2023-12-18 166 瀏覽
藥膳滋補醉雞湯🥘入面有半隻雞,佢既湯鍋濃郁而鮮美,陣陣藥材芬香,裡面有多種藥材,這些材料都有豐富價值,同時又有滋補養顏功效,口感柔軟,讓人感到舒適和放鬆原隻鮮魷🥢佢的質地彈牙嫩有光澤,味道好突出,加以湯汁一起吃,味道品質又更上一層樓象拔蚌刺身🥢這是另一款獨特海鮮選擇,它的肉質豐潤,有微妙的甜味,這種刺身很特殊,讓人可以真正品嘗到海鮮的風味冰火辣味魷魚🥢呢種配菜好獨特,冰火辣味刺激到味蕾,帶來了一種刺激的辣辣口感,而蔬菜可中和互補兩者的味道,好像令人增添了一種新的口感與味道,同時具有豐富營養價值~總結來講,這種火鍋以及搭配菜式,呈現了一種多元化的口味食材組合,今餐不但美味可口,而且還有豐富營養及益處,可以推薦給更多人⋯⋯⋯⋯⋯⋯
藥膳滋補醉雞湯🥘
原隻鮮魷🥢
象拔蚌刺身🥢
冰火辣味魷魚🥢

2023-12-15 249 瀏覽
《城寨龍鳳雞煲翅》🫧好耐都無打過邊爐啦,大哥有時間,專登出黎車埋我,💖仲搵埋成家出嚟晚飯,來到尖沙咀既城寨煲皇,呢度既野食包羅萬有,❣️款式又多,就咁睇個環境都覺得好舒適,睇過個價錢係好抵食,💕之前有人已經講過話呢度好食,咁出名所以真係要食返次💓💞先講講湯底,我地食城寨龍鳳雞煲翅,份量相當勁,有好多雞係度,而且成個湯就算食到完場都唔會有油飛出來,技術好好🫧《唐生菜》🫧叫了一些菜、同埋少量海鮮咁,佢用一個鐵桐既形狀,裝起晒d菜,有一種時代感覺,全部都見有水點,好清新既感覺,好乾淨🫧《掛架牛頸脊》🫧呢個以掛架形式既CP值好正,好似賣緊豬肉咁,好有趣,睇到都食慾大增,唔少得一定要手機食先,好有口感重牛味 🫧《珊瑚蚌》🫧除左牛同菜,原來海鮮都一樣咁好食,好新鮮,望到佢咁挺身又咁有彈性,最好就係可以吸到好多湯汁,味道又加分🫧《百花炸油條》🫧呢種叫做油炸鬼,係一份好飽肚又邪惡既小食,仲要有埋醬添,本身已經整熟,就咁食都得好方便🫧
《城寨龍鳳雞煲翅》

《唐生菜》
《掛架牛頸脊》
《珊瑚蚌》
《百花炸油條》
2023-12-15 191 瀏覽
同老公仔行經尖沙咀,見佢個餐廳名幾特別,就即管去試下啦!一入去,勁舊時個種城寨風雲咁,好似入左電視📺城😆餐廳用左不同霓虹燈設計,好有懷舊嘅感覺🤓💟座位好闊落,唔會同隔離枱太近。啱晒老公同我暖住個邊爐二人世界😎💜💓喇沙卜卜蜆💓第一次吃喇沙湯底,滿滿的卜卜蜆係鍋中,看了超療癒!不禁令我諗起澳門嘅卜卜蜆呢☺️而家唔使去澳門都有得食啦!正!💓鹽燒鮑魚加海膽💓平時多數分開食呢兩樣食物,今次夾埋一齊食超有驚喜🥹海鹽本身已令鮑魚鮮味大提升,加埋海膽的海水味,超好口感!❤️💓城寨封門柳💓見到個名已經知好霸氣啦🤩食落牛味超濃郁!賣相色澤同紋理分佈一睇就知唔係普通貨色。讚👍🏻💓火焰旺醉牛💓超吸睛👀 個火睇到我眼都唔敢眨🤣意想不到牛肉味十分香口,與一般火鍋店牛肉不一樣,是較有口感而有厚度,這個價錢來說性價比很高!💓唐生菜🥬火鍋又點少得菜類呢?唐生菜好新鮮,吸收了湯底的精華,還散發住甜甜的味道。💓總結:店員好詳細禁解釋每款野食同特色,態度好好,好細心👍🏻餐廳🍴環境整潔,無濃濃的油煙味,抽風系統不錯💓
同老公仔行經尖沙咀,見佢個餐廳名幾特別,就即管去試下啦!
一入去,勁舊時個種城寨風雲咁,好似入左電視📺城😆
餐廳用左不同霓虹燈設計,好有懷舊嘅感覺🤓

💟座位好闊落,唔會同隔離枱太近。
啱晒老公同我暖住個邊爐二人世界😎💜
💓喇沙卜卜蜆💓
而家唔使去澳門都有得食啦!正!
💓鹽燒鮑魚加海膽💓
平時多數分開食呢兩樣食物,今次夾埋一齊食超有驚喜🥹
💓城寨封門柳💓
見到個名已經知好霸氣啦🤩
💓火焰旺醉牛💓
超吸睛👀 個火睇到我眼都唔敢眨🤣
💓唐生菜🥬
火鍋又點少得菜類呢?
唐生菜好新鮮,吸收了湯底的精華,還散發住甜甜的味道。

餐廳🍴環境整潔,無濃濃的油煙味,抽風系統不錯💓
2023-12-13 219 瀏覽
今日終於食到人氣藥膳滋補醉雞湯!真系好豐富!~~~✨✨藥膳滋補醉雞湯~~~~~藥膳醉雞鍋以陳年佳釀🍶、多種中式香料、以及多款滋補養生的材料調配,加入肉質比一般雞肉嫩滑的三黃雞🐥,湯底充滿醇厚酒香及鮮甜雞味🐣,又滲出淡淡藥膳香味♨️,溫和滋補又美味,養生又暖身,為秋冬做好準備🉐。~~~✨✨城寨封門柳~~~~~中意個脂肪唔會好多,肉味濃,口感鮮美。~~~✨✨麻辣涼拌鮑魚~~~~~煮至鮮嫩入味,口感清爽。這道菜不僅味道鮮美,而且富含營養。~~~✨✨白鱔片~~~~~加入了料酒和其他調料,燉煮至鮑魚入味,口感鮮嫩。~~~✨✨油麥菜~~~~~ 顏色鮮豔,證明好新鮮。
今日終於食到人氣藥膳滋補醉雞湯!真系好豐富!

~~~✨✨油麥菜~~~~~ 顏色鮮豔,證明好新鮮。
2023-12-12 169 瀏覽
打邊爐食材真係好重要,呢度款式好多好齊全,仲有小食添,真係好豐富!牛肉已經有唔同既款,我地就叫左掛架牛頸脊,一上枱就打左卡先,好有氣氛,有啲煙噴住出黎,牛頸脊脂肪唔會太多,油花岩岩好,咬落好有質感有嚼勁,都腍身唔會好硬好鞋,牛味亦濃,唔中意食得太肥既朋友就一定要試啦!農場鮮雞子亦係不可不食,雞子好大粒,真係新鮮雞子,雞子脹卜卜,雞味香濃,粒嫩既口感,咬開仲爆汁,真係新鮮到無朋友!菜方面選擇都唔少,唐生菜仲有野菌雜菜盤都好食新鮮,最中意佢地既粟米勁清甜,冬菇又大粒,健康啲食下菜就岩!而海鮮亦有啲特別選擇,花刁醉蝦就夠晒特咁,鮮蝦用花雕酒醃到醉醉地,非常入味,淥完出黎再食都食到香醇既酒香,滲晒出黎,蝦肉又彈牙,另外原隻鮮魷同珊瑚蚌都係夠晒新鮮!湯底都有幾款選擇,我地就叫佐藥膳滋補醉雞湯,有成半隻雞咁多,認真足料,湯底真係飲到濃濃既藥材味,非常補身,再慢慢打邊爐,愈滾愈香!打方爐途中都可以叫小食,我地叫佐百花炸油條,係蝦滑釀入油條,油條本身都鬆脆,釀佐蝦膠之後再炸幾分鐘,更加鬆化,唔中意咁熱氣可以浸一浸湯再食,同樣好食!

2023-12-11 158 瀏覽
-藥膳滋補醉雞湯(半隻)呢個湯底係包埋有半隻雞的,所以如果你唔鍾意食牛肉可以直接叫呢個,可以少叫叫其他肉(>^ω^<)真係一舉兩得!湯底嘅雞味道都濃的再加上一啲藥膳味~-珊瑚蚌蚌口感係少硬但可以咬到的(◐‿◑)-台山蠔一大盤蠔大概有10隻左右,蠔都係頗大隻的,口感很好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-冰火辣味魷魚魷魚啊好多辣醬所以都幾辣下,但係我覺得係可以接受的,而且好惹味p(^_^)q-二人牛魔王拼盤牛肉總共有六款,每一款嘅油脂都唔會太多,牛肉味都濃厚的,值得一試(^∇^)
-藥膳滋補醉雞湯(半隻)
-珊瑚蚌
蚌口感係少硬但可以咬到的(◐‿◑)
-台山蠔
-冰火辣味魷魚
-二人牛魔王拼盤
相約左三五知己聚舊,朋友揀左打邊爐圍爐取暖一下。都未入去就比出門口招牌吸引咗👀👀,入到去周圍佈置都好有格調, 打卡影相📸一流。霓虹燈五顏六色🟥🟧🟨🟩🟦🟪,最岩黎夜繽紛🎉。我地叫咗個城寨龍鳳雞煲翅振興消費🤑, 個翅超正勁足抖🙊,入面仲有花膠,,啲翅周花膠都大大舊可以補一補啲骨膠原,抗衰老一下。我地食哂啲湯料,個湯又超正,飲落唔會一口油,大推🙌🏻🙌🏻。 我地叫左個二人👥牛魔王拼盤入面有封門柳、牛頸脊、牛柳粒、醉牛肉、牛胸爽,醉牛肉勁特別,有少少似醉雞嘅味, 但有牛肉嘅口感,唔錯唔錯,牛肉質素好高,肥瘦適中👏🏻👏🏻。海鮮方面: 叫左珊瑚蚌同象拔蚌刺身,兩樣都超級新鮮,爽口彈牙🦷。最後仲有田園雙拼餃,有韭菜&椰菜餃🥟兩款餃 餃子皮薄餡多, 好足料,本人最愛💕💕韭菜味。
相約左三五知己聚舊,朋友揀左打邊爐圍爐取暖一下。

霓虹燈五顏六色🟥🟧🟨🟩🟦🟪,最岩黎夜繽紛🎉。

2023-12-07 181 瀏覽
🌸聽聞屋企附近有間唔錯既火鍋餐廳,消費券仲未用完,所以可以去消費下。所以放假就要過去試下,一坐低店員就推介特色食物,而且都係合乎口味既菜式。🌸喇沙蔔蔔蜆,這道菜以鮮美的蜆和新鮮的蔔蔔為主要食材🌹🌷,配以濃郁的喇沙湯料,煮制而成。湯料酸辣開胃,口感豐富,而蜆的鮮甜和蔔蔔的嫩滑相得益彰。田園雙拼餃以韭菜餃和椰菜餃為組合,韭菜餃帶有濃郁的香氣和韭菜的鮮美味道,🌹🌷而椰菜餃則更為清爽,口感脆嫩。鯇魚片鮮嫩,口感細膩。蜆。肉質鮮嫩且富有彈性,充滿鮮嫩的質地和鮮美的味道。🌷🌼奢華。這道菜品常常成為正式場合或慶祝活動中的美食享受。🌷加上餐廳選用高質既新鮮食材,味道都好好,對得住個價錢,今晚簡直系大滿足!😝

🌼奢華。這道菜品常常成為正式場合或慶祝活動中的美食享受。🌷

2023-12-06 179 瀏覽
呢排天氣開始轉涼 又係打邊爐嘅季節!朋友話聽講TST有一間食雞煲翅好正 今日特登book咗位去試吓。好彩有book位,七點嘅時候都幾旺場,相信一定係食材完全係另一層次,性價比高👍周圍望下,仲有好多新鮮嘅海鮮同刺身🎊城寨龍鳳雞煲翅湯底好香濃 絕對真材實料,真係足4人份量, 唔係兩包湯包就比得上。掛架牛頸脊同城寨封門柳,頂級 +神奇 + 超卓依啲咁出色嘅形容詞都唔夠🤩兩樣都牛肉肉質鮮嫩,前者較肥美,後者肉味較濃郁。依碟肥牛真係無得頂,睇啲紋絡就睇得出係一碟真! 「靚」牛👍🏻麻辣涼拌鮑魚品得到鮑魚的Q彈入味,吃得到花椒的香麻,讓人會一口接著一口的花刁醉蝦肥美鮮甜,配上醬汁更顯鮮味食物真係幾高質,款式選擇又多,有不少特別及講究嘅食材,整體確係唔錯👍🏻絕對值得回頭幫襯👍🏻

花刁醉蝦肥美鮮甜,配上醬汁更顯鮮味

2023-12-05 216 瀏覽
又到一年一次既爺爺大壽聚會,今日就揀咗呢間城寨煲皇。間餐廳非常之大,有好多座位,可以比我地一家人好好歡聚。🌹喇沙蔔蔔蜆🌹加入了多種香料和蔬菜,煮至蜆肉入味、湯汁濃鬱,口感鮮美。營養豐富,而且味道鮮美,非常適合與家人、朋友共用。🍀招牌三寶丸🍀墨魚丸,蝦丸,牛丸保持了一定的口感,一次過滿足3個願望。🍄黃金魚皮🍄魚皮的香味和湯底相互融合!🌺城寨封門柳🌺牛肉的香氣和其他材料的味道完美交融,口感鮮美、香氣撲鼻。⭐火焰旺醉牛⭐全部都好新鮮,味道層次豐富,大贊!☀無骨脆鯇片☀脆肉鯇肉質結實、軟滑、爽脆,魚肉質有韌性,耐煮不爛、且肉味清香可口。各樣嘅菜式都非常岩我地口味,我哋都覺得好好味。總體來講,今餐食物環境質素都系一流!

🌹喇沙蔔蔔蜆🌹

🍀招牌三寶丸🍀
墨魚丸,蝦丸,牛丸保持了一定的口感,一次過滿足3個願望。

🍄黃金魚皮🍄
魚皮的香味和湯底相互融合!

🌺城寨封門柳🌺
牛肉的香氣和其他材料的味道完美交融,口感鮮美、香氣撲鼻。

⭐火焰旺醉牛⭐
全部都好新鮮,味道層次豐富,大贊!

☀無骨脆鯇片☀

2023-12-05 175 瀏覽
好朋友生日,話想食火鍋,二話不說就去咗呢間。平日嘅晚飯時間都full Booking ,排咗大概40分鐘先有位。首先我哋叫咗個招牌鍋底,龍鳳雞煲翅$468!(成晚最出色)呢個真係超正,雞煲翅雞湯味超濃郁!(好足料)飲完湯之後正式打邊爐,霜降手切牛頸脊$328!輕輕咁灼15秒左右,熟到啱啱好,入口超軟腍!另一推介,椰菜餃🥟🥟🥟估唔到好好味喎!🔥火焰旺醉牛$198🔥呢碟醉牛,店員係會幫手點火的😆因為呢碟牛係用花雕醃製,所以就會一點有火焰,但係我覺得反而令到個牛嘅味道同埋肉質變得麻麻哋!三個人食,最後埋單$2773
好朋友生日,
話想食火鍋
二話不說就去咗呢間。
平日嘅晚飯時間都full Booking ,
排咗大概40分鐘先有位。
首先我哋叫咗個招牌鍋底,
龍鳳雞煲翅$468!(成晚最出色)
呢個真係超正,
雞煲翅雞湯味超濃郁!(好足料)
飲完湯之後正式打邊爐,
霜降手切牛頸脊$328!
輕輕咁灼15秒左右,
熟到啱啱好,入口超軟腍!
另一推介,椰菜餃🥟🥟🥟
估唔到好好味喎!
🔥火焰旺醉牛$198🔥
呢碟醉牛,店員係會幫手點火的😆
因為呢碟牛係用花雕醃製,
所以就會一點有火焰,
但係我覺得反而令到個牛嘅味道同埋肉質變得麻麻哋!
三個人食,最後埋單$2773

2023-11-30 171 瀏覽
成日行過都比佢個招牌吸引😎住,成日都想搵機會黎試下,今次終於搵到機會,朋友話想打邊爐,腦海即刻浮現💭出城寨煲皇個門口🚪,立即提議黎呢度,大家睇完D評價都想試下,Yeah!✌🏻我哋叫咗個🖖🏼藥膳滋補醉雞湯底🖖🏼,一齊補補去, 一上湯勁香藥膳味,未食嘢前飲啲湯暖暖肚,好舒服。雞件有半隻,醉雞味好濃。🎀食物🎀黃金魚皮 : 魚皮卜卜脆,又唔油胡麻醬冰菜:第 1 次食冰菜,上面有一層水點💦咁,加埋D麻醬一齊食,唔會有草青味🙊。無骨脆鯇片:好鍾意食脆鯇片🐟,但又成日好驚有骨😖, 今次見餐廳標榜話係無骨就試吓啦,嘩, 我食咗多片都真係無骨,少少碎骨都無㗎,而且魚片好鮮甜,又好夾個藥膳湯😋。城寨封門柳: 打邊爐點少得牛肉🥩,啲牛肉一層肉一層雪花,厚薄適中😜。🏮環境🏮坐得舒服唔迫,佈置好有style🎊 , 好有feel,最鍾意啲霓虹光管💡🎎服務🎎服務員好快手,態度又友善🥰

🎀食物🎀
黃金魚皮 : 魚皮卜卜脆,又唔油

🏮環境🏮

🎎服務🎎
服務員好快手,態度又友善🥰
2023-11-29 121 瀏覽
原定約好幾位姐妹一齊食新野🤩早前成日都食埋D熱氣野,搞到個人幾咁唔健康,今次我地幾個唔好食咁熱氣既🥸主要就係食牛,除咗牛之外,仲有好多其他配菜擇,呢間餐廳個名好特別🤪叫做城寨皇煲,都係食火鍋,有好幾種湯選擇,而我就會擇喇沙卜卜蜆火鍋,因為佢個湯好濃郁,裡面仲有豐富既蜆😛滾起個陣仲要香噴噴嫁🥳再講幾款配菜啦,潮汕爆汁牛丸咬落去勁多汁,真係名乎其實既醬爆牛丸,彈牙好多汁同時有牛丸既鮮味,台山蠔好多,舊舊都好大隻🥳中間位可以話肥到漲起晒🤩一睇就知入面係好多蠔肉,好食得難以形容,至於二人牛魔王拼盤好誇張🥰有幾個唔同既部位,佢地既擺式亦都唔同,好有牛肉味,好香,呢個牛肉無擇錯整體來講呢度既服務都好好,環境好舒服,食得好飽,佢既湯底都做得有水準🥳有味道,仲有全部食物都有洗乾淨,絕對乾淨衛生,好放心😗

2023-11-28 111 瀏覽
秋天個人特別懶惰,我同老公今日都放假,米出來拍下拖,午餐唔煮飯👩❤️👨🤗🤗我老公最近鐘情滋補火鍋,所以呢間餐廳最岩佢,餐廳風格簡約大方,食物種類繁多而且價格親民。🥳冰火辣味魷魚 🥳好期待!👏🏻👏🏻口感爽口,肉質彈牙,外面有特製醬汁,味道正宗。👩❤️城寨龍鳳雞煲翅 (4人份量)雞肉外皮用碳燒好惹味好脆,肉質口感十足。食左好多。🌷仲香味濃鬱!還有就係超級掛汁。👩❤️二人牛魔王拼盤牛肉好淋好入味。好滋味。👩❤️油麥菜好甘香、滋味無窮。👩❤️金箔活魚刺身好新鮮,切得好薄,入口好爽口,配合辣醬,個醬辣得黎又幾開胃。🌷今次真系一次味蕾享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋
🥳冰火辣味魷魚 🥳

👩❤️城寨龍鳳雞煲翅 (4人份量)
👩❤️二人牛魔王拼盤
牛肉好淋好入味。好滋味。
👩❤️油麥菜
好甘香、滋味無窮。
👩❤️金箔活魚刺身

今次真系一次味蕾享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋
講到香港有質素嘅火鍋店推介,咁必定唔少得城寨煲皇ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝),除咗佢嘅環境有獨特嘅香港特色,而佢哋嘅食物質素都係相當之出色嫁!♡  ̖́-城寨龍鳳雞煲翅呢個好吸引嘅龍鳳雞煲翅大約有4人份量,店主加咗大量雞同埋花膠魚翅去烹調,飲落湯底每一啖味道都好濃郁,仲有大量湯渣可以食添!♡  ̖́-城寨封門柳封門柳賣相顏色相當鮮艷吸引,口感嫩滑到不得了,而且有陣陣嘅濃郁牛肉香味,正!♡  ̖́-乾吊片乾吊片非常有嚼口,仲要越咬越有魷魚香味!♡  ̖́-潮汕爆汁牛丸大大粒牛丸好彈牙,重點係真係會爆汁嫁!♡  ̖́-野菌雜菜盤雜菜盤夠晒新鮮又多菜,絕對係健康之選。

♡  ̖́-城寨龍鳳雞煲
♡  ̖́-城寨封門柳
♡  ̖́-乾吊片
乾吊片非常有嚼口,仲要越咬越有魷魚香味!
♡  ̖́-潮汕爆汁牛丸
大大粒牛丸好彈牙,重點係真係會爆汁嫁!
♡  ̖́-野菌雜菜盤
雜菜盤夠晒新鮮又多菜,絕對係健康之選。