁熱,但都無阻我食雞煲同火鍋嘅念頭。今日我又去咗旺角一間餐廳回到味來是佢哋嘅雞煲同火鍋。回到味來提供半自助餐,按人頭收費,客人可選雞煲或卜卜蜆,食完再玩湯底火鍋。呢間餐廳仲有另外一個特色,就係有串燒任食,全消嘅種類都好多,由肉類、海鮮、丸類、蔬菜,乜都有,仲有台式飲品任飲,一定食得飽。我哋選咗雞煲,因為店員話係佢哋嘅招牌菜。你揀咗BB辣,味道唔會太辣,剛剛好。佢哋嘅小辣大約等於譚仔的中辣。雞煲每塊雞都好多肉,而且都算滑,醬汁亦都夠濃味,幾好食,食完都飽咗一半。跟住我地點左少少串燒,全部都熱辣辣,海鮮就更加好味,加咗蒜蓉之後味道更上一層樓。我會推介海鮮類的串燒,全部都無沙,食得放心。食完串燒就食火鍋,我哋揀咗黃金南瓜海鮮湯底,湯底比較清。每台會送上一碟本地切片牛頸脊,牛頸脊未到10分好,亦都夠林。其他火鍋配料就喺出面任選,食幾多攞幾多。配料嘅種類好豐富,丸類、牛豬羊肉、蔬菜、內臟、麵類,應有盡有。我推介豬紅和韭菜餃,豬紅十分滑,韭菜餃亦都好好味。每人埋單都係$200左右,抵食啦!
雖然而家天氣咁熱,但都無阻我食雞煲火鍋嘅念頭。今日我又去咗旺角一間餐廳回到味來是佢哋嘅雞煲火鍋。回到味來提供半自助餐,按人頭收費,客人可選雞煲或卜卜蜆,食完再玩湯底火鍋。呢間餐廳仲有另外一個特色,就係有串燒任食,全消嘅種類都好多,由肉類、海鮮、丸類、蔬菜,乜都有,仲有台式飲品任飲,一定食得飽。

每人埋單都係$200左右,抵食啦!