Tino係深水埗食街入面唯一嘅西餐廳,入邊嘅環境裝修都唔錯,雖然唔知點解我我會聽到韓文歌😂(都有英文歌)店員都比較忙,所以落單嗰陣都會叫你快少少,同埋要等一等佢,但店員都好有禮貌!今次係晚餐嘅時間去食,就嗌咗: 1️⃣芝士薯條: 好香嘅薯條,出到嚟都依然係脆脆的,配埋芝士,非常之邪惡😈,但非常好食。2️⃣鳳梨熏雞薄餅: 比我哋預期中有啲細份,但兩個人食係絕對夠!呢度嘅薄餅係會幫你加埋鳳梨架😉 唔知你又係唔係支持pizza 要唔要有菠蘿呢? 講返個薄餅,個餅底好厚,但果雞味好濃烈。3️⃣海鮮拌麵: 個面係非常之乾,海鮮好似白烚咁樣樣,拌麵就會比較清淡,呢個就唔係好推薦俾大家食啦😉

今次係晚餐嘅時間去食,就嗌咗:

2023-08-04 977 瀏覽
食物中規中矩,叫咗個四重芝土Pizza同芝士薯條。食物普遍比較淋,唔係好夠熱。重點係用自己電話QR Code落單,見到收服務費,Fine。點完餐問店員可否畀杯水,店員叫你自己行出去斟。我就搲哂頭,明明收我服務費,仲要我用自己手機落單,水又自己出去拎,咁仲收我服務費為何事?好心做生意就老實啲,提供應有服務畀客人。依家香港經營食肆已經唔易,唔做好自己點同其他餐廳競爭,況且唔少港人已經北上覓食,餐廳夠大,食物質素提升唔少,價錢抵食,服務又好。希望餐廳可以檢討吓。

好心做生意就老實啲,提供應有服務畀客人。

這間開設在深水埗電腦商場附近的Pizza店已經有好耐的歷史。但認識小絲前,我是未從有光顧的打算。因為店舖的紅磚牆門面給我的感覺是很傳統意大利店,所以價錢一定不會平,就連在店外的餐牌亦沒有看一眼。上年第一次同小絲吃,我們是買外賣的,那時才發現又不是太貴。上星期再來,又發現原來食物可以加錢跟餐,可選擇飲品/餐湯,仲可以加小食。而且還可以堂食,所以覺得非常抵食。因為是晚餐,所以豐富些,我們2個人點了:羅勒燻雞烤麵-$89四重芝士薄批-$89日式魷魚鬚-$28西西里番茄雞中翼(6件) $38是日湯品冰珍珠奶茶價錢$268食物整體質素很好,四重芝士薄批給的藍芝士很闊綽,會明顯吃到藍芝士獨有的味道。簿批餅底雖然沒有主打Pizza的店脆,不過已合格有餘。另一個主菜羅勒燻雞烤麵,份量出奇地多,一個人食會吃得飽。這個意粉的味道給我很泰國的感覺,因為意粉上的醬汁是酸酸的,不算很辣,燻雞就乾了些。另外仲叫了2個小食。日式魷魚鬚和西西里番茄雞中翼,先不說味道,看份量已經非常多,那個日式魷魚鬚才$28,比旺角小食店仲多,而且是即炸的,那個西西里番茄雞中翼,平均1隻才$6.4。記得過往吃過一些$10以上1隻雞翼都
上年第一次同小絲吃,我們是買外賣的,那時才發現又不是太貴。
因為是晚餐,所以豐富些,我們2個人點了:

四重芝士薄批

日式魷魚鬚-$28

日式魷魚鬚

西西里番茄雞中翼(6件) $38
西西里番茄雞中翼(6件)

是日湯品
是日湯品

冰珍珠奶茶
冰珍珠奶茶

價錢$268

另外仲叫了2個小食。日式魷魚鬚和西西里番茄雞中翼,先不說味道,看份量已經非常多,那個日式魷魚鬚才$28,比旺角小食店仲多,而且是即炸的,那個西西里番茄雞中翼,平均1隻才$6.4。記得過往吃過一些$10以上1隻雞翼都沒有這間的好吃。

最有意外是冰珍珠奶茶,味道和珍珠口感就是平常在街邊買到的珍珠奶茶,這裡是不用加錢。

總的來說,這間堤諾比薩食物和環境都不錯,價錢亦不貴。2個人晚餐$268,已經好過很多食店,拍拖是一個好選擇。

神級無味食評師-阿偉
IG-ahwai777
youtube視頻食評-絲絲TV
2023-07-23
四重芝士薄批
2023-07-09 556 瀏覽
忽然之間想食Pizza,所以黎呢間新開手工Pizza店,我晏就並無食野,先食得落呢餐,叫了個海鮮Pizza,好多魷魚,厚批好正,但Pizza味淡,隔離見到三文魚Pizza和西蘭花乜乜Pizza,好似好好味🤤另外雞翼有茄汁、蜜糖,我覺得太甜,普通牛油雞翼好食些😑意粉的薄薄三文魚同意粉唔太硬,我覺得很一般,唔係特別美味但最值得稱讚係牛油果沙冰、黑松露薯條,前者濃味,後者香口,而且黑松露唔係醬,唔會太痴立立🥳

另外雞翼有茄汁、蜜糖,我覺得太甜,普通牛油雞翼好食些😑

意粉的薄薄三文魚同意粉唔太硬,我覺得很一般,唔係特別美味

2023-04-04 1097 瀏覽
難得嚟到深水埗有朋友介紹食呢間舖頭,話未食過,原本以為啲嘢食係比較昂貴同埋一般般,但係入到去見到個餐牌其實都好多選擇而且佢啲價錢唔係特別貴好,幾個人食係都幾抵嘢食方面,佢嗰啲Pizza係整得好好味同足料 薯條我就嫌佢唔夠黑松露味所以整體都幾好
而且佢啲價錢唔係特別貴好,幾個人食係都幾抵
嘢食方面,佢嗰啲Pizza係整得好好味同足料
薯條我就嫌佢唔夠黑松露味
所以整體都幾好
2023-04-02
2023-04-02 669 瀏覽
 深水埗雖然多美食, 但吾係間間都性價比高, 而今次既pizza店就絕對符合喇😇💡蒜香海鮮Pizza(厚) ($119)🍕份量十足既海鮮9吋Pizza (有吞拿魚, 蝦仁, 魷魚圈), 仲有一片片既羅勒, 黎到既時候已經聞到蒜香味, 而且Pizza已經切好6份, 十分貼心, 可惜味道方面只能夠食到較清淡既蒜香味, 未夠強烈 💡白醬三文魚烤麵 ($99)🍝份量超多既烤麵 (有高麗菜, 番茄, 煙三文魚), 意粉咬落十分彈牙, 配上芝士白汁一d都唔膩~ 🍭跟套餐小食(每款$28)💡燻雞水耕菜沙拉🥗加入黑醋汁既沙拉菜十分新鮮, 雞肉食得出有煙燻味, 不過入口較為”鞋身”💡日式魷魚鬚🦑香口既和風紫菜味炸魷魚鬚, 食落完全停 唔 到 口! ! ! 絕對係必點小食☺️☺️ 💡香酥炸蝦餅🦐不過不失既蝦餅, 見到粉紅色既蝦肉, 食落咬口脆身 💡墨西哥脆片佐牛油果醬🇲🇽小小辣又香口既墨西哥脆片, 配上新鮮既牛油果醬, 係同朋友聚會傾計一流既小食! 💡西西里番茄雞中翼(6隻)🍗醬油十分”惹味”, 而且雞翼外皮十分脆口, 唯一可惜既係雞翼未完全熟透, 侍應好快就換過另一份比我哋, 不過第2次都係未熟, 侍應只能

💡蒜香海鮮Pizza(厚) ($119)🍕

蒜香海鮮Pizza(厚)

💡白醬三文魚烤麵 ($99)🍝

白醬三文魚烤麵

🍭跟套餐小食(每款$28)
💡燻雞水耕菜沙拉🥗

燻雞水耕菜沙拉

💡日式魷魚鬚🦑

日式魷魚鬚

💡香酥炸蝦餅🦐
不過不失既蝦餅, 見到粉紅色既蝦肉, 食落咬口脆身

香酥炸蝦餅

💡墨西哥脆片佐牛油果醬🇲🇽

墨西哥脆片佐牛油果醬

💡西西里番茄雞中翼(6隻)🍗
醬油十分”惹味”, 而且雞翼外皮十分脆口, 唯一可惜既係雞翼未完全熟透, 侍應好快就換過另一份比我哋, 不過第2次都係未熟, 侍應只能”貼心”咁幫我哋取消個order🥲

西西里番茄雞中翼(6隻)

2023-03-28
今次係第一次去Tino’s Pizza Cafe, 主要係咁啱經過見到餐廳環境寬敞幾舒服,所以就入咗去試吓。主菜都會連一杯嘢飲或者餐湯,我哋嗌咗一杯台式凍珍珠奶茶🧋,同埋是日餐湯粟米湯。珍珠奶茶意外地覺得好好飲,係好台式嘅味道🤣我覺得粟米湯如果味道濃啲嘅話會更加好飲!不過入邊有好多粟米粒所以口感好豐富。🌽主菜一: 肉肉堤諾先生Pizza 🍕Pizza入邊嘅煙肉係厚切而唔係平時早餐薄片果一種!食落嘅時候非常之香。另外佢嘅Pizza批底咬落又香又煙靭。主菜二:羅勒煙燻雞烤麵意粉係用左好香好清新嘅青醬;不過啲雞肉略嫌硬咗少少同埋無咩味,如果肉質淋啲同埋有更加多既香味會更加好。小食:芝士肉丸配烤餅🧀我地再加$28加配呢左個芝士肉丸配烤餅,我覺得呢個非常值得試!芝士醬同埋肉丸都好好味!改善空間:薄餅同意粉如果再熱啲嘅話會更加好,因為上菜後好快就覺得已經凍咗。另外餐廳衛生都需要改善,用餐過程當中都見到有啲蚊飛過。值得欣賞:店內嘅職員服務態度好好,我哋食唔晒啲食物想打包走,佢地都主動幫我哋包裝入袋!

主菜一: 肉肉堤諾先生Pizza 🍕

肉肉堤諾先生Pizza
羅勒煙燻雞烤麵
芝士肉丸配烤餅
2023-03-13 452 瀏覽
我成日經過,但係未食過,今次見佢門口餐牌上平日有下午茶餐,就入去試吓啦。裡面都幾大幾多座位,我就坐咗近窗口的枱。我麻煩店員幫我點餐時,佢初時話可以掃QR code網上點餐,當發現枱上無QR code紙,就好好人幫我點餐。🍕火烤夏威夷比蕯 (HK$48/6吋).橢圓形的比蕯餅皮,脆口的,比較乾身,不過不薄不厚,巳切開成三塊.上面鋪滿鳳梨、燻雞、番茄、瓜子片和黑橄欖,食落仲有好多芝士𠻹,好足料喎!☕️ 熱拿鐵 (+HK$5).機沖的,無手作拉花,但奶泡細緻,入口好奶滑,幾好飲的,抵比呢$5👍🏻📌提提你:此店有加一服務費喔,咁店員服務好係抵俾的😊

🍕火烤夏威夷比蕯 (HK$48/6吋)

火烤夏威夷比蕯

☕️ 熱拿鐵 (+HK$5)

熱拿鐵

📌提提你:此店有加一服務費喔,咁店員服務好係抵俾的😊
2023-02-02
熱拿鐵
2023-03-07 363 瀏覽
深水埗有好多唔同的美食,但唔係每一間都好食又經濟.今次就揀左這間專食pizza嘅餐廳.CP值又高.午餐套餐:有主食、沙律、餐湯和飲品.(1)主食有義式辣肉腸,個pizza係橢圓形,已經切成三塊,外面脆脆的,裏面咬落好煙韌,真心好食.(2)白醬三文魚烤麵.有洋蔥絲、蕃茄仔、三文魚烤得好靚、有少少焦香,上面還加咗香草,又惹味,味道不錯.沙律菜頗新鮮.粟米湯濃郁好飲,奶茶跟普通餐廳無分別.午市好抵食,今次總共叫咗兩個套餐,都係130幾蚊,超值.
午餐套餐:有主食、沙律、餐湯和飲品.
沙律菜頗新鮮.粟米湯濃郁好飲,奶茶跟普通餐廳無分別.
午市好抵食,今次總共叫咗兩個套餐,都係130幾蚊,超值.

2023-03-06
10 分鐘 (堂食)
Tino’s Pizza 喺深水埗地鐵站附近,唔洗5分鐘就行到,非常就腳🚉 第一次食係因為朋友有coupon,試過lunch set 覺得唔錯,所以間唔中諗唔到食咩都會過嚟食🫕🥫🍕 今次就試咗佢嘅下午茶set,比預期失望🍽1️⃣ 炸物小派對🍟🍗 ($63)[配 凍珍珠奶茶]炸物份量唔多,有薯條、炸雞、蟹肉薯餅🍖 炸物水準唔錯,係即叫即整嘅熱辣辣薯條😋🍟 不過份量可以多啲😥2️⃣ 蒜香海鮮Pizza🍕🧄 ($63)[配 熱鮮奶可可(+$2)]雖然餐廳主打Pizza,但個人覺得佢嘅Pizza 質素參差🤣🍕 有時lunch set 會食到好好味嘅pizza,但今次呢件就比較普通,可以試其他🍽 (印象中Paella🥘都好似唔錯!)———————————————————

1️⃣ 炸物小派對🍟🍗 ($63)
[配 凍珍珠奶茶]

2️⃣ 蒜香海鮮Pizza🍕🧄 ($63)
[配 熱鮮奶可可(+$2)]

———————————————————
2023-02-06 351 瀏覽
深水埗 Tino s pizza 開張咁耐,經過無數次,但總係無緣幫襯,想幫襯時就爆場,當飲飽食醉經過佢地餐廳就大把位! 原來事必有因!今次去完大埔公路幫朋友間屋睇風水之後,落去深水埗醫肚,經過見到有位,終於有機會入去試吓佢地D pizza.餐廳環境極有格調,係深水埗罕見,雖然內裡好闊落,但就攪到坐得好鬼擠迫.點咗個套餐,有芝士薯條,唐揚炸雞,蒜香海鮮 Pizza 薄批同紅茶.首先大愛沙冰雖然有提供,但只有牛油果味! 點解唔出其他味呀? 扣分!紅茶無甜味,我要問佢地攞糖漿添加.自從唔再幫襯 KFC 同老麥 (因為偷工減料) 之後,已經少食薯條,Tino s 嘅薯條口感比老麥更熱更脆,薯條上嘅芝士反而食唔出味道.唐揚炸雞最出色,外脆內軟又 juicy,跟炸雞嘅甜醬出奇地惹味,應記一功.食炸雞時已經不停聞到 Pizza 嘅香蒜味,但入口味道頗淡,我要加上大量芝士粉,先至夾自己嘅重口味,而且批底唔夠脆,size 又細咗D, 唔夾自己口味.食完之後先突然醒起,其實老天爺一早已經俾咗 signal 自己,但我都仲要去幫襯,咁就無得怪人地啦!最後一提,餐廳人手明顯唔夠但侍應對住我哩d麻煩人,服務

原來事必有因!

扣分!

紅茶無甜味,我要問佢地攞糖漿添加.

最後一提,餐廳人手明顯唔夠但侍應對住我哩d麻煩人,服務態度都好好! 讚!
蒜香海鮮pizza
南瓜湯
甜品
南瓜湯
甜品
Intro: 喺深水埗真係好多餐廳嘅選擇,真係會令人眼花瞭亂;而喺呢到有一間專賣pizza嘅餐廳,仲做緊午市套餐優惠,仲包個pizza、餐湯同埋飲品,埋單大約80蚊內,環境仲好有feel!(須加一)___________________🍽 四重乳酪比薩💰 58 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8/10✍🏻 比薩餅底脆,但唔會係薄底;✍🏻 芝士味真係好重,味道聞起係偏臭嘅芝士;✍🏻 但芝士味道係甜甜地,但如果一個人叫嘅話就冇咁滿足,最好就分享嚟食。🍽 韓式烤肉比薩💰 68 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8.5/10✍🏻 烤肉Pizza嘅配料都幾多,有車厘茄、西蘭花同埋幾片嘅烤肉;✍🏻 個人認為呢款Pizza比四重乳酪比薩更香口,前者係正餐,而後者比較似食甜品;✍🏻 而廚師就喺pizza抹上韓式烤肉汁,烤肉嘅味道都好香濃,食正餐較為適合。🍽 茄香煙燻鴨胸烤飯💰 68 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8.25/10✍🏻 烤飯好出色,每啖都好香茄汁味又唔酸;✍🏻 飯粒熟透,仲有連埋芝士,有拉絲嘅效果;✍🏻 煙鴨胸好夾呢個飯,仲加埋紅椒做點綴嘅效果。🍹配餐湯+冰紅茶💰 58 ⭐️ 7.5/10✍🏻 餐湯係蘑菇湯,但濃度
Intro:
🍽 四重乳酪比薩
💰 58 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8/10
✍🏻 比薩餅底脆,但唔會係薄底;
✍🏻 芝士味真係好重,味道聞起係偏臭嘅芝士;

🍽 韓式烤肉比薩
💰 68 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8.5/10

🍽 茄香煙燻鴨胸烤飯
💰 68 (配餐湯+凍熱飲品)⭐️ 8.25/10
✍🏻 烤飯好出色,每啖都好香茄汁味又唔酸;
✍🏻 飯粒熟透,仲有連埋芝士,有拉絲嘅效果;
✍🏻 煙鴨胸好夾呢個飯,仲加埋紅椒做點綴嘅效果。

🍹配餐湯+冰紅茶
💰 58 ⭐️ 7.5/10
✍🏻 餐湯係蘑菇湯,但濃度唔夠而偏淡;
✍🏻 好在冰紅茶係無糖,可以解膩。
___________________
🏠 堤諾比薩Tino's Pizza Cafe A Handmade Italian Feast
📍 餐廳位於深水埗欽州街94號黃金中心地下7-10號舖
⭐️ 8.25/10
2K
2023-02-03 187 瀏覽
Dinner @ Tino's Pizza Cafe ~墨西哥脆片 (牛油果醬) : 墨西哥脆片 本來就已經非常好食 , 配上牛油果醬 , 味道好營養高 ,實在係我最喜歡的小吃之一 ~橙柚煙燻鴨胸薄餅 : 即叫即製 , 熱辣辣 , 色彩繽紛 , 食材豐富 , 餡料足 , 個批底堅係脆邊鬆軟 , pizza sauce 的味道亦是相當特別和到位;特別的配搭材料 , 當然帶出特別而又反常規的味道 , 卻是出奇地合我口味 ~Baked Pesto Smoked Chicken Spaghetti 羅勒煙燻雞肉烤麵 : 食材豐富 , fusion 得來都好夾,配搭也得宜 , 雞肉鮮嫩 ; 意粉是 al dente, 配上香草味道濃濃且青新的 pesto sauce, 味道的層次感也豐富 , 吃落的感覺是個很有活力 , 叫人頭好壯壯的一個 pasta, 實在很適合這悶悶的天氣吃 ~本篇完 ~
Dinner @ Tino's Pizza Cafe ~

本篇完 ~
2023-01-23 221 瀏覽
今日午膳到這間PIZZA店,餐廳近黄金商場,新年期間仍然營業,店內裝修簡潔,坐位寬敞,點了一個二人套餐,先來小食黑松露炸薯條,味道唔錯,跟著就是和風海陸Pizza(厚批),批的醬汁味道唔會太濃,熱辣辣食幾好味,而飲品就是鮮奶可可,裡面有朱古力餅碎,最後是甜品都是朱古力。
2023-01-23
2023-01-05 242 瀏覽
🎄 小編同朋友依晚喺深水埗隨心見到依間pizza店舖,見menu都啱食,而小編之前都食過佢哋嘅外賣,就入去食聖誕晚餐喇~😁[ 亂闖試飲試食 ]🍕 KITKAT聖誕甜蜜二人餐 - 蒜香海鮮比薩 (薄) 😋😋😋😋😋朋友揀咗🧄蒜香海鮮款式,小編就要薄身餅底!Pizza有9吋大,好清楚見到每件切開都有魷魚圈、蝦🦐同吞拿魚肉,加上用台式風味嘅九層塔同蒜香焗,真係好惹味!😚🍽 KITKAT聖誕甜蜜二人餐 - 奶油燉焗肉丸配烤餅 😋😋😋😋奶油味道適中,🧆 肉丸味濃,而烤餅比想像中厚身,夠乾身兼麵粉味出,每人分到兩件,以小食嚟講,份量算幾多。😲🍽 KITKAT聖誕甜蜜二人餐 - KITKAT棉花糖可可甜星 😋😋😋😋依款聖誕甜品有6吋咁大,朱古力八角星批鋪滿係半溶狀態嘅KITKAT碎,上面仲有棉花糖同pretzels,甜分相當高,小編同朋友最後食唔晒要打包!😝☕️ KITKAT聖誕甜蜜二人餐 - KITKAT鮮奶可可 (熱) 😋😋😋😋😋依個朱古力奶冇想像中咁甜,啱晒小編口味,入落仲暖笠笠,又加咗棉花糖、KITKAT碎同pretzel,好啱聖誕應節飲!🥳晚餐 💵💵💵 約港幣$130/人💁🏻‍♀️ 整體都幾唔錯

[ 亂闖試飲試食 ]

晚餐 💵💵💵 約港幣$130/人

💁🏻‍♀️ 整體都幾唔錯嘅pizza店,唯一美中不足就係原來佢哋嗰晚閂9:30,小編同朋友8:45左右先入座,臨尾先被告知仲有15分鐘就收舖,突然要加速,食得好趕。😅

2022-12-24
10 分鐘 (堂食)